![]() |
![]() |
|
Tekstovi u SK u rubrikama Test Run i PD kutak |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 |
Član
Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 42 puta na 32 poruka
|
![]()
"Naravno, neki to znanje preusmeravaju na drugi put, pa prave stetu drugima..."
Onda automatski više nije haker. |
![]() |
![]() |
#22 |
Starosedelac
Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka
|
![]()
@BF: svidja mi se kako razmisljas.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.522 puta na 1.055 poruka
|
![]()
Sve zavisi, mislim da je takvih primera sve manje. Relativno skoro sam negde čitao članak (ne mogu da se setim gde, džaba da tražim link) o nekom tipu koji je "provalio" u neku firmu, pa im posle toga nudio svoje "usluge". Odgovorili su mu u fazonu "wouldn't touch you with a 10 foot pole".
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Novaković
|
![]() Citat:
Ne znam koliko si upućen zakon naše države. Ali današnji upadi na računar se (zakonski) ne razlikuju od upada u nečiji stan ili kuću. Haker nije onaj koji je napravio koristan program (taj je programer), haker nije onaj koji je napravio lepu sliku (taj je slikar), haker nije onaj koji je popravio računar (taj je serviser). Haker je onaj koji hakuje. Hack po nekoj terminologiji može značiti upad, izmena programa... ili nešto slično. Verovao ili ne, svaka neovlašćenja izmena softvera je nelegalna. Ako su programeri u NFS-u napisali Proshe ti nemaš pravo da to promeniš u Porsche bez prethodnog odobrenja (ili ako to nije prethodno naznačeno). Onaj koji iz bilo kog razloga upada u nečiji računar je Haker, i ta reč ne može značiti ništa drugo. Onaj koji iz bilo kog razloga upada u nečiji računar radi protiv zakona, i to je ono što sam ja ukratko napomenuo u tekstu. Nadam se da ti je sve sada malo jasnije. Ja ti se izvinjavam ako si ti, kao poznavaoc kompjuterske tehnologije, moju definiciju shvatio uvredljivo ili na pogrešan način. U svakom slučaju to mi nije bila namera. Poslednja ispravka: Bojan (10.1.2008 u 21:09) |
|
![]() |
![]() |
#25 |
Član
|
![]()
Baba šumom, deda drumom....
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Banned
|
![]()
Zato se hakeri presele nama u bih i mirni. piraterija u nas nije ilegalna a zločin na računalu ne vrijedi jer nema zakona o tome. jedina stvar koja valja je ako imaš kakvo dvojno državljanstvo da se možeš prijeći preko granice ako nekom u zapadu budeš stvarao probleme
ps. hakeri su utjelovljenje zla |
![]() |
![]() |
#27 |
Novi član
Član od: 6.1.2008.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Znaci li to da svako ko napravi patch za neku igru, haker?
![]() O ne. Ako ja sada npr u PESu registrujem nelicencirane timove, editujem karakteristike igraca, znaci ja sam haker?! ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Banned
|
![]()
to je 'piraterija'? hakeri su zločinci i pod time se podrazumjeva pojam haker. ima hakera koji se bore za open source i ima lopova koji svoje vještine koriste za krađu. ima haker i haker
|
![]() |
![]() |
#29 | |
Novaković
|
![]() Citat:
Ono "prethodno odobreno" podrazumeva alat za menjanje timova i igrača koji je uključen u igru. |
|
![]() |
![]() |
#30 |
Veteran
|
![]()
@Bojan Nebih se slozio sa tvojom logikom. Hacker moze da postavi svoj server i hakuje ga da pokaze mane trenutnog stanja. Kad ga hekuje je hacker a nije obavio provalu u stan znaci nije lopov, nije slikao sliku, znaciji nije slikar ... Sta je onda ? Pekar ?
![]() Naravno nije to bas tako vazno, ali bas je razlika ta da poznavaoci ne smatraju hackera kriminalcem, dok crackera da. A lameri jednace hacker=cracker i neznaju sta je hack. Recimo u Windows kodi su programeri, a ajmo rec da poznaju scenu, u komentarima pisali "This is an ugly hack" znaci nepravilna koda da se zaobidje, premosti ili resi kod. Ti programeri su hekeri i pisu source kod Windowsa. Imas masu sajtova potpuno legalnih na kojem se okupljaju u izmenjuju musljenja hackera. Imas legalne hackerske casopie. Da jos ovo: "Verovao ili ne, svaka neovlašćenja izmena softvera je nelegalna" Da nebi. To ovisi i o lokalnim zakonima. Recimo u Svedskoj je reverse engineering dozvoljen. Takodjer je dozvoljeno po celom svetu, promena koda u memoriji, znaci legalan hack nekog programa jer ne menjas propriaty kod, nego menjas TVOJ RAM. Poslednja ispravka: korisnik (11.1.2008 u 2:19) |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku korisnik na korisnoj poruci: | ||
enaB (11.1.2008) |
![]() |
#31 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.522 puta na 1.055 poruka
|
![]()
Ne mora biti ni haker ni pekar. Može da bude i administrator servera koji proverava bezbednost sopstvenog okruženja.
![]() ![]() Zamisli da otkriješ nekog ko ti vršlja po kompjuteru i on ti kaže "opušteno brate, ja sam beli haker, nisam cracker ni crni haker", a ti "uf, sad mi je baš laknulo, ništa onda, samo nastavi, nemoj ja da ti smetam". ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Starosedelac
Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka
|
![]()
Odoste daleko. Glavno pitanje, oko koga je i pocela da se vodi polemika, je da li pojmovi haker i lopov mogu da se izjednace? Odgovor je - ne mogu.
Pa u istom tom broju SK-a imate objasnjen postupak za hakovanje Kanonovih fotoaparata pa ne vidim da je iko iz redakcije uhapsen a cisto sumnjam i da je GrAnd-a (coveka koji je to napravio) Canon tuzio. A ni on nije pekar. ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |||
ex Laki pingvin
Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 478
Zahvaljeno 879 puta na 487 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
Neovlašćena izmena (bilo čega) je cracking. U tome je problem - pogrešno tumačenje pojmova. Citat:
P.S. WareZ != hacking ![]() Vi koji ovako govorite ste zlo, a ne mogu čak ni hakeri da vam pomognu, samo edukacija. ![]() Poslednja ispravka: urke (11.1.2008 u 10:42) Razlog: dodat odgovor za Iilija64 |
|||
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku urke na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#34 |
Novi član
|
![]()
Procitao sam, ali evo konkretno, taj program nije napravljen od strane KONAMI-ja, vec ga je neki programer napisao. Znaci, npr ja napravim neki program za edit igre.
|
![]() |
![]() |
#35 | |
ex Laki pingvin
Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 478
Zahvaljeno 879 puta na 487 poruka
|
![]() Citat:
![]() Hacker se postaje samostalnim istraživanjem, a ne postavljanjem pitanja. Ili u vidu domaće poslovice poznatije kao „na tuđim greškama se uči“. Hint: vidi post koji je poslao korisnik jutros oko 1 sat. |
|
![]() |
![]() |
#36 |
Novi član
|
![]()
E, tih glupih prica, u danasnje doba skoro svako ko ima tri cuke, moze da bude haker, ali ne svojim znanjem, vec programima, gde samo ukucas ip i kraj. Haker pre i sada nikako se ne poistovecuju.
A ti ne brini za moju samoinicijativu. ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Član
|
![]() Citat:
RMS na primer je haker (ne znam zašto mi je on prvi pao na pamet), a ovi današnji samozvani "hakeri" su k***c na biciklu ![]() |
|
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku enaB na korisnoj poruci: | ||
urke (12.1.2008) |
![]() |
#38 |
Banned
|
![]()
Budimo iskreni. Tko od nas zna pravog hakera koji upada u banke i ruši poduzeća ili se bavi špijunažom. hakeri jesu zlo i najveća prijetnja 21. stoljeća. Zamislite manijaka koji provali u Japansku burzu i promjeni podatke o vrijednosti tvrtki. taj bi mogao uništiti svjetsku ekonomiju. to su hakeri a ne hakeri koji pobijaju neki kod kao dvd John. ima razlike među hakerima
|
![]() |
![]() |
#39 |
Član
|
![]()
Ne, to su crackeri
![]() Osim ako je u pitanju neka kompanija poput Microsofta, onda je haker ![]() ![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku enaB na korisnoj poruci: | ||
fingerprint (11.1.2008), urke (12.1.2008) |
![]() |
#40 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() ![]() Siguran sam da postoje i ninja kornjace hhackeri, bionicle hackeri i slicni medju script kiddiesima. A sto se tice security consultanta, ti obicno ako nisu promenili hackerski naziv u taj vrede go **** ![]() ![]() Poslednja ispravka: Bojan (11.1.2008 u 20:53) Razlog: nekultura |
|
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Hacker evolution | RUSuper | Male igre | 6 | 19.12.2007 22:52 |
Kaspersky Anti virus potrebno objasnjenje? | Captain Jack Sparrow | Zaštita | 6 | 26.6.2007 12:00 |
K750i Anti Virus | DobroslaV | Programi za mobilne telefone | 5 | 9.4.2007 17:11 |
Free anti spam program | Dushan | Internet tehnologije | 2 | 21.5.2006 3:41 |
Hacker 3 | PeTkO | Male igre | 4 | 17.3.2006 23:17 |