![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Kao sto u naslovu pise, racunar mi se restartuje kada ubacim flash drive u usb.
Konfiguracija je : AMD 2000+ VIA KT400 ATI 9550 768MB DDR 80 GB Napajanje 350W Mrezna karta Mis,tastatura... Imam 6 usb portova.Na dva su mi prikljucena mis i usb adsl modem.Samo oni kada su ubodeni u usb racunar radi normalno, cim ubodem neki flash ili externi modem racunar se restartuje i dok ne izvadim problematicni uredjaj, on nastavlja sa resetovanjem.Probao sam da izvadim misa i usb modem i ostavim samo flash,ali racunar se opet restartuje.Ja sumnjam na napajanje, ali ako ima neko ko je mozda imao slican problem ili ako neko zna u cemu je problem molio bih da mi pomognete. Unapred zahvalan Poslednja ispravka: m@chine_engineer (24.8.2007 u 13:26) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]()
Za početak instaliraj najnovije VIA 4 IN 1 Drajvere i vidi dali se išta promenilo pa javi ako nisu drajveri da vidimo šta još može biti problem ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 2.493
Zahvaljeno 2.069 puta na 1.046 poruka
|
![]()
Slazem se sa Freskom,ako nije do drajvera za plocu,pogledaj i memoriju,pogasi sve klokove ako ih imas...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Btw,mozda je frka u samim podacima koji se nalaze na flashu.
Probaj flash disk na nekom drugom kompjuteru,ako imas pristup tom flash disku skeniraj ga na viruse,a ako virusi nisu problem,procitaj i poslusaj prethodne postove jer mi se ovo zaista nije nikada desavalo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Memorija proverena, instalirani su driver-i za plocu, i opet se restartuje.Probacu da zamenim napajanje, pa ako nije ni to onda cu da vidim da reinstall-iram windows.
P.S. Nije do flash drive-a, jer sam probao sa oko 6-7 komada i svaki kada sam ubacio racunar se restartovao. Hvala vam svima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 12 puta na 11 poruka
|
![]()
Preuzmi ovaj besplatan program - USBDeview sa ove stranice i pogledaj sve USB uredjaje koje si prikljucivao na komp. Obrisi sve neaktivne i restartuj komp. Mozda posle toga neces imati vise takvih problema. Meni je nekoliko puta upravo to brisanje nepotrebno ili davno instaliranih usb uredjaja pomoglo da ne moram da reinstaliram win.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Probao sam da pobrisem ali opet se restartuje.Probacu jos da nabavim napajanje pa ako i to ne upali, ne gine mi reinstalacija.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
mislim da je napajanje, kad ga ukljucis flash "povuce" malo struje i to tvoje napajanje ne moze da izdrzi zato sto imas "previse" usb ukljucenih
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.166
Zahvaljeno 4.233 puta na 1.273 poruka
|
![]()
Ajde pokusaj jos jednu vrlo jednostavnu stvar, pre nego sto prikljucis flash drive, drugom rukom pridrzi kuciste racunara (za neki metalni deo). Staticki elekticitet cesto pravi takve probleme. Desavalo se meni i nekim ortacima...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Probao sam i to ali ne vredi. Danas bi trebalo da probam sa drugim napajanjem, pa javljam sta sam uradio.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Novi član
Član od: 8.2.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
He,he,he...To se i meni deshavalo na XP.Procitaj moj post u ovoj sobi,takodje,retartovanje kompa zbog USB-a.Znash shta je bio problem kod mene,pa virus,koga nije bilo ranije,ali se nekako akumulirao i odjednom pojavio,obrisao sam ga i sad sve radi kako treba.A napajanje nema sansi da mi je slabo Chieftec 360 W Real Power,
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
Član od: 16.11.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 15 puta na 13 poruka
|
![]()
Ja sam isto imao virus na flash drajvu, smrad se automatski pokretao prilikom ubadanja flash drajva u komp
![]() ![]() Svi koji koriste flash drajvove, neka OBAVEZNO iskljuce Autorun funkciju (Start >> Run >> kucaj "gpedit.msc"; zatim ides na Computer Configuration >> “Administrative Templates” >> “System” >> dvaput klikni na “Turn off Autoplay”; zatim ides na Setting tab >> stikliraj “Enabled” >> selektuj “All drives” iz liste >> Apply >> Ok). Odradi ovo sto sam ti rekao, pa onda ubaci flash drive, i vidi da li dolazi do restarta. I obavezno skeniraj i komp i flash drajv nekim antivirusom sa najnovijim definicijama (meni je Norton odlicno odradio posao)... Ne verujem da je do struje, jer USB port moze da pruzi maksimum od +5V 100mA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
|
![]()
Promenio sam napajanje i opet se restartuje.Proverio sam za viruse sa Avastom i opet nece.Nije problem samo sa jednim flashom.Bilo koji flash da ubodem on se restartije.Samo citac kartica kada ubodem on se ne restartuje.E sada probacu jos jednu stvar pre reinstalacije, a tu mi treba vasa pomoc, kako da izbrisem drivere za USB kompletno iz registrija?Ako i to ne uspe onda cu morati da reinstaliram masinu.Pozdrav
P.S. Hvala svima na pomoci. Resio sam problem.Restartovao sam racunar i usao u safe mod.Isao u device manager i uninstall-irao sve drivere za usb.Restartovao sam racunar i pustio da sam instalira ponovo i gotovo.Jos jednom se zahvaljujem svima na odvojenom vremenu da mi pomognu.Pozdrav Marko Poslednja ispravka: m@chine_engineer (3.9.2007 u 21:42) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Mrlje na monitoru i resetovanje racunara! | Sting | Kvarovi | 20 | 5.4.2007 12:08 |
resetovanje racunara kada sam na net-u??? | user928 | Kvarovi | 8 | 1.10.2006 16:00 |
Novi proboj Samsunga: najavljen 40nm proces za 32 Gb NAND flash memorije! | Kostarum Rex Persia | Vesti | 0 | 11.9.2006 21:03 |
Help !!!? (blokiranje racunara - Nod32 ili virtual drive) | Do@ OldSchool | Aplikativni softver | 2 | 5.2.2006 13:40 |
resetovanje racunara | iska | Kvarovi | 5 | 18.12.2005 22:14 |