![]() |
![]() |
|
Akcione igre First-person-shooteri i slično... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 5.6.2020.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 11 puta na 8 poruka
|
![]()
Kako biste vi lično rangirali svih 13 AC igara (od AC1 pa do Mirage) i kako biste ocenili svaku igru ponaosob od 1 do 5 zvezdica?
Moja lista bi izgledala nekako ovako: 1. AC II - 5/5 2. AC Brotherhood - 5/5 3. AC Black Flag - 5/5 4. AC Revelations - 4.5/5 5. AC Unity - 4.5/5 6. AC1 - 4/5 (vrlo zapostavljena i potcenjena igra po mom mišljenju) 7. AC Origins - 4/5 8. AC Syndicate - 3.5/5 9. AC Mirage - 3.5/5 10. AC Rogue - 3/5 11. AC III - 3/5 (dosadnjikava mi je ova igra, pogotovo sa aspekta open world-a) 12. Odyssey - 2.5/5 (kada ova igra ne bi pripadala AC serijalu dao bih joj sigurno 4/5) 13. Valhalla - 2/5 (igrao sam je nedugo i nisam hteo da nastavim i završim) Poslednja ispravka: MidnightRunner (1.8.2024 u 21:28) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MidnightRunner na korisnoj poruci: | ||
Koreli A. (1.8.2024) |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 5.9.2017.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 288 puta na 209 poruka
|
![]()
Фали ти AC Revelations, а Liberation не спада међу главне игре.
![]() Код мене овако некако: 1. Прво место деле Братство и Двојка, јер ми ни не иду једно без другог. Обе 5/5 3. AC Black Flag - шта рећи осим штета што нисмо имали Едварда још у серијалу. 5/5 4. АC 1 - одакле је све почело, са сјајном СФ причом која ме је дуго година-игара држала. А још се сећам снимака са Е3, неких годину-две пре изласка игре...како је само дрмао хајп, нас, љубитеље Sands of Time трилогије. 4/5 5. AC Revelations - одлично заокружена Ециова сага, па и Алтаирова. 4/5 6. AC Origins - да је свет био попуњенији и разноврснији као у Валхали, била би ми вероватно на 3. или 4. месту. 4/5 7. AC Valhalla - 4/5 8. AC Syndicate - 3/5 9. AC Mirage - 3/5 10. AC Rogue - 3/5 11. AC 3 - најдосаднији сетинг икада са најдосаднијим-најмутавијим протагонистом серијала. Срећа па је главна прича са Дезмондом била супер и нажалост завршена. 3/5 12. AC Unity - најисхапованија игра у серијалу, главна прича непостојећа, чист филер у серијалу. 2/5 13. AC Odyssey - посpали се на много ствари, чак и на доста тога из претходне игре (Origins). 2/5 као АC, 3/5 као рандом засебни Witcher клон |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku sp01 na korisnoj poruci: | ||
Koreli A. (1.8.2024) |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 5.6.2020.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 11 puta na 8 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Veteran
Član od: 1.9.2019.
Zahvalnice: 612
Zahvaljeno 207 puta na 143 poruka
|
![]() Citat:
11 -AC III mi je bila zanimljiva ali ipak sam tada bio u tolikom hajpu za AC igrama da sve manje od katastrofe ne bih mogao da percipiram kao lose. A prica koliko god bi je mozda kritikovao danas ili mozda i ne bih (malo sam zaboravio neke delove) dovoljno dobra da prosto zelim da se odvija. Tada jos nisam razvio taj osecaj da igre treba drzati na istom standardu kao i drugi mediji sto se price tice. ( Jer ipak nije pripovedanje razvijeno niti se ocekivalo ko danas i ako su naravno vec izlazile igre sa odlicnim pricama ali cesto tehnicki hendikepirane u odnosu na druge medije nesto kao rani film ) 12 i 1 - AC I je zapravo kad sam poceo da dozivljavam igre kao ravne filmu u prici tj sta ce biti i naravno ACII je tu potpuno isporucio zato za ACI 5 a ACII 5+ 7. - Origins je od istorijskih likova napravio glupost i taj deo podbacio skroz. Ceo istorijski segment je zbrckan. Pocelo je da ide u nesto drugo sa tom igrom i mogu da je ocenim sa 3 ili 4 bez problem a kapiram da neko da 5 zbog odredjenih elemenata kao sam svet ili cak 2 jer je igrala postala narativno mlaka i islo se sto vise na "sigurno" . 9. Mirage ne znam ali prosto verujem da je bas tako , OK ili OK+ nista vise od toga. Znaci AC1 bih popeo 2 mesta gore i ACIII mozda zamenio mesto sa AC Mirage mozda i ne jer nisam igrao Mirage . Sve ostalo bas tako kao sto je poredjano. I sp01 listu mogu da potpisem i ako je malo drugacija . Sve je to tacno . Ipak zavisi ko je gde bio kad je igra odredjeni naslov. Da li ste poceli seriju sa AC1 dok AC2 nije jos postojao ili igrati AC1 kao 5,6 igru u nizu nije isto recimo. Unity je jako dobar kao parkur i sam Pariz kao seting , borba nije toliko prelaka kao prethodne igre i ima lepe animacije ali glavni lik neubedljiv i prica kao zamisao odlicna ali sto kaze sp01 nema je . Neubedljivo izvedeno . Uglavnom ce se vecina makar starijih igraca sloziti koje su dobre igre a koje su vrhunske kao i koje su na dnu sa 1 ili 2 izuzetka. Poslednja ispravka: Koreli A. (1.8.2024 u 22:23) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 29.7.2015.
Zahvalnice: 115
Zahvaljeno 141 puta na 79 poruka
|
![]()
Sto se kaze, stavovi su licni. Pa tako i sastavljam ovu listu.
Honorable mention, Mirage nisam igrao. 12. Vikinzi definitivo. Treba zaista biti maher pa uciniti Vikinge dosadnim. 11. Egipat. Vidi, prelepa je igra ali su likovi nestvarno prazni i pogresni. Igra u kojoj su najvise omasili istorijski aspekt. Kao istoricar ne mogu da predjem preko toga. Plus je dobar DLC i kako je sam pocetak objasnjen. 10. Pariz. Najdetaljniji grad, odlican parkur. Igrao sam cim je izasla i tehnicki je to bilo jako lose iskustvo. Verovatno treba da ponovim igru danas pa mozda budem imao bolji utisak. 9. Sindikalci. Vala vredi ako nista drugo onda zbog WWII, Ripera i istrazivanja zlocina. Steta sto je prica jako losa a ono dvoje za zaborav. London je definitivno na nivou Pariza. 8. AC III. Sjajni likovi. Ne protagonista, vec oni na koje nailazi. Vidi se da su americkoj istoriji posvetili najvise paznje, detalja. Ali lokacije nisu friendly za ovu igru. 7. Odiseja, Ooodiseja. Najvise puta obrnuo. Jeste uz Valhalu najrepetativnija ali svet je neverovatan i razlicit. Likovi sjajno docarani. Mitologija ne smeta jer jbg utkana je kroz samu istoriju. Smeta mnogo to sto su us**li lore ali sa ove pozicije nije ni bitno, sve su svakako us**li. Odlican standalone naslov. 6. Gusari. Ne mogu stvarno da ih stavim ispred naslova koje cu staviti u vrhu. Nemam neke zamerke. Vrhunska igra. 5. AC Rogue. Moram poziciju ispred Black Flag-a cisto jer igras kao Templar i jer je tvist dobar. I smatram da je protagonista kompleksniji iako je Edvard harizmaticniji. 4. Assassin's Creed. Igra koja je sve zapocela. Igretina. 3. Bratstvo na trecem mestu cisto kao licno preferiranje ostale dve. Inace sve tri igre su, sve je vec ispricano. 2. Assassin's Creed 2. 1. Revelations. Samo zbog Konstantinopolja. Vecno im hvala zbog toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
Član od: 1.9.2019.
Zahvalnice: 612
Zahvaljeno 207 puta na 143 poruka
|
![]()
Unity je sredjen i zahtevan za svoje vreme. Kad je on izasao a nisam mogao ni na RTX 2060 da igram na najvisim podesavanjima i to u 1080p . Stvarno su nabili grafiku po principu Crysis tj za buduci hardwer .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
Član od: 5.9.2017.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 288 puta na 209 poruka
|
![]()
Само АА ставиш на low, све остало лагано можеш на ultra.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Assassin's Creed Mirage | dex3108 | Akcione igre | 115 | 22.1.2025 0:56 |
Assassin's Creed 2 | Shone_King | Akcione igre | 1797 | 15.5.2020 10:52 |