![]() |
![]() |
![]() |
#7761 |
Deo inventara foruma
Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 500
Zahvaljeno 3.160 puta na 1.330 poruka
|
![]()
https://www.nexusmods.com/skyrimspec...ion/mods/14890
Mozda i najbolji combat/magic mod koji sam koristio, dai-katana sa gomilom spellova kao podrska, pravi fantazy jedy osecaj |
![]() |
![]() |
![]() |
#7762 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.175
Zahvaljeno 5.002 puta na 2.915 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7763 | |||
Deo inventara foruma
Član od: 31.7.2007.
Zahvalnice: 2.956
Zahvaljeno 2.021 puta na 1.042 poruka
|
![]()
Mod je neuporedivo bolji od same igre. Trebalo bi nubare iz Bethesde da je sramota, par modera im odrzalo predavanje kako se pravi RPG. Izazovna (ne vuce te za rukav i tretira kao kompletnog debila poput svih Bethesda igara jos od Morrowind-a), odlicna prica, zanimljivi karakteri, prelep svet za istrazivanje...
Igra ima i odlican (skoro AAA level) voice acting, dok u Skyrimu mislim da nisam cuo vise od 3-4 razlicita glasa...
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7764 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Steta sto nije dostupan za SE iako sam ga igrao na oldrimu, ostaje mi da cekam Odyssey
Btw https://www.nexusmods.com/skyrimspec...ion/mods/19766 obavezno za one koji imaju legacy i koji sheruju isti kroz sve svoje prelaze |
![]() |
![]() |
![]() |
#7765 | |||
Deo inventara foruma
|
![]()
Koga zanima Odyssey neka prati Zaricov kanal covek ima eskluzivna prava da prvi objavljuje informacije, uglavnom prvi act se ocekuje do kraja godine a prvi lets play od zarika se ocekuje u prvoj nedelji oktobra |
|||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Exia na korisnoj poruci: | ||
MARE GSX R (9.9.2018) |
![]() |
#7766 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7767 |
Starosedelac
Član od: 25.12.2013.
Zahvalnice: 367
Zahvaljeno 366 puta na 321 poruka
|
![]()
Mislim da cu je igrati i narednih 10 godina..
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MARE GSX R na korisnoj poruci: | ||
Malik Tintilinic (30.10.2018) |
![]() |
#7768 |
Član
Član od: 31.12.2017.
Zahvalnice: 73
Zahvaljeno 113 puta na 50 poruka
|
![]()
Oho, vidim tema o Skyrim-u i dalje aktivna. Ovih dana gledam RDR2 i razmišljam kako će tek izgledati TES6 kad izađe 2024., u smislu detalja i realističnosti.
I pored svih mana smatram da Bethesda ima najbolji worldbuilding. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Guerrinus na korisnoj poruci: | ||
Dovahkiin (7.11.2018) |
![]() |
#7769 |
Starosedelac
Član od: 4.11.2007.
Zahvalnice: 1.754
Zahvaljeno 629 puta na 363 poruka
|
![]()
Mislis najbolji level editor. Bethesdin world building je copy/paste 3-4 vrste dungeon-a sa generalno nikakvim lootom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7770 | |
Veteran
Član od: 9.2.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 254 puta na 136 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Da li ti mozes da shvatis da oni ne mogu da napisu ljudski 3 linije teksta, niti mogu da smisle dobar quest (poslednji dobri questovi su bili u Morrowindu i donekle u Shiveringu), tako da dzaba njima worldbuilding koji je jos od Obliviona (copy paste). Treba da promene ljude koji rade za njih i dovedu nekog ko ume da razmislja, a onog klovna Todda da najure sto pre. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7771 | ||
Član
|
![]() Citat:
Citat:
Morrowind je moja omljena igra uopšte, igram ga od 2002. i još mi nije dosadio. Priznajem da sam veoma subjektivan kada je u pitanju ovaj serijal, ali ljudi smo zar ne? Tek sam oko 2013/14 počeo da koristim modove za Morrowind i to uglavnom Tamriel Rebuilt. Malo je reći da me nijedna igra do sada me nije toliko zainteresovala i uvukla u svoj svet. Oblivion mi je na trećoj poziciji i imam puno zamerki oko levelovanja. Što se tiče generičkog fantasy ambijenta koji mnogi zameraju, meni uopšte ne smeta. Ionako je klasa koju najčešće igram paladin a Cyrodiil je savršen za to. Odlični guild kvestovi i dizajn gradova, ali su NPC-ovi zaboravni i krompiroliki. Problem kod dijaloga je što su prešli sa teksta na govor. Ken Rolston koji je radio na Morrowindu i Oblivionu i moj omiljeni Bethesdin developer u to vreme, bio je izričito protiv toga ali Tod je hteo da udovolji širokoj masi novih igrača koje mrzi da čita više od 3 reda teksta. Kao što je u intervjuima 2002. Todd bio protiv fast travel-a, govoreći da je srž Elder Scrolls iskustva sama avantura odnosno putovanje, a ne cilj, te bi fast travel opcija u fazonu "instant transport bilo kada, bilo gde", upropastila samu suštinu igre, samo da bi pred izlazak Obliviona potpuno promenio priču i govorio kako fast travel prenosi igrača u akciju i člini igru dinamičnijom. Skyrim je samo nastavio kazualizaciju i brutalno je pojednostavljen na uštrb rpg-a ali mi je istovremeno draži od Obliviona. Što reče youtuber Zaric, Skyrim je jedan običan power fantasy, ali prokleto dobar. Mrzim glavnu priču i kako posle 10 minuta postaješ legendarni dragonborn (u odnosu na proliveni okean krvi i znoja da bi postao koliko-toliko poštovani Nerevarine u Morrowindu tek na kraju main questa). E sad. Od 2013. kada sam počeo da igram Skyrim, glavni quest sam odigrao tek pre nekih godinu dana, jer me jednostavno ne zanima. Ne zanimaju me ni loot-ovi u ovim igrama niti poneki retardirani, površni dijalog. Mogao sam napisati zbirku kratkih priča samo na mojim solo lutanjima po provincjiama Tamrijela, bez obaziranja na glavnu priču, pa čak i sporedne kvestove. U tom smislu, na broj detalja u igri i tkz. ambijentalni storytelling, Bethesda je no 1. Kratak primer: prilikom prvog vanilla igranja Skyrima, odlučih da svog mlađanog low level Norda prevedem preko tundre i posetim Solitude, čisto jer mi se svidelo ime grada. I dok sam se divio prostranstvu, napadne me čopor gladnih i kako se ispostavilo, zaraženih vukova. Nekako se odbranih ali se tom prilikom i ja zarazim. U napadu panike, budući da nemam napitak za lečenje a ne znajući da li ću umreti ako se ne izlečim u određenom roku, požurim ka Solitude-u ali me uhvati mrak i zalutah pogrešnim putem, završivši u onoj šumetini na krajnjem severu. Da zlo bude veće, mećava mi je gadno smanjila vidokrug i pridodala atmosferi nemoći i izgubljenosti. Nekako se domogoh puta i ugledah dve siluete ispred mene. Jedva sam preživeo put do ove tačke i bio sam spreman na poraz, pomislivši da su banditi. Međutim, ispostavilo se da je to bila patrola Vigilants of Stendarr i da su me čak izlečili za dž, te sam na kraju sigurno stigao u Solitude. Volim što svaki NPC ima svoje ime, posao i kuću u koju možeš da provališ i zaključiš kakav mu je život, kakve knjige čita, da li krije soul gems ispod kreveta ili mamutovu kljovu. Nema veze što su naselja manja kad su toliko živa i lična. Ne volim velike gradove u ostalim igrama sa brdom dehumanizovanih, generičkih "farmer x" NPC-ova. Volim što je skoro svaki NPC u skyrimu vezan za neki kvest i toliko originalan. A dungeon-i isto tako mogu imati neku svoju priču ako se obrati pažnja, nije da su baš svi samo copy paste. U svakom slučaju, meni je Bethesdin Elder Scrolls recept savršen i omiljen, i pored svih mana koje mu priznajem. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7772 |
Starosedelac
Član od: 19.5.2009.
Zahvalnice: 897
Zahvaljeno 1.188 puta na 638 poruka
|
![]()
Onda je za tebe Gothic RPG pravljen po licnoj porudzbini
![]() PS ako prsnu sa ovim *****em F76, valjda ce im doci iz ****** u glavu i dobijemo krsten TES6 (i starfield). |
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Bascelik na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#7773 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.175
Zahvaljeno 5.002 puta na 2.915 poruka
|
![]()
Dungeoni su fenomenalni kakvi su bili u Oblivionu (ne računajući ono što su dodale ekspanzije).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7774 |
Deo inventara foruma
|
![]()
A kad se samo setim kako je Howard pricao da Oblivion ima preko 200 dungeon-a "all hand crafted"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7775 |
Starosedelac
Član od: 14.12.2010.
Zahvalnice: 329
Zahvaljeno 391 puta na 279 poruka
|
![]()
Strefi me srcka kad god vidim da ima nova poruka na ovoj temi. Sve pomislim novi DLC...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7776 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
imaš modove i ekspanizje to ti je još bolje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7777 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
@Guerrinus Po meni su NPCovi u Bethesdinim igrama generalno nepamtljivi i nezanimljivi. Nadje se po neki koji onda postane meme, ali ih je vecina genericko smece koje nicemu ne sluzi. Preporucujem ti Gothic serijal, posto tu imas bukvalno sve sto si naveo, s tim sto NPCovi nesto i znace, a gubljenje na mapi je zagarantovano posto nemas nikakve markere. Neverovatna atmosfera zagarantovana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7778 |
Član
|
![]()
Morrowind mi je baš pun zanimljivih NPC-ova, jest da su statični ali kroz dijalog nekako ožive i simpatični su. A i Skyrim takođe nije loš, čak i sa oguljenim audio dijalogom. Evo šta mi se posebno sviđa kod Betesdinih igara.
Npr. onaj vlasnik mlina u Morthal-u, Jorgen. Na prvi susret najobičniji seljak koji samo želi da ga svi ostave na miru. A onda se otvori muzej u Dawnstar-u i saznajemo da je član tajnog društva koje generacijama unazad čuva deliće Mehrunovog bodeža još od krize Obliviona. I tako saznajemo da je verovatno to razlog njegovog insistiranja na privatnosti kao i nervoze usled osećaja velikog pritiska i odgovornosti. Ili kovač Rustleif iz Dawnstara. Najobičniji NPC nebitan u pogledu igre, a opet ostavlja utisak stvarnog lika sa stvarnim životom. Ili šta tek reći za Rorikstead, zabačeno, mirno selo usred tundre bez ikakvog dodira sa glavnom pričom a predmet je jedne od najzanimljivijih teorija zavere u celoj igri među fanovima. Sve na osnovu tih nekoliko NPC-ova koji tamo žive. Elem, koji Gothic preporučuješ? Godinama mi ljudi preporučuju taj serijal, možda je vreme da konačno proverim o ćemu se radi. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Guerrinus na korisnoj poruci: | ||
voodoo_ (9.11.2018) |
![]() |
#7779 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() Sto se Gothic-a tice, Gothic 1 i Gothic 2 Night of the Raven (nije vanilla), iliti Gothic 2 Gold, s tim sto dosta ljudi smatra da je Gothic 1 previse clunky za danasnje standarde, tako da ukoliko ti se on ne svidi sa tehnicke strane, svakako probaj Gothic 2 NotR (obavezno NotR, ne vanilla da jos jednom ponovim). Gothic 1 ima izuzetnu atmosferu kao i 2, tako da toplo preporucujem da mu das sansu i naviknes se malo na kontrole (trebace ti koji sat). Gothic 3 je slabiji od ova dva, pa i od Morrowinda, ali mislim da uz community patcheve i slicno i dalje vredi odigrati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7780 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.878
Zahvaljeno 998 puta na 619 poruka
|
![]()
dal vise zato sto je jedan od prvih rpg-ova koji sam odigrao ili zbog toga sto je stvarno vrhunski... svakako, gothic 2 (gold) mi je u top 5 igara koje sam ikada igrao.
nemam obicaj da prelazim duge igre vise puta, ali ovo bih i mogao. utoliko pre sto ima nezvanicni "remaster". ![]() https://www.youtube.com/watch?v=BpBJwO60Niw ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
bethesda, elder scrolls, skyrim |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
The Elder Scrolls Online | Angelo Serafin | MMORPG igre | 1190 | 18.1.2024 23:55 |
The Elder Scrolls 5 | dzangrizalo | Role-Play | 4 | 17.1.2010 0:51 |
Elder Scrolls MMORPG | donator99 | Mrežne igre | 10 | 14.11.2007 10:42 |
Elder Scrolls vs Gothic? | karlito brigante | otpaTci | 6 | 21.11.2006 23:58 |