![]() |
![]() |
|
Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 |
Član
Član od: 27.9.2006.
Zahvalnice: 162
Zahvaljeno 69 puta na 50 poruka
|
![]()
Nije loše koristiti ni bluetooth... Začas se instalira i radi (uglavnom) "out of the box"... Naravno, potreban je usb bluetooth primo-predajnik koji nije naročito skup...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Član
Član od: 11.1.2008.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 6 puta na 5 poruka
|
![]()
Koji program preporucujete za konverziju .avi u .3gp ili .mp4?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Član
Član od: 27.9.2006.
Zahvalnice: 162
Zahvaljeno 69 puta na 50 poruka
|
![]()
Probaj 3gp movie wizard... U Debian-u (a najverovatnije i u Ubuntu-u) su zavisnosti:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
amurof aratnevni oeD
Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 2.055
Zahvaljeno 1.217 puta na 551 poruka
|
![]()
Instalirah i ja ovaj operativni sistem. Mislio sam da će biti sve super (pošto sam pre pokrećao live cd 8.04 i sve je bilo super) ali...
- Komp se sa vremena na vreme zamrzne. Zašto, nemam pojma. Obično dok radim u Firefoxu ali i dok sam čačkao nešto po sistemu (tj. samo razgledivao opcije) - Mnogo sporo radi. Isključio sam vizuelne efekte i kao, malko bolje radi ali ipak nije to to. Secka dok listam ovu stranu, ne može lagano da se skroluje po njoj. Drajver za grafičku je instaliran (onaj što je on preporučio kada se sistem prvi put digao) - Iako mreža fino radi sa svojim podešavanjima i drajverima (evo, kucam sa Linuxa) hteo sam da skinem drajvere sa oficijelnog sajta (kako za mrežu tako i za matičnu, zvučnu integrisanu i ostalo šta ima) i našao sam samo drajver za mrežnu karticu. Skinuo, otvorio... Zbunio se sa onim uputstvima (previše informacija u kratkom vremenskom intervalu za mene ![]() ![]() Mislim da ću ja ipak da batalim ideju što se tiče Linuxa. Će se vrnem na Windows i da uživam u čarima tog OS-a. ![]() Vizuelno mnogo lepo izgleda i mnogo mi je lepši nego Windows. Pohvala što dođu osnovni programi uz sistem (dobro, ovo je kod svakog Linuxa, zar ne?) Ne morate da se mučite da mi pomognete da provalimo zašto mi se sve ovo dešava (mislim na sporost kompa), samo sam hteo da prenesem neke svoje utiske, ako ikome znače. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Veteran
Član od: 18.12.2007.
Zahvalnice: 520
Zahvaljeno 356 puta na 192 poruka
|
![]()
Covece,kao ja da sam kucao!I cak i istu graficku imamo(smo imali)!
![]() Drajveri za graficku su problem.Milion miliona posto!Imas 3 opcije i sve tri MORAS probati posto su drajveri za ati ogroman problem.Kod mene na kraju krajeva ni jedna od te tri opcije nije dobro radila.Sad sam radio upgrade i zamenio graficku,naravno,i dosta brze radi,mada radio sam na njemu tek 5,10 minuta.Mada 4670 je toliko superiorniji u odnosu na system requirements da nece biti problem cak i ako drajveri nisu dobro instalirani! ![]() Dakle,radi sta hoces,ali ipak OGROMNU gresku si napravio ako nisi sve 3 opcije za drajvere proverio.Ako ne radi nema veze,ako bude radilo celokupni sistem ce biti brzi nekoliko puta i veruj mi isto toliko puta ce ti biti drazi rad na njemu. Pozdrav.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
amurof aratnevni oeD
|
![]()
Ja ne vidim tri, samo jednu opciju.
![]() ATI/AMD proprietary FGLRX graphics driver Da, stoji kao "activated". ![]() Evo, taman da pošaljem poruku i zamrzne se komp... :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Veteran
|
![]()
Lol covece,pa to ti je instalirano,ti mozes to uninstalirati i staviti nesto drugo.Ja nisam sigurno taj koji ti moze pomoci oko ovoga,ali ajde,cisto ukratko da ti pojasnim stvari.
Dakle,prvi izbor je onaj koji bi bio logican svakome ko dolazi sa windowsa:AMD sajt.Skines,kompajliras instaliras.E sad,ti drajveri su izuzetno losi tako da nisu dobar izbor.Druga opcija su ti drajveri koji dolaze uz ubuntu.Njih ces aktivirati tako sto ces ove deaktivirati.Tada,ako ne budes imao dobar izbor rezolucija sledi edit xorg.conf fajla.Nista strasno.Treca opcija su ti drajveri koji se skidaju u synapticu.Njih ljudi prave valjda zato sto su ovi sa AMD sajta toliklo losi. Dakle,cinjenica je da su drajveri za ati poprilican problem na linuxu tako da,probaj sve.Sad sledi guglanje i trazenje pomoci od iskusnijih clanova foruma.I pogledaj temu u kojoj su meni pomagali. I,najbolje merilo brzine sistema je fgl_glxgears komanda koju kucas u terminal.Ja mislim da bi trebao imati oko 800 frejmova kad namestis sve dobro.Negde oko 500 je podnosljivo,ali sa tvojim kompjuterom negde 800 je optimun,ako je verovati nekom liku sa kubuntu foruma.I da,ja imam kubuntu,pa izvini ako se neki stvari razlikuju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
amurof aratnevni oeD
|
![]()
Ma, znam da mogu to deinstalirati ali džabaka kada je on meni pre instalacije drajvera ponudio samo ovu opciju i ja (šta ću drugo) prihvatio. Da, znam da sam trebao da proverim i AMD-ov sajt ali eto, nisam na vreme.
![]() Sada sam sebi utuvio u glavu da se vraćam na Win i biće tako (tvrdoglav sam čovek ![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Veteran
|
![]()
Ma nije meni tesko
![]() To je kao kad bi rekao "Okrenuo sam kljuc u levo i auto nije hteo da upali.Odustajem od voznje iako nisam probao da ga okrenem u desno!" ![]() Nema problema,kako hoces,samo cisto da znas sta ja mislim.Prerano odustajes. ![]() Pozdrav druze... ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku goodlikesweeper na korisnoj poruci: | ||
hacker_aca (14.11.2008) |
![]() |
#30 |
Starosedelac
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 66
Zahvaljeno 438 puta na 328 poruka
|
![]()
ATI vlasnički drajveri su odličan izbor ali samo za kartice 3000 i novije generacije. Za starije kartice očajno radi i ATI se i ne trudi da popravi drajvere. Možda je tako i bolje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Član
Član od: 8.7.2007.
Zahvalnice: 486
Zahvaljeno 34 puta na 29 poruka
|
![]()
Nautilus ponekad zna da zeza,da zamrzne,instalirajte neki drugi fajl menager kao zamenu ! Meni recimo na 8.10 radi lepo Dolphin kao zamena kad Nautilus zeza
![]() ![]() ![]() http://dolphin.kde.org/ http://www.fsfeurope.org/documents/freesoftware.sr.html |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku acinic na korisnoj poruci: | ||
PDarko (15.11.2008) |
![]() |
#32 |
Član
Član od: 31.1.2007.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 72 puta na 47 poruka
|
![]()
Da ne bude da se u ovoj temi samo kuka na novi Ubuntu ...
![]() Kod mene na Kubuntu-u 8.10, uz uključene desktop efekte, radi sve što sam probao. U pitanju je Core2Duo i nVidia 8500GT. Od dve ponudjene opcije, izabrao sam verziju grafičkih drajvera 177. Knetwork menadžer normalno detektuje mrežu sa statičkom adresom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]() Citat:
Sjajan je i stoji skoro rame uz rame sa famoznim Krusader-om ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Član
Član od: 25.9.2008.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 11 puta na 9 poruka
|
![]()
Evo instalirao sam ubuntu 8.10 i imam dva problema za sad: 1.neznam da napravim konekciju za internet ( dial-p ) 2.nece da instalira kodeke ( probao sam da pustim klip, pojavio se prozor za kodeke ali nemoze da ih nadje i instalira) gde mogu da ih dl?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Veteran
Član od: 30.6.2006.
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 133 puta na 122 poruka
|
![]() Citat:
Za dialup imaš negde gnome dialer ili tako nešto (nisam puno bio na gnomu preferiram kde)...Ah da sitnica:ako imaš winmodem nemoj ni da pokušavaš... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Starosedelac
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 66
Zahvaljeno 438 puta na 328 poruka
|
![]()
Nemoj da ga plašiš. To da winmodemi ne rade u Linux-u je stvar istorije. Ako ima neki Intel modem, ima da mu radi kao bombona. Za ostale se mora malo potruditi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Veteran
|
![]() Citat:
A i ne znam da li se isplati njakati se za sitnu lovu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Član
Član od: 25.9.2008.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 11 puta na 9 poruka
|
![]()
Imam ST Lab Conexant 56K PCI jel moze on na linux-u?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Veteran
|
![]()
Čačkaj malo ovde pa vidi.Imaš tu otprilike sve što ti treba.A i gooooogle pomaže...
![]() http://linmodems.org/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Član
Član od: 23.1.2008.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 53 puta na 36 poruka
|
![]()
Ljudi,moze li mi neko objasniti sta je to xOrg koji je implementiran u novom ubuntuu 8.10.Jedan drug mi rece da ne instaliram 8.10 verziju zbog toga jer ce mi pravit probleme oko nekih drajvera,vec da instaliram 8.04 verziju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Ubuntu Linux help please | Vas_citalac | Slobodni softver | 25 | 13.6.2009 9:03 |
Pregled GNU/Linux distribucija | GoranSTX | Slobodni softver | 10 | 30.8.2008 14:52 |
Ubuntu 7.10 problem... | fingerprint | Slobodni softver | 67 | 8.8.2008 13:24 |
Ubuntu Ultimate Edition | noisy | Slobodni softver | 34 | 13.2.2008 1:05 |
ubuntu | LordofBlood | Slobodni softver | 5 | 29.5.2006 23:17 |