![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
|
![]()
Moj prvi post na ovom forumu
![]() Imam:Ati radeon 9250,intel celeron 2,40,512 rama,80 gb hard diska. Problem:Kada upalim komp. sve normalno ide i komp. je prilicno brz,cim malo ,,odradi,, komp. pocinje kociti i sve mi koci cak i filmovi(sve sam kodeke probao) i igrice(Diablo 2 ![]() Sigurno je do hardvera posto jedan covek je jednom rekao da mi nije nesto u redu sa maticnom plocom. Jel moze ovaj problem prizvesti maticna ploca i da li postoji neki softver koji moze prepoznati kvarove na komp. u ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 12.5.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 203 puta na 162 poruka
|
![]()
Koliko znam nema nijedan program za testiranje ispravnosti maticne ploce, mada to meni zvuci kao neki softverski problem, za pocetak bi trebao da skeniras pc antivirusom i antispywareom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 25.1.2007.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 300 puta na 236 poruka
|
![]()
Problemi sa ovakvim pitanjima i sa ovakvim temama uopste su ti:
-sto neko ko se razume u hardver i softver ne zna koliko (ne)znanja/(ne)iskustva poseduje pokretac pitanja... -sto su kvarovi/problemi relativno neprecizno objasnjeni/definisani... tako da mozemo svi kao nebojsa986 samo da kazemo: to je neki kvar ili imas virus, nesto ti se pokvarilo, kupi nov kopjuter ili takve gluposti... Mene dakle zanima... da li ti je komp oduvek kocio ovako ili ti se to od skoro desava? ako je od skoro... cime je prouzrokovano? Da li si nesto instalirao ili dodao neki hardware? Da li znas da reinstaliras sistem? Sto preporucujem kao univerzalni lek protiv svakakvih problema Objasni kocenje? da li koci konstantno u odredjenim intervalima? Moze biti svasta nesto... ali nema pomoci dok detaljno ne objasnis problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 15.12.2007.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 129 puta na 109 poruka
|
![]()
Moze da se proba sa Run - msconfig - Startup.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Novi član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 30.10.2005.
Zahvalnice: 73
Zahvaljeno 82 puta na 66 poruka
|
![]()
Kako ti je podeljen hdd, koliko slobodnog mesta imas na sistemskoj particiji ?
Kada ukljucis racunar pokreni task manager i posmatraj performanse, koliko rama uzima os u startu, koje je opterecenje procesora, da li ima pikova, da li se menjaju vrednosti kada pocnes da otvaras foldere, sta se desava sa tim vrednostima u toku praznog rada i koja je promena kada sece......? Da li se cudno cuje hdd, ne mora konstantno, da li cakne po koji put kada ulazi u sistem, nesto drugacije, bilo sta... Kako su ti povezani ide uredjaji, predpostavljam da su i hdd i optika ata, koju granu koristis, da li su zajedno ili odvojeno, koliko je star racunar ? I tako... pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Novi član
|
![]() Citat:
Podeljen je na dva dela,ima na svakoj particiji slobodno po 20 gb.Cpu usage je kada pokrenem neki program 100%,a ono ispod je 204mb.Kada komp. miruje i ne radim nista Cpu je opadne do 24-75 a ispod je 104 mb.komp je star 2 god.I zaboravio sam spomenuti da imam problema sa dvd rezacem,komp UZASNO koci kad nesto kopiram i veoma sporo se kopiraju stvari sa dvd ili cd. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
Član od: 30.10.2005.
Zahvalnice: 73
Zahvaljeno 82 puta na 66 poruka
|
![]()
Ok, predpostavimo da nije crkao ni jedan kontroler i da je hardver sasvim ispravan, recimo da je problem softverske prirode....što nikako ne mora da bude slučaj ali je lakše rešiti
. Da vidimo šta to opterećuje računar. Dakle, udju u task manager pa na tabu processes klikni na CPU dok ti system idile ne bude prvi, tj. dok pod cpu na prvom mestu ne vidis brojke vece od 00... Tako ćeš znati koji procesi "sisaju" resurse... Koji su ti procesi ? Ako su ashServ.exe ili srv.sys onda je Avast u pitanju, posto si spomenuo da si njim skenirao predpostavljam da ga jos uvek drzis i da je aktivan. Da li si pokusao da iskljucis sve programe u trayu, znaci icq, msn i ostale komunikatore, torrent klijente, anti viruse i anti spajvere te da se otkacis sa neta. Kao test. Barem bi bio siguran da nije hardverski problem. pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Novi član
|
![]() Citat:
KAd sve iskljucim:CPU:7,PF:205 a procesi koji najvise ,,sisaju,, su taskmgr explorer alg Kad sve ukljucim(osim antivirusa) TAskmgr explorer usnsvc firefox a cpu se krece od 100 pa padne na 50 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Starosedelac
Član od: 25.1.2007.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 300 puta na 236 poruka
|
![]()
Ugasi taj usnsvc, koliko on vuce? Lepo bi bilo da ga iskljucih iz startup-a: Start>Run>msconfig>OK> Startup
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Novi član
|
![]()
.........Ne razumem...........
Kad upalim komp. sve brzo ide ne koci mi nijedan film ni igrica al cim prodje malo vremena pocinje kociti. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 2.493
Zahvaljeno 2.069 puta na 1.046 poruka
|
![]()
Tipujem na registry ili neki virusic/djubre...
Pregledaj masinu sa nekim registry cleanerom,i sa nekim dobrim antivirusom... |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Mega problemi sa umrezavanjem izmedju 2 racunara, pomoć! | Shadow Stalker | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 5 | 22.10.2007 16:20 |
HDD Problem! Veeeeliki dosadni frustrirajuci problem!!! | paretimpar | Nosači podataka | 6 | 18.6.2007 1:42 |
Problem izmedju SBB i modemske konekcije | EDI the Little | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 2 | 18.5.2007 12:08 |
Problem sa USB-om | alien | Nosači podataka | 5 | 10.5.2007 2:08 |
zanimljiv problem kod paljenja racunara | sasha vukelic | Kvarovi | 25 | 7.4.2007 23:38 |