Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Ostale komponente
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Ostale komponente Kućišta, napajanja, periferije, štampači, skeneri, tastature, miševi, džojstici...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 15.7.2009, 15:03   #1
bojanh
Starosedelac

Član od: 26.9.2007.
Zahvalnice: 540
Zahvaljeno 291 puta na 243 poruka
Određen forumom LC 914b bučan ventilator od napajanja

ventilator je toliko bucan i okrece se na toliko velikim obrtajima da celo kuciste vibrira jako.

da li je to normalno za ovo napajanje koje se nalazi u njemu ili mi je opet upao falican primerak?

molio bih da se jave samo i iskljucivo vlasnici ovih kucista posto znam da vas ima dosta koji ste ih kupili.
bojanh je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.7.2009, 15:26   #2
Doomche
V.I.P. Test Drive

Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
Određen forumom Re: LC 914b bucan ventilator od napajanja

Bojane choveche, ima li koje napajanje da ti nije buchno?

Bez uvrede, ja mislim da ono shto ti trazhish necesh naci. Ako ti je i SXS, i CWT Chieftec, a i ovo LC Power napajanje buchno, a trazhish napajanje kome niko ni na jednom forumu nije nashao neku manu u vezi buke (chitaj CWT Chieftec pishti na bench forumu, jedan lik se pozhalio, dijagnoza preduvani elektroliti, shto 100% znachi da je napajanje neispravno, a na istom forumu ga XXX ljudi hvali, a ti si sad u dilemi), onda tu svoju potragu necesh brzo zavrshiti

Reshenje, kao i za sve shto se buke tiche - tutni 14CM Noctua fan umesto tog koji se nalazi u LC Poweru, ili 12cm, ne znam koja verzija tachno ide u njih...

Chak i moje kucishte malko vibrira, pretpostavljam od napajanja, pa ga klasifikujem kao izuzetno tiho. Beshumnu stvar necesh naci, osim ako budesh hteo da dash kamaru para za onaj Corsair sa pasivnim hladjenjem.

Dodushe, mozhesh da kupish neko Cooler Master napajanje, ona rade i bez buke i bez vibracija... a i bez struje!
Doomche je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.7.2009, 15:34   #3
bojanh
Starosedelac

ne ne.
evo sad cu malo duzi post napisati.

imao sam pre jednu konfiguraciju u kojoj je bio Chieftec GPS 350w.
ta konfiguracija je bila izuzetno tiha i nije se znalo da li je ugasena ili radi,dakle toliko je bilo tiho.

ovo lc 914b napajanje,odnosno cela ta konfiguracija je bila tiha do pre jedno 3 sata,kuciste nije vibriralo,bilo je izuzetno tiho,skoro slicno kao ta konfa sa GPS 350w i sto je bitno,izbacivala je hladan vazduh.

e sad kuciste vibrira od toga sto se napajanje dernja bukvalno i okrece na velikim obrtajima a pre nije bilo toliko bucno,i izbacuje topao vazduh u idle rezimu rada.

nemam pojma od cega je odjednom toliko bucno i otkud izbacuje topao vazduh,napominjem da kompjuter nista ne radi,nalazi se na desktopu i nisam instalirao nikakve antiviruse ili slicne programe koji kontrolisu obrtaje bilo kojeg ventilatora u kucistu.

da li je moguce da mi je upao falican primerak ili je to normalno da se odjednom cuje glasno?

Stara 15.7.2009, 15:40   #4
Doomche
V.I.P. Test Drive

Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka

Uh, ako se bash toliko dernja, moguce i da se polomio fan, bar je tako meni urlao na prethodnom kucishtu kada se polomio. Proveri to, kao i to da se nije negde olabavio. Takodje proveri i da nije zaprljano, ili neshto upalo kod napajanja... ako je do sada radilo tiho, onda je sigurno do tog primerka.
Doomche je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.7.2009, 15:44   #5
bojanh
Starosedelac

ta konfiguracija je sklopljena uz pomoc ovog foruma pre desetak dana.

narucio sam je pre nekih 7 dana i od tad mi stoji u bratovoj sobi posto sam dosad cekao da mu stigne TFT.

za to vreme,sam uzeo konfiguraciju i spojio na moj TFT da instaliram sistem i igre,pa da bude spreman komp.

komp je tada radio neverovatno tiho.

kad sam instalirao sistem,ostavio sam ga u bratovoj sobi i cekao sam sve do danas da mi stigne TFT za brata.

spojio sam komp,instalirao mu oblivion,i sve je lepo radilo nekih 2 sata,znaci veoma tiho,a pritom izbacivalo hladan vazduh.

nakon tih 2 sata,komp je bukvalno krenuo da vibrira i da se cuje dosta bucnije ventilator od napajanja i da izbacuje topao vazduh cak i kad nista ne radi.

nemam pojma zbog cega je to,pa zato sam otvorio temu da mi se jave vlasnici kucista LC Power 914b 550w i da iznesu svoj utisak da li i njima vibrira kuciste i jel se dernja napajanje ili je kuciste veoma tiho kao sto bi i trebalo da bude.

edit: problem je bio taj sto Biostar ploce nameste na neki nacin da se cooler od procesora vrti na skoro max obrtaja,isto mi je bilo kad sam sa jedne DFI ploce presao na Biostar 790gxb,tad je biostar namestio da mi se dernja procesor,sad je sve u redu,da ne poverujes kakvi su smradovi ovi iz biostara

Poslednja ispravka: bojanh (15.7.2009 u 16:27)
Stara 15.7.2009, 16:51   #6
VojaM
Ad Ministrator

Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka

Citat:
bojanh kaže: Pregled poruke
ovo lc 914b napajanje,odnosno cela ta konfiguracija je bila tiha do pre jedno 3 sata,kuciste nije vibriralo,bilo je izuzetno tiho,skoro slicno kao ta konfa sa GPS 350w i sto je bitno,izbacivala je hladan vazduh.

e sad kuciste vibrira od toga sto se napajanje dernja bukvalno i okrece na velikim obrtajima a pre nije bilo toliko bucno,i izbacuje topao vazduh u idle rezimu rada.
Ne znam da li si primetio da je poslednjih nekoliko dana temperatura preko 30 stepeni Možda je sasvim normalno da se ventilator ubrza.

E sad, što bi čovek očekivao da ubrzavanje ventilatora bude postepeno, a u svakom slučaju bi očekivao da na naovom napajanju ventilator neće posle dve nedelje da se polomi...

Paradoksalno, možda bi pomogao jedan dodatni ventilator otpozadi ili spreda (već prema tome šta trenutno imaš).
VojaM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.7.2009, 17:31   #7
acaf
Veteran

Član od: 2.9.2007.
Zahvalnice: 176
Zahvaljeno 241 puta na 134 poruka

Ja imam 914b i biostarovu plocu i naravno da je na 30*C malo, ali veoma malo bucnije nego obicno, tako da bih rekao da je tebi otisao taj kuler ili ti je neka zivotinja tipa mis ili hrcak crkla u njemu
acaf je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.7.2009, 17:34   #8
bojanh
Starosedelac

problem je sredjen.
kuler od procesora se vrtio na 4800 obrtaja,to je dosta bucno,sad znate sta podrazumevam pod bukom u ovom slucaju.

smanjeno je sa 4800 na nekih 1300-1500 i sad je sve u redu sto se tice tisine i temperatura.
Stara 2.9.2009, 2:36   #9
Zoranb007
Veteran

Član od: 20.4.2009.
Zahvalnice: 507
Zahvaljeno 49 puta na 39 poruka

Citat:
bojanh kaže: Pregled poruke
problem je sredjen.
kuler od procesora se vrtio na 4800 obrtaja,to je dosta bucno,sad znate sta podrazumevam pod bukom u ovom slucaju.

smanjeno je sa 4800 na nekih 1300-1500 i sad je sve u redu sto se tice tisine i temperatura.
Bravo za kuler Nego, kako si smanjio temperaturu, bilo bi lepo da nam kazes...
Zoranb007 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.9.2009, 9:33   #10
bojanh
Starosedelac

Određen forumom Re: LC 914b bučan ventilator od napajanja

matora tema,nema potrebe ponovo je pokretati

nisam nigde napisao da sam smanjio temperaturu

samo sam napisao da je sve u redu sto se tice temperatura.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Napajanja Garson Ostale komponente 3993 16.12.2024 13:29
Značaj kvalitetnog napajanja polarnimeda Ostale komponente 817 26.6.2023 22:36
Jachina 12V grana napajanja Doomche Ostale komponente 3 18.1.2009 17:45
Kućište velikih dimenzija do 50 €, prvenstveno bez napajanja ivanza ŠDK - Ostale komponente 11 6.10.2008 0:35
Koje od ovih napajanja da uzmem? pharaon.92.bc ŠDK - Ostale komponente 21 2.10.2008 19:04

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 19:03.