Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 25.5.2015, 22:35   #3821
efil82
Starosedelac

Član od: 26.6.2010.
Zahvalnice: 315
Zahvaljeno 420 puta na 238 poruka
Određen forumom Re: The Witcher 3

Optimizacija je odlicna u poredjenju s konkurencijom.
efil82 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.5.2015, 22:53   #3822
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.788
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

Citat:
efil82 kaže: Pregled poruke
Optimizacija je odlicna u poredjenju s konkurencijom.
Cuj "odlicna". Ova igra ima najvecu minimalnu zahtevnost, od svih igara sto su izasli do dana danasnjog. I to ne na papiru, nego za stvarno.
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku player1 na korisnoj poruci:
Laza7 (25.5.2015)
Stara 25.5.2015, 22:53   #3823
Snipe
Starosedelac

Član od: 2.6.2006.
Zahvalnice: 663
Zahvaljeno 485 puta na 289 poruka

Citat:
Goldfinger kaže: Pregled poruke
Nalećeh na Easter egg posvecen Kill Billu kovac Habori Hanzo
Mislis Hattori Hanzo? Pricali smo o njemu, ne znam da li je Easter Egg posvecen Kill Bill-u jer je Hattori Hanzo inace istorijska licnost, tacnije samuraj.

By the way, weeelcome, you Engrish?

http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=74631&page=199
Snipe je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.5.2015, 22:58   #3824
Goldfinger
Veteran

Član od: 27.6.2008.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 273 puta na 155 poruka

Moja greska Hatori mu je ime ali su mu u igri promenili prezime i rasu u sustini mislim da je posveta jer quest pocinje istom pricom kao i susret Hatorija i the Bride u filmu.
Goldfinger je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.5.2015, 22:58   #3825
testera
Veteran

Član od: 9.2.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 255 puta na 137 poruka

Citat:
Laza7 kaže: Pregled poruke
Obrisao sam ga. Treci put pokusavam ali ne ide. Jednostavno nisam RPG fan i to je to. Nemam ni vremena ni volje da se bas toliko posvetim igri. Da ne spominjem to sto nisam presao ni prethodna dva dela. SMATRAM da je optimizacija mogla da bude mnogo bolja. Imao sam konstantno stabilnih 30 fps-a na skoto maksimalnim podesavanjima u 1080p. Kada recimo stavim na 900p FPS ne spada ispod 45... Ova prica me podseca na AC Unity. Uticaj konzola ili... ? Hm...
Jb....a, ili volis RPGijeve ili ne, ali mnogo propustas. Mozes da procitas knjige prvo, mozda te privuce da kasnije probas igru, ali kreni od keca, jer ovako uleces u pricu koja ima dosta likova, a ne znas ko je ko. Ova igra ima neke od najboljih questova koje sam video u RPG igrama (jedan sam gustirao nekoliko sati i konstantno me je drzao napetim). Combat je odlican, ali Dark Souls je i dalje neprikosnoven po tom pitanju.
testera je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku testera na korisnoj poruci:
Laza7 (25.5.2015)
Stara 25.5.2015, 23:12   #3826
buraz
Starosedelac

Član od: 28.9.2011.
Zahvalnice: 435
Zahvaljeno 661 puta na 446 poruka

Patch 1.04 strahovito popravlja (HW) performanse.

Sa apsolutno svim detaljima na ultra/on i HW-om sam sa 1.04 uspeo da zakljucam 30fps. Do sad je to bila nemoguce misija - uvek je bio oko 24,25. Sve to uz budjavi GTA driver.
Naravno, nisam zadrzao ovo podesavanje jer mi se cepa slika u cutscenama, ali eto prilike za vas sa 970+ da ga ukljuciti bez da vam FPS pada ispod 45, jos ako foliage ili shadows (ili oba) smanjite na high, fps hit ce biti smesan.
buraz je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.5.2015, 23:33   #3827
MitraljezaC
Starosedelac

Član od: 24.12.2009.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 458 puta na 297 poruka

Konacno skockah podesavanja da mi se grafika dopada.

Sve na Ultra od grafickih podesavanja sem HW koji sam iskljucio.

Zatim od PostProcessing ugasen Motion Blur,Sharpening (on najvise i unistava grafiku),Vignetting.Sve ostalo je upaljeni a AO je na HBAO+.

Takodje zbog veoma veoma loseg AA u samoj igri morao sam da forsiram preko ATI CP-a i to MSAA.I sam njim izgleda bolje ali to je i dalje lose jer ima brdo iskrzanih ivica.

Takodje sta sam primetio sa 1.04 drvece vise ne luduje onako kao da je tu tornado.
MitraljezaC je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.5.2015, 0:03   #3828
efil82
Starosedelac

Član od: 26.6.2010.
Zahvalnice: 315
Zahvaljeno 420 puta na 238 poruka

Citat:
player1 kaže: Pregled poruke
Cuj "odlicna". Ova igra ima najvecu minimalnu zahtevnost, od svih igara sto su izasli do dana danasnjog. I to ne na papiru, nego za stvarno.
Pa zar ti nisi igrao DAI par puta kako je to ispalo ako ti ovo lose?Ja DAI sem na low nisam mogao da pokrenem, odma desktop ili reset.
Ubisoftove portove da ne spominjemo.
Meni je ovo ko Shadow of Mordor, cak i bolje sto se optimizacije tice.
efil82 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.5.2015, 0:10   #3829
player1
V.I.P. Test Play

Citat:
Pa zar ti nisi igrao DAI par puta kako je to ispalo ako ti ovo lose?Ja DAI sem na low nisam mogao da pokrenem, odma desktop ili reset.
DAI sam igrao bez problema sa mojim starim mobilnim Radeon-om 7730M (kao i bilo koju drugi igru u poslednje dve godine). 1080p sa 70% resolution scalingom (efektivno 1366x768, ali sa ostrim UI-em) na medium/low preko 30fps. Milina... plus sto scaling omogucava mnogo veci skalabilnost sto se tice slabijih konfiguracija.

Dok W3 nije bio uopste igriv (oko 20fps u 1280x768 low). Sta mislis, zasto sam kupio novi "gejmerski" laptop pre par dana?

Ili se mozda "optimizacija" racuna samo kada su u pitanju "ultra-giga" setinzi. Mada ni tu W3 ne briljira. Hairworks i ultra foilage ubijaju performanse samo tako. Dok ultra senke ne rade nista sem sto skidaju fps (ali stvarno ne vidim razliku).

EDIT:
E sad, definitivno ima par igara koje na nizim podesavanjim rade skoro isto tako lose kao W3, mada ih ja nisam igrao.
Ovo baziram na ovim testovima GT 740M, koji je nesto jaci od moje stare kartice. Uz sve to, Witcher 3 i dalje deli "najgori od svu decu" nagradu sa AC Unitijem.

Poslednja ispravka: player1 (26.5.2015 u 0:40)
Laza7 (26.5.2015)
Stara 26.5.2015, 0:21   #3830
Dreamfall
Banned

Član od: 8.7.2006.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 912 puta na 524 poruka

Au brate kada krenete da trazite Nevena/Ljutomira/Dandelion-a drz' te se jer krecu neki od mozda najboljih kvestova u modernim ARPGovima Ko god da je pisao kvestove u CDPR, svaka mu cast, isto vazi i za dijaloge, primetio sam da se stalno nadovezuju kvest i investigate dijalozi, nije kao u vecini RPGova npr. ide prica o random liku i kliknete na liniju dijaloga vezanu za kvest i cela govorancija pada u vodu i neka leva prica krece iznanada

BTW galop nocu prema Novigradu po kisi, dok huci vetar i grmi na sve strane, u daljini se vide svetla grada, a kapljice se lepe za kameru/ ekran...zaista jedinstveno iskustvo
Dreamfall je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dreamfall na korisnoj poruci:
Vladimirus86 (26.5.2015)
Stara 26.5.2015, 0:41   #3831
buraz
Starosedelac

Član od: 28.9.2011.
Zahvalnice: 435
Zahvaljeno 661 puta na 446 poruka

Citat:
player1 kaže: Pregled poruke
DAI sam igrao bez problema sa mojim starim mobilnim Radeon-om 7730M (kao i bilo koju drugi igru u poslednje dve godine). 1080p sa 70% resolution scalingom (efektivno 1366x768, ali sa ostrim UI-em) na medium/low preko 30fps. Milina... plus sto scaling omogucava mnogo veci skalabilnost sto se tice slabijih konfiguracija.

Dok W3 nije bio uopste igriv (oko 20fps u 1280x768 low). Sta mislis, zasto sam kupio novi "gejmerski" laptop pre par dana?

Ili se mozda "optimizacija" racuna samo kada su u pitanju "ultra-giga" setinzi. Mada ni tu W3 ne briljira. Hairworks i ultra foilage ubijaju performanse samo tako. Dok ultra senke ne rade nista sem sto skidaju fps (ali stvarno ne vidim razliku).

EDIT:
E sad, definitivno ima par igara koje na nizim podesavanjim rade skoro isto tako lose kao W3, mada ih ja nisam igrao.
Ovo baziram na ovim testovima GT 740M, koji je nesto jaci od moje stare kartice. Uz sve to, Witcher 3 i dalje deli "najgori od svu decu" nagradu sa AC Unitijem.
S tim sto postoji jedna veoma znacajna razlika - Witcher tu zahtevnost grafikom (delimicno) opravdava, a Unity je smece koje treba zapaliti zajedno sa HQ-om Ubisofta, i u grafickom i u gameplay smislu.
buraz je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.5.2015, 0:52   #3832
testera
Veteran

Član od: 9.2.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 255 puta na 137 poruka

Da li je neko od vas zapazio neko scary mesto gde ne bi smeo da se ponovo vrati kada je noc? Meni je za oko zapala ona kula na Fyke, posto sam na Velenu trenutno. Ali questovi
testera je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.5.2015, 1:13   #3833
rendzer25
Veteran

Član od: 1.1.2006.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 239 puta na 154 poruka

Mozda cu reci veliku jeres, ali glavna prica u ovoj igri je uzas zivi, pogotovu deo u Novogradu. Cemu ovoliko dijaloga koji niti su zanimljivi niti vode ka nekoj konkretnoj akciji. Animacije lica takodje su prosek, zasto su taj deo igre toliko potencirali, sporedni kvestovi su prava poslastica i nikad se ne zna kakvo cudoviste se krije u nekoj zabiti. Glvna prica me bas smori mogli su ovo mnogo bolje, kao da su namerno sto vise razvlacili bespotrbnom kolicinom dijaloga, i onda se dobija kontra efekat.
rendzer25 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.5.2015, 2:12   #3834
Stenmark
Banned

Član od: 13.4.2014.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 1.009 puta na 514 poruka

Opcija skip dialog postoji a bice krljacine,ne brini ; )
Stenmark je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.5.2015, 2:16   #3835
jozvan_Kg
V.I.P. Test Drive

Član od: 8.11.2005.
Zahvalnice: 1.572
Zahvaljeno 822 puta na 457 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku jozvan_Kg

Teehee, fun and games
jozvan_Kg je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.5.2015, 3:20   #3836
Laza7
Član

Član od: 4.6.2008.
Zahvalnice: 86
Zahvaljeno 27 puta na 21 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Laza7 Slanje poruke preko Yahooa korisniku Laza7

Citat:
Ubisoftove portove da ne spominjemo.
Meni je ovo ko Shadow of Mordor, cak i bolje sto se optimizacije tice.
Shadow of Mordor je POJAM optimizacije u odnosu na ovo. Sve mi je jasno kada mi igra radi 27x bolje pri zakljucanom fps-u na 30. Ili kada mi na zakljucanih 60 radi u 45plus samo pri rezoluciji 900p... Ista stvar je bila i sa AC Unity-jem. Mrtve konzole nas sahranise ! Primera radi, pogledajte gta (znam drugaciji je engine i grafika itd). Ali recimo on se pravio posebno za pc i za konzole. Na jako slabim masinama mozete da izvucete stabilnih 60fps. A witcher 3 trazi minimum gpu koji je kod nas 200 evra... (imam gtx 660 i samo sam se mucio sa AC i sada ovo). Treba da dajem 500+ evra da bih ovo igrao sa normalnim fpsom i to na 1080p koji ce uskoro biti prevazidjen ? I to samo za jednu graficku karticu ? Moralo je ovo mnogo bolje da se sredi. A kontrole ?! Zivi ocaj. Da ne pricam o krutim animacijama samog Geralta. Vazno je da se nvidia kurci svojim hairworksom koji uzasavajuce obara performanse, cist marketing. Jesam detaljista i volim taj njihov physix i hairworks i sve to ali siguran sam da je ovo moglo da bude bolje optimizovano. Samim tim sto se uz cini mi se gtx 980 ili 970 dobija igra, jasno je na sta se cilja. I da, verovatno se ne bih sada bunio i pisao sve ovo da imam kuci racunar u cenovnom rangu nekog prosecnog porodicnog automobila, ali budimo realni, konzole nas ubijaju i ogranicavaju. Toliko od mene.

P.S. Samo vas molim da se suzdrzite komentara, tipa "jebes grafiku" itd...
Laza7 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.5.2015, 6:13   #3837
Dreamfall
Banned

Član od: 8.7.2006.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 912 puta na 524 poruka

Citat:
Shadow of Mordor je POJAM optimizacije u odnosu na ovo. Sve mi je jasno kada mi igra radi 27x bolje pri zakljucanom fps-u na 30. Ili kada mi na zakljucanih 60 radi u 45plus samo pri rezoluciji 900p... Ista stvar je bila i sa AC Unity-jem. Mrtve konzole nas sahranise ! Primera radi, pogledajte gta (znam drugaciji je engine i grafika itd). Ali recimo on se pravio posebno za pc i za konzole. Na jako slabim masinama mozete da izvucete stabilnih 60fps. A witcher 3 trazi minimum gpu koji je kod nas 200 evra... (imam gtx 660 i samo sam se mucio sa AC i sada ovo). Treba da dajem 500+ evra da bih ovo igrao sa normalnim fpsom i to na 1080p koji ce uskoro biti prevazidjen ? I to samo za jednu graficku karticu ? Moralo je ovo mnogo bolje da se sredi. A kontrole ?! Zivi ocaj. Da ne pricam o krutim animacijama samog Geralta. Vazno je da se nvidia kurci svojim hairworksom koji uzasavajuce obara performanse, cist marketing. Jesam detaljista i volim taj njihov physix i hairworks i sve to ali siguran sam da je ovo moglo da bude bolje optimizovano. Samim tim sto se uz cini mi se gtx 980 ili 970 dobija igra, jasno je na sta se cilja. I da, verovatno se ne bih sada bunio i pisao sve ovo da imam kuci racunar u cenovnom rangu nekog prosecnog porodicnog automobila, ali budimo realni, konzole nas ubijaju i ogranicavaju. Toliko od mene.

Heh, pricu o grafici smo odavno zavrsili, sada pricamo o igri koju prelazimo, sto je konacno ontopic rasprava posle dugo vremena na ovoj temi, don't spoil it
Dreamfall je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.5.2015, 8:00   #3838
player1
V.I.P. Test Play

Citat:
buraz kaže: Pregled poruke
S tim sto postoji jedna veoma znacajna razlika - Witcher tu zahtevnost grafikom (delimicno) opravdava, a Unity je smece koje treba zapaliti zajedno sa HQ-om Ubisofta, i u grafickom i u gameplay smislu.
Unity nisam igrao, ali AC tradicionalno ima gomiletinu NPCova na ekranu svakog trenutnka, tako da totalno razumem tu zahtevnost. Pathfinding ce uvek biti zahtevniji od bilo kakve fancy grafike.

Citat:
A witcher 3 trazi minimum gpu koji je kod nas 200 evra... (imam gtx 660 i samo sam se mucio sa AC i sada ovo). Treba da dajem 500+ evra da bih ovo igrao sa normalnim fpsom i to na 1080p koji ce uskoro biti prevazidjen ?
Dobro zboris sto se tice ovoga.
Nekada je bilo safe bet uzeti grafu od 100-130e i znao bi da ces moci da igras sve igre. Ne na najvecim detaljima i rezolucijama, ali nista ne bi bilo neigrivo.

A sada, kada je jedan GTX 660 (200e) zvanicni minimum i dalje oko 30fps u 1080p medium, sta moze da uradis sa jeftinijim grafama? Ama bas nista, kako izgleda nece da bude igrivo ni na 720p low.

Poslednja ispravka: player1 (26.5.2015 u 8:18)
Laza7 (26.5.2015)
Stara 26.5.2015, 8:58   #3839
filipos
Veteran

Član od: 8.8.2007.
Zahvalnice: 62
Zahvaljeno 152 puta na 104 poruka

Citat:
Shadow of Mordor je POJAM optimizacije u odnosu na ovo. Sve mi je jasno kada mi igra radi 27x bolje pri zakljucanom fps-u na 30. Ili kada mi na zakljucanih 60 radi u 45plus samo pri rezoluciji 900p... Ista stvar je bila i sa AC Unity-jem. Mrtve konzole nas sahranise ! Primera radi, pogledajte gta (znam drugaciji je engine i grafika itd). Ali recimo on se pravio posebno za pc i za konzole. Na jako slabim masinama mozete da izvucete stabilnih 60fps...
Ajmo ovako:

1. Niko te ne tera da igru igras sada. Mozes i sledece godine.
2. Iskljuci hairworks.
3. Verujem da igra radi sasvim zadovoljavajuce na 270x (u garanciji) koju mozes naci po oglasima za mnogo manje od 200€
4. Kada se pojavila GTX 660? (2012. bese)
5. Ne znam zasto kukas
filipos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku filipos na korisnoj poruci:
Mandragora (26.5.2015)
Stara 26.5.2015, 9:00   #3840
rendzer25
Veteran

Član od: 1.1.2006.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 239 puta na 154 poruka

Citat:

Sada si me ozbiljno zabrinuo, ja SOM nisam mogao da igram ni na midium detalja tecno, a Witcher mi radi skoro sve na Ultra od 25-40 frejmova. Bas cudno sa tom tvojom grafom trebalo bi da je vozis bez problema na High, ili je SOM dobro optimizovana za Nvidia grafe, a Witcher za AMD, ili mozda je problem u procesoru.
rendzer25 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
fantasy, rpg, witcher

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
The Witcher 2 - Assassins of Kings Psycho13 Role-Play 4767 21.7.2020 14:23
The Witcher The mighty Boo Role-Play 3333 6.5.2018 23:01

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 20:24.