Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Brbljaonica > Opšta kultura
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Opšta kultura Knjige, školovanje, muzika, film, TV...

Pregled rezultata glasanja: Koju muziku najviše slušate / preferirate?
Metal 337 18,53%
Rock 562 30,90%
Punk 63 3,46%
Rap/Hip-Hop 211 11,60%
Narodna 79 4,34%
Techno/Electro 315 17,32%
Ostalo 167 9,18%
Ono što puštaju na radiju 85 4,67%
Glasova: 1819. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 6.10.2007, 22:21   #3921
Ulmawen
Starosedelac

Član od: 6.4.2007.
Zahvalnice: 484
Zahvaljeno 920 puta na 515 poruka
Određen forumom Re: Sta slusate od muzike...

Nije valjda da se opterećujete time? Malo je ljudi koji išta u životu rade sa mozgom i zato što to vole, pa ni slušanje muzike tu nije izuzetak. Nebitno je kom žanru pripada neka grupa, sve dok je to ono što vas "dirne" na neki način. A pomodara je uvek bilo i uvek će ih biti... Inače ni Grand ni jedna vrsta široko popularne muzike ne bi imala prođu. Dobra reklama je čudo. Hehehe, otkrila sam rupu na saxiji.
A šta ja da kažem, kad se prosečni mediokriteti prekrste, i to onako filmski, kad čuju da još uvek "u mojim godinama" idem na metal koncerte. Koga briga šta oni misle- as simple as that.
Ulmawen je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.10.2007, 22:27   #3922
nigrutin87
Član

Član od: 11.5.2007.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 88 puta na 27 poruka

Ali najjace kad pitam nekog sta slusa, a on: "Pa ono sto svi slusaju, znas, zvezde granda, ceca je keva, ejs lukas, neke polumente i slicno."
Ti ljudi su prosto nedefinisani i prihvataju ono sto im zaostala sredina nametne, ali jos kad mi neko kaze da sam izrod svoje familije sto slusam metal i rock valjam se od smeha, Ali dobro, rodjenu sestru sam nabedio sa slusa neke laganije metal bendove i svidja joj se. Sve nas je vise...
nigrutin87 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.10.2007, 22:32   #3923
mad_skillz
XXXtreme

Član od: 13.1.2006.
Zahvalnice: 435
Zahvaljeno 732 puta na 520 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku mad_skillz

jel ste se zapitali da neko to stvarno voli da slusa za promenu? moj najbolji ortak voli Mileta Kitica i vise nego sto bi trebalo...ja slusam najvise rok, klasicnu, rep i stosa jos pa se opet ja i on slazemo odlicno, ne mora to da bude problem..ja njega ne davim mojom muzikom niti on mojom..
voli covek turbo folk sta je sad tu lose..1000 ljudi, 1000 cudi..
mad_skillz je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.10.2007, 22:35   #3924
Highlander
information junkie

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 616
Zahvaljeno 686 puta na 401 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Highlander Slanje poruke preko Skypea korisniku Highlander

Citat:
caine kaže: Pregled poruke
Inace, Bijelo Dugme nije zakon bend (moje misljenje).
I moje.

Citat:
nigrutin87 kaže:
Ali najjace kad pitam nekog sta slusa, a on: "Pa ono sto svi slusaju, znas, zvezde granda, ceca je keva, ejs lukas, neke polumente i slicno."
Ti ljudi su prosto nedefinisani i prihvataju ono sto im zaostala sredina nametne, ali jos kad mi neko kaze da sam izrod svoje familije sto slusam metal i rock valjam se od smeha, Ali dobro, rodjenu sestru sam nabedio sa slusa neke laganije metal bendove i svidja joj se. Sve nas je vise...
Tj. vole sve što vole mladi. Poznajem takve primerke.

Ja sam prvo ubedio brata. Sad voli teže stvari od mene. A onda sam navukao i najbolju drugaricu na metal. Ali nikako da je odviknem od Harisa Džinovića... Ponekad kad odem kod nje Winamp napravi vraški prelaz sa, recimo, Disturbed na neandertalca koji proklinje neke žene i kafane. Da čovek poludi...
Highlander je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.10.2007, 22:43   #3925
Ulmawen
Starosedelac

Citat:
mad_skillz kaže: Pregled poruke
..ja njega ne davim mojom muzikom niti on mojom..
voli covek turbo folk sta je sad tu lose..1000 ljudi, 1000 cudi..
To i pričam.. Razlika je jedino u tome što očekujem da se i druga strana isto tako postavi... Na žalost, malo je onih koji slušaju bilo koju vrstu muzike zato što im se sviđa, već iz pomodarstva. Ti su najčešće i najvatreniji pobornici, iz samo njima znanih razloga. Možda je ljudima tako lakše... Negde da se uklope, da pripadaju nekoj grupi. A gde je masa, tu nema individue i- eto! Tu nastaju svi problemi, umesto da svako lepo sluša šta voli i pusti druge da rade to isto.. Normalno, shvataš da mnogi ljudi actually ne vole da slušaju turbo folk na svakom ćošku, a baš i nemaju mnogo izbora po tom pitanju? E, to je problem!
Stara 6.10.2007, 22:44   #3926
nigrutin87
Član

Član od: 11.5.2007.
Zahvaljeno 88 puta na 27 poruka

Pazi, moje drustvo ugalvnom slusa, pogotovo pod alkoholom "kafansku" muziku, mislim ni meni to ne smeta kad popijem, ali recimo to nikad ne bih pustio onako za moju dusu kad sam sam ko kuce, ali tf zaobilazim u sirokom luku.
I smeta mi kad neupuceni kazu da slusaju narodnu muziku a uglavnom misle na cecu&company. Kakav smo mi to narod ako nam je to narodna muzika? Prava narodna su melodije Bore Dugica, nase narodne igre, barem za mene, ja to tako shvatam.
nigrutin87 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.10.2007, 23:09   #3927
SirDuck
Deo inventara foruma

Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka

@Mad, ima ljudi koji vole TF kao sto ja npr volim rock, ali najcesce slusaju, kako Ulma kaze, iz pomodarstva.
Cak i oni kojima se ne svidja slusaju jer to slusaju "svi" i da bi bili "face"

@Ulma, tacno tako! Umesto da oni kulturno puste svakoga da bar malo slusa svoje oni nabijaju seljadisanje na svaki cosak!
To je neka neverovatna netolerantnost kod nas srba koju nikad necu shvatiti.
Njihovo moze da se slusa stalno, a cim se pusti rock odmah udri po vredjanju.
Brate, ja ne diram tvoje seljake, ne vredjam ih, a ti mozes da kazes za moje da je sr*nje cim cujes da je u pitanju rock?
Osim toga, u mom slucaju, imali smo par nevidjenih seljaka, koji su pevali TF i povlacili druge u to iz sveg glasa cim se pusti nesto sto im ne odgovara! Mislim koji je to nacin?!?!
SirDuck je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.10.2007, 23:48   #3928
caine
Deo inventara foruma

Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka

Citat:
Ulmawen kaže: Pregled poruke
Na žalost, malo je onih koji slušaju bilo koju vrstu muzike zato što im se sviđa, već iz pomodarstva. Ti su najčešće i najvatreniji pobornici, iz samo njima znanih razloga. Možda je ljudima tako lakše... Negde da se uklope, da pripadaju nekoj grupi.
Pa kome se svidja hip-hop, npr, pripada grupi hip-hopera (valjda se tako kaze ). Zasto bi neko, ako mu se svidja hip-hop, nasilno slusao turbo-folk i upao u grupu folkera, kad moze da upadne u ''hopersku'' grupu?

Citat:
SirDuck91 kaže: Pregled poruke
Osim toga, u mom slucaju, imali smo par nevidjenih seljaka, koji su pevali TF i povlacili druge u to iz sveg glasa cim se pusti nesto sto im ne odgovara! Mislim koji je to nacin?!?!
Meni su u 1. razredu srednje, na ekskurziji unistili AC/DC CD (nije da se nisam revansirao ), da bi mogli da pustaju svoje folkere... A tad nisam imao MP3 plejer...

Uostalom, ko ih sisa... Ja cenim svaku vrstu muzike, i za nijednu ne tvrdim da je The best. Samo mi (malo) smetaju ljudi koji mi namecu svoju muziku kao nesto najbolje.
A foliranti su jadni.
caine je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.10.2007, 23:54   #3929
Covenant
Deo inventara foruma

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka

Interesantni,interesantno
Ja sam kako mi se cini pravi fasista sto se muzike tice
Mada istini za volju-takvih fasista ima dosta i to za sve muzicke zanrove,nisam ja bas neki izuzetak
Malo sam popio pa ne zamerite
Covenant je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.10.2007, 0:30   #3930
zoran845
Deo inventara foruma

Član od: 7.6.2007.
Zahvalnice: 871
Zahvaljeno 2.574 puta na 1.456 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku zoran845
Određen forumom Pomodarstvo?!?

Citat:
SirDuck91 kaže: Pregled poruke
@Mad, ima ljudi koji vole TF kao sto ja npr volim rock, ali najcesce slusaju, kako Ulma kaze, iz pomodarstva.
Cak i oni kojima se ne svidja slusaju jer to slusaju "svi" i da bi bili "face"

Neverovatno! Slušaju "narodnjake" iz pomodarstva?!?

Imao sam sreću da odrastem u vreme kad bi ljude bilo sramota da kažu da slušaju one koje, izgleda (ne mogu da verujem), danas treba slušati da bi se bilo "in". Ako je "grand turbo-folk" - "in", onda treba biti - "out".

To nije pitanje ukusa, nego zdravog razuma.

Poslednja ispravka: zoran845 (7.10.2007 u 0:52) Razlog: naslov
zoran845 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zoran845 na korisnoj poruci:
A M G (7.10.2007)
Stara 7.10.2007, 0:41   #3931
ACHTUNG
Starosedelac

Član od: 2.11.2005.
Zahvaljeno 148 puta na 103 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku ACHTUNG Slanje poruke preko Yahooa korisniku ACHTUNG Slanje poruke preko Skypea korisniku ACHTUNG
Exclamation Re: Sta slusate od muzike...

Treba zabraniti sebi da ti se neka vrsta muzike svidi. Jednostavno, nametnes sebi barijeru, i nikad ne padnes u iskustvo...

Opet, ta barijera se topi linearno sa porastom kolicine alkohola u krvi, tako da cesto i ja znam da zapevam narodnjake na svadbi ili ispracaju... Ali, brate, ala sam onda pijan!

A potom sledi brisanje secanja kao u "Totalnom Opozivu"... Desilo se, zaboravilo se.
ACHTUNG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.10.2007, 0:48   #3932
Rocker
Neozbiljni kolega

Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
Cool Re: Sta slusate od muzike...

Citat:
Ice-Man kaže: Pregled poruke
Nemam nista protiv harmonike. Instrument je tezak da se svira i svako ko ga savlada - svaka mu dala ali brate istina je da me uzasava taj zvuk. Da se ne lazemo.
To je zato što si čuo samo narodnjake. Ne bi poverovao kako harmonika može divno da zvuči kad se svira bilo šta drugo. Ja sam je svirao godinama, ali uglavnom klasične kompozicije. Uostalom, narodnjaci prže i gitare, pa gitara ne zvuči užasno kad je dohvati npr. Steve Vai.

Citat:
Ice-Man kaže: Pregled poruke
Inace u osnovnoj smo mi na ekskurziji bili terorisani narodnjacima samo u disco-u (podrumu hotela sa sijalicama u boji). Dok smo u autobusu pustali bi nam Bijelo Dugme,
Koje je rok koliko i Indira! Oni su jedan od bendova zbog kojih je propao R'N'R kod nas, jer su uneli u isti taj "sevdah" i klasično seljačenje.....narodnjaci in disguise, insajderi, licimuri!
Rocker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.10.2007, 0:48   #3933
Covenant
Deo inventara foruma

Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka

Citat:
!ACHTUNG! kaže: Pregled poruke
Treba zabraniti sebi da ti se neka vrsta muzike svidi. Jednostavno, nametnes sebi barijeru, i nikad ne padnes u iskustvo...

Opet, ta barijera se topi linearno sa porastom kolicine alkohola u krvi, tako da cesto i ja znam da zapevam narodnjake na svadbi ili ispracaju... Ali, brate, ala sam onda pijan!

A potom sledi brisanje secanja kao u "Totalnom Opozivu"... Desilo se, zaboravilo se.
Ja to ne mogu da slusam-cak i kad sam mrtav pijan i da sam na ne znam cemu
Nikada i nigde-rekao sam sebi da je muzika jedno od retkih mesta gde necu da pravim previse(tacnije-nimalo)kompromisa-amen...
Covenant je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.10.2007, 0:52   #3934
ACHTUNG
Starosedelac

Član od: 2.11.2005.
Zahvaljeno 148 puta na 103 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku ACHTUNG Slanje poruke preko Yahooa korisniku ACHTUNG Slanje poruke preko Skypea korisniku ACHTUNG
Exclamation Re: Sta slusate od muzike...

Pah pazi, kada su ispracaji burazera ili svadba kuma u pitanju, onda se to zaboravlja. Naravno, posle "litar-litar" spricera.

Jednostavno, necu da sedim u uglu, napicu se kao poslednji majmun bez banane, i pevacu iako ne znam tekstove. Ali samo tada.
U svim ostalim slucajevima alkohol ne pomaze.

U svakom slucaju, narodna muzika vise nije ono sto je bila, sve je manje skolovanih umetnika, sve same zapevalice. O turbo-folku ili necem gorem necu ni da pricam. Achtung granate! je mnoooogo bolje resenje.

Ajd, pa te zovem na moj ispracaj,...
ACHTUNG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.10.2007, 0:53   #3935
A M G
Deo inventara foruma

Član od: 9.7.2006.
Zahvalnice: 3.544
Zahvaljeno 1.792 puta na 756 poruka
Thumbs down Re: Sta slusate od muzike...

Citat:
zoran845 kaže: Pregled poruke

Neverovatno! Slušaju "narodnjake" iz pomodarstva?!?

Imao sam sreću da odrastem u vreme kad bi ljude bilo sramota da kažu da slušaju one koje, izgleda (ne mogu da verujem), danas treba slušati da bi se bilo "in". Ako je "grand turbo-folk" - "in", onda treba biti - "out".

To nije pitanje ukusa, nego zdravog razuma.
Na nasu zalost, sadasnje "in" generacije prenose tu svoju lakrdijasku muziku i na mladje narastaje, pa nije retka pojava da vidis neke klinke kako sa jos par drugaricama hodaju ulicom i sa mobilnog pustaju Daru Bubamaru i ostale "estradne umetnike" samo zato sto to njihove starije drugarice to rade!
Takvo ponasanje stvarno ume da iritira coveka!
A M G je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.10.2007, 1:23   #3936
zoran845
Deo inventara foruma

Član od: 7.6.2007.
Zahvalnice: 871
Zahvaljeno 2.574 puta na 1.456 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku zoran845

Citat:
A M G kaže: Pregled poruke
... nije retka pojava da vidis neke klinke kako sa jos par drugaricama hodaju ulicom i sa mobilnog pustaju Daru Bubamaru i ostale "estradne umetnike" samo zato sto to njihove starije drugarice to rade!
Ranije je bio štos da se što više razlikuješ od drugih. Mi smo se družili, ali nismo bili neki jednoumni čopor, niti je uniformnost (u bilo kom pogledu) bila preduslov da te drugi prihvate. Naprotiv, ljudi su se družili i sa ljudima različiiih interesovanja i pogleda, ako je postojao neki minimum "kompatibilnosti".

Slušala se svakakva muzika, ali ne i TF. Iz prostog razloga što (hvala Gospodu) nije ni postojao.
zoran845 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.10.2007, 1:25   #3937
mad_skillz
XXXtreme

Član od: 13.1.2006.
Zahvalnice: 435
Zahvaljeno 732 puta na 520 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku mad_skillz

Citat:
Ulmawen kaže: Pregled poruke
To i pričam.. Razlika je jedino u tome što očekujem da se i druga strana isto tako postavi... Na žalost, malo je onih koji slušaju bilo koju vrstu muzike zato što im se sviđa, već iz pomodarstva. Ti su najčešće i najvatreniji pobornici, iz samo njima znanih razloga. Možda je ljudima tako lakše... Negde da se uklope, da pripadaju nekoj grupi. A gde je masa, tu nema individue i- eto! Tu nastaju svi problemi, umesto da svako lepo sluša šta voli i pusti druge da rade to isto.. Normalno, shvataš da mnogi ljudi actually ne vole da slušaju turbo folk na svakom ćošku, a baš i nemaju mnogo izbora po tom pitanju? E, to je problem!
veruj mi da on samo to i slusha...jednom sam mu pustio beatlse i chovek jednostano ne voli takvu muziku...a shta cesh sad da vrishtish od besa kad god chujesh narodnjake? necesh, jer zivish u takvoj zemlji gde je takvo stanje i gde ljudi to slushaju bili im porivi ljubav ili puko kopiranje stila...jedino ako bi da se odselish iz zemlje ali uvek ce biti nechega shto ti smeta..
zato imash svoj rachunar ili dnevnu sobu sa stereom i pustish svoju muziku i lechish se..
e pa vidish ti ochekujesh da se druga strana tako postavi ali upravo nece jer je njihova muzika suvishe napadna..dapache vishe napadnija nego npr. Hammerfall ili Iron Maiden..jednostavno tako je, mislim shta ti ja pricham i sama mozesh da vidish..
jednostavno ja sam navikao, ishao sam i u osnovnu i u gimnaziju gde je to bilo moderno ali opet sam dodjesh kuci i pustish Bocellija, Vanesu Mae ili Hammerfall shta god ti prija i jednostavno vec posle 3 pesme zaboravish na bilo kakvu frustraciju..
vec sam gore negde u temi prichao, Highladner mislim da mi je odgovorio, narodna muzika i taj takozvani turbo-folk su dve potpuno razlichte stvari..i mene vishe boli shto srpsko nasledje od muzike koriste kao termin za ovo novokomponovano muzichko stanje, pre nego sama muzika...kakva god bila..
mad_skillz je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.10.2007, 3:11   #3938
caine
Deo inventara foruma

Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka

Citat:
!ACHTUNG! kaže: Pregled poruke
Ako ti se svidja turbo-folk, zasto ga ne bi slusao?
Mada, tacno je da tekstovi turbo-folk ''umetnika'' zaglupljuju...
caine je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.10.2007, 5:42   #3939
Ulmawen
Starosedelac

Citat:
caine kaže: Pregled poruke
Pa kome se svidja hip-hop, npr, pripada grupi hip-hopera (valjda se tako kaze ). Zasto bi neko, ako mu se svidja hip-hop, nasilno slusao turbo-folk i upao u grupu folkera, kad moze da upadne u ''hopersku'' grupu?
Ne znam zašto? Izgleda smo se nesporazumeli- pričala sam o grupi nevezano za tematiku. (Hopperi, rockeri, raveri, blabla...)

Citat:
e pa vidish ti ochekujesh da se druga strana tako postavi ali upravo nece jer je njihova muzika suvishe napadna..dapache vishe napadnija nego npr. Hammerfall ili Iron Maiden..jednostavno tako je, mislim shta ti ja pricham i sama mozesh da vidish..
Slažem se, ali ne mislim da to ima ikakve veze sa napadnošću. To ima veze sa opštom (ne)kulturom.

Citat:
vec sam gore negde u temi prichao, Highladner mislim da mi je odgovorio, narodna muzika i taj takozvani turbo-folk su dve potpuno razlichte stvari..i mene vishe boli shto srpsko nasledje od muzike koriste kao termin za ovo novokomponovano muzichko stanje, pre nego sama muzika...kakva god bila..
Omanuo si u jednom slovu.
Potpuno se slažem. Narodna muzika ma kog naroda ima pre svega kulturološku vrednost i treba je čuvati kao takvu. To što meni ne leži taj melos je potpuno nebitno u tom kontekstu. To je deo kulture ovog naroda, kao što su i starogradske pesme i to je ok. Podržavam kulturu, uvek i svuda, i zato ću ovde da se zaustavim, uskrativši vas za moje mišljenje o turbo folku...

Poslednja ispravka: Ulmawen (7.10.2007 u 6:12)
Stara 7.10.2007, 9:47   #3940
Ice-Man
Veteran

Član od: 8.2.2006.
Zahvalnice: 2.076
Zahvaljeno 574 puta na 229 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ice-Man

Sta da radim meni se mnoge pesme Bijelog Dugmeta svidjaju ali sigurno je da ne mogu da se porede sa... pa od nase muzicke scene ne znam puno ali ono bolji su mi i oni nego recimo Sinan Sakic.
A sto se harmonike tice ja je stvarno nikad nisam cuo niti mogu da je zamislim drugacije nego u Turbo Folk pesmi. Ne mogu da sudim zato sto nisam cuo sve od nje ali ono sto sam cuo je bilo... ne po mom ukusu.
Inace imam druga koji se mnogo pali na Rob Zombie-a, Drowning Pool i pomalo na System of a Down, ali je totalno lud za Luisom, domacim narodnim pevacem. Sve pesme zna i obozava ih. Ja njega ne volim ali ga ne mrzim. Mrzim Cecu i bio sam totalno razocaran kad je pre koju godinu dosla da peva na Novu Godinu (ne znam dal bese Julijanska ili Gregorijanska) i lik me ubedjuivao da sam boodala sto necu da idem. Kaze jedinstvena prilika da ides na koncert najvece Srpske pevacice ikada i to potpuno besplatno!
Ice-Man je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
metalsucks, muzika, satana, \m/

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
OGame! Pridružite nam se! suzie Mrežne igre 603 18.3.2017 20:16
Dobijanje broja koji je stepen od 2 Stevvan Programiranje 14 6.3.2008 9:25
Kazna od 222.000$ zbog skidanja muzike Bryan Fury Opšta kultura 23 13.11.2007 19:56

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 4:48.