Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Mrežne igre > MMORPG igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

MMORPG igre Massively multiplayer online role-playing games - WoW, Guild Wars, Eve Online, Age of Conan, Lineage, kao i mnoge druge...

Pregled rezultata glasanja: Koja je vasa main GW2 profesija?
Mesmer 12 6,06%
Engineer 19 9,60%
Thief 21 10,61%
Guardian 29 14,65%
Necromancer 25 12,63%
Ranger 27 13,64%
Warrior 41 20,71%
Elementalist 24 12,12%
Glasova: 198. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 19.11.2015, 20:41   #9241
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 3.396 puta na 2.042 poruka
Određen forumom Re: Guild Wars 2

Citat:
Srki#12 kaže: Pregled poruke
Pokazi mi high lvl fractal run sa 5 zerk buildova protiv 5 condi ili hybrid buildova ili uspesan raid sa 10 zerk buildova.
Raidove nisam ni uzeo u usta jer su potpuno druga priča. Nauči da čitaš tuđe postove. Ideš na ignore.
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.11.2015, 20:50   #9242
warlock_sm
Veteran

Član od: 20.2.2012.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 109 puta na 85 poruka

Citat:
Neutrino kaže: Pregled poruke
Da tera na razmišljanje o tome u koje borbe da se upuštaš to da. Da istiskuje "zerk" metu, tu se ne bih složio. Možeš da budeš u kompletnoj PVT opremi sa 3K armora i 26KHP a da te bilo koji HP šampion na novim mapama odmah one-shotuje. Meta eventi su i dalje čist zerg fest pa ni tu ne mora da se brine ako se ode u defeated stanje. Plus, svaki meta event ima sistem za brzo vraćanje u borbu. Verdant Brink ima coptere koji su blizu WP-ova, Auric Basin (Tarir) revive na armorima (#5), Dragon's Stand WP-ove koji su odmah pored aktivnog eventa. Da ironija bude veća poslednja faza u Tangled Depths meta eventu (Chak Gerent) je jedan od ubedljivo najvećih DPS check-ova koje igra pamti od kad postoji pa bukvalno zahteva zerk za uspešno okončanje.

Dakle, jedino što se realno promenilo je da su neprijatelji veštački nabifovani i načičkani po mapi pa je soliranje apsolutno nemoguće. Apsolutno nebitno koja oprema se koristi. DPS je i dalje veoma važan faktor jer je većina eventova na tajmeru. Plus, stavljen je pomalo preteran akcenat na CC i "break bar" mehaniku. Za šampione i legendary protivnike razumem ali za veterane i ne baš.
Ne znam gde si nasao na novim mapama sadrzaj koji je nemoguce solo odraditi(osim champion event-a). Ako stvarno nemozes nista solo tamo onda nije ni cudno sto ti se igra ne svidja. Ja sam dosad odradio nove mape sa necro-om,guard-om i thief-om i ni sa jednim nisam imao problema da idem solo.
warlock_sm je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku warlock_sm na korisnoj poruci:
Srki#12 (19.11.2015)
Stara 19.11.2015, 20:51   #9243
Srki#12
Veteran

Član od: 23.9.2007.
Zahvalnice: 37
Zahvaljeno 83 puta na 66 poruka

Citat:
Neutrino kaže: Pregled poruke
Raidove nisam ni uzeo u usta jer su potpuno druga priča. Nauči da čitaš tuđe postove. Ideš na ignore.
Tok diskusije:

Montoya: Sve zavisi od klase ali zerker meta je uglavnom najbolji build,naravno sa nekim prepravkama.

Srki: Zerk meta je bio overall najbolji za dungeone. Slazem se da za open world sa x igraca nije bitno sta nosis, ali novi sadrzaji (mnozina) ipak diktiraju vecu raznovrsnost buildova.

Ljubo: Da, da.. zaboravih napomenuti da novi sadrzaj polako istiskuje sistem "zerg and go"

Neutrino: Da tera na razmišljanje o tome u koje borbe da se upuštaš to da. Da istiskuje "zerk" metu, tu se ne bih složio.

Srki: Pokazi mi high lvl fractal run sa 5 zerk buildova protiv 5 condi ili hybrid buildova ili uspesan raid sa 10 zerk buildova.

Neutrino: Raidove nisam ni uzeo u usta jer su potpuno druga priča.

Zakljucak: Montoya prica uopsteno, Srki prica uopsteno, Ljubo prica uopsteno, samo Neutrino prica o sebi znanim specificnim sadrzajima gde uopste i nije bitno sta nosis, a sto su svi pre Neutrina konstatovali. Drugo, da nesto ne moze solo nije tacno, sve moze solo, samo sa zerk buildom (ili drugim neoptimizovanim buildom za konkretnu vrstu sadrzaja) ne moze solo.
Srki#12 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.11.2015, 20:52   #9244
Montoya
Član

Član od: 18.8.2011.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 21 puta na 16 poruka

Citat:
Pokazi mi high lvl fractal run sa 5 zerk buildova protiv 5 condi ili hybrid buildova ili uspesan raid sa 10 zerk buildova.
mislim lik pitao sta da radi za build tek poceo da igra lose mu ide,naravno da je najbolje da prati meta build.Nema on ni znanje ni resurse da proba i ispituje buildove.NIje pitao za 70lvl fraktale nego da moze da ubije nesto.
Montoya je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.11.2015, 20:57   #9245
Srki#12
Veteran

Citat:
Montoya kaže: Pregled poruke
mislim lik pitao sta da radi za build tek poceo da igra lose mu ide,naravno da je najbolje da prati meta build.Nema on ni znanje ni resurse da proba i ispituje buildove.NIje pitao za 70lvl fraktale nego da moze da ubije nesto.
Odgovarao sam Neutrinu na tvrdnju da je zerk i dalje meta.
Stara 19.11.2015, 21:09   #9246
Montoya
Član

Citat:
Odgovarao sam Neutrinu na tvrdnju da je zerk i dalje meta.
ne znam, imam warirora uradjena full spec, full asc zerker,skoro sve meta...vecinu hp bosova sam solo radio prelagano,3-4x jaci war nego pre.Nisam radio dung i ostalo,tako da za to ne mogu da pricam.Ali sam zato necro prebacio vise na cond sad,ali on mi nikad i nije bio ni blizu meta, za necro se slazem sa legiona.ne znam nema pravila...
Stara 19.11.2015, 21:14   #9247
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
warlock_sm kaže: Pregled poruke
Ne znam gde si nasao na novim mapama sadrzaj koji je nemoguce solo odraditi(osim champion event-a). Ako stvarno nemozes nista solo tamo onda nije ni cudno sto ti se igra ne svidja. Ja sam dosad odradio nove mape sa necro-om,guard-om i thief-om i ni sa jednim nisam imao problema da idem solo.
HP sa šampionima, smokescale mobovi, mobovi sa ranged i shadowstep napadima, bonebreakeri... Skoro svaki od njih će da te one-shotuje, ubaci u lančani KB, izbursta bez mogućnosti da se braniš ili baci na tebe gomilu CC efekata zbog kojih nećeš moći da pobegneš. Još gore je što svaka grupa obično ima bar po jednog veterana sa break barom koji nema šanse da razbiješ ako si solo. Izuzetak su par profesija koje imaju insta break tipa mesmera sa Moa elite skillom itd.

Ja sam pokupio "Gift of Maguuma" (sve nove HoT mape na 100%) na svih devet profesija koje imam. Ironija je u tome što sam mnogo bolje i lakše prošao sa profesijama koje imaju pristup skillovima za izbegavanje borbe nego sa onima koje su predviđene za borbu. Thief, mesmer, elementalist-a... Svi imaju stealth, blinkove, cantripe. Neuporedivo je lakše preskočiti mobove i uzeti ono što ti treba na tim profesijama nego vucarati recimo warriora ili dragonhuntera koji često nemaju drugog izbora nego da se tuku. Proveri samo kolika je gužva u Plains of Ashford ispred karma merchanta koji prodaje stealth kitove

Grupni eventi su naravno druga priča. Sve što je na mapi obeleženo kao event verovatno već ima bar desetak ljudi zbog participacije pa opet važi ona priča od početka da tu ne treba brinuti o padanju.
Stara 19.11.2015, 21:18   #9248
Srki#12
Veteran

Citat:
Montoya kaže: Pregled poruke
ne znam, imam warirora uradjena full spec, full asc zerker,skoro sve meta...vecinu hp bosova sam solo radio prelagano,3-4x jaci war nego pre.Nisam radio dung i ostalo,tako da za to ne mogu da pricam.Ali sam zato necro prebacio vise na cond sad,ali on mi nikad i nije bio ni blizu meta, za necro se slazem sa legiona.ne znam nema pravila...
Bossovi u high lvl fraktalima imaju ogroman toughness (ne znam kako ce biti nakon sledeceg patch-a za fraktale) tako da power dmg gubi dosta na efektnosti i condi preuzima primat jer zaobilazi toughness. Takodje, ovaj prvi raid ukljucuje jednog mini bossa koji je imun na power damage, tako da bez condition damage ne mozes uopste da imas uspesan run ni u teoriji.

Sto se open world eventova tice svi koji se zale da imaju problem furaju zerk buildove. Ne kazem da ne moze sa njima da se igra, vec da je teze. Ko zna ok, ali ocigledno vecina ne zna. Medjutim, ako se malo ulozi u toughness (ili defense na neki drugi nacin umesto 100% offense builda) stvari odmah izgledaju sasvim drugacije i ono sto je bilo tesko ili nemoguce postaje sasvim ok solo sadrzaj.
Stara 19.11.2015, 21:43   #9249
Kusta
Veteran

Član od: 17.10.2012.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 79 puta na 56 poruka

Uh, kakvu sam zucnu raspravu pokrenuo.
Sve sam procitao i sve ja to razumem savrseno.
Ja bih jednostavno da igram nesto malo drugacije. Ne zelim samo da pratim nesto sto je neko napravio za sebe i svi smatraju da je to ono sto moras da igras (meta buildovi).
Trenutno teram samo jednog lika i to inzinjera. Kao sto sam vec naglasio, jedina klasa koji mi drzi paznju.
Fokusiran sam samo na njega i pokusavam da ga osposobim i opremim. Jednostavno zasto ne bih igrao pistolj/pistolj ili pistolj/stit? Sa fokusom na tome!
A ne da moram da menjam kitove svakih 5 sekundi i da imam rotaciju od 50 skilova i beskonacnog udaranja po 1 za granate.
I da, da li bi mi bila dobra ideja da uzmem Rabid set za badges of honor?
Kusta je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.11.2015, 21:49   #9250
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
Kusta kaže: Pregled poruke
I da, da li bi mi bila dobra ideja da uzmem Rabid set za badges of honor?
Po meni kupovina opreme nad kojom ne može da se uradi salvage je čisto bacanje valute kojom se kupuje jer ćeš pre ili kasnije sigurno hteti da izvadiš neki skuplji sigil ili runu iz nje a to nije moguće ako je nabaviš za karmu ili badges of horror. Vodi računa da nećeš moći ni da je utopiš u Mystic Toilet-u.

Ako nemaš nameru da koristiš skupe sigile ili rune onda što da ne.
Stara 19.11.2015, 21:54   #9251
Srki#12
Veteran

Oprema kupljena za badges of honor moze da se salvaguje, samo osim runa ne dobijes nista korisno (nekih 10ak bedzeva).
Stara 19.11.2015, 21:58   #9252
Kusta
Veteran

Ok, u kojem smeru bih onda trebao da gledam sto se tice armora?
Stara 19.11.2015, 22:08   #9253
Srki#12
Veteran

Citat:
Pre svega se opredeli koji aspekt hoces da igras. Open world je jedno, PvP je drugo, WvW je trece, fraktali su cetvrto, raidovi su peto...

Nakon toga se opredeli da li vise volis power dmg ili condi dmg.
Stara 19.11.2015, 22:16   #9254
Kusta
Veteran

PvE i condition.
Stara 19.11.2015, 22:20   #9255
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
Ako imaš armorsmith izlevelovan do 400 gledaj da ga sam napraviš a ako nemaš reci nekom prijatelju koji ima da to uradi. Koliko god pasivno da igraš skoro je sigurno da u banci imaš sve komponente koje su ti potrebne da napraviš armor bez da potrošiš jedan jedii copper. Naravno pod uslovom da ne prodaješ materijale čim ti dođu šaka.

Za PvE engija važe iste preporuke kao za druge profesije stim što ako baš hoćeš da ideš na pištolje onda treba da ideš na condi build jer je samo oružje koncipirano za takav tip štete (DPS build na pištoljima je užasan). Što se runa tiče iskreno za PvE ti je dovoljno da staviš i najobičnije orbove. Pogledaj samo koji ima Condition damage kao primarni atribut (imaš onaj Crys...nešto). I naravno flamethrower pod obavezno.
Stara 19.11.2015, 22:25   #9256
Montoya
Član

hehe da te ne zavlace bezveze,to sto ti hoces ne moze.Znaci moras da menjas kitove ili da bacas x granate,bobmbe.ocekivao sam da je to problem i naveo sam u prvom postu da ti je problem mehanika,to sto moras da se cimas menjas kitove...samo na aktiv pistolj/shield ne mozes nista da ubijes pogotovu ako nastavljas taj dire sto hoces.Znaci moras da naucis i koristis mehaniku igre ako hoces da budes solidan ili izaberi drugu klasu.Verujem da ti se svidja njihova prica kako je sad toughnes bitan ali nije za to sto ti hoces nije bitan.cela polemika je bila to sto su oni pocetnika zamenili za veterana koji radi 90lvl fraktale.
Moj savet ti je full zerker ili condi zerker i igraj po meta buildu,menjaj kitove,ako ti je tesko savladaj ili jbg promeni klasu...mozes ti zamenis neke delove za vise tgh i vit.za wvw je dire dobar...
Stara 19.11.2015, 22:29   #9257
Kusta
Veteran

Na zalost, materijale nemam, banka mi je puna... Svega i svacega.
Nisam ni ja siguran sta mi je od toga potrebno.
Hvala svima na savetima.
Stara 19.11.2015, 22:33   #9258
Neutrino
Deo inventara foruma

Može P/P engi da bude itekako dobar u recimo Sinister (skroluj stranicu) / Aristocracy varijanti. Problem je u tome što se relativno teško dolazi do opreme.
Stara 19.11.2015, 22:34   #9259
Kusta
Veteran

Taj Sinister set sam i ciljao. Isto tako znam da je tesko da se dodje do njega. Ali da se ne zalecem.
Meni je samo trebao neki pocetak. Da znam gde cu i kako cu.

Ali recimo da i promenim klasu... Na primer Rendzer (sta ces volem to), da li bih njega mogao u Berserk opremu sa longbow da opremim?
Kao sto rekoh uglavnom PvE igrac, za sada.
Stara 19.11.2015, 22:38   #9260
Srki#12
Veteran

Ako hoces condi dmg, onda gledas opremu koja ima main stat condi dmg i time si izbor sveo na 2-3 seta. Sinister kao full offensive verovatno jeste najbolji izbor, ali ne verujem da to moze tako lako i brzo da se nabavi. Posto mozes da kupis opremu za badges of honor imas izbor izmedju Rabid i Carrion. Ne poznajem engija toliko dobro pa ne znam da li ti bilo sta zavisi od Precision da bi isao na Rabid. Mozda je Carrion bolji izbor, ali opet ponavljam engi mi nije jaca strana, pa mozda i lupam.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
guild wars 2, mmorpg

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Guild Wars Sale013 MMORPG igre 4095 7.6.2023 18:02
Guild Wars pitanja primeyuri Mrežne igre 288 27.11.2009 17:47
Guild Wars ! !Hand-of-blood! ! Tekstovi u SK 2 19.11.2007 14:09
Guild Wars - Internet konekcija?! eXtreme Role-Play 12 25.9.2006 8:24
neka pitanja o Guild Wars... barjaktar Mrežne igre 6 11.4.2006 18:06

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 9:19.