Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Brbljaonica > Opšta kultura
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Opšta kultura Knjige, školovanje, muzika, film, TV...

Pregled rezultata glasanja: Koju muziku najviše slušate / preferirate?
Metal 337 18,53%
Rock 562 30,90%
Punk 63 3,46%
Rap/Hip-Hop 211 11,60%
Narodna 79 4,34%
Techno/Electro 315 17,32%
Ostalo 167 9,18%
Ono što puštaju na radiju 85 4,67%
Glasova: 1819. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 15.11.2008, 13:51   #6001
Iris
détente

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
Određen forumom Re: Šta slušate od muzike...

Ah da, zaboravih - šezdesete ni pod razno nisu bitne po belim umetnicima, naprotiv! Ja Bitlse i Elvisa ne slušam niti sam ih ikada slušala, pošto me pop muzika ne zanima plus je to bio svojevrstan MTV tog doba

Bilo je tu mnogo boljih stvari; diskografskih kuća kao što su Motown Records, producenata kao što je Phil Spector, sjajnog jazza i soula... Ukratko, crni muzičari su zapravo dominirali, i njih vredi otkriti i slušati i sada!

Pitajte svoje roditelje za imena kao što su Aretha Franklin, Sam Cooke, The Isley Brothers, Jackie Wilson, The Drifters, Ike & Tina Turner, Percy Sledge, James Brown, Ray Charles, Booker T. & The MG's, Ben E. King, Otis Redding, The Supremes, Marvin Gaye, The Temptations, Stevie Wonder, The Four Tops, Gladys Knight & the Pips... Pustite nešto drugačije kroz uši
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci:
Ketchua (15.11.2008), mr.marvin (15.11.2008)
Stara 15.11.2008, 14:00   #6002
mr.marvin
Član

Član od: 28.4.2007.
Zahvalnice: 89
Zahvaljeno 112 puta na 81 poruka

Citat:
Iris kaže: Pregled poruke
Ike & Tina Turner, Otis Redding,
Kad sam bio mali tu su mi bile omiljene "singlice". Kako su samo krčale!
mr.marvin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku mr.marvin na korisnoj poruci:
Iris (15.11.2008)
Stara 15.11.2008, 14:12   #6003
goodlikesweeper
Veteran

Član od: 18.12.2007.
Zahvalnice: 520
Zahvaljeno 356 puta na 192 poruka

Aha,bas pojavila?

I ne razumem sta ti znaci to vrtenje u krug,stvarno.Ako Opeth,therion i Ghutrie vrte u krug ono sto smo vec culi pre,onda stvarno ne znam sta vise da ti kazem...Cela poenta mog slusanja muzike je "nesto novo,nesto drugacije" i sad ti mene poprilicno vredjas tom izjavom...

Mada,moram priznati da ja tebe onda nisam dobro shvatio.Ja sam mislio da je tema muzika u 90/00-tim a ne pojavljivanje muzicara.Da sam odmah razumeo verovatno se ne bih ni oglasavao posto uopste ne vidim poentu te teme.Koliko vremena je trebalo panteri da izda dobar album(Ti Iris,znas za njihov glam period iz osamdesetim,tako?)?Radiohead je imao OK pesme,ali ne moze da se poredi sa periodom od 97 pa na dalje.Prvih nekoliko albuma Porcupine tree-a su bili obican pink floyd rip of,tek kasnije krecu prava remek dela.tako da,po meni,godina pojavljivanja bendova je cissssta glupost.Ovo nije istorija vec muzika,ispravite me ako gresim....
goodlikesweeper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.11.2008, 14:22   #6004
Iris
détente

Nisam imala nameru da bilo koga uvredim, samo mi se čini da je nepoštovanje muzičke umetnosti slušati jedan te isti pravac (kakav god on bio) i smatrati ga "zaslužnim za očuvanje zdrave muzičke svesti...". Nemaš zdravu muzičku svest ako u nju ne puštaš ništa drugo .

Citat:
goodlikesweeper kaže: Pregled poruke
tako da,po meni,godina pojavljivanja bendova je cissssta glupost.
Mislim da grešiš, po meni su grupama kao što su REM i Depeche Mode demo period i prvi albumi bolji nego kasniji, popularni radovi but that's just me... jednoj grupi za pravljenje prvog albuma treba puno vremena i promeni se puno ideja tako da se obično izdavanje prvog albuma i rad na njemu smatra referentnim. Plus je prvi album obično i najbolji! Eventualno još sledeća dva su podjednako dobra, a onda, kada imaju multimilionske ugovore sa diskografskim kućama i narudžbine za sledećih nekoliko albuma, plus rokove - ode sve do đavola . Isto je zapravo kao i sa nastavcima filmova

Najbolje bendove i karakteriše to što su sposobni da 5. ili 10. album naprave podjednako sjajnim kao i prvi, ali se to retko kada dešava, znaš i sam.

Citat:
goodlikesweeper kaže: Pregled poruke
Koliko vremena je trebalo panteri da izda dobar album(Ti Iris,znas za njihov glam period u osamdesetim,tako?)?
Eh, imali su i Ministry svoj glam period, pa opet ništa nije falilo prvom albumu!

Poslednja ispravka: Iris (15.11.2008 u 14:38)
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci:
Red Dragon (15.11.2008)
Stara 15.11.2008, 14:37   #6005
goodlikesweeper
Veteran

Ma ne to,nego sto ti navodis panteru kao dobru muziku pocetkom devedeseih a ja ne smem radiohead kao dobru muziku krajem devedesetih.Da li primetis tu kontradikciju?

Sto se tice albuma,od benda do benda.Nema NIKAKVOG pravila.Ali bas nikakvog.Ja znam brdo primera gde su prvi a i gde su poslednji albumi najbolji.

Citat:
Najbolje bendove i karakteriše to što su sposobni da 5. ili 10. album naprave podjednako sjajnim kao i prvi, ali se to retko kada dešava, znaš i sam.
Upravo zato je Opeth moj omiljeni bend.9 komada zasad,skoro bez ijedne pesme koju bih ja preskocio.I 90% je ustvari sam Mikael iskomponovao.A prvi albunm su izdali 96.

Pozdrav.....
Stara 15.11.2008, 14:39   #6006
Father Jape
Član

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 90 puta na 55 poruka

Citat:
Ah da, zaboravih - šezdesete ni pod razno nisu bitne po belim umetnicima, naprotiv! Ja Bitlse i Elvisa ne slušam niti sam ih ikada slušala, pošto me pop muzika ne zanima plus je to bio svojevrstan MTV tog doba

Bilo je tu mnogo boljih stvari; diskografskih kuća kao što su Motown Records, producenata kao što je Phil Spector, sjajnog jazza i soula... Ukratko, crni muzičari su zapravo dominirali, i njih vredi otkriti i slušati i sada!

Pitajte svoje roditelje za imena kao što su Aretha Franklin, Sam Cooke, The Isley Brothers, Jackie Wilson, The Drifters, Ike & Tina Turner, Percy Sledge, James Brown, Ray Charles, Booker T. & The MG's, Ben E. King, Otis Redding, The Supremes, Marvin Gaye, The Temptations, Stevie Wonder, The Four Tops, Gladys Knight & the Pips... Pustite nešto drugačije kroz uši

A sta su oni ako ne crnacki pop? Sto ne znaci da tu nema stvari koje ja volim (mada opet, ja volim i Bitlse iz psihodelcine faze ).
Sto se mene tice, od muzike 60ih najdrazi su mi Velvet Underground i Iggy Pop & the Stooges. A tu su i The Doorsi, pocetak Black Sabbatha i jos stosta.
Father Jape je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.11.2008, 15:02   #6007
goodlikesweeper
Veteran

Citat:
Nisam imala nameru da bilo koga uvredim, samo mi se čini da je nepoštovanje muzičke umetnosti slušati jedan te isti pravac (kakav god on bio) i smatrati ga "zaslužnim za očuvanje zdrave muzičke svesti...". Nemaš zdravu muzičku svest ako u nju ne puštaš ništa drugo .

Tek sad sam ovo video!More,kakav crni jedan pravac?????Ja licno mislim da od svega sto postoji od sredine 90-tih najbolje stvari se prave u progresiv metalu,zato sam najvise nabrajao!Ali,kakv crni jedan pravac????ti si bila na mojoj last fm stranici pa znas,ili sta?Ako mi je omiljeni bend iz metal muzike,to znaci da ja ne slusam nista drugo?

Da li sad treba da ti dajem linkove sa metal,jazz fusion,elektronskom ili pak klasicnom muzikom koju sam ne slusao,vec sam komponovao?
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku goodlikesweeper na korisnoj poruci:
Covenant (15.11.2008)
Stara 15.11.2008, 15:03   #6008
Iris
détente

Citat:
Father Jape kaže: Pregled poruke
A sta su oni ako ne crnacki pop?
Soul, Gospel, Rhythm&Blues? Bilo je tu i popa, naravno, "gospodina poštara" i sličnih ženskih poziva na blud, ali navela sam ipak veoma kratak pregled

Poenta je bila da muzička vrednost šezdesetih nije u bendovima i pojedincima koje većina ljudi zna i pominje, već treba malo kopati ispod površine...
Stara 15.11.2008, 15:07   #6009
Covenant
Deo inventara foruma

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka

Citat:
Ketchua kaže: Pregled poruke
1. Svaki od clanova Bitlsa je vise devojaka "zadovoljio" od clanova svih bendova koje si naveo zajedno, tako da nema smisla dovoditi njihovo seksualno opredeljenje u pitanje.
A to je ono-slusamo/vrednujemo bendove po tome koliko su clanovi istih ****li?

Citat:
2. Veliko je pitanje da li bi muzika koju slusas danas postojala u obliku u kome postoji, da nije bilo Bitlsa, Bic Bojsa, itd...
Momci sa plaze izvrsili revoluciju?
Tesko

Ja recimo slusam Doors i The Who,a tu je i Black Sabbath te Jethro Tull doduse oni su se pojavili vec na kraju 60-tih
Ako cemo vec o kvalitetnim bendovima 60-tih

Citat:
JProblem nastaje od 1995. nadalje! Svi su poumirali, raspali se, otišli da čuvaju decu ili prave kompilacije... Da, death metal i industrial bendovi su i dalje imali svoje uporište i svoje hitove, ali nismo svi kao Covenant i goodlikesweeper pa da slušamo jedno te isto u krug .

Bottom line, bilo je ili to, ili Christina Aguilera i Britney Spears, pa vi birajte
To je godina sa posebnim misticnim znacajem ta '95-ta
Opeth nije death metal kao sto ni Municipal Waste nije metal vec crossover bend ali vec smo ranije videli da se ne razumes preterano u podelu muzickih zanrova
Sta ces-ja i drugari smo poslednji bastion manje komercijale i iole dobrog zvuka
Elem-bendovi koje ja slusam su u zadnjih nekoliko godina izbacili daleko bolje albume nego sto su Rolling Stones i slicni za proteklih 20 godina
Covenant je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.11.2008, 15:19   #6010
Father Jape
Član

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 90 puta na 55 poruka

Vredi pomenuti da s eBBCjeva emisija Seven Ages of Rock, koja je prosla kroz sve te drage nam bendove poput Floyda, Hendricksa, The Whoa pa onda punka i metala, zavrsila posvecujuci citavu epizodu indie rocku, koga vidim ovde niko ne spominje iako jelte ispunjava 'nakon 1995' uslov.
Father Jape je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.11.2008, 15:28   #6011
Iris
détente

Stvar ukusa... meni je to previše noise-a i revival-a nego stvarno dobrog zvuka (izuzimam jedino The White Stripes), ali to je naravno samo moje mišljenje...

Citat:
Covenant kaže: Pregled poruke
Opeth nije death metal kao sto ni Municipal Waste nije metal vec crossover bend ali vec smo ranije videli da se ne razumes preterano u podelu muzickih zanrova
Sta ces-ja i drugari smo poslednji bastion manje komercijale i iole dobrog zvuka
Elem-bendovi koje ja slusam su u zadnjih nekoliko godina izbacili daleko bolje albume nego sto su Rolling Stones i slicni za proteklih 20 godina

Rolling Stones niko ih nije ni pominjao, pa ne znam zašto se za njih hvataš

Što se tiče podele muzičkih žanrova tiče, ne vredi da o tome raspravljamo pošto je u pitanju ionako samo teorija i prežvakavanje jer svako ima svoje viđenje...
Inače svaka čast na manjoj komercijali i dobrom zvuku, ali upravo zbog toga šta slušaš imaš relativno nizak OMI, pa tvoji primeri nemaju težinu u ovoj diskusiji...

Poslednja ispravka: Iris (15.11.2008 u 15:40) Razlog: citat
Stara 15.11.2008, 15:31   #6012
Covenant
Deo inventara foruma

BTW ja uglavnom slusam metal i tesko da su Beatles i Vagabunde imali neke zasluge za nastajanje istog
Heavy metal je nastao iz hard rock-a a ovaj pak iz blues muzike-svi hard rock bendovi imaju vise nego jako to blues naslednje
Stara 15.11.2008, 15:43   #6013
Covenant
Deo inventara foruma

Citat:
Inače svaka čast na manjoj komercijali i dobrom zvuku, ali upravo zbog toga što imaš relativno nizak OMI, tvoji primeri nemaju težinu u ovom slučaju...
Kada kazes nesto sto je netacno kao ovo sto je za Opeth,Municipal Waste i '95 godinu ispada da nisi ni ti bas kompetentna da ocenjujes druge
Nije to nikakva objektivnost vec najobicnija subjektivnost sa tvoje strane pa si ubacila molotovljev koktel od posta da bi se deca prepucavala do sutra,ti ispala pametnija,a rasprava bila bez kraja-vidjao sam ja to i ranije
BTW Elvis nije bas pop-njegovi prvi i meni najbolji radovi nemaju blage veze sa evergreen stvarima koje je pevao kasnije
Stara 15.11.2008, 16:06   #6014
SirDuck
Deo inventara foruma

Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka

Citat:
Stvar ukusa... meni je to previše noise-a i revival-a nego stvarno dobrog zvuka (izuzimam jedino The White Stripes), ali to je naravno samo moje mišljenje...
Ček ovo se odnosi na floyde, doorse i the who?
SirDuck je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.11.2008, 16:10   #6015
Iris
détente

Ne, na post Father Jape-a...
Stara 15.11.2008, 16:32   #6016
SirDuck
Deo inventara foruma

Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka

Dakle na indie?
SirDuck je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.11.2008, 16:41   #6017
Iris
détente

Da, ako je on mislio na grupe kao što su The Strokes, The Rapture, The Hives, Artic Monkeys... Muse, možda?? Mada su mi oni više alternativa nego indie rock, ali ko će se snaći u svemu tome.
Stara 15.11.2008, 16:47   #6018
goodlikesweeper
Veteran

Da,muzicki pravci su cista glupost.Ko je napravio tu podelu,ko je to toliko velik da svoje misljenje o muzici pretvori u nesto sto svi mi moramo postovati?

Neka hvala,imam svoje usi i njima vise verujem nego tamo nekim zacrtanim pravilima.Muzika se deli na onu koja je vredna paznje i na onu koja nije.Tacka!

Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku goodlikesweeper na korisnoj poruci:
Iris (15.11.2008), Ketchua (15.11.2008)
Stara 15.11.2008, 17:06   #6019
Red Dragon
Starosedelac

Član od: 16.7.2006.
Zahvalnice: 275
Zahvaljeno 739 puta na 370 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku Red Dragon

Citat:
Moram da vam priznam da bolju recenicu od ove necete cuti, pogotovo kad se radi o muzici.
Zaista narode, prosirujte svoje vidike, nemojte se drzati jednog te istog zanra k'o pijan plota.
Malo se vratite u proslost, odatle je sve pocelo (lol, koje otkrice). Krenite lepo - 60, 70, 80, 90, 00 i Britni Spirs.
Iako nisu neki spektakularni filmovi (bar po ocenama), nije ih na odmet pogledati.
Mr. Rock 'n' Roll: The Alan Freed Story
Great Balls of Fire! (ne nije to....perverznjaci jedni!)

A zar nije tema "sta slusate od muzike"? Trenutno....pojma nemam, vrtim po playeru svasta. Malo Kelly Family, QUEEN, Paco de Lucia... a sad sam iskopao Tifa i Makadam, lol, otkad ovo nisam cuo.
Red Dragon je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.11.2008, 17:40   #6020
Covenant
Deo inventara foruma

...nepoštovanje muzičke umetnosti slušati jedan te isti pravac....

Znaci ako neko ne slusa metal ili industrial ili pravce koji se nekom drugom svidjaju ni on ne postuje muzicku umetnost jer se pak on drzi drugih pravaca koje on slusa/preferira?
Interesatno (sarkazam) rezonovanje
Ah da-metal ne spada u muziku (darn, opet sarkazam),kako neki alaudiraju ovde,vec izgleda samo ono sto oni vole da slusaju-umalo da zaboravim
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
metalsucks, muzika, satana, \m/

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
OGame! Pridružite nam se! suzie Mrežne igre 603 18.3.2017 20:16
Dobijanje broja koji je stepen od 2 Stevvan Programiranje 14 6.3.2008 9:25
Kazna od 222.000$ zbog skidanja muzike Bryan Fury Opšta kultura 23 13.11.2007 19:56

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 17:23.