![]() |
![]() |
![]() |
#5481 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Witcher je sada brand name.
Logično da će da ga iskoriste i prodaju. Neća valjda da stoji zaboravljeno na HDD-u. Ja bih se oduševio kada bi npr. napravili igru gde počinjete kao mlad neiskusan Witcher, i posle par levela postanete čudovište jer na vas neko baci kletvu i može da se završi igra kao čudovište(ubaci se možda i neko morfovanje iz jednog čudovišta u drugo posle dovoljno pojedenih ljudi i drugih čudovišta) ili da se neuspešno pokuša izlečiti i odlučiti da se umre da ne bi biše napadao ljude. Taman jedna zaokružena stand alone celina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5482 |
Starosedelac
Član od: 12.9.2009.
Zahvalnice: 73
Zahvaljeno 807 puta na 347 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5483 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka
|
![]()
Kakvi su zlikovci ovi iz CDPR-a, to je prosto nevidjeno. I onaj njihov gazda sto je plakao na VGA, zahvaljivajuci se fanovima i svojim zaposlenima.. kakav je to prevrtljivi glumac, bog te mazo!
Idi ti da igras COD, kada vec isti kupujes svake godine na tvoj Xbox.. |
![]() |
![]() |
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku nameless1 na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#5484 |
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka
|
![]()
Jednostavan zakon ponude i potražnje. Dok ima konzumenata dalje štancovanje je opravdano za obe strane.
Za mene lično nema poente vraćati se u Witcher univerzum bez Geralta i ostalih likova koji se provlače još od prvih knjiga. Isto kao što mi Mass Effect nema baš mnogo smisla bez Šepike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5485 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Za razliku od gomile izdavaca, ovi bar postuju svoje fanove. Naravno da to rade i zbog para, ali ako nema fanova nema ni para tako da nista lose nisu rekli.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5486 |
Starosedelac
Član od: 4.11.2007.
Zahvalnice: 1.754
Zahvaljeno 629 puta na 363 poruka
|
![]()
Pa onda tako moze da se gleda i na AC i CoD, ili bilo koju igru koja se stancuje ko blesava u poslednjih 10 godina. Jbg, ima puno fanova, a i ovi hoce da zarade pare, pa sto da ne ispostuju fanove i naprave jos koji nastavak, koliko god on bio isti kao i prethodni delovi, jer ipak to fanovi vole da igraju (ne mislim da uporedjujem Witcher i doticne dve igre po kvalitetu, da me neko ne shvati pogresno).
Elem, mislim da je dosta igraca i ocekivalo ovako nesto, posto nikada nisu rekli da vise nece biti Witchera, nego Witchera sa Geraltom u glavnoj ulozi. Nemam nista protiv, ali ipak mislim da to nece biti to, bar za mene. Da je svaka igra imala razlicitog protagonistu, to bi bila druga stvar, ovako je ipak zaokruzena prica ciji je kraj gomila nas ovde cekala sa uzbudjenjem jos od prvog Witchera. Nekada je bolje staviti tacku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5487 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.762
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
|
![]()
Sve zavisi pd ulozenog truda.
Npr. Assassin Creed igre su bile narativno dobre u pocektu, sve dok nisu poceli da muzu "ekspanzije" dvojke, sto je kasnije kulminiralo sa totalno unstenom sveobuhvatnom pricom u nastavcima. Slicno novi talas CoD igrara koji je poceo sa cetvorkom koja je narativno bila sjajna igra, a nastavio se sa mediokritetima. Poslednja ispravka: player1 (6.12.2015 u 22:47) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5488 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5489 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Upravo tako. Ako sledeci Witcher bude bolja igra od trojke i u nju se ulozi godine rada i truda.. tu nema reci o 'muzenju' fransize. Na taj nacin se i zaradi i postuju se fanovi.
Prica o Geraltu je zaokruzena, ali zasto ne bi postojala neka druga prica u tom univerzumu? Da li je Witcher svet i ideja iscrpljena sa igrama? Zasto je bolje za fanove serijala da se na trojku stavi tacka i da se vise nikad ne vrate u taj svet? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5490 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
I šta to tačno ostaje u igri kad iz nje izbaciš Geralta i kompaniju? Pre par meseci sam pročitao "Sezonu oluja", osmu po redu knjigu iz Witcher serijala, koja se uopšte ne oslanja na glavni zaplet prethodnih knjiga. Reći ću samo da sam bio potpuno zatečen negativnim utiskom baš zbog toga što je kompletna radnja izolovana od onoga što bukvalno čini srž Witcher lore-a od samog početka. Još ako bi se uklonio i Geralt... Ne hvala. Poslednja ispravka: Neutrino (6.12.2015 u 16:56) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5491 |
Starosedelac
Član od: 28.9.2011.
Zahvalnice: 434
Zahvaljeno 654 puta na 444 poruka
|
![]()
Ljudi napravili 3 vrhunske igre za 8 godina od kojih je svaka bila ogromno unapredjenje u odnosu na prethodnika i ovde se prica o muzi serijala jer planiraju i 4. deo, i to za ko zna koliko godina.
Sta onda radi Act sa CoD-om i Ubi sa AC-om? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5492 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Ostaje mnogo toga: interesantan univerzum, lore, witcheri kao kasta, raznorazna cudovista, borba izmedju ljudi i 'veverica', itd.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5493 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Hoću da kažem da je CDPR sa svojih 6 miliona prodatih kopija još uvek sitna riba u poređenju sa recimo Activision-om koji svake godine samo na jednoj franšizi ("Call of Duty") uspe da proda 20 miliona kopija. Pa Witcher 3 je prva prava multiplatformska igra koju je CDPR izdao. Kad ti egzistencija zavisi od jedne igre na svake tri godine onda ćeš itekako da vodiš računa o "vernosti fanova". Ćutiš i keziš se
![]() Witcher knjige i igre pokreće snažan protagonista (Geralt) a ne "interesantan univerzum". Kad iz njega izbaciš likove koji realno čine meso sadržaja (i koji su većinom dobili epilog sa "trojkom") ostaje poprilično sterilan materijal. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci: | ||
Krilce (6.12.2015) |
![]() |
#5494 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5495 |
Deo inventara foruma
|
![]()
A zar nije lakse da se klijentu uvlacis u d*pe tako sto ga postujes? CDPR svakako ima svoju vernu bazu fanova, a to kako bi oni reagovali sa vecim brojkama ne znamo ni ti ni ja. Velika razlika izmedju CDPR i tih sto si nabrojao je sto je CDPR developer, uglavnom samostalan....Ubisoft i EA su izdavaci koji imaju odbore koji nemaju bas mnogo veze sa igrama, vec je tu jedina briga novac.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5496 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5497 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Sto se CoD-a tice, poredjenje nije na mestu. Niti je isti zanr, niti je fan baza ista (CoD privlaci milione casual igraca, koji odigraju dve tri igre godisnje), niti je startna pozicija ista (CoD je na vreme zauzeo vaznu poziciju na konzolama, koju niko nece moci da ugrozi u skorije vreme).. Realno, Geralt u igrama i nije nesto 'snazan', niti on pokrece sve. U kecu zvezda je bio upravo atmosferican svet, a u dvojci Geralt nije bio glavna zvezda, dok su mnogi interesantni likovi kreacija CDPR-a, a ne Sapkovskog. Samim tim, CDPR u nastavku moze da kreira interesantan svet sa interesantnim likovima, gde ce neki novi Witcher imati svoju pricu (sa povremenim osvrtanjem i referencama na desavanja iz knjiga, trilogije o Geraltu), da lovi cudovista, resava kvestove, itd.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5498 | |
Starosedelac
|
![]()
Neutrino kao da mi cita misli.
![]() Citat:
Kompanije gledaju da prodaju svoj proizvod, i da povecaju tu prodaju. CDPR nije drugaciji od drugih po tom pitanju. Njihova free DLC politika im je verovatno donela vise para, nego sto bi im donela kada bi te DLCove prodavali, ma koliko to apsurdno zvucalo. Pogledaj samo koliko su paznje dobili samo na tome sto daju free DLCove, i sto su im igre DRM free. Kao sto rece Neutrino, oni su jos poprilicno mali da bi im seckanje igara na DLCove, prodaja skinova i slicne moderne gluposti posle za rukom, a da pri tome ne izgube veliki deo baze igraca. Male firme nemaju dovoljnu zajednicu igraca da im tako nesto podje za rukom. Zato su bili pametni i okrenuli se potpuno suprotnom putu, sto ih je ocigledno dovelo u poprilicno dobru poziciju. Da ne pomisli neko da sam ja protiv njihovog pristupa, u svakom slucaju je za svaku pohvalu, s obzirom da sam protiv bilo kakvog cepanja i seckanja sadrzaja i njegovog naknadnog placanja. Samo kazem da su firme - firme, i da im je osnovni i jedini cilj da obrnu sto vise para, i da na to treba tako i gledati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5499 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5500 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
A velika prodaja (koja ipak opada iz naslova u naslov, kao i prijem kod kritike) ima veze sa UBI-jevom marketing masinom i fan bazom.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
fantasy, rpg, witcher |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
The Witcher 2 - Assassins of Kings | Psycho13 | Role-Play | 4767 | 21.7.2020 14:23 |
The Witcher | The mighty Boo | Role-Play | 3333 | 6.5.2018 23:01 |