![]() |
![]() |
|
Ostale komponente Kućišta, napajanja, periferije, štampači, skeneri, tastature, miševi, džojstici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
sta mi mozete reci za ove stampace i preporuke, vasa iskrena misljenja
Canon pixma ip4200 Canon pixma ip2200 ili da mi preporucite njim slicne modele drugih firmi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 25.10.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 28 puta na 20 poruka
|
![]()
Odlicni. Uzimaj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 8 puta na 8 poruka
|
![]()
Nisu bas u istoj klasi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Koji god da uzmes neces pogresiti.
Oba su odlicna u svojoj klasi i zato biraj onaj koji tebi odgovara u stvari zavisi za sta ces ih koristiti, za kucnu upotrebu je 2200 sasvim dovoljan.\\ btw. HP rulez ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
|
![]()
Ja imam P4000.Nemaju glavu na ketridzu tako da su vrlo jeftini(mislim ketridzi).Neoriginalni kostaju 450-550din.Mislim sta da ti kazem nego da je veliki crni ketridz izdrzao 5 meseci upotrebe...a kosta 550 din.Stampa slike,i to vrrrlo kvalitetno(ako mozes da nadjes dobar papir).Za te 4200 i 2200 sam cuo da imaju glavu na ketridzu tako da su skuplji ketridzi.Ali su bolji po pitanju kvaliteta slika.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starośeđelac
|
![]()
Svaki Canonov stampac je odlican,serija Pixma uopste nije izuzetak,naprotiv.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]()
Ja imam iP1500 koji je dosta slabiji od navedenih, ali je sasvim dobar. Zakljucak - uzimaj!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
Član od: 24.10.2005.
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Modeli 2200 i 4200 su novi, posto je verovatno najbitnija stavka dopuna ketridza, nemojte preporucivati te modele ako ne znate kako stoje po tom pitanju, ako ima nekog ko je dopunjavao nekog od njih neka da svoje utiske, ovako za sad cini mi se da je bolje uzeti model 2000 nego 2200 bas iz tog razloga.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
2 problema imate sa IP 4200, 5200 stampacima
1. kao sto je prednost sto je glava odvojena od kertridza, to je ujedno i veliki problem. Kad dodje vrijeme da se glava mijenja, a u ovim slucajevima je to vrlo brzo, recimo Canon daje garanciju na 18000 listova teksta, ali kada je rijec o ful koloru onda glava ima garanciju samo 1500 listova! Nova glava kosta nekih 120 Evra i usput nema se gdje kupiti u SCG. Osim toga IP printeri imaju i Eprom cip koji blokira masinu na odredjeni broj kopija. 2. Kertridzi za ovaj printer su novi i imaju na sebi cip, za razliku od kertridza koji su koristeni kod serije 3000, 4000,5000... Dopuna je laka ali nemojte nikada puniti jedan kertridz preko 4 puta, bez obzira sto radi. Vrlo brzo ce vam zacepiti glavu, a sto se tice ciscenja glave samo sa cleaning fluidom. Serija 2200 je OK i mislim da printer koristi iste kertridze kao i 2000, tj. koji se mogu kupiti po 400-500 dinara, recimo u SmileInk-u. Razlika izmedju ova dva printera je velika i u cijeni i u kvalitetu, glavna razlika je opcija "print on CD", kao i velicina kapljice i broj kertridza, kod 2200 su 2 kertridza, a kod 4200 su 5 kertridza. Mislim da jedno vrijeme nece biti kompatibilnih kertridza za 4200 i da ce cijena novih biti visoka. Ja ipak preferiram HP printere. Zasto ne pogledas recimo HP 1410 koji je MFC *multifunkcionalan* printer, skener i kopir i kosta nekih 80 Evra? On je u rangu 2200, s tim sto smatram da su bolji printeri kojima papir stoji dolje, neuporedivo manje smo ih imali na popravku nego printere koji vuku papir odozgo. |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
Član od: 24.10.2005.
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Modeli 2000 i 2200 ne koriste iste ketridze, to je bila poenta mog prethodnog post-a, original ketridzi za 2200 su cini mi se skuplji oko 3 puta od modela 2000, a pri tom jos se ne zna kako ide njihovo dopunjavanje samostalno, ako je neko radio to, neka napise svoja iskustva.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guest
|
![]()
prvo da se izvinim za gresku vezanu za podudarnost kertridza za 2000 i 2200, malo sam prodzarao net-om i vidio da kertridz za 2200 ima oblik kao kertridz za HP 27, 28, 56, 58, na sebi nema nikakav cip, sto znaci da se lako puni. Prilikom dopune je potrebno koristiti za crni, pigmentno mastilo, to mastilo koristi i Canon 3bk, stari Canonovi printeri koriste dya crnu boju (01/05/21/24...), i nju ne treba stavljati, a za C/M/Y mozete probati sa mastilom za IP 3000/4000/5000.
|
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Dilema | PhaetoN | Šta da kupim? | 1 | 17.12.2005 18:25 |