![]() |
![]() |
|
Programi za mobilne telefone Operativni sistemi i programi za mobilne telefone |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Da li je neko cuo za ovaj program? Radi se o zvuku koji ima frekvenciju, amplitudu i boju koja odbija pse (neki kazu i macke). Slicna je fora kao program za teranje komaraca. Postoje uredjaji koje su od skora dobili i nasi postari (idemo u korak sa svetom, nema sta!) koji vrse tu funkciju, i jako su uspesni, psi beze glavom bez obzira, ne mogu da podnesu da budu u blizini izvora zvuka. Ako neko zna za ovaj program, neka ostavi odgovor.
Unapred fala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sta hoces da zlostavljas jadne zivotinje??
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
Član od: 29.12.2008.
Zahvalnice: 261
Zahvaljeno 380 puta na 218 poruka
|
![]()
Ne znam da li ima taj program ili zvuk za telefon da se nabavi, ali mozda moze da posluzi ako te napadne besan pas, ali znam da ima zvuk koji ne cuju stariji (tj. necuju zvuk preko nekih 16 KHz). Vidim u profilu da imas nekih 28 godina pa ne bi' ni ti trebao da ga cujes. Dobro ti dodje da rasterujes decurliju.
![]() http://www.freemosquitoringtone.org/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
Član od: 25.8.2006.
Zahvalnice: 0
|
![]()
Ja sam to našao na zedge.net kao anti dog sound ali nešto nisam primetio da kerovi beže od toga, to je samo ton na tim frekvencijama.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Novi član
Član od: 1.11.2009.
Zahvalnice: 0
|
![]()
Gospode boze...
Mozda kada bi taj zvuk pustio preko pojacala na bar 100W pa bi nekom psu i zasmetalo... Ali koja god frq. bila u pitanju, ne verujem da bi preko mobilnog "zvecnika" imako ikakvog smisla... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
![]()
Potpisujem ovo što je rekao mmsns....
Zvuk za rastjerivanje pasa... Pusti mu nekog užeglog narodnjaka, možda počnu da bježe.... Poslednja ispravka: NjegovaWisost (2.11.2009 u 1:31) |
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku NjegovaWisost na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#7 | |
V.I.P. Phone Zone
|
![]() Citat:
Ma ljudi o cemu pricamo, kakvi komarci, psi, macke da ih zvuk koji ispusta telefon otjera. Nemoguce. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
Član od: 20.1.2008.
Zahvalnice: 200
Zahvaljeno 226 puta na 164 poruka
|
![]()
Da za Antimosquito sam cuo pre tri godine od njegove prve revizije. I da isprobao sam ga i to na dunavskom keju i verujte mi ljudi ove nase vampire od komaraca ne bi rasteralo nista. Mozda neke fine evropske komarce. Ali nase no way.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
Naravno da postoji uredjaj, drug radi kao postar (civilna vojska) i uzeo je od nekog kolege taj aparat, doneo ga kuci i uperio ka psu, pas hteo da sizne, pobegao odmah u kucicu ali pas je dzukela neka, mesanac sitan, a probao je i na ove krvolocne, ne deluje uopste tj. verovatno deluje ali mogu da podnesu zvuk..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Član
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 4 puta na 3 poruka
|
![]() Citat:
![]() Ja ne cujem jedino zadnji od 22.4khz, jel to do zvucnika ili ga vi cujete?!? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Veteran
Član od: 28.10.2007.
Zahvalnice: 274
Zahvaljeno 129 puta na 95 poruka
|
![]()
Ja ne cujem poslednja dva, ogluveo sam !!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.7.2009.
Zahvalnice: 730
Zahvaljeno 595 puta na 466 poruka
|
![]()
u jbt, pa ja nishta ispod 16.7khz ne cujem, mator sam, a tek 20 god
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Veteran
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 226 puta na 116 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 4 puta na 3 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.380
Zahvaljeno 3.325 puta na 2.299 poruka
|
![]()
Ja cujem tek do 17.7 Dalje nista ne cujem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Član
Član od: 20.3.2007.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 60 puta na 48 poruka
|
![]()
Naravno da postoji tako nesto, ali pitanje je da li to radi preko telefona ili je to poseban uredjaj.
Postoje pistaljke koje dozivaju pse, patke itd. (lovci ih koriste...neke od ovih zvukova ljudi i ne cuju). Zvuk na odredjenoj frekvenciji moze uticati i na coveka, a pogotovo zivotinje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Veteran
|
![]()
Ja samo zadnje ne cujem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Veteran
|
![]()
Taj zadnji je pokvaren
![]() Ne cuje ga dete od komsije sa 6 godina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
Zaboravljate jednu bitnu stvar... Da bi ste mogli da čujete tonove grekvencija preko 20 kHz morate imati i odgovarajuću opremu (čitaj zvučnike). VEćina zvučnika se deklariše na sposobnost da reprodukuje tonove u čujnom opsegu čoveka (20Hz-20kHz) ali nije redak slučaj da se te specifikacije ne ispoštuju pa zvučnici budu u mogućnosti da reprodukuju tačno zvuk do recimo 16KHz.
Zato ne treba da se brinete za svoj sluh ako neke od tonova na stranici ne čujete. Jedini pravi način da proverite sluh je u specijalna zvučno izolovana kabina sa posebnom opremom koju možete naći kod recimo otorinolaringologa ili lekara specijalizovanog za sluh. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.755
Zahvaljeno 4.132 puta na 2.699 poruka
|
![]() Citat:
![]() Inace, na zvucnicima cujem do onog prvog za <24 (16.7khz). One posle ne. Dok na slusalicama, one od preko 16khz ne cujem uopste (verovatno iste ni ne prenose taj opseg). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
otislo kolo na SE K750 telefonu (valjda) | jonathan | Aparati i oprema | 7 | 17.10.2009 14:43 |
Oldblivion (program za igranje na starijim kompjuterima) | Veljko the King | Role-Play | 27 | 12.6.2007 0:03 |
Program za registrovanje vremena provedenog na netu! | DeCoy | Aplikativni softver | 14 | 16.8.2006 4:29 |
Pojava gresaka I losih sektora na hard-diskovima | Vlado78 | Nosači podataka | 6 | 2.3.2006 9:37 |