![]() |
![]() |
|
Web razvoj Sve u vezi sa razvojem Internet sajtova: programi, dizajn, usluge hostinga, administracija... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
Član od: 1.9.2008.
Zahvalnice: 610
Zahvaljeno 434 puta na 256 poruka
|
![]()
Imao sam problema u poslednjih nekoliko dana sa GoogleAds reklamama. Prvo sam stavio 3 reklame (1 tekstualna, 2 graficke) i kada pogledam kako izgledaju na racunaru vide se sve tri reklame.
![]() Kada uploadujem prikaze se jedna ovakva: ![]() Isprobavao sam da menjam broj reklama i promeni 2 servera. Isto je. Verifikovao sam sajt. Ranije je sve savrseno radilo (za jednu noc zaradio 1.54$ xD). Da li mogu maksimalno 4 reklame da postavim na 1 stranu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
Ovako:
1. Zabranjeno je (AdSense ToS-om) da se reklame stavljaju na sajtove koje se ne nalaze na serveru koji je povezan sa internetom. Dakle, nemoj stavljati AdSense na stranice koje se nalaze samo na tvom računaru. 2. Razlog zbog kojeg dobijaš tzv. PSA (Public Service Ads) je taj da Google AdSense bot još uvek pretražuje tvoj sajt - "čita" sadržaj, gleda slike (tačnije alt tagove u slikama) i još uvek nije "naučio" sve o tvom sajtu, stoga nije u stanju da dostavi relevatne reklame. Ako je tvoj sajt bogat sadržajem, PSA će nestati brzo (nekada treba 2-3 sata, a nekada 2-3 dana; sve zavisi). Nemoj da brineš, to je sasvim normalno sa svim novim sajtovima. 3. Možeš da staviš maksimalno 3 bloka reklama. E sad, ti ne možeš da određuješ koliko ćeš reklama posativi po bloku (mada obično su u pitanju 3 ili 4 reklame na velikok baneru, dve na malom i tako dalje) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() 2. Taj sajt je prazan. Samo jedna html strana sa 2 java script koda (reklame) Jel treba ta stavim tagove Kod:
<meta name="keywords" content="wikipedia,encyclopedia" /> |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
@Schnak
Ne funckioniše AdSense tako kako ti misliš. Nisi ti taj koji određuje šta ćeš da reklamiraš već Google koji prvo pošalje brata robota da ti iskenira sajt pa onda kad vidi o čemu se na tvom sajtu radi ti dobijaš nasumično izabrane reklame koje Google postavlja na tvojoj stranici a koje su vezane za tematiku tvog sajta. Druga stvar... U lokalu ne možeš da koristiš AdSense tj. zabranjeno ga je koristiti na lokalnim računarima koji nisu vezani za neki punokrvni domen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
|
![]()
Znaci zabranjeno je i da pogledam sa harda stranu?
Ma kapiram to da ne mogu ja da odredjujem sta ce da bude na sajtu. Meni su potrebne samo reklame. Jel treba tu bese da napravim neki fajl za google bota (bilo je nesto u SKu o Google reklamama)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
Ništa specijlano. Ubaciš kod koji si dobio od Gugleta i za svaki slučaj uradiš Sitemap sajta i prijaviš ga na Google a onda čekaš
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
|
![]()
Sta je sitemap sajta? Kako da prijavim?
Jel ovo? Kod:
Site Authentication Protected Path Authentication URL Authentication Method Parameters Status Actions http:/ / usery7. co. cc http:/ / usery7. co. cc/ POST No parameters required. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() Sitemap pravis uz pomoc, hm, nekog alata. Google-aj "create a sitemap" i slicno. Potom, u okviru Google Webmaster Tools postavis sitemap. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Dobar-loš sajt | kinteC | Zanimljive Web lokacije | 223 | 20.12.2015 21:02 |
Kako proveriti gde je neki sajt hostovan? | freeminder | Internet usluge | 4 | 5.10.2008 4:31 |
TV reklame i koliko vas nerviraju | Jaguar | Opšta kultura | 374 | 14.3.2008 16:49 |
Kako da prikacim svoj sajt na int. | alien | Internet tehnologije | 12 | 8.6.2006 19:41 |