Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Ostale komponente
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Ostale komponente Kućišta, napajanja, periferije, štampači, skeneri, tastature, miševi, džojstici...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 10.8.2009, 9:40   #1
Salito
Član

Član od: 8.10.2007.
Zahvalnice: 115
Zahvaljeno 30 puta na 27 poruka
Određen forumom Kako da stišam 12 cm ventilator?

Imam Coolermaster Elite 332 kuciste koje dolazi sa jednom 12icom pozadi, kupio sam za 300 dinara thermaltake 12cm crveni cooler koji ide na molex, nema 3pin jack za kontrolu broja obrtaja... E sad, posto je leto i vrucina, ja sam stavio tu TT 12icu napred da usisava vazduh, ali je izuzetno bucna! CM ima 3pin koji ide na molex i on je tih (da ne kazem necujan)... E sad, da li postoji mogucnost da nekako ili podmazem ili na drugi nacin da smanjim buku koju pravi TT 12ica???
Salito je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.8.2009, 10:10   #2
Doomche
V.I.P. Test Drive

Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
Određen forumom Re: Kako da stisham 12cm cooler?

Uh, nisi prvi koji se zhali na buku TT fanova. Ako nema neku kontrolu obrtaja, mozhesh da ga premostish sa 12V na 7V (ili chak 5V), pretrazhi malo forum u vezi toga, vec je bila tema. Vrlo je jednostavno, ne zahteva gotovo nikakvo znanje iz elektrotehnike.
Doomche je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Doomche na korisnoj poruci:
Salito (10.8.2009)
Stara 20.8.2009, 13:19   #3
fantastik
Član

Član od: 21.9.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci

evo da ne otvaram novu temu imam isti problem znaci kuler na ploci-ventilator bruji kao fen za kosu, da li mogu da ga zamenim sa nekim necujnim jel postoji neki takav

fantastik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.8.2009, 13:28   #4
Freško
CSC

Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
Post Re: Kako da stisham 12cm cooler?

@fantastik
Pa zameni niko ti ne brani samo nađi neki koji je iste dijagonale i koji bi pasovao na tah hladnjak. Ali ti je moj pijateljski savet da prenego to uradiš očistiš taj hladnjak jer se sa slike na kilometar vidi da u njemu ima kilo ipo prašine i zbog toga ti se kuler i dere jer imaš četvoropinski konektor na njemu i takav kuler je poprilično :samosvestan" i on dobija informacije od ploče da se procesor predgreva i jadan se trudi da to rashladi maksimalnim brojem obrtaja. A procesor se pregreva jer je hladnjak pun prašine. Očisti ga i eventualno ako si u mogućnosti zameni pastu na procesoru.

Ima tema: Zamena kulera na procesoru i čišćenje paste, gde je ceo postupak lepo objašnjen. Znači prvo sve lepo očisti i sredi pa ako se i dalje kuler dernja onda tek zamena.
Freško je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.8.2009, 13:33   #5
fantastik
Član

to je ocisceno samo je tako na slici , problem je kod mene sto mi je sve integrisano i graficka i zvucna tako da taj kuler trpi sve e sad meni je bitno samo da nadjem neki necujni ventilator ako to uopste postoji, bdw radi se o slim kucistu tako da je zagrevanje u njemu jos vece
Stara 20.8.2009, 13:38   #6
Freško
CSC

Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
Post Re: Kako da stisham 12cm cooler?

Citat:
fantastik kaže: Pregled poruke
to je ocisceno samo je tako na slici , problem je kod mene sto mi je sve integrisano i graficka i zvucna tako da taj kuler trpi sve e sad meni je bitno samo da nadjem neki necujni ventilator ako to uopste postoji, bdw radi se o slim kucistu tako da je zagrevanje u njemu jos vece
Onda idi na varijantu Noctua Ventilatora, oni su po dekleraciji i ispod 10dB za modele prečnika 12CM. Naravno to povlači i cenu dvanajestica ventilator košta ~1500 Dinar. Ja sam skoro sa tim kulerima sređivao studiske mašine za jednog poznatog Niškog muzičara. Vetilator jesu stvarno skupi ali stvarno nemogu da se porede sa drugim proizvođačima po pitanju odnos buke i preformanse (protoka vazduha)
Freško je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Freško na korisnoj poruci:
fantastik (20.8.2009)
Stara 20.8.2009, 16:36   #7
brandzaman
Član

Član od: 12.4.2009.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 50 puta na 49 poruka

Samo je pitanje koji tu fan pase jer tu ne moze stati fan od 12cm zbog polozaja srafova. To je ista stvar kao i sa fanom na cm tx2 kuleru. On je precnika 9cm ali se kaci na postolje velicine 8cm.

Poslednja ispravka: brandzaman (20.8.2009 u 19:20)
brandzaman je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.9.2009, 10:38   #8
fantastik
Član

Određen forumom Re: Kako da stišam 12 cm cooler?

bas tako sad imam taj problem uzeo sam noctua 8 pasu na lezista koja su 7,5cm ali je problem sto je obim ventilatora mnogo manji nego onom gore sto imam e sad noctua 9 ima razmak rupa veci od 7,5 znaci nece moci da stane i tu sad nastaje problem. kako upariti obim ventilatora i razmak rupe
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Vodeno hlađenje, pomoć oko odluke šta i kako vasiljevic Ostale komponente 12 21.7.2009 9:45
Da li slike izgledaju bas onako kako ih vidimo? jonathan Fotografija 5 10.11.2007 16:37
Kako menjati boju automobila u photoshopu? freeminder Grafički softver i radovi 16 31.10.2007 17:03
Kako instalirati program na Fedori? dacho Slobodni softver 2 4.10.2007 9:00
ventilator ti4200??? Tornado Grafika 4 21.6.2007 15:41

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 19:08.