![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.136
Zahvaljeno 4.203 puta na 1.262 poruka
|
![]()
Ako imate neko svoje misljenje na temu aktuelne kolumne molimo vas da ga podelite sa ostalim forumasima u ovoj temi.
Kolumna je lični komentar istaknutog novinara nekog lista na neku pojavu. Za razliku od reportaža i ostalih tekstova koji bi trebalo da budu objektivni, kolumna podleže subjektivnosti autora, zato se grafički drugačije predstavlja od ostatka časopisa. Svi komentari koji nisu konstruktivni i u sebi sadrže govor mržnje će biti obrisani bez obrazloženja. Diskutujemo o kolumni i vasem misljenju o stavovima koje Kuzma iznosi u njima a ne psihoanalizom autora... "Energetski vampiri" koji samo kritikuju a pri tom ne kazu nista konstruktivno, vide u svemu samo lose i bave se teorijama zavere bice brisani bez obrazlozenja. Pročitajte pravila foruma. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
^^Slazem se. Prilicno razlicito od dosadasnjih
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 7.3.2006.
Zahvalnice: 1.167
Zahvaljeno 647 puta na 285 poruka
|
![]()
Rekoh ja da brak na njega lepo utice...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.744
Zahvaljeno 4.129 puta na 2.698 poruka
|
![]()
Zar nisu francuzi kasnije potupno iskulirali odluku evropskog suda, i ipak uradili kako Sarkozi oce?
Bar sam tako nesto negde procitao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa i jesu to Francuzi uradili.
Inace, nisam citao text (mozda kasnije) pa ne mogu da kazem nesto vise... ![]() http://www.sk.rs/forum/showpost.php?...0&postcount=97 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.3.2009.
Zahvalnice: 2.048
Zahvaljeno 971 puta na 571 poruka
|
![]()
Odlicna recenzija.Smesna kao i uvek.Kada kod citam Qzminu kolumnu ja puknem od smeha,ali je prosla neprevazidjena!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka
|
![]()
Odličan tekst u kojem Miodrag pretpostavlja situaciju kad bi se ovako nešto desilo i u Srbiji.
![]() a što se tiče humora,tu ga je odavno prestigao urednik. ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sass Drake na korisnoj poruci: | ||
player1 (2.6.2009) |
![]() |
#9 |
Starosedelac
Član od: 11.12.2005.
Zahvalnice: 487
Zahvaljeno 329 puta na 171 poruka
|
![]()
Ja ne vidim zasto bi neko na ovakav tekst pucao od smijeha.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
Član od: 2.11.2008.
Zahvalnice: 499
Zahvaljeno 1.348 puta na 495 poruka
|
![]()
Ovo je dobar, politicki angazovan tekst sa lepim argumentima, pojasnjenjima i kulturno obrazlozenim stavovima. Ocu starog Kuzmanovica nazad a ne ovog sto sad pise tekstove
![]() Sjajan tekst jedan od ozbiljnijih a opet zacinjen sa osvrtom na nase cenjene provajdere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
Član od: 30.3.2007.
Zahvalnice: 112
Zahvaljeno 618 puta na 438 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
Član od: 10.4.2006.
Zahvalnice: 167
Zahvaljeno 485 puta na 232 poruka
|
![]()
Занимљив текст.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.172
Zahvaljeno 5.001 puta na 2.914 poruka
|
![]()
Pa nije ovo Skandal ili Svet da treba da lupetara gluposti da bi se publika zabavljala.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci: | ||
Wolverine (11.6.2009) |
![]() |
#15 |
Starosedelac
Član od: 29.10.2005.
Zahvalnice: 5.228
Zahvaljeno 642 puta na 306 poruka
|
![]()
Vraca se u formu...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Veteran
Član od: 19.12.2005.
Zahvalnice: 535
Zahvaljeno 194 puta na 118 poruka
|
![]()
Ne bas, umeo je on i ranije da napise ovakve, da kazem, ''politicki angazovane'' tekstove, mene je naprimer najvise i kupio bas takvim kolumnama. Ova mozda nije najbolja od te sorte, ali je svakako veoma bitna zbog teme koju pokriva. Ja, na primer, uopste nisam znao za ovo (na moju sramotu) i drago mi je sto ovakav predlog nije prosao.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zone2403 na korisnoj poruci: | ||
Auror (6.6.2009) |
![]() |
#18 |
Član
Član od: 6.6.2009.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Dobar text ima pravo samo ja smatram da je taj zakon otpocetka bio osudjen na neuspeh tako da...na zapadu nista novo...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Član
Član od: 6.6.2009.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
jeste svet ali kompjutera
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Član
|
![]()
Ovaj teks je izuzetan ne zbog same teme nego načina projekcije iste na trenutno stanje svesti "javnosti " u Srbiji.
Skrivanje iza fanatizama tipa "Evropa nema alternativu" postalo je opšte mesto za sve svinjarije vlasti u poslednjih nekoliko godina. Stavovi tipa mi smo u uvek pravu jer smo za EU, a svi koji misle drugačije su "...retrogradni protivnici Eu integracija, maračnjaci iz prošlosti, snage haosa i bezumlja...", je čista staljinistička estetika svesti i pristupa vlasti i državi. Pretvaranje jedne političke tvorevine zasnovane na čisto ekonomskim interesima u idealizovani apstraktini pojam budućeg raja, kao pandana nikad dostignutoj ni prežaljenoj "svijetloj socijalistićkoj budućnosti" preobražava u parodiju samu ideju kojoj tako beskompromisno teži. Da ne bude zabune ja želim Srbiju u Eu, ali smatram da je mnogo važnije od članstva sam put u ispunjavanju uslova. Izgradnja institucija države prema evropskim standardima i na njima zasnivanje jednog funkcionalnog društva je suštinski važno za ovu zemlju. Kada mi dostignem željeni nivo razvoje da bez ikakvih uslovljavanja možemo da postanemo članovi, ond treba dobro da razmislimo da li nam je to u interesu ili ne. Za suprotnu opciju imamo primer Bugarske koja je tako slepo jurišala ka članstvu, ispunjavala forumu, a ne suštinu da od članstva danas nema nikakve koristi. Bugarski parlament je na brzinu usvajao na stotine zakona, na engleskom jeziku ne razumevajući ni šta se usvaja ni zašto. Danas imaju prosečnu platu jedva preko 300 e. Nekritički, fanatični pristup bilo čemu je štetan i kontraproduktivan što se najbolje vidi iz toka evropskih integracija Srbije, koje postaju izgovor za svaki nepopularan potez vlasti, nekad čak direktno i očigledno na štetu države i naroda. U tekstu je dat vrlo dobar i vrlo realan scenario metastaze gluposti, a sve pod krinkom Eu fanatizma. Takav staljinistički pristup evropskim vrednostima polako počinje da deluje sasvim kontraproduktivno na sve koji imaju bar malo mozga i umeju sami da razviju kritičko mišljenje umesto da ga pozajmljuju sa TV-a. Što se tiče konkretne teme Quzma je u pravu "we dodged the bullet", ali na žalost toliko smo ih dosada popili u glavu, da mi se čini da ovaj ne bi ni osetili, jer anestezija zvana "Eu nema alternativu" se upumpava u vene ovog društva svakodnevo u neograničenim količinama. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku blueboyns na korisnoj poruci: | ||
Asmodeus (29.6.2009) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|