![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 7.1.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Dobar dan,
trebala bi mi jako velika pomoc... naime, rec je tome da mi je potreban sajt gde bi se neko od gostiju registrovao (logovao) i upload-ovao nesto u bazu i ostali gosti (ne registrovani) to mogli da skinu... kako se to radi? molila bih za pomoc sto pre... unapred hvala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Novi član
|
![]()
ja vec imam bazu i spremnu tabelu i sve, jedino mi fali skript kojim to da uradim
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Izvini... pobrkao sam loncice.
![]() Nisam lepo procitao sta pise. Nazalost, neko kompetentniji ce ti odgovoriti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
|
![]()
hvala u svakom slucaju
ovo mi zaista jako treba... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
Pa u suštini ništa komplikovano
![]() Sve što treba da uradiš je da napraviš login sistem koji bi autorizovao ljude na osnovu podataka iz tvoje baze. Ako je sistem manji i običan sistem autorizacije putem sesionih id-eva koje ćeš zapisivati u bazi su sasvim okej. Ako je sistem veći možeš da porazmisliš o rotaciji sesionih id-eva kod osvežavanja stranica itd. Što se tiče forme...Pa kada registrovani korisnici uploaduju fajlove sve što treba da uradiš je da generišeš neki ludi link tipa: http://www.rapidenferty.com?fileid=T...FqZXN0aSA7KQ==. Nakon toga samo daš taj linak tvojim free posetiocima. Tu možeš sada da ubaciš i neka dodatna ograničenja i sl. po želji kao što je ograničen broj downloada sa jedne IP adrese, ograničenje broja preuzimanja po satu itd. Za kreiranje naziva imena možeš recimo da koristiš ili base64 algoritam kao ja ovde (probaj recimo ovu alatku da vidiš kako to izgleda http://mole.dip.jp/tool/base64/) ili MD5 ili SHA1 koji se češće koriste. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
|
![]()
Jel postoji mogucnost da se to malo skrati?
Jel postoji neki program koji bi tako nesto generisao ili nesto slicno? Ako to nije moguce nekako resiti, da li bi mogao neko da me vodi korak po korak? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa sunce ti baviš se web dizajnom a ne znaš kako ovo da izvedeš???
![]() Elem, nije to baš tako jednostavno kao što ti misliš i "vođenje korak po korak" bi se stvarno odužilo... Po meni...Ako misliš da od tvoje ideje napraviš neki biznis lepo unajmi nekog profesionalca da to uradi kako valja i plati ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
Moj savet ti je da procitas pravila foruma...
Imenom ove teme,bezbrojnim smajlijima,double-postovanjem,ne davanjem preciznih informacija = prekrsila si pravila... Nije bitno ljudi ovde pomazu ali bi bilo lepo da svako odvoji makar 5 minuta vremena da procita pravila. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Edited,za to se izvinjavam...
Ali oni smajliji,to mi i dalje nije jasno...Valjda ne treba pravila da se pisu protiv enormnih kolicina smajlija... @holodoc Sto ne mogu tebi da saljem PM? Hteo sam nesto da te pitam oko onoga sa "princo" diskovima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Novi član
|
![]()
Ok drustvo, sorry zbog toliko smajlija... ja sam tako navikla da pokazem emocije... otprilike koliko ih ima znacilo bi da mi je vec dosta svega i da sam vecnost provela googlujuci i trazeci to sto mi treba, a vi ste mi zadnja nada da to resim, jer mozda neko od vas to zna...
Jos jednom sorry.... EDIT: P.S. Mislim da sam nasla nesto, program koji se zove PHPMaker v6.0.0.9 koliko pise u pregledu programa vredi pokusati i s njime... nego,ono sto meni sada treba je tutorial, a njega ne mogu da nadjem, pa ako ste voljni,please help....i btw thx4all ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Novi član
|
![]()
Da li neko zna da radi u PHPMaker-u?
Potrebna mi je velika pomoc oko uploadovanja file-ova, javlja mi se nesto cudno... Molim za pomoc.... Ko je zainteresovan, objasnicu mu sve.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Novi član
|
![]()
OK, moze li onda neko da mi napise neki najjednostavniji php kod za upload file-a u bazu?
Molim vas zaista je vazno..... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pogledaj primera radi tutorijal na nezaobilaznom W3Schools-u. I ako si početnica slobodno se zadrži na tom sajtu koliko god ti treba da ovladaš svime što ti je potrebno za rad sa web-om
![]() Pitanja i nedoumice oko navedenih primera na tom sajtu možeš slobodno da postaviš ovde i sigurno ćeš dobiti odgovore jer su pitanja tipa "kako uraditi neku generalno generalnu stvar" poprilično generalna a i zahtevaju podosta vremena za objašnjavanje pored gomile već postojećih članaka i sajtova na netu ![]() Linak Ako ti je engleski problem onda je već to samo po sebi problem i užasno će ti odmagati kada je u pitanju pronalaženje resursa na webu jer se engleski jezik danas smatra preduslovom za gotovo sve stvari ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Upomoć - overclock AMD 4800+ | Mking | Overklok | 46 | 2.11.2009 1:46 |
Upomoć, virus! | M.A.G.E | Zaštita | 20 | 30.10.2008 0:44 |
Upomoć (obrisani mailovi iz OE) | eastcoast | Aplikativni softver | 15 | 18.8.2008 22:16 |
Nero reže DVD pola sata..upomoć | real022 | Kvarovi | 12 | 26.2.2008 20:33 |
Upomoć. Nisam siguran u ispravnost monitora. | grdja | Grafika | 5 | 2.12.2007 20:01 |