![]() |
![]() |
|
Aplikativni softver Svi programi i alati koji se ne uklapaju ni u jednu od ponuđenih kategorija |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 13.12.2006.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Moze li neko da mi preporuci neki programcic za testiranje brzine i protoka moje nove konekcije inace adsl 3mbit-a navodno i ako znate koliki bi downnload trebalo da bude za tako deklarisanu konekciju? Hvala!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Član
Član od: 31.5.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 58 puta na 50 poruka
|
![]() Citat:
Racunaj gubitak do 15% max na 3 mb/s. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku alkatraz na korisnoj poruci: | ||
BORG (18.8.2009) |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
![]()
Na prvi deo pitanja ti je vec dat odgovor, a sto se tice drugog dela pitanja, teoretski bi trebao da imas 384 kB/s, ali ces u praksi najverovatnije imati oko 320 kB/s (naravno tu ce verovatno da postoji jos poneko malo odstupanje od te vrednosti, u zavisnosti od drugih faktora, ali to bi u sustini trebalo da bude to).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
V.I.P.
|
![]()
Ja na SBB 3Mb dobijam do 360kB/s (naravno, ne uvek) tako da bi mogao da očekuješ najviše toliko (naravno, u zavisnosti šta i odakle skidaš, pri tome ne mislim na torente), jer i kada se skida nešto veće što nema veze sa torentima, od opterećenosti servera sa kojeg se skida zavisi koju ćeš brzinu ostvariti...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ako na ADSL-u bude dobio toliko tokom skidanja torrenta, jedino sto mu preostaje je da skace od srece posto inace cisto sumnjam da kad je pomenuo download nije mislio na torrente vec na klasican download.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 13.12.2006.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Mislio sam na klasicni download koji je realno za skidanje w7 sa njihovog sajta uzeo vise od 3 sata, sa brzinama od 120 do 320 bar ono sto pokazuje firefox dovnloader. Mene je najvise zanimalo dali su to uobicajene vrednosti. Medjutim posto sam testiro konekciju na gore navedenoj adresi blago receno iznenadio sam se sa uploadom koji je bio gori cak i od dial-up -a!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sto se tice pitanja ubrzanja koriscenjem torrenta, to ce ti zavisiti od mnogo faktora kao npr. "popularnosti" torrenta tj. broja seedera i leechera i njihovog odnosa, sajta sa kojeg si skinuo torrent i uploada ljudi koji koriste isti etc. tako da ces neke torrente i u nekom trenutku moci da skidas maksimalnom brzinom dok ce se neki cak i vuci - gore nego na dial-upu, tako da ce ti sve to zavisiti od slucaja do slucaja i niko ti ne moze dati konkretan odgovor na to.
Tu ti upload nije toliko bitan osim ukoliko ne moras da odrzavas ratio, sto je vrlo bitno za privatne trackere, ali posto ces koristiti public trackere, to sad nije ni bitno, narocito sto sa nasim odnosom UL ![]() Sto se tice drugog dela pitanja, najveci broj njih su public trackers i oni su free for use a sto se tice pitanja vezanog za viruse i njihovo usisavanje, tu vec moras sam da otvoris cetvore oci, sta skidas i odakle, da se naoruzas dobrom zastitom i dobro proveravas skinute fajlove, jer postojanje virusa u njima je od slucaja do slucaja, tj. uglavnom ih nema ali to nije pravilo tako da mozes i da naletis na nekog. Ali ovo ne treba sad da te previse zabrine i napravi paranoju i strah od torrenta. ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Marti Misterija na korisnoj poruci: | ||
BORG (20.8.2009) |
![]() |
#8 |
V.I.P.
|
![]()
Marti, može se dobar ratio ostvariti i bez toga što si ti mislio... samo treba dovoljno dugo ostaviti aktivan torent, uvek se nađe neko kome to treba. Naravno, svi bi voleli da rade kao komarci - ubodu, pa odu. Na privatnim trakerima ne može tako, ali se može nekako pratiti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
http://www.speedplexer.com/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Za one koji ne znaju!
Uporedo sa speedtestom koji meri protok u kb/s (mada ima u opcijama i to da se promeni) imate i njegovu varijantu sa kojom možete testirati realan download (kB/s). http://speedtest.netcologne.de/ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Mada tek sad vidim da je on u mom prethodnom postu DL iza znaka : preopznao kao ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Protok dok kompjuter miruje, svchost.exe | joximovic | Operativni sistemi | 17 | 18.6.2009 23:48 |
Dovoljna brzina Interneta za HD video streaming | Predrag Stankovic | Video/TV softver | 11 | 3.11.2008 17:54 |
Ograničena brzina downloada za torrent fajlove? | Marko069 | Internet tehnologije | 3 | 24.5.2008 0:44 |
ADSL protok | nighthawk | Internet tehnologije | 31 | 22.11.2006 13:14 |