Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 6.12.2015, 18:19   #5501
Krilce
Starosedelac

Član od: 4.11.2007.
Zahvalnice: 1.754
Zahvaljeno 629 puta na 363 poruka
Određen forumom Re: The Witcher 3

Citat:
nameless1 kaže: Pregled poruke
Izvini, ali ovo nije tacno. UBI i AC se mnogo kritikuju zbog recikliranja, lose optimizacije igara, pokusaja mikrotransakcija itd. Developer i serijal generalno imaju losu reputaciju. To nije slucaj sa CDPR-om..

A velika prodaja (koja ipak opada iz naslova u naslov, kao i prijem kod kritike) ima veze sa UBI-jevom marketing masinom i fan bazom..
Koliko god ih kritikuju, njima je prodaja i dalje ogromna. To naravno ima veze i sa tipom igraca (casual) koji to igraju, ali licno znam par likova koji dizu CoD u nebesa, i koji svake godine jedva docekaju novu igru. Znaci, i ta fransiza ima neki svoj fanbase koji ne moze da doceka novu igru, koliko god tebi ili meni to bilo ogavno.

Nije ni CDPR toliko naivan. Svi se dobro secamo koliko su bili kritikovani zbog menija i slicnih stvari koje smrde na konzolitis, kada se sa keca preslo na dvojku, sto opet govori o tipu igraca koji igra njihove igre, i koji definitivno ne bi podrzao DLCove, skinove i slicna *****a.
Krilce je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.12.2015, 18:29   #5502
nameless1
Deo inventara foruma

Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka

Citat:
Krilce kaže: Pregled poruke
Koliko god ih kritikuju, njima je prodaja i dalje ogromna. To naravno ima veze i sa tipom igraca (casual) koji to igraju, ali licno znam par likova koji dizu CoD u nebesa, i koji svake godine jedva docekaju novu igru. Znaci, i ta fransiza ima neki svoj fanbase koji ne moze da doceka novu igru, koliko god tebi ili meni to bilo ogavno.
Licno, ne znam mnogo igraca koji uzdizu CoD i AC u nebesa. Niti takve vidim mnogo po netu. Ali znam da ce 10+ miliona ljudi kupiti novi CoD zato sto su na to navikli, zato sto im je taj naslov prepoznatljiv, a na konkurenciju ne obracaju mnogo paznje, jer su to u sustini casual igraci, koji odigraju samo par igara godisnje. Ta 'fan' baza sa ne moze porediti sa Witcher igracima, niti je Witcher prepoznatljiv i primamljiv za sirok sloj igraca.

Sto se tice AC-a, trend prodatih kopija znacajno opada ako se pogledaju zadnje dve igre u serijalu.

Citat:
Nije ni CDPR toliko naivan. Svi se dobro secamo koliko su bili kritikovani zbog menija i slicnih stvari koje smrde na konzolitis, kada se sa keca preslo na dvojku, sto opet govori o tipu igraca koji igra njihove igre, i koji definitivno ne bi podrzao DLCove, skinove i slicna *****a.
Aman, niko ovde ne govori da su oni bezgresni, da ne misle na novac, itd.
nameless1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.12.2015, 18:34   #5503
Krilce
Starosedelac

Kao sto ni ja ne tvrdim da samo muzu pare. Samo kazem da je to pravljenje igara samo zato sto postuju fanove cista glupost.

"It wouldn't be fair to fans stop making Witcher games".

Jadni fanovi.
Stara 6.12.2015, 18:44   #5504
nameless1
Deo inventara foruma

Ali ta recenica nije netacna. I ne kosi se sa osnovnim ciljem CDPR-a da zaradi novac. Te dve stvari se ne iskljucuju medjusobno. Nema potrebe posmatrati svaku izjavu i potez CDPR-a kroz negativnu prizmu samo zato sto je vecina izdavaca nemoralna.. pa, eto, i oni su takvi, ali se samo pretvaraju da su fini jer tako moraju, inace ce da propadnu.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nameless1 na korisnoj poruci:
Al Capone (6.12.2015)
Stara 6.12.2015, 18:59   #5505
Krilce
Starosedelac

Naravno, ali ta recenica zvuci kao da nesto rade samo zbog fanova, a nisam previse procitao da fanovi traze nove Witcher igre, bez Geralta.

Elem, nema svrhe raspravljati, posto vise pricamo o finansijama i glupostima nego o samoj igri. Ja bih, kao fan, vise voleo da se fokusiraju na neke nove projekte, Cyberpunk, mozda jos nesto. Mislim da smo kroz ove 3 igre sasvim dovoljno istrazili ceo taj univerzum, i da ce pricu o Geraltu tesko moci da nadmase.
Stara 6.12.2015, 19:14   #5506
nameless1
Deo inventara foruma

Evo ti ceo tekst, ne samo ta recenica.

Citat:
"It's too early to talk about it, but it's not like we're forgetting about this brand," he said on Polish TV station TVN24 BiS, as translated by Gamepressure. "It wouldn't be fair towards the fans. We work within this universe for over a dozen years now and I don't think it's going to be the end of it."

It deserves some rest," Iwinski said about The Witcher series in August. "The world of The Witcher is gigantic and it's great to tell these stories, but I don't know when [a sequel] will happen.
Sta je on to toliko lose rekao? Da li to zvuci na zelju za muzenjem serijala na godisnjem nivou?
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku nameless1 na korisnoj poruci:
Blaine (7.12.2015), player1 (6.12.2015)
Stara 6.12.2015, 19:15   #5507
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka

Citat:
Privlacenje novih kupaca i zadrzavanje starih je osnova marketinga i prodaje. Tvoja teza da CDPR vuce dobre poteze i vodi racuna o svojim fanovima iz neke prisile, nema veze sa osnovnom logikom.
Što je upravo i poenta onoga što ja sve vreme pričam - u poslu ne postoji "poštovanje". Nema CDPR nikakav tajni fetiš prema fanovima svoje (jedine) franšize. I oni na kraju sve svode na novac stim što zbog prirode marketinga koji koriste (otvoren, intiman pristup sa ciljnom publikom) i velikog razmaka između ulaganja i zarade (jedan naslov na svake tri godine) moraju mnogo više da vode računa o svojoj investiciji nego veliki igrači.
Citat:
Takodje, lako je uocljivo da su ljudi ponosni na svoj rad i da osecaju neku strast prema kreiranju video igara. Ali, ti verovatno mislis da je to nemoguce.
Nemoj da mešaš razvojni tim i izdavače čak ni kad su pod istim krovom. Mogu developeri da budu koliko god hoće "strasni" ali ako menadžment proceni da će im određeni put doneti više novca biće po babu (menadžmentu) a ne po stričevima (razvojnom timu). I ne mislim da je nemoguće samo znam iz ličnog iskustva kako stvari funkcionišu u većim softverskim timovima.
Citat:
Sto se CoD-a tice, poredjenje nije na mestu. Niti je isti zanr, niti je fan baza ista (CoD privlaci milione casual igraca, koji odigraju dve tri igre godisnje), niti je startna pozicija ista (CoD je na vreme zauzeo vaznu poziciju na konzolama, koju niko nece moci da ugrozi u skorije vreme)...
Kakve veze ima žanr i to što baza nije ista? Novac je novac zar ne? Poenta je da veliki igrači mogu da rizikuju i da se opet izvuku. Jedan EA recimo može bez problema da napravi katastrofu zvanu "Syndicate" i da to uopšte ne oseti na svojoj koži. Šta misliš kako bi se CDPR proveo da Cyberpunk doživi sličnu sudbinu?
Citat:
Realno, Geralt u igrama i nije nesto 'snazan', niti on pokrece sve. U kecu zvezda je bio upravo atmosferican svet, a u dvojci Geralt nije bio glavna zvezda, dok su mnogi interesantni likovi kreacija CDPR-a, a ne Sapkovskog. Samim tim, CDPR u nastavku moze da kreira interesantan svet sa interesantnim likovima, gde ce neki novi Witcher imati svoju pricu (sa povremenim osvrtanjem i referencama na desavanja iz knjiga, trilogije o Geraltu), da lovi cudovista, resava kvestove, itd..
Po čemu to dobar audiovizuelan doživljaj automatski eliminiše likove kao stubove igre? Od motiva keca, preko sporednih likova i glavne radnje Geralt je uvek bio u centru pažnje. U drugom delu CDPR je pokušao nešto da muti sa sopstvenom pričom da bi pred treći shvatili da su stigli do završnice a da nisu takli priču sa kojom je triologija započela. I opet se sve vrtelo oko Geralta. Kako god, ja lično ne vidim način da CDPR napravi još jednu Witcher igru a da ona ima smisla. U svakom slučaju videćemo za šest-sedam godina najranije. Možda grešim. Meni je Witchera, bar za sada, dosta.
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci:
Exia (6.12.2015), Krilce (6.12.2015), nesudjeni clocker (6.12.2015)
Stara 6.12.2015, 19:25   #5508
Krilce
Starosedelac

Citat:
Sta je on to toliko lose rekao? Da li to zvuci na zelju za muzenjem serijala na godisnjem nivou?
Da li sam ja negde rekao da oni imaju zelju samo da muzu serijal, i to jos na godisnjem nivou?
Stara 6.12.2015, 19:38   #5509
Goldfinger
Veteran

Član od: 27.6.2008.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 273 puta na 155 poruka

Cak i da krenu da prave novu igru povezanu sa Witcher svijetom sigurno je necemo gledati prije 2018 godine minimum.Narednih mjeseci CDPR zavrsavaju Blood and Wine ekspanziju a onda svi se prebacaju na izradu Cyberpunka tako da se nemojte previse uzrujavati oke tih izjava.
Goldfinger je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.12.2015, 19:55   #5510
nameless1
Deo inventara foruma

Citat:
Neutrino kaže: Pregled poruke
Kakve veze ima žanr i to što baza nije ista? Novac je novac zar ne? Poenta je da veliki igrači mogu da rizikuju i da se opet izvuku.
Ima veze. Svaka igra i proizvod imaju odredjenu demografiju kojoj su namenjeni. Justin Bieber moze da napravi tupavu pesmu i skandal u javnosti zato sto njegova fan baza to od njega ocekuje, ili im to nije toliko bitno da bi prestali njime da se bave. Sa druge strane, kada bi Andrea Boceli poceo da se glupira, vecina njegovih fanova bi ga napustili- ne bi kupovali njegove cd-ove, ne bi isli na koncerte, itd.

Prema tome, lose ti je poredjenje.

Citat:
Jedan EA recimo može bez problema da napravi katastrofu zvanu "Syndicate" i da to uopšte ne oseti na svojoj koži. Šta misliš kako bi se CDPR proveo da Cyberpunk doživi sličnu sudbinu?
I sta zelis ovime da kazes? Da bi CDPR inace napravio losu igru, ali se plasi da ne propadne zbog toga? Mislis da je CDPR veliki kao EA, onda bi i oni izbacivali mediokritete? Vidis, to je cisto spekulisanje- sta bi bilo kada bi bilo. Mi jedino mozemo da sudimo o njihovim potezima koje povlace u realnosi i ne trebamo da pridodajemo tu neke nepostojece motive koji se odnose na druge. Ako, i kada, oni dodju u istu poziciju kao EA i ponasaju se isto.. e, onda treba na njih udariti. Zasto se to cini unapred?

Citat:
Po čemu to dobar audiovizuelan doživljaj automatski eliminiše likove kao stubove igre? Od motiva keca, preko sporednih likova i glavne radnje Geralt je uvek bio u centru pažnje. U drugom delu CDPR je pokušao nešto da muti sa sopstvenom pričom da bi pred treći shvatili da su stigli do završnice a da nisu takli priču sa kojom je triologija započela. I opet se sve vrtelo oko Geralta. Kako god, ja lično ne vidim način da CDPR napravi još jednu Witcher igru a da ona ima smisla. U svakom slučaju videćemo za šest-sedam godina najranije. Možda grešim. Meni je Witchera, bar za sada, dosta.
Meni su likovi veoma vazni. Samo kazem da mi je svet u kecu (i njegova atmosfera) najupecatljvija stvar u toj igri. I od svih ideja u serijalu najvise mi se svidjaju Witcheri kao kasta, koji love cudovista zarad novca i odnos izmedju razlicitih rasa. Prema tome, ako CDPR uspe da napravi nastavak u kome cemo voditi nekog novog Witcher-a kroz atmosferican, interesantan svet (po mogucstvu, da vise vuce na gotiku kao kec), prepun interesantnih likova (CDPR je sposoban da ih napravi, iako ih nema u knjigama), kvestova i cudovista za lov (bilo bi interesantno da se ovog puta stavi veci potencijal na cudovista, da postoji jaci narativ vezan za njih).. ja bih to pozdravio.

Ti ako mislis drugacije i dosta si vezan za likove iz knjiga, to je tvoja stvar. Meni se svidja univerzum i bilo bi steta da ne bude nastavka..

I'm out!

Citat:
Da li sam ja negde rekao da oni imaju zelju samo da muzu serijal, i to jos na godisnjem nivou?
Pa poredis Witcher-a sa AC-om i CoD-om. Zakljucak se sam izvlaci..
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nameless1 na korisnoj poruci:
Blaine (7.12.2015)
Stara 6.12.2015, 20:01   #5511
Krilce
Starosedelac

Citat:
Ima veze. Svaka igra i proizvod imaju odredjenu demografiju kojoj su namenjeni. Justin Bieber moze da napravi tupavu pesmu i skandal u javnosti zato sto njegova fan baza to od njega ocekuje, ili im to nije toliko bitno da bi prestali njime da se bave. Sa druge strane, kada bi Andrea Boceli poceo da se glupira, vecina njegovih fanova bi ga napustili- ne bi kupovali njegove cd-ove, ne bi isli na koncerte, itd.

Mislim da smo upravo o tome i pricali. Kada bi CDPR odjednom poceo da se ponasa kao EA i cepka igre na DLCove koji se placaju, njihovi fanovi bi ih napustili, odnosno prodaja bi opala.
Stara 6.12.2015, 20:13   #5512
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka

Citat:
Kako si pun sebe pa to je strašno

Rekao sam šta sam imao da kažem i nemam nameru da se ponavljam.
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.12.2015, 21:00   #5513
Exia
Deo inventara foruma

Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 500
Zahvaljeno 3.160 puta na 1.330 poruka

TW nema tako bogat lore (niti iskreno zanimljiv) kao recimo neki drugi fantazi naslovi, ne kazem da ne bih igrao ili zeleo, TW4 samo nema tu materijala jer se sve vrtelo oko White Wolfa. Uostalom videcemo daleko je ta 2020
Exia je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.12.2015, 21:07   #5514
nameless1
Deo inventara foruma

Citat:
Exia kaže: Pregled poruke
TW nema tako bogat lore (niti iskreno zanimljiv) kao recimo neki drugi fantazi naslovi
Kao tvoj Dragon Ejdz, mislis? Ma, da.. naravno!
Stara 6.12.2015, 21:33   #5515
Exia
Deo inventara foruma

Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 500
Zahvaljeno 3.160 puta na 1.330 poruka

I DA i TES pa i ovi univerzumi radjeni po knjigama tipa LOTR ili A Song of Ice and Fire.

Edit: Naravno ovo je samo moje misljenje.
Exia je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.12.2015, 22:10   #5516
dex3108
V.I.P. Test Play

Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.659 puta na 4.092 poruka

Sve borbe u Witcher-u 3 zamjenjene Gwent-om XD

http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/953/?

Video
dex3108 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2015, 13:12   #5517
Apostrof
Veteran

Član od: 27.11.2007.
Zahvalnice: 352
Zahvaljeno 391 puta na 198 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Apostrof

Citat:
I DA i TES pa i ovi univerzumi radjeni po knjigama tipa LOTR ili A Song of Ice and Fire.

Edit: Naravno ovo je samo moje misljenje.
TES je stariji of Song of Ice and Fire, ja sam bas skoro trolovao neke ortako kako je Martin mnogo maznuo iz TES univerzuma. Brdo ljudi koje fantastika uopste nije interesovala su pod stare dane postali HC fanovi debeljka, sta uradi jedna serija sa par zgodnih cica i simpaticnim patuljkom.
Apostrof je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2015, 16:27   #5518
efil82
Starosedelac

Član od: 26.6.2010.
Zahvalnice: 315
Zahvaljeno 420 puta na 238 poruka

Citat:
TW nema tako bogat lore (niti iskreno zanimljiv) kao recimo neki drugi fantazi naslovi, ne kazem da ne bih igrao ili zeleo, TW4 samo nema tu materijala jer se sve vrtelo oko White Wolfa. Uostalom videcemo daleko je ta 2020
Ima 8 knjiga + 3 igre vise od verovatno vecine s brda s dola sklepanih stereotipnih fantasy settinga u igrama.
efil82 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku efil82 na korisnoj poruci:
buraz (7.12.2015)
Stara 8.12.2015, 18:25   #5519
dex3108
V.I.P. Test Play

Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.659 puta na 4.092 poruka

Prvi SS-ovi iduce W3 ekspanzije
Spoiler za SS-ovi:

dex3108 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku dex3108 na korisnoj poruci:
Al Capone (8.12.2015), Krilce (8.12.2015), Marko Radonjic (8.12.2015), pentraksil (8.12.2015)
Stara 8.12.2015, 18:30   #5520
perablenta
Deo inventara foruma

Član od: 30.1.2009.
Zahvalnice: 1.096
Zahvaljeno 1.679 puta na 1.065 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku perablenta

Nadam se da to nije ingame screen neko concept art.

Jer that draw distance, voda, drvece i teren... bljak sooo 2005.
perablenta je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
fantasy, rpg, witcher

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
The Witcher 2 - Assassins of Kings Psycho13 Role-Play 4767 21.7.2020 14:23
The Witcher The mighty Boo Role-Play 3333 6.5.2018 23:01

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 3:25.