![]() |
![]() |
|
Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Imam jedan veliki problem sa starim kompom.
Radi bez problema 2-3 dana i odjednom se restartuje i nece sistem da se pokrene vise,kao da je izbrisan.Rekli su mi neki da je problem sa starim hardom,kada sam ga zamenio novim posle 4-5 dana javio se isti problem.Ne verujem da je neki virus zato sto se to desilo sa novim hardom.Imam ram od 256 i od 128,i tu se javlja jedan problem.Kad ubacim samo ovu memoriju od 256 nece da se upali,a kad ubacim i ovu od 128,on se upali,ali chita samo da ima 256mb rama.Isto se to desava kad ubacim samo 128 bez 256. Kazu mi da je problem u toj memoriji,sta vi mislite,necu za dzabe da kupujem sad memoriju kao sto sam kupio hard,ako nisam siguran da je problem u toj memoriji. Nadam se da ste shvatili sta sam hteo da kazem Hvala unaped za pomoc |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Phone Zone
|
![]()
Cekaj, ubacis 128 a on detektuje kao da je 256. Koji OS, resetuj bios na defolt i ispise li ti ista kada nece da se upali, zapisti li, pali li kulere, vrti li hdd, malo detaljnije opisi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]()
Po onome što si ti napisao, ja bi rekao da ti RAM brljavi u radu sa aplikacijama i zbog toga ima loše upise na Hard Disku i zbog toga ti se Windows skrlja za par dana čak i na novom HDD-u. Tako da koliko ja vidim zamena RAM modula ti ne gine.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Član
|
![]() Citat:
Kad instaliram windows komp radi 2-3 dana super,i odjednom blokira i kad ga resetujem on nece da podigne sistem.Kuler radi,hard vrti... Nije problem da kupim ja ram ako on ne valja,nego da nesto drugo nije u pitanju |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 12.11.2006.
Zahvalnice: 1.090
Zahvaljeno 2.020 puta na 1.629 poruka
|
![]()
meni deluje kao neka nekompatibilnost na liniji ploca-hdd-memorija
Ovo sa memorijama sto ti se dogajda je vidjeno 1000 puta, resava se trazenjem kompatibilne memorije koja ce sama raditi. Ja bih probao da pokrenem komp i odmah flesujem bios ploce i stavim sve najnovije driajvere + Ponovo bih stavio pastu na procesor i proverio koliko se greje chipset na ploci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Odlucio sam da ga konacno sredim,posto mi vec godinu dana sakuplja prasin,nego me zanima kad uzimam ram memoriju,koju da trazim,posto se u to ne razumem,komp je inace star oko 6 godina,mozda koji mesec vise...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
memoriju traži po oglasima polovnu, nova ako ima košta kao ceo taj komp
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
Ma znam koja je ploca Matsonic MS8137C+
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa povezivanjem mp3 playera sa kompom | Partybreaker | Kvarovi | 18 | 9.4.2008 14:17 |
Problem sa startovanjem igrica | Chemist | Akcione igre | 6 | 27.1.2008 10:41 |
Problem sa novim Kompom | EEspree | Kvarovi | 4 | 3.2.2007 23:59 |
Sony Ericsson v600i problem sa kompom | Wolverine | Aparati i oprema | 2 | 16.9.2006 20:17 |