Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Akcione igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Akcione igre First-person-shooteri i slično...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 22.9.2008, 9:34   #321
Rocker
Neozbiljni kolega

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
Cool Re: S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Da, sad imam taj najbolji, ali nisam još stigao da ga isprobam...ne znam da li da instaliram 1504 i krećem ispočetka, ima li vajde od njega toliko da bih krenuo Jovo nanovo?
Rocker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.9.2008, 10:42   #322
shrafko
Starosedelac

Član od: 5.8.2007.
Zahvalnice: 1.580
Zahvaljeno 1.322 puta na 598 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku shrafko
Određen forumom Re: S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Ne znam šta da vam kažem.. ja nađoh artifact već u prvih 15 minuta igre... (prva misija u Swampu), igram v1.504.

Više sreće nego znanja (da ne kažem u*ralo me). Izvadih onaj najosnovniji detektor na O, čisto da ga isprobam malo, prolazim pored par anomalija i on pišti. U jednom trenutku zapišta "drugačije" (kad budete čuli - znaćete ). Tu sam se vrzmao jedno minut-dva i iz jedne anomalije ispade jellyfish (ili tako nešto). Tj. sumnjam da je ispao artifact - iako je tako izgledalo - već je samo postao vidljiv pošto mi je bio neposredno ispred nosa.

Srećan lov
(btw, sad imam ovu stvarčicu što pokupih, smanjuje dejstvo radijacije, nema negativnih efekata, košta 4000 RU, a još uvek nisam aprejdovao oklop da mogu da je ugradim Štekam kintu trenutno).

Poslednja ispravka: shrafko (22.9.2008 u 10:51)
shrafko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.9.2008, 10:57   #323
vasiljevic
Starosedelac

Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka

Taj prvi artefakt svi nadju jer dodje kao tutorijal sta i kako treba da ide. Problem je kasnije, kako naci i pokupiti one ostale u igrici. Ti ostali su malo z... bar za ovo sto sam preleteo igricu, nisam bas hteo mnogo da se zadrzavam oko svega. Iskreno, ta prva tabla mi je i najlaksa, jednostavno pobi sve sto ima predznak bandit i to je to, skupi pare i ajd dalje .
vasiljevic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku vasiljevic na korisnoj poruci:
shrafko (22.9.2008)
Stara 22.9.2008, 12:19   #324
Rocker
Neozbiljni kolega

Ja nisam ni taj prvi našao, poginuo asm bar 5 puta čim sam izašao iz baze u močvari!

Da li igra može kako-tako da se završi sa 1503 verzijom ili da kreće ispočetka sa 1504? Ne igra mi se ponovo sve isto, tako da ako nema bagova koji ne dozvoljavaju da se nešto pređe, ne bih kretao iz početka...sem ako ne postoji konvertor sejvova 1503->1504 ?
Stara 22.9.2008, 16:34   #325
lijenština
Starosedelac

Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 703 puta na 359 poruka

Citat:
Rocker kaže: Pregled poruke
A jel' zna neko kako se koristi onaj detektor? Par puta mi je svetleo, ali kad priđem blizu, ubije me anomalija. Evo, sad imam već treći po redu, ali ne znam kako se koristi. I još uvek ni jedan jedini artifakt nisam našao.
Pa ako imaš onaj sa displejom koji ima tackicu koja predstavlja artefakt, samo je pratiš i ideš u pravcu kuda ona pokazuje izbegavajući anomalije uz put bacajući šrafove- suština je da priđeš što bliže artifaktu i on će se pojaviti . Što si bliže artifaktu to je bipovanje učestalije. Takođe u poljima anomalija postoji i stalna radijacija i psi emitovanje koji ti smanjuje health i može da ubije ako nemaš adekvatnu zaštitu. (dobro zaštitno odelo+ artefakti i dosta antiradova).
Inače artefakt hunt izgleda ovako: šraf u desnoj, a detektor u levoj ruci.
BTW u banditskoj bazi imaš 2 vredna artifakta u stashu preko puta njihovog tradera.
lijenština je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.9.2008, 17:14   #326
Rocker
Neozbiljni kolega

A gde je banditska baza? Jel' to ono u Garbage-u što sam kao oslobodio sa Freedomovcima (ili ko je već bio tamo)? Mada, banditi na mene stalno pucaju pošto sam zveknuo onog jednog
Spoiler za lokacija:
Kad se izađe iz tunela jer je hteo da me opljačka, pa sam ga lepo rastavio od života u paketu sa ortacima!

I još jedan detalj
Spoiler za Vojnik u Cordonu:
Onaj ispod mosta, gde se nalazi torba koju treba odneti Sidoroviču...jeste li ga upucali ili ostavili živog? Ja ga ostavio, žao mi ga bilo, mada ako mu date oružje, pucaće na vas!
Stara 22.9.2008, 17:32   #327
lijenština
Starosedelac

Posle frustracije sa mitraljeskim gnezdom- vojaku je kada sam drugi put prošao stigla naplata računa.
Ja se obično stalno pridružujem Stalker frakciji a oni nisu na ti sa banditima. Bar nema mugging-a .
Citat:
A gde je banditska baza? Jel' to ono u Garbage-u što sam kao oslobodio sa Freedomovcima (ili ko je već bio tamo)?
Da u garbage-u tamo gde su se u SoC nekad branili stalkeri od napada tih istih bandita. Mada ja sam koristio hack za otvaranje vrata i da oružje se ne holsteruje automatski kad uđete u "sigurnu zonu"- lakše je očistiti bazu frakcije koja vam se ne dopada.
Inače
Spoiler za vezano za glavnu priču:
ako pratite glavnu priču vezanu za Klika u garbage-u -pošto ste se vratili iz dark valley-a banditi će da vas opelješe do gole kože i to se ne može izbeći jer je skriptovano. Stvari možete da vratite u misiji odmah posle ali pare ne. Tako je meni prvi put propalo 5000 rubalja. Pre te misije, dakle upgrade svega‚ za sve pare koje imate, pa tek onda na misiju (drugi put mi je propalo 47 rubalja ). I btw ako možete (tj kontrolišu je frendly likovi ostavite sve stvari u chest u Baraholki -onim ruševinama blizu nekadašnjeg ulaska u bar, a ponesite samo neko bzv oružje za svaki slučaj ima ga okolo na tone, a to je i onako i odmah tu iza u podrumu)
Stara 22.9.2008, 17:50   #328
purke62
Veteran

Član od: 22.7.2008.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 301 puta na 180 poruka

Citat:
Da li igra može kako-tako da se završi sa 1503 verzijom ili da kreće ispočetka sa 1504? Ne igra mi se ponovo sve isto, tako da ako nema bagova koji ne dozvoljavaju da se nešto pređe, ne bih kretao iz početka...sem ako ne postoji konvertor sejvova 1503->1504 ?
Ja sam je prvi put prešao igru na 1503 rusku sa dobrim "lekim".Sa predhodnim sam imao užasnih problema,i nije moglo da se pređe do kraja.Osnovno je da je sa 1503 mnogao lakša igra nego sa 1504.Sa 1504 nemaš više toliko municije po onim kotijama,retko se nalazi i nisu onako krcate svim i svačim i neprijatelji su mnogo opasniji.Ipak je najteže bez peča ali je toliko bagovita da nemože da se igra.Meni se posle obavljenog posla za Sioroviča izgubio glavni zadatak a kad obaviš neki sporedni i vratiš se po nagradu oni te nezarezuju i prave se ludi.Ja ti preporučujem da je odigraš do kraja na 1503 a ako ti zablokira pečuj je i ako te mrzi da igraš sve iz početka mogu da ti pošaljem save sa ulaza u Agroprom nivo,pa cepaj dalje.Od tog save nemam kasniji na 1504.
purke62 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.9.2008, 19:19   #329
vasiljevic
Starosedelac

Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka

@ lijenština:

Uz spojler vezano: moze da se koristi i prvi raspolozivi les u okolini, probao i radi .

Mada kada smo kod toga, ja na par mesta bacio neke viskove i oni tamo lepo stoje i dalje. Sad, bilo bi smesno da nije zalosno, ja ih pobacao kod gomile stalkera i niko nije uzeo nista. Dali se to desava samo meni ili je to kod svih tako?
vasiljevic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.9.2008, 19:53   #330
Rocker
Neozbiljni kolega

Citat:
lijenština kaže: Pregled poruke
Da u garbage-u tamo gde su se u SoC nekad branili stalkeri od napada tih istih bandita.
Našao sam ih u međuvremenu, toliko cimanja ni oko čega...ništa pametno ne donose + povećavaju radijaciju.

Nego imam problem sa glavnim zadatkom. Do skoro mi je stajalo "Find PDA" i na mapi je pokazivlo na ulaz u podzemlje u Agropromu. Sad kad sam tamo otišao iz Garabage-a, dobio sam novi primarni zadatak da popričam sa komandantom outposta. Ja dođem do njega, isklikćem sve živo i ono ništa i dalje mi stoji zadatak i ne pojavljuje se novi. Probao sam i da se vraćam i da uđem sad druge strane, ali ista stvar...jel' zna neko kako ovo da sredim, ne mogu dalje zbog ovoga!

@Vasivljević

Da, tako je uvek, oružje ostaje gde ga ostaviš.
Stara 22.9.2008, 19:58   #331
flamingos
Deo inventara foruma

Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka

mislim da je rockeru ovo jos jedan bag u nizu..mnogima se desava da nemogu da zavrse zadatke..mozda moras doci da popruicas sa njim u odrednjo vreme?
flamingos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.9.2008, 20:23   #332
Rocker
Neozbiljni kolega

Pa evo pada mrak a ono i dalje isto...mada, valjda bi to naglasili u zadatku, kao npr. sporedni zadatak za Freedomovog mehaničara koji lepo kaže "dođi noću".

Edit: Učitao sam stari save i došao sa druge strane, tako da ne dobijem zadak da razgovaram sa njim. Sad sam samoinicijativno otišao u podzemlje, ali tamo nema ničega. Kad se popnem uz one merdevine, tamo ima nešto municije i health-a, ali ona vrata sa rešetkama su zaključana + ne mogu da se vratim nazad na površinu zemlje. Jel' to tako treba? Kako uopšte da pređem tu misiju? Jel' treba prvo da se aktivira da pričam sa komandantom ili šta? Ovo je najbagovitija igra koju sam ikada igrao, stvarno više ne znam šta je bag, a šta treba tako da se dešava!

Koliko sam obožavao prvi deo, toliko me ovaj izluđuje...ovo nije ni za alfa verziju, kamoli za finalnu verziju igre!

Poslednja ispravka: Rocker (22.9.2008 u 22:03)
Stara 22.9.2008, 22:11   #333
gorgilije
Starosedelac

Član od: 13.2.2008.
Zahvalnice: 968
Zahvaljeno 1.027 puta na 583 poruka

Evo,zavrsio sam igru!Neznam sta da mislim!Uzivao sam igrajuci Chernobil,a uzivao sam i sad!Ali...nadao sam se necem malo drugacijem.Previse je toga ISTO!Odprilike 80% istih lokacija!Mislim da je oruzje komplet isto.Mislim,ovo nije ekspanzija,nego nova igra!Morali su to da mnogo drugacije urade.Grafika-na nivou chernobila(bez obzira na DX10).Malo je bolja nego prosli put,ali samo malo.Ja Clear Sky smatram za ekspanziju od Chernobila!!!Nazalost.
gorgilije je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.9.2008, 22:22   #334
lijenština
Starosedelac

Citat:
Našao sam ih u međuvremenu, toliko cimanja ni oko čega...ništa pametno ne donose + povećavaju radijaciju.

Nego imam problem sa glavnim zadatkom. Do skoro mi je stajalo "Find PDA" i na mapi je pokazivlo na ulaz u podzemlje u Agropromu. Sad kad sam tamo otišao iz Garabage-a, dobio sam novi primarni zadatak da popričam sa komandantom outposta. Ja dođem do njega, isklikćem sve živo i ono ništa i dalje mi stoji zadatak i ne pojavljuje se novi. Probao sam i da se vraćam i da uđem sad druge strane, ali ista stvar...jel' zna neko kako ovo da sredim, ne mogu dalje zbog ovoga!

Da ali tela nevažnih npc-ova vremenom nestaju a ovo je baš blizu.
Ima koristi da si našao onaj prvi artefakt iz tutorijala u swampu -on je -2 radijacija (bivši jelyfish) pa se kombinuju sa njim da se ponište negativni efekti. U svakom slučaju možeš da ih prodaš kod Sidoroviča za lepu svotu.
Što se tiče agroproma tiče -
Spoiler za ovako bi trebalo da ide:
dobiješ zadatak da popričaš sa komandirom outpost-a čim uđeš u Agroprom. Pošto si razgovarao sa njim treba da se pojavi novi zadatak- da popričaš sa komadantom Duty-ja koji se nalazi gde su u SoC-u bili vojaci. Odred Duty-ja će krenuti u pravcu svoje baze. Prati ih ali podalje jer će uz put naleteti na marsh beast, pa će biti malo skriptovanog "letenja" i na kraju tri snorka. Evo i skrinova.

Stara 22.9.2008, 23:31   #335
purke62
Veteran

Citat:
Pa evo pada mrak a ono i dalje isto...mada, valjda bi to naglasili u zadatku, kao npr. sporedni zadatak za Freedomovog mehaničara koji lepo kaže "dođi noću".

Edit: Učitao sam stari save i došao sa druge strane, tako da ne dobijem zadak da razgovaram sa njim. Sad sam samoinicijativno otišao u podzemlje, ali tamo nema ničega. Kad se popnem uz one merdevine, tamo ima nešto municije i health-a, ali ona vrata sa rešetkama su zaključana + ne mogu da se vratim nazad na površinu zemlje. Jel' to tako treba? Kako uopšte da pređem tu misiju? Jel' treba prvo da se aktivira da pričam sa komandantom ili šta? Ovo je najbagovitija igra koju sam ikada igrao, stvarno više ne znam šta je bag, a šta treba tako da se dešava!

Koliko sam obožavao prvi deo, toliko me ovaj izluđuje...ovo nije ni za alfa verziju, kamoli za finalnu verziju igre!
A dali si ti uopšte pronašao taj PDA dole u podzemlju?
Stara 22.9.2008, 23:33   #336
Rocker
Neozbiljni kolega

Ma problem je u tome što kad dođem da pričam sa njim, on mi ne nudi ništa sem onogo što nudi svaki drugi NPC u igri "tell me about yourself, zone, bla, bla, bla..." Kad pitam da li mogu da pomognem, on kaže da ne mogu. Jednostavno nema opcije za aktiviranje questa. Sa'ću da probem da se priključim Freedomovcima i da im uletim tamo sve da ih pobijem, možda se nešto promeni. Ako ne, Dirty Sky, ja 30 sati da igram ispočetka nemam nameru...kad je za koju godinu okrpe kako treba, da bude makar na nivou bete normalnih igara, možda se i vratim. Kakvo razočaranje posle SoC-a...
Stara 23.9.2008, 7:25   #337
Rocker
Neozbiljni kolega

Na kraju sam morao da ga ubijem i tako se zavadim sa jednim delom Dutyja, da bi mi se otvorio zadatak da pričam sa komandantom baze. Bio sam u podzemlju, obavio šta je trebalo, i izašao napolje a ono još stoji zadatak pobeći od poplave...onda ponovno učitavanje sejva odozdo jer se glupa igra opet zabagovala. Na kraju sam se dovukao do Crvene šume i čim pređem u Military Warehouses, izgra izleće na desktop posle 10ak sekundi, čak i ako se vratim na prethodni nivo. Onda ponovo učitah sejv pre odlaska tamo i kao sve OK...krenuo sam nazad do garbagea, da probam drugim putem do Military W. kad ono i tamo puca posle 10ak sekundi, a radilo je normalno...više uopšte nemam predstavu šta da radim, na ivici sam da obrišem igru i da je odigram za par godina, kad budu izdali jubilarni 10000-ti peč, jer je ovako kompletno smeće. Džaba i priča i izvođenje i grafika i sve, sve, kad igra jednostavno ne radi! Svaki put kad napravim par koraka ja moram da se cimam da li će da izleti u Win...i sejvovi koji ne rade na novijim verzijama...k'o da neko ima 3 života da igra njihovu alfa verziju igre...ko je nije počeo, nek' zaobiđe za sada, ovoliko nerviranja oko bagova sve upropasti!
Stara 23.9.2008, 11:02   #338
draske73
Starosedelac

Član od: 12.4.2006.
Zahvalnice: 243
Zahvaljeno 482 puta na 244 poruka

Evo i još jednog testa

http://www.guru3d.com/article/stalke...ance-roundup/1
draske73 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.9.2008, 11:26   #339
MICROCOMP DOORS
Veteran

Član od: 26.1.2008.
Zahvalnice: 473
Zahvaljeno 182 puta na 77 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MICROCOMP DOORS
Unhappy Re: S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Citat:
Ma problem je u tome što kad dođem da pričam sa njim, on mi ne nudi ništa sem onogo što nudi svaki drugi NPC u igri "tell me about yourself, zone, bla, bla, bla..." Kad pitam da li mogu da pomognem, on kaže da ne mogu. Jednostavno nema opcije za aktiviranje questa. Sa'ću da probem da se priključim Freedomovcima i da im uletim tamo sve da ih pobijem, možda se nešto promeni. Ako ne, Dirty Sky, ja 30 sati da igram ispočetka nemam nameru...kad je za koju godinu okrpe kako treba, da bude makar na nivou bete normalnih igara, možda se i vratim. Kakvo razočaranje posle SoC-a...
Citat:
Na kraju sam morao da ga ubijem i tako se zavadim sa jednim delom Dutyja, da bi mi se otvorio zadatak da pričam sa komandantom baze. Bio sam u podzemlju, obavio šta je trebalo, i izašao napolje a ono još stoji zadatak pobeći od poplave...onda ponovno učitavanje sejva odozdo jer se glupa igra opet zabagovala. Na kraju sam se dovukao do Crvene šume i čim pređem u Military Warehouses, izgra izleće na desktop posle 10ak sekundi, čak i ako se vratim na prethodni nivo. Onda ponovo učitah sejv pre odlaska tamo i kao sve OK...krenuo sam nazad do garbagea, da probam drugim putem do Military W. kad ono i tamo puca posle 10ak sekundi, a radilo je normalno...više uopšte nemam predstavu šta da radim, na ivici sam da obrišem igru i da je odigram za par godina, kad budu izdali jubilarni 10000-ti peč, jer je ovako kompletno smeće. Džaba i priča i izvođenje i grafika i sve, sve, kad igra jednostavno ne radi! Svaki put kad napravim par koraka ja moram da se cimam da li će da izleti u Win...i sejvovi koji ne rade na novijim verzijama...k'o da neko ima 3 života da igra njihovu alfa verziju igre...ko je nije počeo, nek' zaobiđe za sada, ovoliko nerviranja oko bagova sve upropasti!

a ja hteo da kupim bug sky...
MICROCOMP DOORS je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MICROCOMP DOORS na korisnoj poruci:
Pjanovic (23.9.2008)
Stara 23.9.2008, 11:31   #340
purke62
Veteran

Citat:
MICROCOMP DOORS kaže: Pregled poruke
a ja hteo da kupim bug sky...
Jesi li hteo da kupiš ili da "kupiš".Ako kupiš nebi trebao da imaš većih problema sa 1504 pečom.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku purke62 na korisnoj poruci:
MICROCOMP DOORS (23.9.2008)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
clear sky, stalker

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl BigBadVuk Akcione igre 1890 14.5.2025 19:41
Greške/zamerke Nash Knight Tekstovi u SK 285 23.9.2016 5:55
S.T.A.L.K.E.R. i mod FLOAT 32 - 0.36 a suspirija Akcione igre 5 2.5.2007 17:56
S.T.A.L.K.E.R. Aftermath Trailer illidan Akcione igre 11 26.12.2006 17:48

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 1:09.