![]() |
![]() |
|
ŠDK - Osnovne komponente Saveti u vezi sa kupovinom osnovnih komponenti računara: procesora, ploča, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Danas sam u domacoj firmi na E *** kupio doticnu plocu i procesor g3258.
Veceras sam je uzeo da sastavljam primetio sam da sam umesto rev 1.x http://www.gigabyte.us/products/prod...px?pid=4566#ov dobio rev 2.1 http://www.gigabyte.us/products/prod...px?pid=5094#ov Primetnih razlika ima,od velicine,mnogo manje dimenzije hladnjaka,rasporedom sata prikljucaka,cak je i socket drugaciji.Intel® Small Business Advantage nema isto. Cak sam na netu procitao da ima jednu fazu napajanja manje od rev 1.x. Posto planiram da guram ovog intela na 4.4 Ghz to mi je bitno. Na njihovom sajtu pise da je rev 1.x. Zanima me da li sam dobio losiju plocu,tj da li je rev 2.1 losija od predhodne. Da li mogu nekako da se zalim? I nikako ne mogu da mem poteram na 1600 mhz,uzeo sam kingston huper x 1866 mhz,cl9 je re bila skuplja za 100 dinara od 1600 mhz. Pokrenem xmp profil,pise da ce raditi na 1600 mhz,ali i dalje u windows-u radi na 1400 mhz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.091 puta na 3.803 poruka
|
![]()
možeš da vratiš.. obično novija revizija ima u radnjama a stara ako ostanu zalihe..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
Član od: 27.7.2014.
Zahvalnice: 351
Zahvaljeno 152 puta na 133 poruka
|
![]()
Meni se cini da imaju isti broj faza: 4.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Mene zanima da li sam dobio losiju plocu od one prve rev 1.x. Po svim izgledima mi se cini da jesam. Da su to lepo napisali na sajtu,skupio bi jos para i uzeo neku Z97 i bio miran.
Probacu ujutru da uradim OC,i da vidim da li ce biti stabilan. I da probam jos vise da proucim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 7.1.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci
|
![]()
Ovo je za gigabyte redovna stvar. Dobio si losiju plocu, reviziju prilikom kupovine uvek treba prvo proveriti, pise na nalepnici na kutiji od ploce. Sa ovim proizvodjacem obazrivo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka
|
![]()
Nije ovo problem sa proizvođačem nego sa prodavcima koji pojma nemaju šta prodaju. Revizija ploče uvek jasno stoji naznačena na nalepnici kutije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 7.1.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci
|
![]()
Znaju oni sta prodaju, no kupci treba da znaju sta kupuju pre nego iskesiraju. Evo savet, kupujte preko web shopa, lakse je vratiti sve sto kupite, rok je 14 dana.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]()
obično prodaju zadnju reviziju ploče ponekad predzanju, ono mogli bi da naznače na sajtu malo više detalja i ja sam naručivao neke memorije mislio dvostrane ono jednostrane pa nisam uzeo nema to veze dal je preko web šopa ili fizičke prodavnice čak mi je bilo lakše da odem u prodavnicu da prvo pogledam a pre toga sam naručio da mi je pošalju tamo da ne moram da plaćam pa da se zezam sa vraćanjem a i njegova greška što se oslonio na komentar od pre 2 godine
![]() Ne kažem da je on kriv što je kupio pogrešno ali eto desi se i tako nešto zbog gore navedene situacije |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
Bio sam danas,bili su krajnje ljubazni,uzeo sam asus maximus vii gene. Nadam se da ce tu svfe biti uredu.
![]() Bio sam u jako velikoj zurbi,lapus mi je crkao bio,i ilo je samo nesto da sastavim,tek sam posle obratio paznju sta sam dobio |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Starosedelac
Član od: 7.12.2012.
Zahvalnice: 77
Zahvaljeno 218 puta na 185 poruka
|
![]()
чекај,уместо ове b85 добио си као замену asus maximus 7 gene???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
sigurno.. uz doplatu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
Dao sam jos 7 crvenih za nju i uzeo jos Zero Infinity Free Flow+. Neka ide zivot.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starosedelac
Član od: 7.12.2012.
Zahvalnice: 77
Zahvaljeno 218 puta na 185 poruka
|
![]()
аха,мислио сам да ниси ништа доплатио него су ти они дали као замену дупло скупљу плочу.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Član
Član od: 30.9.2014.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 114 puta na 112 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
|
![]()
mada bolje da si kupio neki jači procesor od tog dual core pentiuma.. ali dobro kasnije možeš da ga zameniš za nešto jače što se isto klokuje
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|