Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 1.6.2016, 14:28   #5901
Shonkas
Banned

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 1.248
Zahvaljeno 618 puta na 468 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Shonkas
Određen forumom Re: The Witcher 3

Citat:
Goldfinger kaže: Pregled poruke
Krenuću od nule kroz čitavu igru, sa svim ekspanzijama i updejtima ovo je sad potpuno druga igra od one koja je izašla greota bi bila da se odigra samo ekspanzija.
Taj fazon...cekam da se sve to kompletira u jednu celinu....i krecem! Pravicu se da ne postoji nijedna druga igra
Shonkas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.6.2016, 20:19   #5902
Marko
Član

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 447
Zahvaljeno 61 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku Marko

Citat:
Shonkas kaže: Pregled poruke
Taj fazon...cekam da se sve to kompletira u jednu celinu....i krecem! Pravicu se da ne postoji nijedna druga igra
Bogami, tako bi 'teo i ja sad da krenem, iako sam tek stiga na 60% igre... Pa da pitam: jel sad kompletirana igra, nece vise biti nekih dlc-a i peceva ili da ne krenem jos sa igranjem?
Marko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.6.2016, 23:15   #5903
Geralt
Član

Član od: 5.5.2010.
Zahvalnice: 174
Zahvaljeno 193 puta na 124 poruka

Citat:
Marko kaže: Pregled poruke
Bogami, tako bi 'teo i ja sad da krenem, iako sam tek stiga na 60% igre... Pa da pitam: jel sad kompletirana igra, nece vise biti nekih dlc-a i peceva ili da ne krenem jos sa igranjem?
Neće biti više DLC-ova. Saga o Geraltu je završena. Za patcheve ko zna, verovatno će biti još neki.
Geralt je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Geralt na korisnoj poruci:
Marko (2.6.2016)
Stara 2.6.2016, 1:58   #5904
Marko
Član

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 447
Zahvaljeno 61 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku Marko

Ovakvu cast, da mi sam Geralt odgovori jos nisam imao
Marko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Marko na korisnoj poruci:
Geralt (2.6.2016)
Stara 2.6.2016, 15:24   #5905
Laserstorm
Veteran

Član od: 2.11.2011.
Zahvalnice: 114
Zahvaljeno 187 puta na 113 poruka

Citat:
Psycho13 kaže: Pregled poruke
Spoiler za WoW referenca:
Ubacili su hrpu novih stvari takvog tipa, kao sto je npr. njihova verzija zadatka iz "Asteriks i 12 podviga". Mislim na onaj kad treba da se trazi odredjeni dokument za koji pak treba odredjeni formular, a sluzbenici su znate kakvi...

Ili npr. reference na Game of Thrones sa odredjenim vitezovima u igri.
Laserstorm je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.6.2016, 21:49   #5906
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka

Posle borbe sa Grottorom (nije spoiler, jedan od XYZ witcher contract-a) rešio sam da smanjim težinu na najlakše jer nemam više živaca da se borim sa kontrolama. Boss koji skida pola HP-a svakim udarcem i bar desetak meta oko njega koje konstantno uzimaju fokus, tek toliko da se umesto da bijem bossa vrtim ko kreten u krug i udaram vazduh (osim ako ne šaltam konstantno lock)

Kontrole su kompletno orijentisane ka debilnim kontrolerima i tačka. Miš i tastatura su čisto mučenje u ovoj igri. Završiću ekspanziju tek toliko da ispratim priču a posle toga Witcher 3 leti s diska.
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.6.2016, 21:52   #5907
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.764
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

^Mucenje kako kome...
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku player1 na korisnoj poruci:
Marko (3.6.2016)
Stara 2.6.2016, 22:20   #5908
Shonkas
Banned

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 1.248
Zahvaljeno 618 puta na 468 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Shonkas

Citat:
Neutrino kaže: Pregled poruke

Kontrole su kompletno orijentisane ka debilnim kontrolerima
Kakva izjava?! Jel ti neko pomogao da smislis ovakvu izjavu, ili si sam uspeo ovo reci??? Mozes i da pojasnis...sta to znaci kad je kontroler debilan???
Shonkas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.6.2016, 23:14   #5909
perablenta
Deo inventara foruma

Član od: 30.1.2009.
Zahvalnice: 1.096
Zahvaljeno 1.679 puta na 1.065 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku perablenta

Citat:
alm
Kontrole su kompletno orijentisane ka debilnim kontrolerima i tačka. Miš i tastatura su čisto mučenje u ovoj igri.
Heh... ja to vičem već 12 meseci... Imam verovatno 3 nove sede koje sam dobio igrajući TW3... fitting.
perablenta je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.6.2016, 23:47   #5910
Stenmark
Banned

Član od: 13.4.2014.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 1.009 puta na 514 poruka

Citat:
Kontrole su kompletno orijentisane ka debilnim kontrolerima i tačka. Miš i tastatura su čisto mučenje u ovoj igri. Završiću ekspanziju tek toliko da ispratim priču a posle toga Witcher 3 leti s diska.
Kako za koga. Ja u borbi ne koristim 'lock on' koji je skoro pa neophodan za kontroler jer imam vecu slobodu,preglednost i kontrolu sa kamerom a onda su tu signovi i napitci gde na KB imas svaki bind poseban dok na kontroleru moras uvek da pauziras igru i da koristis degenericni wheel.Onda menadzment itema i kontrolisanje UIa neuporedivo je bolje sa MKB.

Kontrole stvarno nisu savrsene,ima sta da se zameri ali daleko od toga da su optimizovane za kontroler.
Ja za skoro sve TP igre sa melee combatom koristim kontroler ali ovde stvarno ne mogu.
Stenmark je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.6.2016, 0:19   #5911
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
Shonkas kaže: Pregled poruke
Kakva izjava?! Jel ti neko pomogao da smislis ovakvu izjavu, ili si sam uspeo ovo reci??? Mozes i da pojasnis...sta to znaci kad je kontroler debilan???
To znači:

a) Da se pokreti baziraju na rotaciji oko z ose karaktera, sistemu koji je preuzet direktno sa kontrolera gde se levim D-padom ili analognim stickom mnogo lakše kontroliše takvo kretanje. Kad pritisnem W na tastaturi hoću da Geralt odmah krene napred a ne prvo da se zarotira oko sopstvene ose pa tek onda da krene gde treba.

b) Da se u borbama gde ima mnogo protivnika i gde je postavljanje prioritetnih meta bitno bukvalno zahteva korišćenje lockovanja, još jednog sistema koji je direktno preuzet sa konzola. Neću da u rulji gubim vreme na traženje mete za lock samo kako Geralt ne bi ko kreten počeo da mlati po vazduhu kad predikcija u igri krene da pretpostavlja koga sam ja hteo da udarim (sistem koji je opet preuzet sa konzola).

Na sve to globalna inercija... Šta god da pritisnem, kakvu god komandu da zadam, moram da čekam da se reakcija "zaleti". Koliko god truda je uloženo u ovu igru, a vidi se da jeste, sistem kontrola je nešto što me neverovatno nervira u igri i razlog zbog kojeg nema apsolutno nikakve šanse da Witcher 3 igram ponovo nakon što završim ovu poslednju ekspanziju.
Stara 3.6.2016, 1:15   #5912
player1
V.I.P. Test Play

Znas da postoji alternativni mod u opcijama, koji bas menja tu inerciju, ako ti smeta?
Stara 3.6.2016, 1:28   #5913
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
player1 kaže: Pregled poruke
Znas da postoji alternativni mod u opcijama, koji bas menja tu inerciju, ako ti smeta?
Znam. Probao sve opcije. Smanjivao / povećavao osetljivost, konfigurisao miša na milion različitih načina, koristio hardverski kursor, tražio sve moguće opcije da se eliminiše lag (čak izbegavao vsync, buffering zbog toga)... Ne pomaže.
Stara 3.6.2016, 1:45   #5914
player1
V.I.P. Test Play

I alternativni mod kontrola iz opcija?
Stara 3.6.2016, 2:01   #5915
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
player1 kaže: Pregled poruke
I alternativni mod kontrola iz opcija?
Kažem probao sam. Alternativni mod smanjuje nešto malo inerciju ali je problem rotacije oko ose i dalje tu. Znači kad Geralt naglo promeni kretanje neću da mu treba minimalno metar ili dva da zauzme novi pravac.
Stara 3.6.2016, 2:20   #5916
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka

Meni se naprotiv ta inercija baš sviđa. Nikada nisam mogao da svarim instant pokrete ograničene jedino brzinom zgloba i miša. Da ne pominjem što onda i sama animacija pokreta ode u tri lepe. Npr. okrenut si levo i klikneš desno a lik ti volšebno promeni orjentaciju u milisekundi.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci:
Cainite (6.6.2016), player1 (3.6.2016)
Stara 3.6.2016, 2:40   #5917
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
Aibo kaže: Pregled poruke
Meni se naprotiv ta inercija baš sviđa. Nikada nisam mogao da svarim instant pokrete ograničene jedino brzinom zgloba i miša. Da ne pominjem što onda i sama animacija pokreta ode u tri lepe. Npr. okrenut si levo i klikneš desno a lik ti volšebno promeni orjentaciju u milisekundi.
Niko ne traži da se ukinu animacije ali je prosto neverovatno da ja mogu iz mesta brže da se okrenem nego iskusni veštac koji je godinama trenirao na klatnu u Kaer Morhenu. Zamisli, Geralt iz Rivije, Beli Vuk, Kasapin iz Blavikena nije sposoban da preskoči ogradu od pola metra čim krene borba E o takvim apsolutno neshvatljivim glupostima ja pričam.
Stara 3.6.2016, 8:45   #5918
player1
V.I.P. Test Play

Malo da se vratimo na staru ekspanziju:

The Witcher 3: Hearts of Stone Story Discussion (ENDING SPOILERS!)
Stara 3.6.2016, 10:41   #5919
Goldfinger
Veteran

Član od: 27.6.2008.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 273 puta na 155 poruka

Citat:
Niko ne traži da se ukinu animacije ali je prosto neverovatno da ja mogu iz mesta brže da se okrenem nego iskusni veštac koji je godinama trenirao na klatnu u Kaer Morhenu. Zamisli, Geralt iz Rivije, Beli Vuk, Kasapin iz Blavikena nije sposoban da preskoči ogradu od pola metra čim krene borba E o takvim apsolutno neshvatljivim glupostima ja pričam.
Tri stvari koje su mi smetale u igri su: kad zatrčiš Geralta koči kao Jugo treba mu dva tri metra da se zaustavi, spuštanje niz padinu u stilu Tony Hawka i to skakanje sa manjih visina neshvatljivo mi je da neko ko ima sve reflekse,snagu brzinu OP u odnosu ne samo na ljude nego i na razne živuljke koje lovi gubi pola energije ako skoči sa tri četiri metra visine.
Goldfinger je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.6.2016, 11:10   #5920
Laserstorm
Veteran

Član od: 2.11.2011.
Zahvalnice: 114
Zahvaljeno 187 puta na 113 poruka

Citat:
Goldfinger kaže: Pregled poruke
... neshvatljivo mi je da neko ko ima sve reflekse,snagu brzinu OP u odnosu ne samo na ljude nego i na razne živuljke koje lovi gubi pola energije ako skoči sa tri četiri metra visine.
Probaj ti da "skocis" tj. padnes bez ikakve pripreme sa 2 metra visine, pa da vidis kako ces da prodjes. To sto je Geralt brzi i ima mnogo bolje reflekse nema nekog uticaja na to kako njegovo telo trpi udar pri padu, jedino pomaze u njegovoj reakciji na pad, sklupcavanju i kotrljanju kako bi absorbovao energiju udara. Rolling pri padu zavisi cisto od reakcije igraca. S druge strane, veca visina znaci i vecu brzinu pri padu, samim tim je veca i energija kojom telo udara u zemlju. Not good kako god ga okrenes.

Inace, Touissant odaje feel i atmosferu Murky Waters okruzenja iz prve igre. Ovu ekspanziju treba roleplay-ovati do maksimuma, ne trcati ni dzogingovati kroz grad (ako to ne treba zbog nekog questa), ne galopirati konjem vec polako kasati i uzivati u predelima.
Laserstorm je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Laserstorm na korisnoj poruci:
Cainite (6.6.2016)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
fantasy, rpg, witcher

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
The Witcher 2 - Assassins of Kings Psycho13 Role-Play 4767 21.7.2020 14:23
The Witcher The mighty Boo Role-Play 3333 6.5.2018 23:01

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 23:23.