Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Kvarovi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima
i nestabilnostima sistema

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 6.9.2009, 15:25   #1
Zoranb007
Veteran

Član od: 20.4.2009.
Zahvalnice: 507
Zahvaljeno 49 puta na 39 poruka
Unhappy Kompjuter se zamrzne, molim vas pomozite

Kompjuter nov, sve komponente kupljene u jednoj firmi, oni ga sklopili
i "kazu da su odradili test kompjutera"
Juce se pojavio gadan problem, slika se zamrzne, pri restartu se opet zamrzne jos dok ucitava bios, i uvek se pojave mrlje, strafte, i jurcaju nekakve tackice i linije po vec zamrznutoj i umrljanoj slici,
ponekad se podigne windows, pa radi neko kratko vreme i ponovo zamrzne i tako u krug
Inace, kad god pogledam u MyComputer/Properties, stalno se menjaju vrednosti info podataka, a da ja pri tom u biosu nista ne menjam...
Ovo su komponente:
*Biostar TA790GXBE (narucio sam TA790GXBE AM2+ ali su mi bez najave ugradili GXBE...?)
*AMD Athlon 2 X2 240 2.80GHz
*Kingston HyperX 2GB PC1066
*HDD 320 WD Blue Sata2
*LC Power 550W
*Samsung SH223F
Ocajan sam, citao sam postove sa foruma, na kraju sam ipak morao da napisem i da pitam, sta da radim, jel moze neki savet?
Hvala
Zoranb007 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.9.2009, 15:38   #2
Game fever
Starosedelac

Član od: 3.4.2007.
Zahvalnice: 2.477
Zahvaljeno 283 puta na 198 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Game fever
Određen forumom Re: Kompjuter se zamrzne, molim vas pomozite

Sve je moguce. Napajanje, ram, ploca... Odnesi im nazad i objasni problem, moraju da ga poprave ako je pod garancijom. Jedino sto to mozes da uradis je da proveris temperaturu procesora u BIOS-u.
Game fever je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Game fever na korisnoj poruci:
Zoranb007 (6.9.2009)
Stara 6.9.2009, 15:39   #3
Danijela1
Član

Član od: 11.6.2009.
Zahvalnice: 51
Zahvaljeno 24 puta na 21 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Danijela1

Nesto u kucistu nije dobro namesteno.
Danijela1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Danijela1 na korisnoj poruci:
Zoranb007 (6.9.2009)
Stara 6.9.2009, 15:41   #4
JovanK
V.I.P. Phone Zone

Član od: 10.9.2006.
Lokacija: Trebinje @REPUBLIKA_SRPSKA@ Moja mašina:Fujitsu AH530
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 1.097 puta na 714 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku JovanK Slanje poruke preko Skypea korisniku JovanK

Kako mislis mijenjaju vrijednosti info podataka. Probaj da bios resetujes na default vrijednost, provjeri temp graficke za pocetak.
JovanK je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku JovanK na korisnoj poruci:
Zoranb007 (6.9.2009)
Stara 6.9.2009, 15:55   #5
Mickie
Deo inventara foruma

Član od: 22.11.2005.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 716 puta na 542 poruka

Meni se cini da bas ta plca pravi problem, tj integrisana grafika na njoj. Posto kazes da pravi razne artifekte.

Ako imas pristup BIOS-u, resetuj na def. Ako nece da udje u BIOS (ili neznas gde da nadjes to u BIOS-u), koristi bateriju na ploci. Iskljuci sve istruje, pa izvadi bateriju na 5 sekundi, pa je onda vrati i ukljuci komp. Ako i posle toga sve ostane isto, najverovatnije je ploca falicna.
Mickie je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mickie na korisnoj poruci:
Zoranb007 (6.9.2009)
Stara 6.9.2009, 16:11   #6
Zoranb007
Veteran

Citat:
Game fever kaže: Pregled poruke
Sve je moguce. Napajanje, ram, ploca... Odnesi im nazad i objasni problem, moraju da ga poprave ako je pod garancijom. Jedino sto to mozes da uradis je da proveris temperaturu procesora u BIOS-u.
Temperaturu sam vise puta proveravao, dobra je, uvek je oko 32/3,

Citat:
JovanK kaže: Pregled poruke
Kako mislis mijenjaju vrijednosti info podataka. Probaj da bios resetujes na default vrijednost, provjeri temp graficke za pocetak.
Mislim na ove vrednosti, menja se Hz od procesora, a na istom (slicnom) opterecenju, evo slike:
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	2.80.jpg
Viđeno:	21 puta
Veličina:	9,1 KB
ID:	30597 Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	789.jpg
Viđeno:	20 puta
Veličina:	7,9 KB
ID:	30598
Bios resetovao na default, graficka je integrisana, i dalje zeza...

Citat:
Mickie kaže: Pregled poruke
Meni se cini da bas ta plca pravi problem, tj integrisana grafika na njoj.
Meni su skoro svi preporucivali TA790GXBE AM2+, a prodali su mi Biostar TA790GXBE da li to moze da bude problem, jer bash niko mi nije preporucio Biostar TA790GXBE, i opet kazem, bez najave su ubacili drugu plocu, a ko ce da zna, mozda su mi dali vec reklamiranu plocu, pa da je se otarase... mozda i tripujem, potonuo sam, pocinjem svasta da mislim, bre izgubi silno vreme pokusavajuci da resim problem...

Poslednja ispravka: Zoranb007 (6.9.2009 u 16:25)
Stara 6.9.2009, 16:46   #7
zorx
Veteran

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 200
Zahvaljeno 160 puta na 124 poruka

Ako je comp nov onda je bolje odneti na garanciju da oni reše problem, a ne petljati sam. Problem može biti bilo šta, verovatno je potrebno proveriti skoro sve, nešto vaditi pa probati na drugom računaru i tako dok se ne vidi gde je kvar, a ako to radiš sam dovodiš se u situaciju da ti se ne prizna garancija. Isto tako ja bi izričito tražio da se stavi onaj hardver koji je i naručen, a ne nešto drugo.
zorx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zorx na korisnoj poruci:
Zoranb007 (6.9.2009)
Stara 6.9.2009, 17:00   #8
Mickie
Deo inventara foruma

Citat:
Zoranb007 kaže: Pregled poruke
Mislim na ove vrednosti, menja se Hz od procesora, a na istom (slicnom) opterecenju, evo slike:
Prilog 30597 Prilog 30598
Zar vec nismo apsolvirali da je to normalno? Ajde opet, CnQ je AMD-ova tehnologija za ustedu elektricne energije. Radi tako sto smanjuje mnozilac procesora na 4x (znaci 800 mhz)kada se nista ne radi, a povecava ga nazad na na najvecu vrednost (kod tebe 14x200= 2800) kada je to potrebno. Znaci to nije problem.

Ali to sa zamrzavanjem i artifaktima jeste probem i to veliki. Najbolje da odneses pavo u servis te radnje gde si kupio i da opises problem, a usput i dodas da nikako nisi zadovoljan sto su ti uvalili plocu koju nisi trazio.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mickie na korisnoj poruci:
Zoranb007 (6.9.2009)
Stara 6.9.2009, 18:11   #9
Zoranb007
Veteran

Citat:
Mickie kaže: Pregled poruke
Zar vec nismo apsolvirali da je to normalno? Ajde opet, CnQ je AMD-ova tehnologija za ustedu elektricne energije. Radi tako sto smanjuje mnozilac procesora na 4x (znaci 800 mhz)kada se nista ne radi, a povecava ga nazad na na najvecu vrednost (kod tebe 14x200= 2800) kada je to potrebno. Znaci to nije problem.

Ali to sa zamrzavanjem i artifaktima jeste probem i to veliki. Najbolje da odneses pavo u servis te radnje gde si kupio i da opises problem, a usput i dodas da nikako nisi zadovoljan sto su ti uvalili plocu koju nisi trazio.
Ma razumem ja kako radi taj CnQ, nego jednom kad restartujem, dobijem jednu vrednost, a drugi put kad restartujem dobijem drugu vrednost, i apsolutno nigde nema promene opterecenja da bi bilo logicno da skace sa 700 na 2.80ghz, a menja se vrednost kako mu dune, po meni to nije logicno na takav nacin, nesto je ovde pogresno... cak sam probao namerno da opteretim procesor i pisalo je 700 i kusur, a u nekim momentima kad totalno miruje pise 2.80GHz.
I najvise sto me vredja je to: Sto su mi naglasili pri kupovini da ce da odrade test celog kompjutera, da dodjem za dva dana, pa sta su to oni testirali kako su mi rekli, celu noc,
ja ga sigurno nisam pokvario... idem da vam podelim zahvalnice za pomoc i savete, i sutra nosim ovo novo g***o od kompjutera na reklamaciju. Hvala i izvinjavam se Administratoru za recnik, pa ziv sam covek j***iga...
Stara 6.9.2009, 18:53   #10
Danijela1
Član

Član od: 11.6.2009.
Zahvalnice: 51
Zahvaljeno 24 puta na 21 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Danijela1

Dakle, najbolje resenje je da se racunar odnese u servis jer je pod garancijom, a i ovako je tesko definisati 100% problem.
Danijela1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Danijela1 na korisnoj poruci:
Zoranb007 (6.9.2009)
Stara 6.9.2009, 22:22   #11
Doomche
V.I.P. Test Drive

Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka

Citat:
I najvise sto me vredja je to: Sto su mi naglasili pri kupovini da ce da odrade test celog kompjutera, da dodjem za dva dana
Garant nije bilo na lageru ono shto si naruchio (na kraju ti nisu ni dali istu plochu), pa je trebalo 2 dana da stigne. Stoka, kao i, nazhalost, dobar deo servisera i prodavaca rachunara. Podrzhavam Mickie-a, problem jeste verovatno u integrisanoj kartici, koji cesh reshiti menjanjem ploche (budi agresivan, trazhi ono shto si naruchio). Lepa koincidencija, 2 muve jednim udarcem
Doomche je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Doomche na korisnoj poruci:
Zoranb007 (7.9.2009)
Stara 6.9.2009, 22:28   #12
doctor
Deo inventara foruma

Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.379
Zahvaljeno 3.325 puta na 2.299 poruka

Garant integrisana graficka zeza, t.j. ploca. Ili eventualno napajanje, Ali tipujem na graficku (maticnu).

Sto se tice CnQ, normalno je da ti ocitava lude frekvencije ponekad
Kao sto se moj lap tripovao sa SpeedStepom dok ga nisam iskljucio u BIOS-u
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku doctor na korisnoj poruci:
Zoranb007 (7.9.2009)
Stara 7.9.2009, 0:07   #13
Zoranb007
Veteran

... nesmem vise da ispoljavam svoj bes, banovace me, a besan sam ko ris, verovatno necu moci ni da spavam, sto je najcrnje taj kompjuter nisam sklapao za mene, samo sam hteo da pomognem prijateljici, mozete misliti koliko me je blam pojeo, a gde je izgubljeno vreme, ni u sta...
Stara 8.9.2009, 15:10   #14
arsa94
Novi član

Član od: 8.9.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

e covece i meni se desava potpuni isto sa kompom nznm sta mu je, ako si uspeo da popravis reci sta je bilo u kvaru aj pls pozuri sa odg
arsa94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.9.2009, 1:49   #15
Zoranb007
Veteran

... evo mene opet, ali sa resenjem problema
Prvo ja nisam neki poznavalac ovih oblasti, snalazim se i napipavam...
ali, da li je moguce, da niko, ama bas niko od vas sto delite savete a imate iza sebe na stotine i hiljade postova, niko nije predlozio da proverim glupi strujni kabl.
Kabl za struju od kucista (nov kabl dobijen uz konfiguraciju) imao hladne kratke prekide dotoka struje (pojavljuju se kratki prekidi napajanja kucista u delicima sekunde) neispravan-ostecen strujni kabl...
eto, to je zaglupljivalo kompjuter, zamrzavalo ga i kocilo, jer napajanje na trenutak izgubi struju pa dobije struju, ali dovoljno je brzo da se kompjuter zbuni i zamrzne tj. ukochi... Kompjuter sam prvo nosio na reklamaciju, gde je serviser komp. ukljucio na svoj kabl i testirao ga, odgovor je bio da je na testu sve uredu... e tada sam pomislio da je moj nov strujni kabl koji sam dobio uz konfiguraciju neispravan, jer jos njega nisu ispitali... Zato kada kupujete konfiguraciju, trazite od servisera te radnje da istestira kompjuter sa vasim strujnim kablom, koji ces dobiti
Eeee.. ni kablovi nisu kao sto su nekad bili, gde ja to zivim
Stara 10.9.2009, 18:05   #16
Game fever
Starosedelac

Član od: 3.4.2007.
Zahvalnice: 2.477
Zahvaljeno 283 puta na 198 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Game fever

Niko nije posumnjao na tako nesto zato sto se to zaista retko desava. Obicno kad kabel ima prekid ili ima struje ili nema, retko se desava da je prekid toliko kratak da moze da zbuni kompjuter, obicno se ugasi, BSOD ili restrat. Ali glavno da si ga popravio.
Game fever je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.9.2009, 18:49   #17
Mickie
Deo inventara foruma

Citat:
Game fever kaže: Pregled poruke
Niko nije posumnjao na tako nesto zato sto se to zaista retko desava. Obicno kad kabel ima prekid ili ima struje ili nema, retko se desava da je prekid toliko kratak da moze da zbuni kompjuter, obicno se ugasi, BSOD ili restrat. Ali glavno da si ga popravio.
Tako je, vrlo retko. Meni se nikad nije desilo da naletim na tako nesto. Najblize tome sto mi se desilo je da ispravljac od monitora (jedan od onih starijih LCD, mislim da radi na 24 volta) ne valja i da je slika zbog toga ljubicasta i mutna. Takodje sam jednom naleteo na problem sa UPS-om, desavali su se BSOD-ovi i hard restarti zbog njega. Ali da obican strujni kabl napravi takvu zbrku... to prvi put cujem.

Ali bitno da je stvar sredjena i da nema vise problema .
Stara 11.9.2009, 0:47   #18
Zoranb007
Veteran

Ma sa ispravnim kablom radi ko svajcarski sat ujedno da se zahvalim svima vama koji pomazete oko sastavljanja konfiguracija, mnogo dobru konfu ste mi predlozili
E, sad, to sto su kablovi sve losiji, sta da se radi... sta nam je to nam je.
Slucajno sam u kuchi nasao jedan stari ispravni strujni kabl, original engleske proizvodnje od pre nekih 25godina. (kabl je od starog gitarskog pojacala) i uporedio ga sa ovim novim recikliranim kinezom, majko mila nasta ovaj kinez lichi, u odnosu na taj engleski kabl od pre 25 god. kinez izgleda ko prachka pa, nije ni cudo sto mi je blokirao kompjuter...
Stara 11.9.2009, 9:43   #19
Freško
CSC

Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
Post Re: Kompjuter se zamrzne, molim vas pomozite

@Zoran
Dali si sam došao do zaključka da je problem u kablu ilii si odneo komp u servis, a oni ga vratili sa obrazloženjem da "strujni kabli ima hladan lem". Ako si sam došao do tog zaključka tako što si sam promenio kabli i sad sve šljaka ko sat onda ok. Ali ako si ga nosio u servis i oni ti to rekli onda to meni liči na teško "zavlačenje". Ajde čak i da ostavim malu mogućnost da je tako, to bi onda znaczilo da sa napajanjem nešto nije uredu ili da je toliko "šugavo" napajanje c klase u pitanju da nije u stanju da ispegla napon ni u najkraćem vremenskom periodu. Mislim neznam šta da ti kažem meni se ovde neke stvari uopšte ne uklapaju.
Freško je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.9.2009, 9:49   #20
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.752
Zahvaljeno 4.132 puta na 2.699 poruka

Lepo ti je sve rekao:

Citat:
Kompjuter sam prvo nosio na reklamaciju, gde je serviser komp. ukljucio na svoj kabl i testirao ga, odgovor je bio da je na testu sve uredu... e tada sam pomislio da je moj nov strujni kabl koji sam dobio uz konfiguraciju neispravan, jer jos njega nisu ispitali... Zato kada kupujete konfiguraciju, trazite od servisera te radnje da istestira kompjuter sa vasim strujnim kablom, koji ces dobiti
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku player1 na korisnoj poruci:
Zoranb007 (11.9.2009)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Desktop se ledi... molim pomozite Salito Kvarovi 4 9.3.2009 15:16
Molim vas pomozite !!! Flatron Šta da kupim? 4 13.8.2008 1:29
Molim pomozite, posao mi zavisi od ovoga (Thunderbird)! salegl Aplikativni softver 20 3.4.2008 22:28
Molim vas pomozite, hitno je! [crk'o hard] salegl Kvarovi 11 19.1.2008 0:49
Molim Vas pomozite ili ode 60GB mjuze !!! Atila Petrovic Kvarovi 6 5.10.2006 16:20

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 18:48.