Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Akcione igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Akcione igre First-person-shooteri i slično...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 22.4.2009, 17:12   #861
matrix_ninja
Veteran

Član od: 13.1.2007.
Zahvalnice: 505
Zahvaljeno 162 puta na 126 poruka
Određen forumom Re: S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

OMG kako je gadan ovaj burer... a himeru, vidio sam je negdje u SoC-u ili CS ... al na zidu
matrix_ninja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.4.2009, 15:10   #862
ktulu
Član

Član od: 29.1.2007.
Zahvalnice: 47
Zahvaljeno 123 puta na 90 poruka

Znam da je malo offtopic ali nisam za sada želeo da pravim novi topic.
Imam jedan čudan problem. Prešao sam Clear Sky i uninstalirao igru. Uninstall je trajao 2-3 sekunde i sve je prošlo glatko ali sad odmah primetio da je sama uninstalacija skinula tek oko 1GB prostora (možda i manje) a, koliko se sećam, Clear Sky zauzima preko 5GB.
Sabiranjem foldera i praznog prostora na HDD-u vidim da mi fali oko 6GB. Na Gamespot forumu sam naišao na lika koji ima isti problem ali mu niko nije odgovorio. Tražio sam na GSC Gameworld forumima i bilo šta vezano za ovakav problem ali nisam baš našao rešenje.
Naravno, skenirao sam PC sa tri različita anti malware/spyware programa i uradio "chkdsk d: /r" i nisam našao nikakve greške i probleme. Ne treba ni napominjati da znam kako se računa HDD space tj. da nisam omašio kilobajte, megabajte i gigabajte itd .

Inače, igra je bila instalirana na D: particiji na HDD Western Digital WD1600AAJS, Windows XP SP2.

Jel' imao još neko ovakav problem ili da bar imate neke ideje čime da ovo sredim? Naravno, format bi rešio stvar ali mi je sada mučno da prebacim gomilu sadržaja i da sve sređujem ispočetka.
ktulu je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.4.2009, 20:07   #863
purke62
Veteran

Član od: 22.7.2008.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 301 puta na 180 poruka

Citat:
ktulu kaže: Pregled poruke
Imam jedan čudan problem. Prešao sam Clear Sky i uninstalirao igru. Uninstall je trajao 2-3 sekunde i sve je prošlo glatko ali sad odmah primetio da je sama uninstalacija skinula tek oko 1GB prostora (možda i manje) a, koliko se sećam, Clear Sky zauzima preko 5GB.
Sabiranjem foldera i praznog prostora na HDD-u vidim da mi fali oko 6GB. Na Gamespot forumu sam naišao na lika koji ima isti problem ali mu niko nije odgovorio. Tražio sam na GSC Gameworld forumima i bilo šta vezano za ovakav problem ali nisam baš našao rešenje.
Naravno, skenirao sam PC sa tri različita anti malware/spyware programa i uradio "chkdsk d: /r" i nisam našao nikakve greške i probleme. Ne treba ni napominjati da znam kako se računa HDD space tj. da nisam omašio kilobajte, megabajte i gigabajte itd .

Inače, igra je bila instalirana na D: particiji na HDD Western Digital WD1600AAJS, Windows XP SP2.

Jel' imao još neko ovakav problem ili da bar imate neke ideje čime da ovo sredim? Naravno, format bi rešio stvar ali mi je sada mučno da prebacim gomilu sadržaja i da sve sređujem ispočetka.
Jesi li pprobao Disk Cleanup.Prvo očisti registri i probaj ovo,neznam nisam imao sličan proble,barem ne sa Stalkerom.Jesam sa nekim drugim programima.
purke62 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.4.2009, 20:13   #864
flamingos
Deo inventara foruma

Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka

Citat:
ktulu kaže: Pregled poruke

skini i instaliraj program revo uninstaler trebalo bi da je besplatan i u njemu pretrazi za ostale repove nakon deinstalacije igrice..takodje kao sto je purke rekao procisti regirstry i defragmentisi ga nekim registry defragmenterom poput iobit registry defrag..
flamingos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.4.2009, 15:07   #865
ktulu
Član

Član od: 29.1.2007.
Zahvalnice: 47
Zahvaljeno 123 puta na 90 poruka

Hvala na predlozima, probao sam sve ovo. Na kraju je ispalo da je System Volume Information na D: particiji bio oko 6GB i tu sam našao većinu ostataka Clear Sky-a . Izgleda je WinXP automatski napravio System Restore Point pri uninstalaciji igre i sve turio u System Volume Information folder. Ja nisam menjao default opcije za pristup tim folderima (a system restore mi je uključen) pa sam i zaboravio koliko stvari može da stane tu a da Total Commander ne registruje tačnu veličinu foldera.
ktulu je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.4.2009, 12:28   #866
testera
Veteran

Član od: 9.2.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 254 puta na 136 poruka

Jel moze odmah posle instalacije igre da se instalira samo patch 1.5.0.7, bez instaliranja prethodnih verzija?

Koje modove preporucujete za pocetak?
testera je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.4.2009, 12:40   #867
GordoN
Veteran

Član od: 24.4.2006.
Zahvalnice: 252
Zahvaljeno 171 puta na 123 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku GordoN Slanje poruke preko Yahooa korisniku GordoN

Moze. Evo ja sam bas pre neki dan instalirao igru pa patch 1.5.07 i nekoliko modova(ballistics_mod_v.5 , betterweaponsounds_b2 i calibrated_scopes_reticles). I sada napokon ovim prvim modom, lovacka puska ubija iz prve sa nekoliko metara, a metak u glavu je u 98% slucajeva sigurna smrt. Tako da bih ja tebi preporucio ove modove...
GordoN je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.4.2009, 14:20   #868
Luka.zip
Starosedelac

Član od: 28.2.2009.
Zahvalnice: 129
Zahvaljeno 700 puta na 440 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Luka.zip

To mi je i bila jedina zamerka za igru, sto su malo nerealno odradili recimo deo na pocetku, kad one odmetnike koji na sebi imaju samo jaknicu trebas da pogodis nekoliko puta lovarom da bi ih ubio.Inace sve ostalo je fenomenalno, ja sam je zavrsio sa 1505 patchom, i bez bugova sam prosao do kraja.
A takodje volim da istrazujem zonu, pa sam tako u swampu cak uspeo da pronadjem onaj najbolji detektor, i onda je bila laganica za artefakte...

Btw, Listam malo temu unazad i naidjem na ovo:
Citat:
Psycho13 kaže: Pregled poruke
Ma ja sam odusto od igre zbog glupe radijacije!Ides malo negde odmah umires!Ma tu glupost od igre sam odmah izbrisao!!!
i mene zaboleo stomak od smejanja...
Luka.zip je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Luka.zip na korisnoj poruci:
... i bidi fin (30.4.2009)
Stara 2.5.2009, 15:42   #869
goodlikesweeper
Veteran

Član od: 18.12.2007.
Zahvalnice: 520
Zahvaljeno 356 puta na 192 poruka

Kakva je situacija sa optimizacijom ove igre? Da li su patchevi smanjili zahtevnost(i ispravili bagove, naravno)? Da li bi mi neko slucajno mogao reci sta mogu otprilike ocekivati na mom racunaru(pise u profilu) sa poslednjim patchom?
goodlikesweeper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.5.2009, 15:50   #870
Devilish Soldier
Deo inventara foruma

Član od: 18.1.2009.
Zahvalnice: 787
Zahvaljeno 1.296 puta na 728 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Devilish Soldier

Citat:
goodlikesweeper kaže: Pregled poruke
Kakva je situacija sa optimizacijom ove igre? Da li su patchevi smanjili zahtevnost(i ispravili bagove, naravno)? Da li bi mi neko slucajno mogao reci sta mogu otprilike ocekivati na mom racunaru(pise u profilu) sa poslednjim patchom?
naravno ispravlja bagove,a dali mozes da igras proveri na ovom sajtu
http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest
znaci izaberes igru u ovom slucaju stalker clear sky i kliknes can you run it i on ce ti izbaciti dali ces podrzati igru ili ne
Devilish Soldier je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.5.2009, 15:54   #871
vdr1981
Član

Član od: 13.7.2007.
Zahvalnice: 33
Zahvaljeno 84 puta na 43 poruka

Citat:
Optimizacije je ostala na istom nivou ali su bagovi vecinom ispeglani...
Sa tvojom konfom,uz iskljucivanje odredjenih graf.efekata, igra ce lepo da sljaka.Nemoj da te iznervira los FPS na samom pocetku igre, cini mi se da je CS najzahtevniji upravo u CS bazi zbog ogromnog broja poligona i detalja.Posle je dosta bolje...
vdr1981 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku vdr1981 na korisnoj poruci:
goodlikesweeper (2.5.2009)
Stara 3.5.2009, 18:55   #872
goodlikesweeper
Veteran

Uh, najgore optimizovana igra ikada...uzas! Probacu na guglu da nadjem neke savete, ali stvarno nemam reci, ne izgleda ni upola dobro koliko zapinje i secka. I od patcheva sam instalirao 1.5.07 jer samo za njega ima no-cd. Da li taj no-cd radi i sa ovim novijim patchevima ili ne?
Stara 3.5.2009, 21:14   #873
gamer4life
Veteran

Član od: 4.2.2008.
Zahvalnice: 246
Zahvaljeno 142 puta na 94 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku gamer4life Slanje poruke preko Skypea korisniku gamer4life

Citat:
Uh, najgore optimizovana igra ikada...uzas! Probacu na guglu da nadjem neke savete, ali stvarno nemam reci, ne izgleda ni upola dobro koliko zapinje i secka. I od patcheva sam instalirao 1.5.07 jer samo za njega ima no-cd. Da li taj no-cd radi i sa ovim novijim patchevima ili ne?
Ako ti secka u CS bazi, ali kad izadjes u mocvaru ne, onda je normalno, stvarno je ta baza pretrpana objektima i Clear Sky stalkerima koji svi imaju nove i detaljnije modele tako da to zna da optereti. Ako cepka puno i u mocvari onda je to druga prica. Sto se tice peca, 1.5.7 lek ne radi za 1.5.8, ali mislim da je osmica samo za multiplayer. Ako hoces savete za optimizaciju, pogledaj tweakguides.com
gamer4life je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.5.2009, 21:47   #874
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.757
Zahvaljeno 4.132 puta na 2.699 poruka

Ma nije stvar u modelima, nego u prenabuzenim AI skriptama za likove. Zna da preoptereti slavije procesore.
player1 je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.5.2009, 21:49   #875
gamer4life
Veteran

Slanje poruke preko MSN-a korisniku gamer4life Slanje poruke preko Skypea korisniku gamer4life

Citat:
player1 kaže: Pregled poruke
Ma nije stvar u modelima, nego u prenabuzenim AI skriptama za likove. Zna da preoptereti slavije procesore.
Moja greska, hvala na ispravci.
Stara 3.5.2009, 21:54   #876
goodlikesweeper
Veteran

U CS bazi ne secka nego mili....10 ili manje frejmova. U mocvari 15-25-30, bas i nisam zadovoljan, s obzirom na to kako izgleda. I to sa iskljucenim god rays zracima. Ajde videcu jos malo da podesim...

I da, cujem da igra ni ne koristi vise jezgara kako treba, vec negde oko 60% procesora... uzas jednom recju. Mada nasao sam neki hack koji bi mozda trebalo igru da natera da koristi oba jezgra.

Mislim, svaka cast momcima, jedni su od retkih koji se stvarno zalazu, koji zele da prave teske i komplikovane igre umesto idiot/consols users frendly igrica, ali majku mu sta to vredi kad igras sa 15 frejmova...i jos kad se doda cinjenica da su protivnici ubitacni, prebudzeni i da moras da stedis municiju dok nisanis sa tih, ne bas sjajnih, 15 frejmova, igranje vise deluje kao obaveza...

edit: Evo radi nekako, sa malo tweakovanja i podesavanja. Nije sjajno, ali nema veze, okej je, prezivecu.

Poslednja ispravka: goodlikesweeper (3.5.2009 u 22:56)
Stara 4.5.2009, 4:32   #877
purke62
Veteran

Član od: 22.7.2008.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 301 puta na 180 poruka

Citat:
U CS bazi ne secka nego mili....10 ili manje frejmova. U mocvari 15-25-30, bas i nisam zadovoljan, s obzirom na to kako izgleda. I to sa iskljucenim god rays zracima. Ajde videcu jos malo da podesim...

I da, cujem da igra ni ne koristi vise jezgara kako treba, vec negde oko 60% procesora... uzas jednom recju. Mada nasao sam neki hack koji bi mozda trebalo igru da natera da koristi oba jezgra.

Mislim, svaka cast momcima, jedni su od retkih koji se stvarno zalazu, koji zele da prave teske i komplikovane igre umesto idiot/consols users frendly igrica, ali majku mu sta to vredi kad igras sa 15 frejmova...i jos kad se doda cinjenica da su protivnici ubitacni, prebudzeni i da moras da stedis municiju dok nisanis sa tih, ne bas sjajnih, 15 frejmova, igranje vise deluje kao obaveza...

edit: Evo radi nekako, sa malo tweakovanja i podesavanja. Nije sjajno, ali nema veze, okej je, prezivecu.
Samo hrabro stlkeru,ne obaziri se na frejmove,već na anomalije, mutante, neprijatelje.Clear Sky je dobila neka priznanja , ko fol najbolja grafika za 2008 ,ali ne obaziri se na to,nemoj da te to izbaci iz ravnoteže,Zona je prepuna izazova i sad sa ptchom 1507 prilično očišćena od bagova.Ne znam na kojoj rezoluciji igraš ali tvoja HD 4670 bi trebala da bez nekih većih problema proguta sve.Moja matora X 1650pro na rezoluciji 1024x 768 u startu na full podešavanjima ide 7-9 fps.Nije za igru ali baš lepo izgleda.Možda je lepo malo netačan izraz ali u svakom slučaju impresivno.Igrao sam je kod komšije na HD 4850 u rezoluciji 1680x1050 i sve full, i nemam reči.Nema Vistu ni Win7 pa da je pogledam u DirectX10,a moraću da mu instaliram samo zbog tog, dobro si me potsetio.Samo da vidim da li su u pravu oni koji to tvrde, da je tek pravi osećaj u DX10.
Većina ima problema sa fps uSler Sky bazi i kad uđu u Agroprom nivo.Pretpostavljam da je razlog previše NPC na malom prostoru a mape same po sebi ogromne.Agroprom je pretrpan sa NPC-ovima mutantima, anomalijama itd.Meni je i na najnižim podešavanima štucala u Agroprom nivou.
Ma.....ja na grafiku obraćam malo više pažnje tek kad treći put počnem igru tipa Stalker.Hehe,pa zar ima još neka takva igra.Tvrdim odgovorno da nema.

Poslednja ispravka: purke62 (4.5.2009 u 5:20)
purke62 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.5.2009, 9:31   #878
goodlikesweeper
Veteran

Jeste igra lepa, ali oni su samo na stari endzin koji ljudski ni ne podrzava multi core procesore nagruvali brdo grafickih efekata, vece teksture i broj poligona, a od optimizacije nista. Ne moze to tako, ovaj razvojni tim neke zestoke probleme ima, ili su dobili premalo vremena i para, ili im planiranje ne ide od ruke.

Eh, radila je jos nekako u mocvari, ali kad sam dosao na sledecu mapu, cim pridjem nekim zgradama ili stalkerima, opet frejm rejt 10. Moracu jos smanjivati grafiku, verovatno dok je ne dovedem do nivoa SoC....
Stara 4.5.2009, 18:10   #879
FlaSHBacK
Član

Član od: 24.9.2007.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku FlaSHBacK

Postoji li vise krajeva u ovoj verziji igre?..Znam da je prosli imao koliko znam 2 prava i nekoliko fejkova..
FlaSHBacK je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.5.2009, 18:23   #880
gamer4life
Veteran

Spoiler za Ako bas zelis da znas...:
Ima samo jedan kraj, jer kad bi bilo vise mogucnosti za zavrsetak ovo se ne bi moglo nadovezati na SoC pricu.

Kad smo vec kod toga, evo sta sam ja shvatio o prici STALKERa (oba dela). Pogledajte stalker.zip. Ako sam nesto lose napisao, slobodno me ispravite, jer je ovo iz mog licnog iskustva i shvatanja. Video sam mnogo, po meni barem, pogresnih tumacenja price STALKERa pa sam ovo napisao.

Evo malo razbibrige:
Nadjite razlike i slicnosti izmedju ove dve slike

Priloženi fajlovi
Tip fajla: zip stalker.zip (2,3 KB, 49 puta viđeno)

Poslednja ispravka: gamer4life (4.5.2009 u 20:53) Razlog: dodao razbibrigu
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku gamer4life na korisnoj poruci:
FlaSHBacK (4.5.2009)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
clear sky, stalker

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl BigBadVuk Akcione igre 1890 14.5.2025 19:41
Greške/zamerke Nash Knight Tekstovi u SK 285 23.9.2016 5:55
S.T.A.L.K.E.R. i mod FLOAT 32 - 0.36 a suspirija Akcione igre 5 2.5.2007 17:56
S.T.A.L.K.E.R. Aftermath Trailer illidan Akcione igre 11 26.12.2006 17:48

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 19:39.