![]() |
![]() |
|
Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Problem sa temperaturom kad aktiviram aplikacije, dosta u browseru strana par puta mi se ugasio racunar, pogledao pri ponovnom paljenju u biosu cpu preko 80c. Da li je ovo ostetilo procesor ,plocu, zasto se nije ugasio ranije, treba li sam da podesim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Za sada sve uredu, radi,cak mu pokrenuo dodatne neke aplikacije i preko dva programa temp uredu.u biosu naso opciju warming cpu i stavio na 60c.Da li je ovo ok, mislio sam da ploca po difoltu gasi akó cpu pregreje, moj model proc. je od 71c rizican.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]()
Treba mi misljenje za memorije za gore navedeni problem, cini mi se da se cpu vise greje kad ram radi po difoltu na 1333 mhc ,inace ram je kingston 1600 pa ga u bios namestim na tu frekvenciju, ima li ovo neke veze ili je moj utisak pogresan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 752
Zahvaljeno 1.426 puta na 1.083 poruka
|
![]()
Очигледно имаш проблема са хлађењем, све преко тих 71 неће да ваља. Издувај прашину, убаци вентилаторе у кућиште.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
![]()
Hvala, da li je ovakva situacija ostetila procesor pa da ocekujem neki problem zbog toga,ili nije strasno ako se dogodi par puta. Stavio sam da ga gasi u biosu kad dodje na 60c, evo radi iako sam vise opteretio racunar, do sada po difoltu gasio na 90c.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Član od: 3.5.2009.
Zahvalnice: 1.239
Zahvaljeno 438 puta na 374 poruka
|
![]()
resetuj taj bio na default i necackaj zatim promeni pastu na cpu.
Taj procesor sa naj jeftinijim coolerom nemoze da predje 58c ma koliko ga opteretio (ako su pasta i cooler postavljeni kako treba) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]()
Hvala na preporukama sve uradio ali nisam resio problem, sve ocistceno oko kulera, pasta sve ok imam plocu GA-970A-DS3P ako to nesto znaci, medjutim i pri nekom noramalnom radu po nekad skace temperatrua, ide preko 80c , namestio sam u biosu opciju cpu temperature worning na 60c i nece da se oglasi zvucnik na kucistu niti se restartuje racunar nista a predje preko 80c i to vidim kad mi se restartuje racunar, prvo podivlja kuler i kad udjem u bios vidim da ona opada tu je oko 80 i spusti se za neki minut na 50c, cak sam i skinuo novi bios isto sve, ima li neko predstavu sta da radim, procesor je radio normalno na staroj ploci ovde divlja sa cpu, da li moze biti u pitanju windows , virusi... bilo sta nesto ili je to nesto sto je kvar na ploci posto ne reaguje na ovu opciju u biosu. Hvala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 219
Zahvaljeno 282 puta na 157 poruka
|
![]()
Da li si zamenio pastu i proverio da ti je pravilno pričvršćen kuler? Koji kuler imaš?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
![]()
Pasta je stavljena pre mesec dana, kuler je onaj box koji sam i dobio uz procesror,radio sve normanlno dok nije ubacen u novu plocu, cak sam ponovo skinuo kuler, izvadio procesor , ponovo vratio, rekoh mozda nije nesto naleglo ali isto je.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 219
Zahvaljeno 282 puta na 157 poruka
|
![]()
Kupi neki jeftiniji a dobar kuler. Recimo LC POWER Cosmo Cool LC-CC95 je baš jeftin, a dosta bolji od tih stock kulera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Banned
|
![]()
xxxxxxx
Poslednja ispravka: Dejan2311 (3.6.2015 u 10:03) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
|
![]()
xxxxxxx
Poslednja ispravka: Dejan2311 (3.6.2015 u 10:04) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
![]()
Resio sam delimicno problem, naime kroz everest i hw monitor prikazuje pri najvecem opterecenju 50c, u biosu je prikaz na ovo oko 80c,ovo znam jer pri ovom opterecenju ga resetujem udjem u bios i cpu je 75c a temp opada. nekim programima sam usporio broj obrtaja i namerno cekao da u hw monitoru i everestu dodje do 60c, cim je dostigo ovu temp oglasio se zvucnik na kucistu jer sam podesio cpu temp worning na 60c. Sta mi preporucujete da li zbog ovog treba reklamirati plocu, u bisu predje 60c ne oglasi se kuciste, kad dodje na hw monitoru na 60 upozori, ima li neko objasnjenje.
Poslednja ispravka: Dejan2311 (3.6.2015 u 10:02) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
![]()
Moze li mi neko odgovoriti da li je ovo neki alarmantni problem, da reklamirma plocu ili da ostavim ovako, jako su velika odstupanja programa za temperatruru cpu preko windowsa i u biosu kako je kod vas.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
Član od: 3.5.2009.
Zahvalnice: 1.239
Zahvaljeno 438 puta na 374 poruka
|
![]()
Vidi uradi update bios_a pa onda reklamiraj ili ako ti je mrsko nemoj se cimati sa biosom vec pravac reklamacija
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Hard disk temperatura | - TERMINATOR - | Osnovne komponente | 59 | 25.9.2016 0:33 |
HDD temperatura | Rajko92 | Nosači podataka | 15 | 5.2.2012 14:31 |
Temperatura i stabilnost sistema. | diablo_ | Kvarovi | 5 | 3.1.2011 21:25 |
Optimalna temperatura za AthlonII? | Beagle | Osnovne komponente | 10 | 16.10.2009 8:29 |
6200 temperatura? | Repa88 | Grafika | 5 | 26.3.2007 9:26 |