![]() |
![]() |
|
Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
Član od: 23.2.2006.
Lokacija: Tamo gde su kuće od čokolade i prozori od marmelade....
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 301 puta na 171 poruka
|
![]()
E ovako... Prelamam se oko toga da naleto upisem pocetni 3d kurs u Chiron-u...
Volim 3d modelovanje i animaciju... E sad interesuje me sledece... Koliko se to placa?? Mislim na profesiju, za Chiron znam i malo me slog nije strefio ![]() Jel je potrebno da znam da crtam? I sta je jos potrebno da bi bio uspesan u tome, sem jednog a to su dve stvari red, rad i disciplina ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Teva na korisnoj poruci: | ||
Pjanovic (18.2.2009) |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Treba da dolazis redovno na kurs, neces ti to ispuniti :P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]()
Pa ako do sad u zivotu nisi ponesto crtkao na papiru obicnom makar, neke profile ljudi, bilo sta, sumnjam da ces se leba najesti od ovoga
![]() Ne, al ozbiljno, jel se ti interesujes oko ovoga duze vreme, ili ti je banulo odjednom ? Btw, koliko kosta kurs i koliko traje u chironu, moze i na pvt ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
|
![]()
Košta toliko da ćes sebi kupiti core i7 konfiguraciju i uplatiti sebi Lelekomovih 16 megabita, i skinuti sve moguće video tutorijale, i na kraju biti happy kamper, sa dovoljno znanja, i pored toga sa kusurom u džepu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
|
![]()
Prvi traje valjda 4 meseca i kosta oko 1600 evra (plus minus 100e)
Pa interesujem se dugo... Volim to da radim al oni tutorijali mi nesto nisu bas najsimpaticniji... A i ne daju mi sertifikat ![]() Jel ima nekog ko je pohadjao neki od kurseva ovde ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
Član od: 10.12.2006.
Zahvalnice: 214
Zahvaljeno 110 puta na 74 poruka
|
![]()
ja bih malo provezbao crtanje na obicnom papiru, sencenje, svetlo... To ce ti MNOGO pomoci u tome sto zelis da radis, i radi samo PRO tutorijale(kako ces da ih nadjes to je druga prica), i najveci problem je od kog tutoriala prvo poceti, kad napravis neki red poceci od osnova bice ti mnogo lakse. Takodje predji teoriju boja i svetla ima u tutorial sekciji ovde negde tutorial o svetlu uopste to obavezno da procitas. Kao sto muki rece sertifikat ti nista ne pomaze ako nemas znanje, kao i za bilo gde
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
|
![]()
Ne nalazi al pomaze
![]() A i taj sertifikat valjda dokazuje da ja imam znanje... Ne dele to na ulici ![]() To sa crtanjem me interesuje kao crtanje crtanje.. ![]() Kako da objasnim, crtanje tipa kako crtam kucu ili coeka??? Svetlost cu da pogledam... U svakom slucaju, ce me tamo nauciti ![]() Interesuje me dal ima posla u srbiji u toj struci.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Ja mislim da je taj kurs bacanje para, licno mislim da je sama kreativnost najvaznija za ovaj posao, bilo 2D ili 3D, a te tehnikalije se nauce... Za crtanje coveka, da kazem iz glave a kasnije i modeliranje karaktera a posebno za animaciju treba poznavati anatomiju, tako da ces morati i to da naucis, samo zavisi koliko si ti spreman da ulozis u sebe...... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Starosedelac
|
![]()
Ne mislim na coveka, vec na sve generalno...
Ne znam ko mi je pricao da sto se tice 3d posla u srbiji, da se pretezno rade prezentacije za neke firme, tj. 3d objekti, zgrade prvenstveno... Sto se tice filma znam da to ne postoji kod nas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Ne bih se bas slozio za filmove, citao sam u SK jednom da ima jedan studio za visuelne efekte, napravili su celog konja u 3D cini mi se |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Treba mi pomoć DJ-ja... | Macak Mackin | Foto i audio/video | 14 | 22.12.2008 1:31 |
Analogno u digitalno i još nekoliko pitanja | phnikola | Foto i audio/video | 2 | 20.10.2008 18:20 |
Nekoliko pitanja u vezi s razvojem aplikacije - DW | dusandevic | Web razvoj | 7 | 5.9.2008 23:41 |
Ne treba nam graficka :D ?!!?! | PAIN | Vesti | 16 | 17.6.2008 23:29 |
Treba da kupim mikrofon... | jovbranko | ŠDK - Zvuk na računaru | 8 | 2.6.2006 14:29 |