Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Strateške igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Strateške igre Potezne i real-time strategije...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 18.3.2009, 20:25   #1161
4th Dimension
Starosedelac

Član od: 22.10.2005.
Zahvalnice: 77
Zahvaljeno 231 puta na 166 poruka
Određen forumom Re: Igra li neko Hearts Of Iron 2 ?

Mislim da mu je problem što ide od Američke obale, i pokušava ih u Liverpul prebaciti preko Transport misije. A ona ima ograničenje u dometu.
Da ima način kako da se to izbjegne. Umjesto da transporte pošalješ Transpotr troops misijom, pošalji ih da se rebaziraju u Liverpul. Rebase misija nema dometa.
4th Dimension je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku 4th Dimension na korisnoj poruci:
masteri (18.3.2009)
Stara 18.3.2009, 20:44   #1162
Auror
Starosedelac

Član od: 11.12.2005.
Zahvalnice: 487
Zahvaljeno 329 puta na 171 poruka
Cool Re: Igra li neko Hearts Of Iron 2 ?

Evo dobro su ti rekli,a izmedju ostalog ove stvari su objasnjene u tutorialu. Najbolje ti je da odvojis 20 min da ga predjes jednom.
Auror je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Auror na korisnoj poruci:
masteri (18.3.2009)
Stara 23.3.2009, 17:24   #1163
Mean_Machine
Veteran

Član od: 21.1.2006.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 49 puta na 45 poruka

Jedno cudno pitanje.

Sada mogu da gradim nuklearne brodove (nosac aviona, krstarica i bojni brod). I extra je to sto im je domet 8000 i sto ne trose naftu ali sta cemo sa screen-ovima (razaracima i lakim krstaricama) kada isti imaju domet od 4000?

Jos jedna glupost. Znaci godina je 1951 (poceo sam 1939) ja igram kao Francuska (Spanija, Italija, Japan i deo Nemacke su moji). Drzim deo Koreje i Indokinu. SSSR drzi celu Indiju (koju je Japan ranije osvojio), celu Kinu i ima dosta puppeta u Evropi.

E onda Ameri objave rat SSSR onako iz cista mira. I ja moram da se povlacim iz Koreje i Indokine (tamo sam imao fortove oko Sajgona pa sam se tu ukopao). Nemam nista protiv objave rata ali mi smeta to sto i posle objave rata Amerika i dalje stancuje nosace ko idiot iako SSSR NEMA mornaricu a Amerika ima 50 klasicnih nosaca aviona i pravi ih i dalje.

Jel tako glup AI i u Armagedonu posto je ovo Doomsday. Ili se barem prilagodjava novo nastaloj situaciji.
Mean_Machine je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.3.2009, 9:48   #1164
4th Dimension
Starosedelac

Ne. to ti je USA AI. On je podešen da većinu resursa usmjeri ka mornarici i avijaciji, tako da malo tiga ostane za kopnene snage.
Stara 24.3.2009, 18:49   #1165
Mean_Machine
Veteran

Citat:
4th Dimension kaže: Pregled poruke
Ne. to ti je USA AI. On je podešen da većinu resursa usmjeri ka mornarici i avijaciji, tako da malo tiga ostane za kopnene snage.
Jasno je to meni ali malo je glupo pogotovo kada niko od neprijatelja nema mornaricu (Japan, Nemacka i Italija su moji tj. francuski) a oni i dalje stancuju nosace (sada ih imaju verovatno oko 50). SSSR ima nesto podmornica i to je to. Bilo bi pametno da su to bolje odradili.

Nego da se vratimo na mornaricu. Da li je uopste potrebno dodavati nuklearnim kapitalni brodovima razarace i lake krstarice?
Stara 24.3.2009, 19:01   #1166
Auror
Starosedelac

Potrebno je da bi imali 100% efektivnost,ali nije obavezno. Ali sta ce ti range 8000km,kad si vec osvojio toliko da mozes komotno rebase da odradis za novi range? Bolje ti je zastiti brodove.
Stara 24.3.2009, 20:51   #1167
masteri
Veteran

Član od: 17.1.2007.
Zahvalnice: 1.014
Zahvaljeno 231 puta na 107 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku masteri
Exclamation Re: Igra li neko Hearts Of Iron 2 ?

Kako to da ne mogu da izvedem airborne assault kada imam istrazene doktorine i stavio sam padobrance u transportere?
masteri je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.3.2009, 22:28   #1168
Mean_Machine
Veteran

Citat:
Auror kaže: Pregled poruke
Potrebno je da bi imali 100% efektivnost,ali nije obavezno. Ali sta ce ti range 8000km,kad si vec osvojio toliko da mozes komotno rebase da odradis za novi range? Bolje ti je zastiti brodove.
Ma pitam cisto onako. Mornarica mi uopste vise ni ne treba (sem transporta i konvoja).

Ali vrlo mi je glupo to sto su ubacili povecan domet nuklearnih brodova kada ostatak flote ne moze da ih prati. Bolje da su to ostavili na 4000 ili koliko je vec a da su malo poboljsali oklop i naoruzanje. A ovako nuklearni nosac je isti kao i moderan obican nosac
Stara 24.3.2009, 22:33   #1169
Mean_Machine
Veteran

Citat:
masteri kaže: Pregled poruke
Kako to da ne mogu da izvedem airborne assault kada imam istrazene doktorine i stavio sam padobrance u transportere?
Moras da sacekas dok organization aviona dostigne punu vrednost (ne znam tacno koliko) ceka se dosta ako si premestao avion i ako si vec vrsio neku misiju sa njim.

Padobranci su izuzetno fragile jedinica pa ako ne izvrsis skok sa vise divizija vrlo lako mogu da budu zbrisani ili ako im ne stigne neko pojacanje.

Meni se ne svidja sto ne mozes avionima da prevezes obicne jedinice (barem pesadiju sa nekom laksom brigadom) naravno u provinciju koja ima aerodrom.
Stara 25.3.2009, 14:18   #1170
director
Starosedelac

Član od: 13.3.2007.
Zahvalnice: 178
Zahvaljeno 179 puta na 158 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku director

Citat:
Mean_Machine kaže: Pregled poruke
Jasno je to meni ali malo je glupo pogotovo kada niko od neprijatelja nema mornaricu (Japan, Nemacka i Italija su moji tj. francuski) a oni i dalje stancuju nosace (sada ih imaju verovatno oko 50). SSSR ima nesto podmornica i to je to. Bilo bi pametno da su to bolje odradili.

Nego da se vratimo na mornaricu. Da li je uopste potrebno dodavati nuklearnim kapitalni brodovima razarace i lake krstarice?
Znaju developeri da će svako kad završi sa prirodnim neprijateljima krenuti na svoje dojučerašnje saveznike. Zato SAD non stop stancuje mornaricu kako bi se lakše branila.
director je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.3.2009, 14:01   #1171
4th Dimension
Starosedelac

Citat:
Mean_Machine kaže: Pregled poruke
Ma pitam cisto onako. Mornarica mi uopste vise ni ne treba (sem transporta i konvoja).

Ali vrlo mi je glupo to sto su ubacili povecan domet nuklearnih brodova kada ostatak flote ne moze da ih prati. Bolje da su to ostavili na 4000 ili koliko je vec a da su malo poboljsali oklop i naoruzanje. A ovako nuklearni nosac je isti kao i moderan obican nosac
Pa kakve veze ima to što radi nosač na nuklearni pogon sa time da ima bolje naoružanje. A i oklop. Pa neće bre da ispaljuje nuklearke na neprijatelja. Da ne pominjem da nosač sam po sebi netreba imati ništa više od lakih AAA topova na sebi. Njegovo naoružanje su njegove eskadrile, i zato su nosači efikasni. Možeš da koristiš sasvim fino nosače iz '40 u '50 ako imaju moderne CAG.
Stara 1.4.2009, 22:25   #1172
polemarh
Novi član

Član od: 1.4.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

U jeee, ko bi reko da ovako "nepopularna" igra privlaci toliko paznje na SK forumu. Elem, nisam procitao sve sto je u ovaj temi ali cini mi se da bi ovde mogao da se nadje neko zainteresovan za multiplayer. Ja sa par prijatelja vec duze vreme igram ali na zalost malo nas je (samo pet ljudi) pa reko da vidim ima li u ovoj zemlji srbiji neko ko pika hoi na net-u.
Trazih ljude na paradoxovom forumu ali nema leba, sve neki stranci, a vala mrzi me da kucam engleski.
Eto ako ima neko daj da dogovaramo termin.
polemarh je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.4.2009, 20:59   #1173
polemarh
Novi član

Pa bre sta bi? Nije valjda da svi igraju samo singleplayer.
Stara 2.4.2009, 22:09   #1174
Auror
Starosedelac

Brate igrao sam tako davno HOI multiplayer da se vise ni ne sjecam kako se namjesta to preko hamachija. A i nemam vremena. A ni zelje jer sam doktorirao sve aspekte igre! Cekam 3 dio da se malo patim.
Stara 2.4.2009, 23:44   #1175
4th Dimension
Starosedelac

Ja sam vezara bio i ostao. Znam teoriju u prste, ali sam kod praktičnog dijela... a i nemam vremena.
Jedino možda ako bi bilo više ljudi, pa bih onda igrao kakvog minora, tek onako da *****.
Stara 3.4.2009, 23:30   #1176
polemarh
Novi član

Citat:
Auror kaže: Pregled poruke
Brate igrao sam tako davno HOI multiplayer da se vise ni ne sjecam kako se namjesta to preko hamachija. A i nemam vremena. A ni zelje jer sam doktorirao sve aspekte igre! Cekam 3 dio da se malo patim.
Ih jedno je da rasturas SP a nesto sasvim drugu kad je covek s one strane "mape"... trenutno je valkyria ugasena ali nema potrebe da se igra preko hamchia. dovoljno je samo ip host i lepo radi preko internet opcije.
Neznam necu nikoga da teram ali ako ima neko raspolozen za neki ozbiljniji MP to bi dobro bilo. Kad kazem ozbiljniji ne mislim na neki hard core razvaljianja igre nego samo da se ne prave gluposti i s***** partija ostalim ljudima.
Stara 4.4.2009, 2:04   #1177
Sarmatian
Starosedelac

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka

Ja bih mozda probao mada mislim da sam slab za multiplejer, ali najveci problem mi je vreme.

Takodje, zavisi kakva bi bila organizacija igre, pravila itd...
Sarmatian je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.4.2009, 23:44   #1178
Mastermind
Novi član

Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 5 puta na 3 poruka

evo ja bih rado probao multiplayer! aj ako si i dalje zainteresovan pisi na PM
Mastermind je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.4.2009, 22:42   #1179
vukoja
Član

Član od: 21.12.2008.
Zahvalnice: 56
Zahvaljeno 72 puta na 32 poruka

Evo i ja da se prikljucim vama koji igraju HOI 2. Da li treba da instaliram neki patch uz igru i ako moze link?

E sad glavno pitanje.
Ako moze neko da mi da par upustava kako bi bilo najbolje da krenem sa Jugoslavijom.Jer koliko sam video igra je veoma kompilikovana (sto mi se svidja). Jedino sto sam do sad igrao a da ima mikormenadzment su TW igre (ako uopste mogu da kazem da igre iz TW serijala imaju mikromenadzment jer su prema ovome kao maciji kasalj)
vukoja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.4.2009, 7:25   #1180
director
Starosedelac

Član od: 13.3.2007.
Zahvalnice: 178
Zahvaljeno 179 puta na 158 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku director

Polako. Prvo ti kreni sa Nemačkom ili SSSR na nekom lakšem nivou dok ne naučiš igru pa onda igraj sa egzotičnim zemljama. U suštini da bi uspeo sa malim zemljama moraš znati dobro kako AI funkcioniše jel u fer borbi sa velikim nemaš nikakve šanse. Imaš u ovoj temi dosta o tome ali dok svojom rukom/glavom to ne pređeš igranje sa YU može biti jako zamorno i frustrirajuće. Da ti sve to pišem trebao bi mi sajt a ne par rečenica te ću to prepustiti nekom vrednijem.

Inače HOI 3 izlazi posle leta.
director je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
arsenal of democracy, hearts of iron, hearts of iron 2, iron cross, rat, strategija, wwii

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 22:57.