Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Aplikativni softver
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Aplikativni softver Svi programi i alati koji se ne uklapaju ni u jednu od ponuđenih kategorija

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 18.8.2009, 14:50   #1
BORG
Član

Član od: 13.12.2006.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom Brzina i protok

Moze li neko da mi preporuci neki programcic za testiranje brzine i protoka moje nove konekcije inace adsl 3mbit-a navodno i ako znate koliki bi downnload trebalo da bude za tako deklarisanu konekciju? Hvala!
BORG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.8.2009, 14:53   #2
alkatraz
Član

Član od: 31.5.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 58 puta na 50 poruka
Određen forumom Re: Brzina i protok

Citat:
BORG kaže: Pregled poruke
Moze li neko da mi preporuci neki programcic za testiranje brzine i protoka moje nove konekcije inace adsl 3mbit-a navodno i ako znate koliki bi downnload trebalo da bude za tako deklarisanu konekciju? Hvala!
www.speedtest.net
Racunaj gubitak do 15% max na 3 mb/s.
alkatraz je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku alkatraz na korisnoj poruci:
BORG (18.8.2009)
Stara 18.8.2009, 17:47   #3
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka

Citat:
Na prvi deo pitanja ti je vec dat odgovor, a sto se tice drugog dela pitanja, teoretski bi trebao da imas 384 kB/s, ali ces u praksi najverovatnije imati oko 320 kB/s (naravno tu ce verovatno da postoji jos poneko malo odstupanje od te vrednosti, u zavisnosti od drugih faktora, ali to bi u sustini trebalo da bude to).
Marti Misterija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.8.2009, 18:40   #4
Spawn BG
V.I.P.

Član od: 26.12.2005.
Zahvalnice: 409
Zahvaljeno 344 puta na 280 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Spawn BG

Ja na SBB 3Mb dobijam do 360kB/s (naravno, ne uvek) tako da bi mogao da očekuješ najviše toliko (naravno, u zavisnosti šta i odakle skidaš, pri tome ne mislim na torente), jer i kada se skida nešto veće što nema veze sa torentima, od opterećenosti servera sa kojeg se skida zavisi koju ćeš brzinu ostvariti...
Spawn BG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.8.2009, 21:51   #5
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Ako na ADSL-u bude dobio toliko tokom skidanja torrenta, jedino sto mu preostaje je da skace od srece posto inace cisto sumnjam da kad je pomenuo download nije mislio na torrente vec na klasican download.
Stara 19.8.2009, 12:36   #6
BORG
Član

Član od: 13.12.2006.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka

Mislio sam na klasicni download koji je realno za skidanje w7 sa njihovog sajta uzeo vise od 3 sata, sa brzinama od 120 do 320 bar ono sto pokazuje firefox dovnloader. Mene je najvise zanimalo dali su to uobicajene vrednosti. Medjutim posto sam testiro konekciju na gore navedenoj adresi blago receno iznenadio sam se sa uploadom koji je bio gori cak i od dial-up -a! E sada koliko ubrzanje mi donose torrenti i koji bi bio free for all a ipak da ne usisava viruse?
BORG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.8.2009, 19:50   #7
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Sto se tice pitanja ubrzanja koriscenjem torrenta, to ce ti zavisiti od mnogo faktora kao npr. "popularnosti" torrenta tj. broja seedera i leechera i njihovog odnosa, sajta sa kojeg si skinuo torrent i uploada ljudi koji koriste isti etc. tako da ces neke torrente i u nekom trenutku moci da skidas maksimalnom brzinom dok ce se neki cak i vuci - gore nego na dial-upu, tako da ce ti sve to zavisiti od slucaja do slucaja i niko ti ne moze dati konkretan odgovor na to.
Tu ti upload nije toliko bitan osim ukoliko ne moras da odrzavas ratio, sto je vrlo bitno za privatne trackere, ali posto ces koristiti public trackere, to sad nije ni bitno, narocito sto sa nasim odnosom ULL i da hoces neces moci da imas neki dobar ratio. U stvari mozes, ali to je neka druga prica i taj nacin ti ne bih preporucivao, narocito jer ti ne treba.
Sto se tice drugog dela pitanja, najveci broj njih su public trackers i oni su free for use a sto se tice pitanja vezanog za viruse i njihovo usisavanje, tu vec moras sam da otvoris cetvore oci, sta skidas i odakle, da se naoruzas dobrom zastitom i dobro proveravas skinute fajlove, jer postojanje virusa u njima je od slucaja do slucaja, tj. uglavnom ih nema ali to nije pravilo tako da mozes i da naletis na nekog. Ali ovo ne treba sad da te previse zabrine i napravi paranoju i strah od torrenta.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Marti Misterija na korisnoj poruci:
BORG (20.8.2009)
Stara 20.8.2009, 13:03   #8
Spawn BG
V.I.P.

Član od: 26.12.2005.
Zahvalnice: 409
Zahvaljeno 344 puta na 280 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Spawn BG

Marti, može se dobar ratio ostvariti i bez toga što si ti mislio... samo treba dovoljno dugo ostaviti aktivan torent, uvek se nađe neko kome to treba. Naravno, svi bi voleli da rade kao komarci - ubodu, pa odu. Na privatnim trakerima ne može tako, ali se može nekako pratiti.
Spawn BG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.8.2009, 14:02   #9
unique93
Deo inventara foruma

Član od: 10.3.2009.
Zahvalnice: 725
Zahvaljeno 1.760 puta na 893 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku unique93

Citat:
moze speedplexer
http://www.speedplexer.com/
unique93 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.8.2009, 14:41   #10
dzonihsv
Deo inventara foruma

Član od: 26.9.2006.
Zahvalnice: 1.682
Zahvaljeno 5.818 puta na 3.141 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku dzonihsv

Za one koji ne znaju!

Uporedo sa speedtestom koji meri protok u kb/s (mada ima u opcijama i to da se promeni) imate i njegovu varijantu sa kojom možete testirati realan download (kB/s).

http://speedtest.netcologne.de/

dzonihsv je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.8.2009, 18:11   #11
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Citat:
Spawn BG kaže: Pregled poruke
Marti, može se dobar ratio ostvariti i bez toga što si ti mislio... samo treba dovoljno dugo ostaviti aktivan torent, uvek se nađe neko kome to treba. Naravno, svi bi voleli da rade kao komarci - ubodu, pa odu. Na privatnim trakerima ne može tako, ali se može nekako pratiti.
Nisam ni rekao da ne moze ali sam takodje i naveo da sa odnosom DL:UL kakav je kod nas to bas i nije tako lako izvodljivo. Ja kad skinem i ostavim skinuto da stoji duze vremena, tj. seedujem, ali sta da radim kada dosta skidam i kada ostavim vise fajlova koje sam skinuo otvorene za UL, moja brzina UL kada se podeli na njih postaje vise nego jadna tako da bi mi trebala citava vecnost za neki minimalni ratio.
Mada tek sad vidim da je on u mom prethodnom postu DL iza znaka : preopznao kao .
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Protok dok kompjuter miruje, svchost.exe joximovic Operativni sistemi 17 18.6.2009 23:48
Dovoljna brzina Interneta za HD video streaming Predrag Stankovic Video/TV softver 11 3.11.2008 17:54
Ograničena brzina downloada za torrent fajlove? Marko069 Internet tehnologije 3 24.5.2008 0:44
ADSL protok nighthawk Internet tehnologije 31 22.11.2006 13:14

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 4:41.