![]() |
![]() |
|
Opšta kultura Knjige, školovanje, muzika, film, TV... |
Pregled rezultata glasanja: Koju muziku najviše slušate / preferirate? | |||
Metal |
![]() ![]() ![]() ![]() |
337 | 18,53% |
Rock |
562 | 30,90% |
Punk |
63 | 3,46% |
Rap/Hip-Hop |
211 | 11,60% |
Narodna |
79 | 4,34% |
Techno/Electro |
315 | 17,32% |
Ostalo |
167 | 9,18% |
Ono što puštaju na radiju |
85 | 4,67% |
Glasova: 1819. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#6001 |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]()
Ah da, zaboravih - šezdesete ni pod razno nisu bitne po belim umetnicima, naprotiv! Ja Bitlse i Elvisa ne slušam niti sam ih ikada slušala, pošto me pop muzika ne zanima plus je to bio svojevrstan MTV tog doba
![]() Bilo je tu mnogo boljih stvari; diskografskih kuća kao što su Motown Records, producenata kao što je Phil Spector, sjajnog jazza i soula... Ukratko, crni muzičari su zapravo dominirali, i njih vredi otkriti i slušati i sada! Pitajte svoje roditelje za imena kao što su Aretha Franklin, Sam Cooke, The Isley Brothers, Jackie Wilson, The Drifters, Ike & Tina Turner, Percy Sledge, James Brown, Ray Charles, Booker T. & The MG's, Ben E. King, Otis Redding, The Supremes, Marvin Gaye, The Temptations, Stevie Wonder, The Four Tops, Gladys Knight & the Pips... Pustite nešto drugačije kroz uši ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6003 |
Veteran
Član od: 18.12.2007.
Zahvalnice: 520
Zahvaljeno 356 puta na 192 poruka
|
![]()
Aha,bas pojavila?
I ne razumem sta ti znaci to vrtenje u krug,stvarno.Ako Opeth,therion i Ghutrie vrte u krug ono sto smo vec culi pre,onda stvarno ne znam sta vise da ti kazem...Cela poenta mog slusanja muzike je "nesto novo,nesto drugacije" i sad ti mene poprilicno vredjas tom izjavom... ![]() Mada,moram priznati da ja tebe onda nisam dobro shvatio.Ja sam mislio da je tema muzika u 90/00-tim a ne pojavljivanje muzicara.Da sam odmah razumeo verovatno se ne bih ni oglasavao posto uopste ne vidim poentu te teme.Koliko vremena je trebalo panteri da izda dobar album(Ti Iris,znas za njihov glam period iz osamdesetim,tako?)?Radiohead je imao OK pesme,ali ne moze da se poredi sa periodom od 97 pa na dalje.Prvih nekoliko albuma Porcupine tree-a su bili obican pink floyd rip of,tek kasnije krecu prava remek dela.tako da,po meni,godina pojavljivanja bendova je cissssta glupost.Ovo nije istorija vec muzika,ispravite me ako gresim.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6004 | |
détente
|
![]()
Nisam imala nameru da bilo koga uvredim, samo mi se čini da je nepoštovanje muzičke umetnosti slušati jedan te isti pravac (kakav god on bio) i smatrati ga "zaslužnim za očuvanje zdrave muzičke svesti...". Nemaš zdravu muzičku svest ako u nju ne puštaš ništa drugo
![]() Mislim da grešiš, po meni su grupama kao što su REM i Depeche Mode demo period i prvi albumi bolji nego kasniji, popularni radovi but that's just me... jednoj grupi za pravljenje prvog albuma treba puno vremena i promeni se puno ideja tako da se obično izdavanje prvog albuma i rad na njemu smatra referentnim. Plus je prvi album obično i najbolji! Eventualno još sledeća dva su podjednako dobra, a onda, kada imaju multimilionske ugovore sa diskografskim kućama i narudžbine za sledećih nekoliko albuma, plus rokove - ode sve do đavola ![]() ![]() Najbolje bendove i karakteriše to što su sposobni da 5. ili 10. album naprave podjednako sjajnim kao i prvi, ali se to retko kada dešava, znaš i sam. Citat:
![]() Poslednja ispravka: Iris (15.11.2008 u 14:38) |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci: | ||
Red Dragon (15.11.2008) |
![]() |
#6005 | |
Veteran
|
![]()
Ma ne to,nego sto ti navodis panteru kao dobru muziku pocetkom devedeseih a ja ne smem radiohead kao dobru muziku krajem devedesetih.Da li primetis tu kontradikciju?
![]() Sto se tice albuma,od benda do benda.Nema NIKAKVOG pravila.Ali bas nikakvog.Ja znam brdo primera gde su prvi a i gde su poslednji albumi najbolji. Citat:
Pozdrav..... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6006 | |
Član
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 90 puta na 55 poruka
|
![]() Citat:
A sta su oni ako ne crnacki pop? ![]() ![]() Sto se mene tice, od muzike 60ih najdrazi su mi Velvet Underground i Iggy Pop & the Stooges. A tu su i The Doorsi, pocetak Black Sabbatha i jos stosta. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6007 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tek sad sam ovo video!More,kakav crni jedan pravac?????Ja licno mislim da od svega sto postoji od sredine 90-tih najbolje stvari se prave u progresiv metalu,zato sam najvise nabrajao!Ali,kakv crni jedan pravac????ti si bila na mojoj last fm stranici pa znas,ili sta?Ako mi je omiljeni bend iz metal muzike,to znaci da ja ne slusam nista drugo? ![]() Da li sad treba da ti dajem linkove sa metal,jazz fusion,elektronskom ili pak klasicnom muzikom koju sam ne slusao,vec sam komponovao? ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku goodlikesweeper na korisnoj poruci: | ||
Covenant (15.11.2008) |
![]() |
#6008 |
détente
|
![]()
Soul, Gospel, Rhythm&Blues? Bilo je tu i popa, naravno, "gospodina poštara" i sličnih ženskih poziva na blud, ali navela sam ipak veoma kratak pregled
![]() Poenta je bila da muzička vrednost šezdesetih nije u bendovima i pojedincima koje većina ljudi zna i pominje, već treba malo kopati ispod površine... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6009 | |||
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]() Citat:
![]() Citat:
Tesko ![]() Ja recimo slusam Doors i The Who,a tu je i Black Sabbath te Jethro Tull doduse oni su se pojavili vec na kraju 60-tih Ako cemo vec o kvalitetnim bendovima 60-tih ![]() Citat:
![]() Opeth nije death metal kao sto ni Municipal Waste nije metal vec crossover bend ali vec smo ranije videli da se ne razumes preterano u podelu muzickih zanrova ![]() Sta ces-ja i drugari smo poslednji bastion manje komercijale i iole dobrog zvuka ![]() Elem-bendovi koje ja slusam su u zadnjih nekoliko godina izbacili daleko bolje albume nego sto su Rolling Stones i slicni za proteklih 20 godina ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6010 |
Član
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 90 puta na 55 poruka
|
![]()
Vredi pomenuti da s eBBCjeva emisija Seven Ages of Rock, koja je prosla kroz sve te drage nam bendove poput Floyda, Hendricksa, The Whoa pa onda punka i metala, zavrsila posvecujuci citavu epizodu indie rocku, koga vidim ovde niko ne spominje iako jelte ispunjava 'nakon 1995' uslov.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6011 | |
détente
|
![]()
Stvar ukusa... meni je to previše noise-a i revival-a nego stvarno dobrog zvuka (izuzimam jedino The White Stripes), ali to je naravno samo moje mišljenje...
Citat:
Rolling Stones niko ih nije ni pominjao, pa ne znam zašto se za njih hvataš ![]() Što se tiče podele muzičkih žanrova tiče, ne vredi da o tome raspravljamo pošto je u pitanju ionako samo teorija i prežvakavanje jer svako ima svoje viđenje... Inače svaka čast na manjoj komercijali i dobrom zvuku, ali upravo zbog toga šta slušaš imaš relativno nizak OMI, pa tvoji primeri nemaju težinu u ovoj diskusiji... Poslednja ispravka: Iris (15.11.2008 u 15:40) Razlog: citat |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6012 |
Deo inventara foruma
|
![]()
BTW ja uglavnom slusam metal i tesko da su Beatles i Vagabunde imali neke zasluge za nastajanje istog
Heavy metal je nastao iz hard rock-a a ovaj pak iz blues muzike-svi hard rock bendovi imaju vise nego jako to blues naslednje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6013 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Nije to nikakva objektivnost vec najobicnija subjektivnost sa tvoje strane pa si ubacila molotovljev koktel od posta da bi se deca prepucavala do sutra,ti ispala pametnija,a rasprava bila bez kraja-vidjao sam ja to i ranije ![]() BTW Elvis nije bas pop-njegovi prvi i meni najbolji radovi nemaju blage veze sa evergreen stvarima koje je pevao kasnije ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6014 |
Deo inventara foruma
Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6015 |
détente
|
![]()
Ne, na post Father Jape-a...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6016 |
Deo inventara foruma
Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka
|
![]()
Dakle na indie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6017 |
détente
|
![]()
Da, ako je on mislio na grupe kao što su The Strokes, The Rapture, The Hives, Artic Monkeys... Muse, možda?? Mada su mi oni više alternativa nego indie rock, ali ko će se snaći u svemu tome.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6018 |
Veteran
|
![]()
Da,muzicki pravci su cista glupost.Ko je napravio tu podelu,ko je to toliko velik da svoje misljenje o muzici pretvori u nesto sto svi mi moramo postovati?
![]() Neka hvala,imam svoje usi i njima vise verujem nego tamo nekim zacrtanim pravilima.Muzika se deli na onu koja je vredna paznje i na onu koja nije.Tacka! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6019 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Zaista narode, prosirujte svoje vidike, nemojte se drzati jednog te istog zanra k'o pijan plota. Malo se vratite u proslost, odatle je sve pocelo (lol, koje otkrice ![]() ![]() Iako nisu neki spektakularni filmovi (bar po ocenama), nije ih na odmet pogledati. Mr. Rock 'n' Roll: The Alan Freed Story Great Balls of Fire! (ne nije to....perverznjaci jedni! ![]() A zar nije tema "sta slusate od muzike"? Trenutno....pojma nemam, vrtim po playeru svasta. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6020 |
Deo inventara foruma
|
![]()
...nepoštovanje muzičke umetnosti slušati jedan te isti pravac....
Znaci ako neko ne slusa metal ili industrial ili pravce koji se nekom drugom svidjaju ni on ne postuje muzicku umetnost jer se pak on drzi drugih pravaca koje on slusa/preferira? Interesatno (sarkazam) rezonovanje ![]() Ah da-metal ne spada u muziku (darn, opet sarkazam),kako neki alaudiraju ovde,vec izgleda samo ono sto oni vole da slusaju-umalo da zaboravim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
metalsucks, muzika, satana, \m/ |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
OGame! Pridružite nam se! | suzie | Mrežne igre | 603 | 18.3.2017 20:16 |
Dobijanje broja koji je stepen od 2 | Stevvan | Programiranje | 14 | 6.3.2008 9:25 |
Kazna od 222.000$ zbog skidanja muzike | Bryan Fury | Opšta kultura | 23 | 13.11.2007 19:56 |