Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Grafički softver i radovi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 3.9.2008, 11:07   #1
BLVRC
Član

Član od: 14.12.2007.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 4 puta na 3 poruka
Određen forumom Kako najbrže napraviti kalendar

Imam jedno pitanje. Imam neke PSD templejte kalendara za 2008 godinu. Zeleo bih da umesto layera za 2008 napravim za 2009. Da li postoji neki brz i efikasan način za to a da ne crtam svaki mesec ponovo. Da li postoji neki plugin koji olakšava taj posao. Nije bitno da li je plugin za Photoshop,Corel,Indesign ili Illustrator. Ili da li ima neki programčić koji može to da obavi. Hvala unapred na pomoći.
BLVRC je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.9.2008, 13:38   #2
kinteC
paparazzo

Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 601 puta na 179 poruka
Određen forumom Re: kako najbrže napraviti kalendar

Probaj na netu da nadjes ilustratorov fajl sa gotovim kalendarom, tj poredjanim datumima. Ako zelis da dizajniras kalendar, ne vidim prostije resenje. Ako ti vec treba gotov template....to je vec nesto drugo.
kinteC je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku kinteC na korisnoj poruci:
BLVRC (3.9.2008)
Stara 3.9.2008, 14:04   #3
VojaM
Ad Ministrator

Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka

Postoji i templejt za Word, ako ti to nešto može pomoći.
VojaM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku VojaM na korisnoj poruci:
BLVRC (3.9.2008)
Stara 3.9.2008, 14:39   #4
oluja
Superb Moderator

Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.174
Zahvaljeno 4.256 puta na 1.277 poruka

Citat:
BLVRC kaže: Pregled poruke
Imam jedno pitanje. Imam neke PSD templejte kalendara za 2008 godinu. Zeleo bih da umesto layera za 2008 napravim za 2009. Da li postoji neki brz i efikasan način za to a da ne crtam svaki mesec ponovo. Da li postoji neki plugin koji olakšava taj posao. Nije bitno da li je plugin za Photoshop,Corel,Indesign ili Illustrator. Ili da li ima neki programčić koji može to da obavi. Hvala unapred na pomoći.
Postoje gotove skripte za Corel, google ce ti sigurno pomoci dalje...
oluja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku oluja na korisnoj poruci:
BLVRC (3.9.2008)
Stara 3.9.2008, 14:46   #5
BLVRC
Član

Hvala svima na odgovorima. Nasao sam na Adobe sajtu template za Illustrator ali sam imao problem da se registrujem. Probacu da nadjem neki script za Corel, to bi mi najvise odgovaralo.
Stara 3.9.2008, 15:24   #6
BLVRC
Član

Posebno se zahvaljujem Oluji pošto mi je dao odlične smernice. Našao sam neki Calendar Wizard za Corel. Imam nedelju dana besplatne registracije, taman da napravim to što mi treba.
Stara 3.9.2008, 20:25   #7
todos
Deo inventara foruma

Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 4.623
Zahvaljeno 2.668 puta na 1.600 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku todos

Ulead-foto-express je ubedljivo najbolji, i mislim da je besplatan. Ima dosta kombinacija za kalendare.
todos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku todos na korisnoj poruci:
BLVRC (4.9.2008)
Stara 4.9.2008, 1:10   #8
muki85
Starosedelac

Član od: 14.1.2007.
Zahvalnice: 862
Zahvaljeno 514 puta na 347 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku muki85

Ja bih ti rekao kako da najjednostavnije napravis kalendar, tacnije od nule, tacnije ne kalendar vec kalendarijum. U excelu odradis datume, tacnije otkucas broj jedan i onda uhvatis za desni donji cosak celije i uz kombinaciju ctrl+povlacenje misa napravis koliko koji mesec ima dana Onda sve to lepo uvezes u tabelu u indesignu, ciji si layout vec osmislio (koliko kalendar ima redova kolona i slicno) i odradis jedan takozvani "data merge" jer se excel i indesign poprilicno dobro razumeju i eto ti gotovog kalendarijuma. Tako mi "dizajneri mucenici" radimo kada nesto radimo kako treba A i corel nije bas neki program za pravljenje kalendara A i illustrator nije bas pogodan jer ima samo jednu stranu, sem ako nemas multipage plugin. Ovo ti pricam iz iskustva
muki85 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku muki85 na korisnoj poruci:
BLVRC (4.9.2008)
Stara 4.9.2008, 1:21   #9
BLVRC
Član

Citat:
muki85 kaže: Pregled poruke
Ja bih ti rekao kako da najjednostavnije napravis kalendar, tacnije od nule, tacnije ne kalendar vec kalendarijum. U excelu odradis datume, tacnije otkucas broj jedan i onda uhvatis za desni donji cosak celije i uz kombinaciju ctrl+povlacenje misa napravis koliko koji mesec ima dana Onda sve to lepo uvezes u tabelu u indesignu, ciji si layout vec osmislio (koliko kalendar ima redova kolona i slicno) i odradis jedan takozvani "data merge" jer se excel i indesign poprilicno dobro razumeju i eto ti gotovog kalendarijuma. Tako mi "dizajneri mucenici" radimo kada nesto radimo kako treba A i corel nije bas neki program za pravljenje kalendara A i illustrator nije bas pogodan jer ima samo jednu stranu, sem ako nemas multipage plugin. Ovo ti pricam iz iskustva
Hvala na savetu ali mislim da ću se držati scriptova za corel. Najradije bih voleo da ne moram da pravim nijedan kalendar.
Stara 4.9.2008, 8:10   #10
todos
Deo inventara foruma

Citat:
muki85 kaže: Pregled poruke
Zasto ne valja corel. On u ful paketu ima gotova resenja za kalendar i mnoge druge stvari. Sto se uleada tice, on ima sve mogucnosti kombinacije za izradu kalendara, a kod tebe je samo da odlucis sta ti treba. Jos interesantna stvar kod tog uleada je da mozes odrediti dan daleko u rikverc. Zbog toga puno mojih rodjaka i prijatelja koji su se rodili pre 50 i kusur godina su me pitali za to. Cak sam odredio i dan kad se moja tetka rodila a onaje mislila da je bio cetvrtak, tako je bilo u papirima, jedino joj je majka stalno nabacivala da je bio cetvrtak
, i program je posle 70 godina pogodio.
Stara 4.9.2008, 11:04   #11
BLVRC
Član

Ove kalendare što ja pravim će da koriste fotografi.Ubace sliku deteta, odštampaju na minilabu i oderu te za 300 glava.
Stara 4.9.2008, 11:06   #12
todos
Deo inventara foruma

Citat:
BLVRC kaže: Pregled poruke
Ove kalendare što ja pravim će da koriste fotografi.Ubace sliku deteta, odštampaju na minilabu i oderu te za 300 glava.
O tome ti i pricam. Kad vec postoje gotovi kalendari, ne treba ti mnogo truda zbog toga, pa cak da su i triyal verzija.
Stara 4.9.2008, 11:47   #13
muki85
Starosedelac

Član od: 14.1.2007.
Zahvalnice: 862
Zahvaljeno 514 puta na 347 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku muki85

Ja samo kazem da ako hoces da napravis nesto sto ima tvoj pecat, moras krenuti od nule, jer je najlakse ukrasti tudju ideju. A ako radis za Auto servis "Mile Auspuh" iz Male Mostanice, koristi sta god hoces, svejedno je
muki85 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.9.2008, 12:09   #14
BLVRC
Član

Lični pečat u vezi ovoga me ne zanima, pošto niko neće ni znati da sam ja to radio. Fotografske radnje posebno ne interesuje specijalni dizajn. Njih interesuje samo kako da uzmu lovu. Ja od ovoga nemam ništa. Neće mi niko platiti za ovaj posao. Od nule je Ok, ali kada treba da ubaciš ćelije na 50 kalendara oduzima dosta vremena.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Kako napraviti titl? absonic Video/TV softver 111 5.2.2013 20:52
Kako napraviti internet stranicu Bozidar Web dizajn 34 28.2.2010 11:51
Kako napraviti funkcionalan web templejt PeTkO Web dizajn 4 5.7.2009 2:09
Kako Napraviti igru? Nogom!!! Pravljenje igara 5 6.6.2007 10:41
Kako napraviti mailing listu? Joca_Jox Internet usluge 3 27.4.2007 12:38

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 16:05.