Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Opšte teme > Sadržaj novog broja SK
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Sadržaj novog broja SK Pružamo vam priliku da nekoliko dana pred izlazak novog broja pogledate i prokomentarišete njegovu naslovnu stranu i sadržaj

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 6.2.2007, 15:22   #161
ACHTUNG
Starosedelac

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 148 puta na 103 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku ACHTUNG Slanje poruke preko Yahooa korisniku ACHTUNG Slanje poruke preko Skypea korisniku ACHTUNG
Exclamation Re: Svet kompjutera 2/2007

Ne,nisi usamljen jer ne postoji jedna prokleta osoba na ovom forumu koja voli oglase.
Drugo,WOW se toliko igra danas,i toliko je zastupljen svuda u svetu da on prakticno zasluzuje posebnu rubriku.Eto,ja ga ne igram,ali znam koliko ima ljudi koji ga igraju.Isto vazi za Warcraft 3 i njenu najpopularniju mapu.

To od kada ko cita SK je malo smesno uporedjivati.A i ne treba imati mnogo mozga pa ukapirati da se oglasi placaju kao i kvalitetniji papir,korice,...

Eto ranije u Smederevu sam morao da cekam do 10.-tog u mesecu da dodje SK.I to kada dodje,nestane za 5 dana.Sada su stvari mnoooogo bolje,i iskreno,retko ko to primecuje.

Samo kad se setim SK-a na 15-godisnjicu,tog truda da kvalitet papira bude bolji,pa su smanjili broj stranica...
ACHTUNG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.2.2007, 15:27   #162
firefly
Član

Član od: 24.1.2006.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Određen forumom Re: Svet kompjutera 2/2007

@Korisnik
Odlicno,ali zar ne mislis da bi jedna tema zauzela svih 146-147 stranica SK.Ja licno podrzavam tvoj predlog ,but kako kaze Bryan Fury zamisli neko dete sa svojih cca 12 god. cita o podizanju domena negovim prednostima i manama ,jednostavno ne bi im bilo zanimljivo.Exchange 2007 je vec izasao i to mislim da je izasao uporedo sa Vistom.
firefly je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.2.2007, 16:05   #163
korisnik
Veteran

Član od: 12.11.2005.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 76 puta na 69 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku korisnik

Naravno da ne sve odjednom. Ajde neka malo prvo spomenu Exchange. Recimo neka kazu sta je to mail. Znaci iz cega je sastavljen i kojim to kutijama putuje. Pa onda posle malo vise da te kutije vrte razne MTA stvari. pa da su neke i vise od samo MTA pa spomenu groupware. Pa se onda postavi pitanje a kako te kutije medjusobno same sebe nadju. Pa se onda jednom malo spmene, aha ima DNS, koji ne radi samo translaciju WWW u nesto nego ima i MX zapise. Pa tako dalje. Onda ce u IO portu biti pitanja stila, stavio sam Exchange pa imam po defultu takve i takve oblike maila. Kako da svima dodam addressu ime prezime. pa ce onda reci Kuzma da popravi reciietn policy listu. Itd ...

Recimo ajmo rec malo sta je to firewall. Kako radi? Zsto SPI. Tema jedan.
kako SPI koristi flagove u glavi IP - Tema dva.

Moze se polako, polako ce dvanaestogodisnjaci poceti se razvijati na nekim temeljima i casopis ce dobivati renome. Ciljna publika ce se menjati spontano sa razvojem nje.
korisnik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.2.2007, 16:25   #164
TheProphecy
Član

Član od: 14.1.2006.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 79 puta na 55 poruka

Citat:
Bojan kaže:
Eto kako chovek nadrlja za dzabe. Pitash me koja jednakost nije tachna, ja ti lepo odgovorim i ti se sad ljutish, a ja ispadoh nekulturan. Prijatelju, sujetu ostavi iza kada pishesh po forumu. Opako se vidi . Postove necu brisati, nije to moj fazon. Moderator sam da odrzavam red na forumu, a ne zbog toga shto si ti naveo.
E bas nadrljah . Nisi ti ispao nekulturan,nego ti jesi nekulturan. Moja topla prepuruka ti ja da izadjes malo iz kuce i prosetas, vidis da si mnogo utripovan zbog toga sto imas taj avatar. Jednostavno mi je zao da se raspravljam sa tobom,mislim da u tvom slucaju to nije humano.
TheProphecy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.2.2007, 22:25   #165
Magneto
Starosedelac

Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 123 puta na 48 poruka

Citat:
Ajvan kaže:
Saradnice Magneto, nisam uopste predlozio ukidanje HW rubrike...ili Test Drive, nemam nameru da predlazem ukidanje bilo cega...samo koncept je onako...smesan zadnjih godina...da li je obavezan opis grafickih kartica u svakom broju??? Jeste li vi to pod nekim ugovorom? Pa preskocite ga jedan broj, majku mu...nikom nece faliti...
Nisam ni ja uopšte govorio o ukidanju. Bože sačuvaj. Zakidanje i ukidanje su veoma različite reči.
Magneto je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.2.2007, 1:41   #166
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka

Zbilja bi trebali poster Medala ili Call of Dutyija da ubacite...
NjegovaWisost je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.2.2007, 1:53   #167
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Citat:
todos kaže:
I primetio sam da nema dodatnih reklamnih kataloga-sto je dobro
Šta ti smetaju dodatni katalozi? Ako ti se ne sviđaju, uzmeš fino i baciš... Moj ćale redovno prvo uzme da čita te oglase...

Poslednja ispravka: Bojan (7.2.2007 u 13:01)
Stara 7.2.2007, 9:04   #168
Maxim
Novi član

Član od: 29.1.2007.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci

Meni uopšte ne smetaju ti katalozi, čak naprotiv uvek ih pregledam da vidim ima li šta zanimljivo a povoljno.
Maxim je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.2.2007, 12:48   #169
su27killer
Član

Član od: 4.1.2006.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 39 puta na 30 poruka

Ajoj pa kako igra sa ocjenom 70 da bude igra mjeseca, zbog hype-a?! Da li to znaci i da su je izbacili crnobijelu u 2D da bi opet bila igra mjeseca?! Mislim ne mora igra mjeseca biti bas vrh i bas najbolja ali bi trebalo da bude medju najboljima (i da ima bar 80 ocjenu)
su27killer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.2.2007, 14:15   #170
oluja
Superb Moderator

Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.166
Zahvaljeno 4.234 puta na 1.273 poruka

Citat:
su27killer kaže:
Ajoj pa kako igra sa ocjenom 70 da bude igra mjeseca, zbog hype-a?! Da li to znaci i da su je izbacili crnobijelu u 2D da bi opet bila igra mjeseca?! Mislim ne mora igra mjeseca biti bas vrh i bas najbolja ali bi trebalo da bude medju najboljima (i da ima bar 80 ocjenu)
Ajde malo pretrazi po starijim temama vec smo pricali o tome...
oluja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.2.2007, 19:16   #171
spire
Član

Član od: 20.7.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Ovaj broj SK je dosta omanuo.Posebno deo o softveru koji je totalni promasaj.
Koga uopste zanima neki nepoznat program za narezivanje diskova,complex evolution,koji košta 30 dolara,kada skoro svi koriste Nero koji je bez premca medju ovim programima?Ljudi koji prave ovakve programe jos uz to i komercijalne(30 dolara),gube vreme i energiju jer ne mogu ni da se primaknu Nero-u.Da je program besplatan pa da i razumem da ga opisujete u SK,ali tih jadnih 3 i po mb košta čitavih 30 dolara,i niko normalan neće preći na tu bedu od softvera koja se još i plaća,pored Nera i gomile besplatnih programa za narezivanje kojih je pun net.Pa jos se na kraju opisa insistira na tome da se ovaj programcic ne mora instalirati,da je portabilan,i da kao mnogi programi nemaju tu funkciju,a vecina njih upravo tako radi a jos su free(Small cd writer,deep burner,microburner).
Tu je i Soft Maker Office,apsolutno nezanimljiv i nepotreban za 99,9% nasih ljudi jer ogromna vecina koristi MS Office a oni koji nece ili ne mogu da imaju MS office,koriste Open office a nešto ovakvo od 70 dolara nikoga ne zanima.
Pored toga tu je i Silver Juke,običan plejerčić kakvih programa ima na svakom koraku na netu,i koji nema ništa od funkcija tako posebno što bi ga izdvojilo od gomile plejera,sem cene od 29 evra.
Posebna je gnjavaža članak o winamp tv koji je razvučen na cele 2 strane,jer vidi čuda ovaj program omogućava gledanje tv-a,teleteksta pa još i snimanje sadržaja na hard disk,kao da je to nešto revolucionarno,i kao da gomila programa nema te iste funkcije,pa svev to treba razglabati na čitave 2 strane,uz to ponuditi i sličicu sa Čedom i Batićem,i neizbežnim teletekstom. teletekst je bio zanimljiv krajem 80-tih i početkom 90.tih a sada je to prevazidjeno.
spire je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.2.2007, 19:53   #172
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Citat:
spire kaže:
Ovaj broj SK je dosta omanuo.Posebno deo o softveru koji je totalni promasaj.
Koga uopste zanima neki nepoznat program za narezivanje diskova,complex evolution,koji košta 30 dolara,kada skoro svi koriste Nero koji je bez premca medju ovim programima?Ljudi koji prave ovakve programe jos uz to i komercijalne(30 dolara),gube vreme i energiju jer ne mogu ni da se primaknu Nero-u.Da je program besplatan pa da i razumem da ga opisujete u SK,ali tih jadnih 3 i po mb košta čitavih 30 dolara,i niko normalan neće preći na tu bedu od softvera koja se još i plaća,pored Nera i gomile besplatnih programa za narezivanje kojih je pun net.Pa jos se na kraju opisa insistira na tome da se ovaj programcic ne mora instalirati,da je portabilan,i da kao mnogi programi nemaju tu funkciju,a vecina njih upravo tako radi a jos su free(Small cd writer,deep burner,microburner).
Tu je i Soft Maker Office,apsolutno nezanimljiv i nepotreban za 99,9% nasih ljudi jer ogromna vecina koristi MS Office a oni koji nece ili ne mogu da imaju MS office,koriste Open office a nešto ovakvo od 70 dolara nikoga ne zanima.
Pored toga tu je i Silver Juke,običan plejerčić kakvih programa ima na svakom koraku na netu,i koji nema ništa od funkcija tako posebno što bi ga izdvojilo od gomile plejera,sem cene od 29 evra.
Posebna je gnjavaža članak o winamp tv koji je razvučen na cele 2 strane,jer vidi čuda ovaj program omogućava gledanje tv-a,teleteksta pa još i snimanje sadržaja na hard disk,kao da je to nešto revolucionarno,i kao da gomila programa nema te iste funkcije,pa svev to treba razglabati na čitave 2 strane,uz to ponuditi i sličicu sa Čedom i Batićem,i neizbežnim teletekstom. teletekst je bio zanimljiv krajem 80-tih i početkom 90.tih a sada je to prevazidjeno.
Ja mislim da ti nisi normalan. Pa o čemu će da pišu nego o raznim programima? Ti kao koristiš sve orginal softver pa te buni cijena? Recimo, da nije bilo tog članka o WinAMPu ja ni pojma imao ne bi da je izašla verzija koja pušta TV. Što se političara tiče, već su rekli da im se omaklo. Šta će ljudi kad je politika non stop na TVu, teško je i potrefiti vrijeme kad nije.
Stara 7.2.2007, 20:15   #173
ACHTUNG
Starosedelac

Slanje poruke preko MSN-a korisniku ACHTUNG Slanje poruke preko Yahooa korisniku ACHTUNG Slanje poruke preko Skypea korisniku ACHTUNG

Pa dobro Spire,onda neka pisu SAMO o Neru,SAMO o Officu i SAMO o Norton System Worksu.Kad gok se pusti neki update za program,oni ce pisati o njemu.I to samo za njih,jer ovi ostali sucks.Oh,kako bi to bio interesantan casopis...
Stara 7.2.2007, 20:15   #174
spire
Član

Citat:
NjegovaWisost kaže:
Ja mislim da ti nisi normalan. Pa o čemu će da pišu nego o raznim programima? Ti kao koristiš sve orginal softver pa te buni cijena? Recimo, da nije bilo tog članka o WinAMPu ja ni pojma imao ne bi da je izašla verzija koja pušta TV. Što se političara tiče, već su rekli da im se omaklo. Šta će ljudi kad je politika non stop na TVu, teško je i potrefiti vrijeme kad nije.
Izabrali su programe apsolutno neprimerene nasoj zemlji sve u fazonu,ustedite nesto evra pa umesto MS Office koristite manje skup Soft Maker office,umesto nera complex evolution,ovo moze biti korisno prosecnom Amerikancu ili Belgijancu,a za 99,9% korisnika u Srbiji je nebitno.
Posvetiti citave 2 strane jednom obicnom plug in-u pa makar bio i za winamp,jednostavno nije normalno,za plug in je dovoljan kratak opis,a ne 2 strane kao da je u pitanju poseban operativni sistem.
Stara 7.2.2007, 20:28   #175
spire
Član

Citat:
!ACHTUNG! kaže:
Pa dobro Spire,onda neka pisu SAMO o Neru,SAMO o Officu i SAMO o Norton System Worksu.Kad gok se pusti neki update za program,oni ce pisati o njemu.I to samo za njih,jer ovi ostali sucks.Oh,kako bi to bio interesantan casopis...
Za prosecnog korisnika u Srbiji su programi kao Soft Maker Office ili complex evolution apsolutno nezanimljivi.Ovo su komercijalni programi koji su nesto siromasniji od MS Office i Nero ali i nesto jeftiniji,pa su zanimljivi nekome u SAD ili EU,gde se vecinom koristi legalan softver,pa nekome moze dobro doci da ustedi neku desetinu evra i kupi malo jeftiniji "lite" Office paket ili program za narezivanje ako nema para za MS office ili Nero.
Ovde u Srbiji,gde 90% ljudi koristi nelegalan softver ili freeware,priča o Soft Makeru ili Complex-u,je potpuno deplasirana jer nikoga ne zanima sto su jeftiniji za 20-30 evra.Onaj ko hoće da koristi pirateriju koristiće i dalje Nero i MS office a ko hoće legalan softver koristiće neki free paket,kao što su Open Office,ili neki besplatan program za narezivanje.
Stara 7.2.2007, 20:33   #176
Dimo
Starośeđelac

Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 417
Zahvaljeno 931 puta na 700 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Dimo Slanje poruke preko Skypea korisniku Dimo

Umjesto opisivanja takvih lijevih programa,ljepse bi bilo da se uvede neka skola programiranja ili Excela/Worda etc.
Da pohvalim text o laptopovima,gosn Marinkovic je uradio jos jednu odlicnu recenziju.Steta samo sto ne preferira malo vise Fujitsu Siemens.
Dimo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.2.2007, 20:39   #177
ACHTUNG
Starosedelac

Znas ima i ljudi koji su malchice napredovali po pitanju privatne svojine u ovoj zemlji.Ne kazem da ja jesam,ali tih nekoliko strana sigurno nisu igla u ocima.Konkurencija Office-u je uvek dobrodosla.
Stara 7.2.2007, 22:27   #178
spire
Član

Citat:
!ACHTUNG! kaže:
Ne kazem da ja jesam,ali tih nekoliko strana sigurno nisu igla u ocima.Konkurencija Office-u je uvek dobrodosla.
2 strane za samo jedan plug in za Wimamp,quintessential plejer,silver juke 5 strana samo za plejere kao da se ne postoji hrpa takvih programa na svakom koraku.
Tu je i phone zone koji sa mobilnim telefonima zauzima 5 strana,kao da je potrebno bas svaku igricu od 200 kb za mobilni potanko opisivati kao da je doom 3 ili quake4.
Jos ima i neki intervju sa grupom koja svira muziku sa c 64 koji je odradjen traljavo i povrsno kao da je rec o nekom školskom časopisu a ne o SK-u. Novinar kao pita basistu grupe da li pate od fenomena “groupie” devojaka kao i ostali mainstream bendovi???Kakav crni mainstream,ljudi sviraju obrade muzike iz igara sa commodore 64,stvarno neki čudan mainstream.
A i koga briga za nekog Uffe-Friis-a što svira za par zaluđenika.Ako je to Kuzmin kompanjon sa WoW,to je njegova lična stvar,neka ga vodi svojoj kući a ne mora nas da smara sa ovim nebulozama.
Stara 7.2.2007, 22:31   #179
pil€
Veteran

Član od: 21.10.2006.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 44 puta na 41 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pil€

laki je malo nervozan...
pil€ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.2.2007, 23:08   #180
Nergal
V.I.P.

Član od: 25.9.2006.
Zahvalnice: 1.187
Zahvaljeno 1.475 puta na 940 poruka

Citat:
spire kaže:
Jos ima i neki intervju sa grupom koja svira muziku sa c 64 koji je odradjen traljavo i povrsno kao da je rec o nekom školskom časopisu a ne o SK-u. Novinar kao pita basistu grupe da li pate od fenomena “groupie” devojaka kao i ostali mainstream bendovi???Kakav crni mainstream,ljudi sviraju obrade muzike iz igara sa commodore 64,stvarno neki čudan mainstream.
A i koga briga za nekog Uffe-Friis-a što svira za par zaluđenika.
Nije da sam ljubitelj Kuzme, al' šta ti sad smeta Press Play on Tape? Sviraju ljudi melodije i obrade melodija sa C64, tu nema ništa loše. Ko je imao C64 u onim danima zna odlično koliko su te igre imale dobru muziku. Ja ih ponekad pokrenem u CCS emulatoru samo da bih čuo muziku. Čista harmonija.
Nergal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Svet kompjutera 12/2013 Nenad Vasovic Sadržaj novog broja SK 90 25.12.2013 10:03
Svet kompjutera 11/2012 Nenad Vasovic Sadržaj novog broja SK 58 9.11.2012 18:35
Svet kompjutera 10/2012 Nenad Vasovic Sadržaj novog broja SK 86 20.10.2012 0:01
Svet kompjutera 4/2012 Nenad Vasovic Sadržaj novog broja SK 223 20.5.2012 16:12
Svet kompjutera 1/2012 Nenad Vasovic Sadržaj novog broja SK 102 27.1.2012 22:09

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 3:27.