Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Akcione igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Akcione igre First-person-shooteri i slično...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 28.11.2008, 1:00   #641
WhenDarknessFalls
Starosedelac

Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 559
Zahvaljeno 794 puta na 489 poruka
Određen forumom Re: Call of Duty: World at War

Fazon je sto i kad bi se igra skroz sredila pechevima (a ima itekako da se radi na tome) opet nije ne znam sta posebno. Kvalitetno napucavanje, to stoji, ali za razliku od proslih delova, ovde kad izadjem iz igre, nista me ne tera da igram dalje.. A svaki drugi COD sam bukvalno prelazio u jednom dahu.

A igra moze da se odigra i na low, pa da se sudi o njoj. Nije sve u grafici ffs.
WhenDarknessFalls je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.11.2008, 1:52   #642
miregrobar
Starosedelac

Član od: 27.8.2008.
Zahvalnice: 428
Zahvaljeno 586 puta na 278 poruka

Posto je Treyarch napravio pravi haos sa sadsnjom implementacijom custom mapa i modova CoD Community sajtovi su jednoglasno doneli odluku da se do daljnjeg (citaj:dok treyarch ne popravi stvari) ne objavljuju mape i modovi za CoD:WaW

Evo sta stoji u zahtevu za sve modere,mapere i CoD sajtove:

Citat:
Request to Custom content creators and server admins!

Since the http redirect is broken and the fs_ game path is still very obscure to all, FPSadmin and RGN are recommending that you do not publish or host custom maps and or mods until Treyarch releases detailed information on the correct methods of implementation ofr use of maps and mods.

Or, until we have a handle on the ramifications (including any Punkbuster issues) that might arise from improperly distributing maps and mods through the game using the fs_LocalAppData dvar (which, Treyarch officially advises against).

Currently we are unable to correctly implement the fs_game path to ensure we do not corrupt the end users (clients) MultiPlayer experience. Please note: the fs_game path was correctly implemented in Call of Duty 4 so you would not have a client with custom attributes from one mod affecting another and vice versa.

We urge all mappers and modders to hold off releasing your work. We are not saying "Stop" your project, just hold off releasing them until we get a handle on how this will effect the client side of the game.

We're also urging all server admins not to host any type of custom maps or mods until Treyarch fixes this mistake or we find a suitable means to offer the correct way to implement these types of things.

Please, we (the community) need your help in this matter. If you start rolling out custom content under the currently broken system the chaotic end result could be particularly crippling for the end user.

We can also expect support nightmares for the content creators themselves which wastes their valuable modding and mapping time. There are too many unknowns at this time to take a chance.

Stay strong and get your mods and maps polished to perfection. When Treyarch finally comes to the community with a cure (hopefully soon) perhaps then we will all be able to enjoy this excellent game to its fullest potential.

Podrsku je dobijena od sledecih sajtove i modera:
RGN
FPSAdmin
CODUTILITY
AWE5 Dev team
eXtreme+ X5 Dev team
ACE Dev team
The Company
pcgames.de

Lista je svakog trena sve veca.

Izvor
RGN
miregrobar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.11.2008, 1:58   #643
purke62
Veteran

Član od: 22.7.2008.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 301 puta na 180 poruka

Citat:
Mr.Deeds kaže: Pregled poruke
Ali je i bez tih 7 patcheva radio savrseno.
Ovde igru treba skoro iz korena prepraviti tako da mislim da ce prvi patchevi biti dosta veliki...
@purke62
A da sam hteo da obrisem igru ne bi mi ti trebao to znam i sam....
Nisam stručan ali mislim da je problem što je taj Treyarch, koliko sam razumeo, specijalista za prvljenje igara za konzole i da je sam CoD 5 primarno rađen za konzole pa je naknadno emuliran za PC i to jako loše.Ja imam takav utisak i čini mi se da je to osnovni problem zašto na nekim konfiguracijam radi bez problema a na drugim neće ni da makne.Te iste probleme imaju i oni koji imaju extra mašine i oni sa mašinama kao što je moja.Neznam šta je upitanju ali ja nemogu da je igram pa sam malo ljut.Još je nisam izbrisao, da vidim dali će dar radi kod mog drugara, a njegova je konfiguracja za nijansu slabija od moje.Nekako sam ubeđen da će kod njega raditi.

Poslednja ispravka: purke62 (28.11.2008 u 2:06)
purke62 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.11.2008, 18:32   #644
ZacH
Novi član

Član od: 22.9.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka

E,ljudi pre dva dana nabavio Call of duty,naravno narodnu verziju...i kad krenem da ga instaliram tj. otpakujem,ide negde do pola i onda mi pojavi prozor gde pise da nemam dovoljno mesta,a imam 9gb slobodno,i da nece da otvara fajlove manje od 4gb...............ako neko zna resenje neka pomogne...........hvala unapred....
ZacH je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.11.2008, 18:35   #645
dzonihsv
Deo inventara foruma

Član od: 26.9.2006.
Zahvalnice: 1.682
Zahvaljeno 5.818 puta na 3.141 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku dzonihsv

Koliko imas na Local Disk C: mesta? Ako imas manje od 4gb onda eto ti tvog problema.
Posto tokom extrakt-ovanja temporary files idu na C:.

Ako zelis da prosiris tu tvoju particiju onda koristi Acronis Disk Director Suite. Ja sam sebi pre par nedelja isto to radio zbog istog problema. Preporucio sam ti ovaj program jer je izuzetno lak i vrlo pouzdan.
dzonihsv je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.11.2008, 18:48   #646
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.658
Zahvaljeno 11.205 puta na 7.167 poruka

Ako ti je sve u .rar arhivama prosto podesi da ti otpakuje na particiju na kojoj imaš mesta, a ne na C:
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.11.2008, 18:54   #647
ZacH
Novi član

Ako zelis da prosiris tu tvoju particiju onda koristi Acronis Disk Director Suite.

Hajde kazi gde da nadjem ovaj program....a,na C-disk imam nekih 3gb.......

...Probacu ovo pa cu da javim da li pomaze........hvala puno...
Stara 28.11.2008, 18:57   #648
ZacH
Novi član

Citat:
DeCoy kaže: Pregled poruke
Ako ti je sve u .rar arhivama prosto podesi da ti otpakuje na particiju na kojoj imaš mesta, a ne na C:
Ma otpakujem ga ja na D,ali opet isto....Meni ortak kaze da moram da imam minimum 14gb da bi instalirao igru...
Stara 28.11.2008, 18:59   #649
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.175
Zahvaljeno 5.003 puta na 2.916 poruka

Da ti nije particija formatirana u FAT32? Za fajlove veće od 4 GB mora biti NTFS.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.11.2008, 19:22   #650
White Ripper
Deo inventara foruma

Član od: 21.5.2008.
Zahvalnice: 1.072
Zahvaljeno 1.096 puta na 715 poruka

Citat:
ukimafija kaže: Pregled poruke
Ajde ne pljujte igru bezveze, igra je odlicna...Ja nisam imao maltene nikakvih problema skoro a hrpa vas prica o nekakvim patchevima, nestabilnosti i drugim glupostima...Kad svi budete imali masine dovoljno jake i skladne da je odigrate kako treba na high i nabavite primerak igre koji valja, sumnjam da biste se zalili...
Nije niko reko da je igra losa.Igra je odlicna.Ali bagovi "ostavljaju gorak ukus u ustima".Bagovi i propusti u optimizaciji nemaju nikakvo opravdanje!
White Ripper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.11.2008, 19:34   #651
paulvandyk68
Banned

Član od: 21.9.2007.
Zahvalnice: 278
Zahvaljeno 353 puta na 278 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku paulvandyk68

Citat:
White Ripper kaže: Pregled poruke
Nije niko reko da je igra losa.Igra je odlicna.Ali bagovi "ostavljaju gorak ukus u ustima".Bagovi i propusti u optimizaciji nemaju nikakvo opravdanje!
Bice da ti imas malo starijii "hardver". Tj starija graficka kartica i 1 procesorsko jezgro?
paulvandyk68 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.11.2008, 20:01   #652
dzonihsv
Deo inventara foruma

Član od: 26.9.2006.
Zahvalnice: 1.682
Zahvaljeno 5.818 puta na 3.141 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku dzonihsv

Ja imam noviji "hardver" i opet mi je igra glupa. Ukusi su razliciti. Igrao sam prvih 5 misija i nisam vise mogao, smorilo me za sve pare.
dzonihsv je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dzonihsv na korisnoj poruci:
Pjanovic (28.11.2008)
Stara 28.11.2008, 21:43   #653
White Ripper
Deo inventara foruma

Član od: 21.5.2008.
Zahvalnice: 1.072
Zahvaljeno 1.096 puta na 715 poruka

Citat:
paulvandyk68 kaže: Pregled poruke
Bice da ti imas malo starijii "hardver". Tj starija graficka kartica i 1 procesorsko jezgro?
Aj' onda objasni mi kao sjecka kod mog druga koji posjeduje C2D E8500,4GB ram-a i 2600XT?Necu objasnjenje "graficka ne valja" i slicno.Njemu Far Cry 2,Warhead,Undercover,Gears of War,Vegasi i slicne igre su radile na 40+ FPS.
White Ripper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.11.2008, 23:11   #654
masteri
Veteran

Član od: 17.1.2007.
Zahvalnice: 1.014
Zahvaljeno 231 puta na 107 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku masteri
Thumbs down Re: Call of Duty: World at War

Citat:
----- Initializing Renderer ----
execing ragdoll.cfg from disk
----- Client Initialization -----
----- Client Initialization Complete -----
Trying SMP acceleration...
...succeeded.
----- R_Init -----
Getting Direct3D 9 interface...
Pixel shader version is 3.0
Vertex shader version is 3.0
Shader model 2.0 code path is available.
Shader model 3.0 code path is available.
Using Shader model 3.0 code path because it is the best available path on this hardware.
Attempting 800 x 600 fullscreen with 32 bpp at 60 hz
Game window successfully created.
Using 4x anti-aliasing
Creating Direct3D device...
Com_TouchMemory: 0 msec. Using sum: 0
Loading fastfile code_post_gfx
Loading fastfile ui
Loading fastfile common
Initializing render targets...
Requested frame buffer to be 24-bit color with 8-bit alpha
DirectX returned a frame buffer that is 24-bit color with 8-bit alpha
Initializing static model cache...
Initializing dynamic buffers...
Initializing particle cloud buffer...
Creating Direct3D queries...
Loading fastfile 'code_post_gfx'
used 1.13 MB memory in DB alloc
Loading fastfile 'ui'
used 39.48 MB memory in DB alloc
Setting initial state...
DirectX reports 256 MB of video memory and 549 MB of available texture memory.
Using video memory size to cap used texture memory at 240 MB.
Texture detail is set automatically.
Using picmip 0 on most textures, 1 on normal maps, and 3 on specular maps
Error: Could not load material "water_droplet".
Error: Could not load material "water_dynamic_spray".

------- sound system initialization -------

Error during initialization:
Unhandled exception caught

Ovo je greska koju dobijem i nemam onaj modem. Jel ima neki drugi nacin da se prevazidje ova greska?
masteri je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.11.2008, 0:04   #655
ukimafija
Deo inventara foruma

Član od: 10.7.2006.
Zahvalnice: 790
Zahvaljeno 1.618 puta na 1.389 poruka

Citat:
White Ripper kaže: Pregled poruke
Aj' onda objasni mi kao sjecka kod mog druga koji posjeduje C2D E8500,4GB ram-a i 2600XT?Necu objasnjenje "graficka ne valja" i slicno.Njemu Far Cry 2,Warhead,Undercover,Gears of War,Vegasi i slicne igre su radile na 40+ FPS.
Graficka nije da ne valja, ona je jednostavno spora, nije toliko, ali daleko od dobre i preporucene za neko bas dobro igranje, iako onda moze da odradi vise nego korektan posao jos uvek. Mislim da je problem u igri koja ako niste primetili a ni cackali po opcijama po defaultu ukljucuje AA sto dosta obara framerate(i podize kvalitet detalja) kod svake karte koja nije bar iz neke srednje klase(tu mislim bar na ATI 3850, 4670 i Geforce 9600GSO pa navise)...
Nek disejbluje AA u options pa ces da vidis sta se desava...to jednostavno nije za slabije karte...
ukimafija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.11.2008, 0:48   #656
dakifil
Član

Član od: 24.3.2008.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 6 puta na 5 poruka

Citat:
Mr.Deeds kaže: Pregled poruke
Imam onaj glupi problem unhandled exception caught, ali nema nigde onog uniduplex audio(ili kako se vec zove).
Jel resio ko problem a da nema taj uniduplex?
ja sam taj isti problem imao i skljucio sam taj uniduplex na xp-u pa opet nije radilo. Lepo sam ko covek instalirao vistu i sve radi OK.
dakifil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.11.2008, 1:52   #657
Mr.Deeds
Starosedelac

Član od: 11.9.2006.
Zahvalnice: 582
Zahvaljeno 139 puta na 103 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Mr.Deeds

Aha, bas cu ja zbog jedne igre da instaliram vistu.
Nepada mi napamet, izace patch, a iovako ce sad GTA tako da se ne bojim...
Mr.Deeds je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.11.2008, 2:19   #658
MAD MAX
Novi član

Član od: 29.11.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka

Citat:
masteri kaže: Pregled poruke
Ovo je greska koju dobijem i nemam onaj modem. Jel ima neki drugi nacin da se prevazidje ova greska?
EVO RESENJA ZA SVE ONE KOJI IMAJU PROBLEMA SA STARTOVANJEM COD-5.
cackao sam i ja sve zivo sto sam procitao na ovim forumima, medjutim i meni se non stop desavalo uvek isto. Prvo poruka za microsoft, pa onda svi oni vec mnogo puta navedeni errori. Provalio sam resenje sa jednog stranog sajta. Problem je kao sto su vec mnogi provalili u zvuku. Nikakve veze nemaju ni graficki drajveri ni direct x, sve je to bezveze. Igra uopste nije zhtevna, naprotiv u odnosu na crysis je malo dete, pa i u odnosu na novi far cry. Dakle kod mene sada kada sam resio problem sa startovanjem radi na 1600x1200 sve podeseno na maximum.
E da, da predjemo sad na resenje problema mnogih kojima se desavallo isto sto i meni.
Onaj ko je imao instaliran i ubacen dial-up modem u racunar pre nego sto je poslednji put reinstalirao XP (bez obzira koji sevis pack), taj ce imati problema sa instalacijom ove igre tj. sa startovanjem i vec poznatim izbacivanjem konzole sa errorima. Naravno ovo sve govorim za korisnike koji imaju ADSL, a slucajno su instalirali sistem sa prikopcanim dial-up modemom. Kao provera za ovo sto sada pricam udji u "run", pa upisi "dxdiag". Nakon otvaranja direct-x console, obratite paznju na opciju "sound-2". Kod nekog ce to biti "sound-1", a kod nekog "sound-2". Bolje receno u tom soundu-2 videcete da pise nesto "modem EMULATED" . E ta emulacija zvuka stvara sve probleme. Dzba sada naknadno vadjenje modema, deinstaliranje drajvera, iskljucivanje u biosu itd., kada ga sistem ima zapamcenog u registrima.
A sada idemo na resenje problema:

Udjete preko opcije "run" u "regedit". Zatim pritiskom na "ctrl + f " otvorite "find" prozor.
U njega upisite "Device Presence". Tada ce vam se sa desne strane tog explorera pojaviti sledece:

(Default)
Emulated
Vxd
WDM

Bitne su vam samo ove tri opcije: Emulated, Vxd i WDM. Kada desnim klikom otvorite redom, recimo prvo "emulated", kliknite na "modifie" i pojavice se prozor u kom ce stajati neka vrednost, ili "1" ili "0". Emulated obavezno stavite da bude "0". Isto to uradite sa VXD i WDM ali njihove vrednosti moraju da budu i ostanu na "1".
Nakon toga, kada odradite ovu izmenu klikni ponovo (ctrl+f) i opet upisi "device presence" i onda opet sve isto, kao i malopre. Ovo zbog toga sto ove emulacije ima na nekoliko mesta i potrebno ih je sve iskljuciti. Dakle ponavjlajte (ctrl+f) (i sve vec opisane radnje sa podesavanjem 0 i 1) i tako sve dok vam ne izadje prozor (posle pritiska na (ctrl+f) da vise nema trazenih "device presence". Meni je to trebalo da podesi otprilike na jedno tri mesta. U svakom slucaju sama operacija je gotova za otprilike pola minuta. Nakon toga svega naravno id restartovanje racunara. Nakon restarta kao proveru mozete otici ponovo u "run" pa "dxdiag", gde cete sad videti da vise nema onog sounda-2 nego je ostao samo "music" i sound -1 na kome je naravno i samo zvucna karta. Posle ovoga igrica mora proraditi bez ikakvih problema.
POZDRAV SVIMA OD MAD MAXA. Uclanio sam se danas samo da bih pomogao i drugima da mogu ovo da rese, jer se i ja strasno nerviram kada znam da imam hardwer koji moze da tera igricu a ona nece da radi.
Nema valjda nista gore od toga... POZDRAV JOS JEDNOM ZA SVE.
MAD MAX je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MAD MAX na korisnoj poruci:
ukimafija (29.11.2008)
Stara 29.11.2008, 2:44   #659
Mr.Deeds
Starosedelac

Član od: 11.9.2006.
Zahvalnice: 582
Zahvaljeno 139 puta na 103 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Mr.Deeds

Evo ja sam ovo uradio i kod mene ne radi
Mr.Deeds je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.11.2008, 3:04   #660
ZacH
Novi član

Citat:
dzonihsv kaže: Pregled poruke
Koliko imas na Local Disk C: mesta? Ako imas manje od 4gb onda eto ti tvog problema.
Posto tokom extrakt-ovanja temporary files idu na C:.

Ako zelis da prosiris tu tvoju particiju onda koristi Acronis Disk Director Suite. Ja sam sebi pre par nedelja isto to radio zbog istog problema. Preporucio sam ti ovaj program jer je izuzetno lak i vrlo pouzdan.

Hvala za program,pomoglo je da prosirim particiju!!!

Citat:
voodoo_ kaže: Pregled poruke
Da ti nije particija formatirana u FAT32? Za fajlove veće od 4 GB mora biti NTFS.
BIo je problem u tome sto je format FAT32,sad je NTFS.....

Hvala ljudovi!!

Sad je instaliram i javljam utiske....pozzz
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
CoD 6: Modern Warfare 2 Isko Akcione igre 3416 2.5.2019 13:07
Call of Duty online - problem Kevin_Garnett Mrežne igre 23 30.12.2010 22:07
Najbolji način za igranje Call Of Duty 2 preko Interneta! Guterill Online susreti 64 16.2.2010 4:20
Call of Duty Real-Time Card Game (kartaška igra sa tematikom drugog svetskog rata) Liquid Nitrogen Brbljaonica 9 7.6.2008 12:56
Call of Duty - Nema teksta u meniju ForceWare Kvarovi 15 28.8.2006 19:28

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 15:25.