Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Akcione igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Akcione igre First-person-shooteri i slično...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 23.9.2008, 11:39   #341
Pelagijska Argosija
Veteran

Član od: 3.8.2007.
Zahvalnice: 274
Zahvaljeno 291 puta na 150 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Pelagijska Argosija
Određen forumom Re: S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Citat:
Rocker kaže: Pregled poruke
I još jedan detalj
Spoiler za Vojnik u Cordonu:
Onaj ispod mosta, gde se nalazi torba koju treba odneti Sidoroviču...jeste li ga upucali ili ostavili živog? Ja ga ostavio, žao mi ga bilo, mada ako mu date oružje, pucaće na vas!
Spoiler za vojak ispod mosta:
Ja sam ga poštedeo, ali mu nisam dao oružje. Mada, posle ga je našla grupa Stalkera koji su ga nakon njegove jedva izgovorene rečenice "Please, don't shoot..." izrešetali na moje oči. Life is a bitch...

Citat:
vasiljevic kaže: Pregled poruke
Uz spojler vezano: moze da se koristi i prvi raspolozivi les u okolini, probao i radi .
Mada kada smo kod toga, ja na par mesta bacio neke viskove i oni tamo lepo stoje i dalje. Sad, bilo bi smesno da nije zalosno, ja ih pobacao kod gomile stalkera i niko nije uzeo nista. Dali se to desava samo meni ili je to kod svih tako?
Nemoj koristiti leševe jer nestaju posle izvesnog vremena. Bolje da jednostavno baciš negde na zemlju viškove ostaće tu zauvek i niko neće dirati. To je ostalo još iz prvog Stalkera.
Citat:
gorgilije kaže: Pregled poruke
Previse je toga ISTO!Odprilike 80% istih lokacija!Mislim da je oruzje komplet isto.Mislim,ovo nije ekspanzija,nego nova igra!Ja Clear Sky smatram za ekspanziju od Chernobila!!!Nazalost.
Ako se ne varam Clear Sky i jeste ekspanzija za Stalker. "Standalone" ekspanzija (ne treba prva igra da bi je pokrenuo), ali ekspanzija.

Inače stigao sam do Garbage-a i treba sad da pređem u Dark Valley i, hvala Bogu, nisam naleteo ni na jedan veći bag.
Najgore što mi se do sada desilo je da mi je u Cordon-u u bazi Stalkera na ulazna vrata stao neki mamlaz i nije hteo da se pomeri pa nisam mogao da ispunim zadatak. Nervirao sam se jedno pola sata pa sam se verao po krovovima baze ne bih li našao poziciju odakle će mi dopustiti da izvučem bombu. Onda sam odabrao mesto gde nema nikoga i bacio bombu tamo i upalilo je - opšta uzbuna svi se razbežali ali niko mene nije krivio jer niko nije bio povređen. Mamlaz se sklonio sa vrata i ja nastavio igru.
Pelagijska Argosija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Pelagijska Argosija na korisnoj poruci:
MICROCOMP DOORS (23.9.2008), Pjanovic (23.9.2008)
Stara 23.9.2008, 11:54   #342
Jamiroquai
Veteran

Član od: 19.2.2007.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 96 puta na 57 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Jamiroquai

Ja i dalje imam problem kada sam u Swamp valjda ? Igra mi je nekako skroz zbunjujuća...Trčkaram okolo sa shotgunom i utokom, jedva ubijem po kog Kad god pitam nekog da li im treba pomoć, oni kažu da ne...I onda pokušam sam da osvojim crkvu ili tako nešto...

Btw, kada mi traže municiju ili tako nešto, jel bih to trebao da im dam ?
Jamiroquai je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.9.2008, 11:54   #343
purke62
Veteran

Član od: 22.7.2008.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 301 puta na 180 poruka

Citat:
Evo,zavrsio sam igru!Neznam sta da mislim!Uzivao sam igrajuci Chernobil,a uzivao sam i sad!Ali...nadao sam se necem malo drugacijem.Previse je toga ISTO!Odprilike 80% istih lokacija!Mislim da je oruzje komplet isto.Mislim,ovo nije ekspanzija,nego nova igra!Morali su to da mnogo drugacije urade.Grafika-na nivou chernobila(bez obzira na DX10).Malo je bolja nego prosli put,ali samo malo.Ja Clear Sky smatram za ekspanziju od Chernobila!!!Nazalost.
Ako si ti zvršio igru onda sam ja Marsovac.Pola starih mapa nije u igri , i one koje su tu jako su izmenjene.ponekad ih jedva prepoznaš.Na jednom drugom forumu kukaju za starim mapama(Pripyat,Bar, lab x16 i x18, Radar ,Bunker , stari Red Forest i td) a ti kažeš da je 80% isto.Ni oružje nie baš isto barem vizuelno i zvučno.Modeli jesu.A šta bi to tbalo da bude novo a igra se dešava godinu dana pre SoC.Nema logike.Možda jedino da nema nešto.
purke62 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.9.2008, 13:39   #344
gorgilije
Starosedelac

Član od: 13.2.2008.
Zahvalnice: 968
Zahvaljeno 1.027 puta na 583 poruka

Pa ja jesam zavrsio igru,a ako si ti marsovac to je tvoj problem!Velika vecina mapa jesu ISTE,a i oruzje je isto-mala razlika u grafici(kao sto sam napomenuo).Kakve ima veze sto se radnja desava godinu dana ranije???Radnja uopste nemora da se odigrava na istim mestima!!!Kakvi bi to Ratovi zvezda bili da je Dzordz Lukas u nastavku snimio jako slicne filmove originalnim Ratovima zvezda!!Shvatas!!!
gorgilije je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.9.2008, 16:35   #345
vojkanos
Član

Član od: 17.5.2008.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

E gde da bezim kad me mitraljez gadja?Desno-levo?
vojkanos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.9.2008, 17:09   #346
gorgilije
Starosedelac

Citat:
vojkanos kaže: Pregled poruke
Levo!
Stara 23.9.2008, 21:53   #347
Pelagijska Argosija
Veteran

Član od: 3.8.2007.
Zahvalnice: 274
Zahvaljeno 291 puta na 150 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Pelagijska Argosija

Trči levo prateći ogradu i moli Boga da imaš dovoljno medpakova...
Pelagijska Argosija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.9.2008, 22:40   #348
virke
Novi član

Član od: 26.1.2008.
Zahvalnice: 0

Citat:
purke62 kaže: Pregled poruke
.... nebi trebao da imaš većih problema sa 1504 pečom.
Sta ti podrazumevas pod vecim problemom? Mene igra izbacuje na da desk s vremena na vreme, nece da ucitava zadnji save (ponekad) a vrhunac je da ne mogu da se vratim iz Army warehouse-a u Red forest. Za sad je tu meni kraj igrice osim ako ne izadje neki patch koji to resava.
virke je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.9.2008, 23:30   #349
gorgilije
Starosedelac

Dali je neko shvatio kraj?Ajde oni koji su zavrsili igru da napisu nesto o tome.Oni svi leze u onom hodniku i bulje u one ekrane...Meni padaju na pamet razne stvari,ali nisam siguran.Sta kazu ljudi na net-u?
Stara 24.9.2008, 0:42   #350
Rocker
Neozbiljni kolega

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
Cool Re: S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Citat:
vojkanos kaže: Pregled poruke
Ja sam trčao desno, zavukao sam se tačno ispod njega, pa nije mogao da puca...onda sam ga počastio bombom!
Citat:
Pelagijska Argosija kaže: Pregled poruke
Trči levo prateći ogradu i moli Boga da imaš dovoljno medpakova...
Ako igra na najtežem nivou ili čak na veteran, džaba mu i 100 komada, jer prvi metak ubija na mestu, nema vremena za lečenje.
Citat:
virke kaže: Pregled poruke
Sta ti podrazumevas pod vecim problemom? Mene igra izbacuje na da desk s vremena na vreme, nece da ucitava zadnji save (ponekad) a vrhunac je da ne mogu da se vratim iz Army warehouse-a u Red forest. Za sad je tu meni kraj igrice osim ako ne izadje neki patch koji to resava.
Pa neko kaže da je 1504 rešio, ali džaba kad ćeš morati ispočetka da igraš, jer sejvovi ne rade.
U vezi s tim, jel' zna neko možda da li će se pojaviti neki konvertor sejvova za različite patcheve kao što je izašao za SoC? Ja zaista nemam nameru da igram sve ponovo, a niko mi ne garantuje da i 1504 neće negde zabagovati toliko da postane neigriv.
Rocker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.9.2008, 0:50   #351
virke
Novi član

Zahvalnice: 0

Citat:
Rocker kaže: Pregled poruke

Pa neko kaže da je 1504 rešio, ali džaba kad ćeš morati ispočetka da igraš, jer sejvovi ne rade.
.
Od pocetka igram sa 1.5.04 patch-om.
virke je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.9.2008, 1:02   #352
purke62
Veteran

Član od: 22.7.2008.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 301 puta na 180 poruka

Citat:
Pa ja jesam zavrsio igru,a ako si ti marsovac to je tvoj problem!Velika vecina mapa jesu ISTE,a i oruzje je isto-mala razlika u grafici(kao sto sam napomenuo).Kakve ima veze sto se radnja desava godinu dana ranije???Radnja uopste nemora da se odigrava na istim mestima!!!Kakvi bi to Ratovi zvezda bili da je Dzordz Lukas u nastavku snimio jako slicne filmove originalnim Ratovima zvezda!!Shvatas!!!
Pa dobro, meni se sviđa da sam marsovac.Od starih mapa u Clear Sky se pojavljuju Cordon, Garbage,DarkValley,Agroprom,Agroprom underground(upola smanjen),Yantar i Warehause.A fale: lab x-16, lab x-18,Bar, Rostok(Wild Territory),RedForest(Radar), Bunker,Pripyat, NPP Stancija 1,NPP Stancija 2.NPP Whish grantir, i onaj deo gde nakraju saznaješ da si ri Streok(zaboravo sam kako se zove).Ako sam dobro izbrojao od 18 map u prvom delu u novom se pojaljuje 7.I te koje se pojavljuju su prilično izmenjene ,naročito pojedine lokaije, do ne prepoznatljivosti.Očigledan primer je Farma na mapi Cordon gde se sad nalazi centralna baza Stalkera lonera.Pojedine nove mape su ogromne da bi neke prosečne igre mogle da se cele smeste na tu mapu.Prmer Močvare ili Limanska gde ona Nedovršena zgrada radarske antene bi mogla komotno da bude zasebna mapa koliko je velika(dok očistiš sve spratove).
Oružje odnosno texture oružja uopšte nisu izmenjene ili su neznatno izmenjene.Tačnije na stare texture su samo dodate texture municije i čaura koje koristi to oružje,i koje se sada direktno odatle učitavaju prilikom animacije (ono kad izleću čaure prilkom paljbe).Ranije su postojale posebne texture za to.Kod oružja je promenjen položaj oružja (sad je približen) pasu sad nekako jasnije texture i lepše izgledaju.Pojedina oružja koriste stare texture iz Beta verzije Stalkera( pištolj pm(Makarov), pištolj pb, AK74 2U) mada još uvek koriste ikonice u inventaru iz SoC.Ima i jedno novo oružje koje se u prvom delu nije pojvljivalo a to je PKM odnosno mitraljez(ima ga u CoD 4).Potpuno je promenjena 3D animacija oružja,pa su dodate i neke animacije s oružjem.Kad duže vreme se ne pomeraš onda ide neka animacija sa tim oružjem oružjem u stilu ,vrtiš pištolj ili proveravaš da li ti je lovara napunjena.Nišanjenje na desni klik kod većine oružja je u stilu Beta verzije Stalkera(mislim da se taj stil zadržao i u multiplayer verziji SoC).Čisto sumnjam da bi i George Lucas napravio više izmena.
Što se tiče samog kraja mislim da ona tetovaža na ruci sve govori.To je ta kopča sa SoC.Strelok i MarkOne.Tu je znači reprogramiran.

Poslednja ispravka: purke62 (24.9.2008 u 1:12)
purke62 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.9.2008, 1:03   #353
lijenština
Starosedelac

Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 703 puta na 359 poruka

Koliko sam procitao na zvanicnom forumu trebalo bi do kraja meseca izadje novi patch. 1.505. Ako i sada sejvovi budu beskorisni....
Evo sta ispravlja. Новый патч. Исправления
Sto se bagova tice tema o tome na ruskom delu foruma GSC-a (jedinom koji developeri citaju ) ima preko 1600 poruka
lijenština je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.9.2008, 1:23   #354
Rocker
Neozbiljni kolega

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
Cool Re: S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Znači trebalo bi prekosutra da se pojavi...ajd' da vidimo koliko su ga popravili!
Rocker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.9.2008, 10:00   #355
gorgilije
Starosedelac

Ma, da-totalno drugacija igra!(Valjda zbog tekstura metaka koji izlecu iz puske!!!)
Stara 24.9.2008, 10:37   #356
Leonida
Deo inventara foruma

Član od: 31.7.2007.
Zahvalnice: 2.956
Zahvaljeno 2.021 puta na 1.042 poruka

Ovo mi je preveo preko Google-Translate

Translation: Russian » English
The new patch. Corrections. Updated 18.09.08

Please be informed that currently are being actively work on the patch 1.5.05. Even rectified the following errors:

- Fix crush (smart_terrain.script: 227: attempt to index local 'obj' (a nil value))
- Fix crush (smart_terrain.script: 1003: attempt to index field '?' (A nil value))
- Fix crush (sim_combat.script: 950: attempt to index a nil value)
- Fix crush (sim_board.script: 688: attempt to index local 'obj' (a nil value))
- Fix crush (smart_terrain.script: 288: attempt to call method 'clear_smart_terrain' (a nil value))
- Fix crush (bind_monster.script: 72: attempt to index field '?' (A nil value))
- Fix crush (xr_effects.script: 1607: attempt to index field '?' (A nil value))
- Fix crush (! [LUA] [ERROR] ERROR: There is no task with entity_id)
- Fix crush (! [LUA] [ERROR] ERROR: error. Val_smart_terrain_5_0_freedom_antenna)

- Small rebalans trade and Lutali
- Corrected the situation when a player leaves the zone tutoriala (first sortie on Wetlands)
- Fixed for the issuance of awards for entry into factions
- Corrected awards for the destruction of bases factions
- Fix crush during the dialogue with hostile technician
- The possibility to upgrade GP37 technicians from Liberty and bandits
- Fixed bug in the system of stalkers

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
- Fixed bug where the conductor did not want to keep the player at the Cordon. (This is because avtoseyv sometimes does not retain all the data, but the downloading of such Saves game becomes impassable)
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

The expected release date patch - 26.09.08

We will continue to inform you of further work on the patch.
Russian
»
English

Translate
Leonida je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Leonida na korisnoj poruci:
MICROCOMP DOORS (24.9.2008)
Stara 24.9.2008, 12:52   #357
Jamiroquai
Veteran

Član od: 19.2.2007.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 96 puta na 57 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Jamiroquai

Zaglavio sam u Cordonu :S

Kada probam da odem skroz gore pa u depot, ne dozvoljava mi nego me vraća nazad :S Šta činiti ?
Jamiroquai je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.9.2008, 13:34   #358
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.755
Zahvaljeno 4.132 puta na 2.699 poruka

Citat:
Leonida kaže: Pregled poruke
Ovo mi je preveo preko Google-Translate
Pogledaj stalker forum na engleskom. Tamo imas isto informacije.
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.9.2008, 13:36   #359
elcobra
Član

Član od: 13.8.2007.
Zahvalnice: 169
Zahvaljeno 93 puta na 29 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku elcobra
Post Re: S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jel ima neka fora da vratim pare kada mi ih banditi uzmu(ona scena kada se onesvestim i tada ostajem bez icega pa i bez rubalja)...?Ja povratim stvari ali mogu da ga duvam sto se love tice...
elcobra je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.9.2008, 14:26   #360
MICROCOMP DOORS
Veteran

Zahvalnice: 473
Zahvaljeno 182 puta na 77 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MICROCOMP DOORS

Citat:
elcobra kaže: Pregled poruke
Jel ima neka fora da vratim pare kada mi ih banditi uzmu(ona scena kada se onesvestim i tada ostajem bez icega pa i bez rubalja)...?Ja povratim stvari ali mogu da ga duvam sto se love tice...
da ih pretvoris u robu negde ostavis i onda ponovo vratis u pare?
manje para ali...
MICROCOMP DOORS je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
clear sky, stalker

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl BigBadVuk Akcione igre 1890 14.5.2025 19:41
Greške/zamerke Nash Knight Tekstovi u SK 285 23.9.2016 5:55
S.T.A.L.K.E.R. i mod FLOAT 32 - 0.36 a suspirija Akcione igre 5 2.5.2007 17:56
S.T.A.L.K.E.R. Aftermath Trailer illidan Akcione igre 11 26.12.2006 17:48

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 8:43.