![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
|
![]()
Imam problem sa rezanjem diskova-prvo je otkazivao rezanje princo dvd-a a zatim i svih ostalih dok je radio normalno sa obicnim cd.Vremenom je u potpunosti prekinuo rezanje i dvd i cd,a cita sa svih medija sve.Ubacio sam poslednji firmwire 1.20 i nista se nije promenilo,a sada ne mogu da vratim stariji firmwire.STA DA RADIMMMmm
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
Plasim se da ti ne gine kupovina novog uredjaja!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 12.4.2006.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 5 puta na 4 poruka
|
![]()
Znas sta,ostavi komp da se odmara jedno 2-3 dana a ti za to vreme nadji sebi posao.Kad prodju ta dva tri dana ti pravac COMPUTER shop,kupi novi rezac i problem je resen.
![]() Druge ti nema,ja sam isto uradio... ...i nemoj da rezes princo i noname diskove...please...ne mogu ocima da ih vidim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Sada znaš zašto se većina ljudi plaši promene firmware-a. Zlatno pravilo glasi: NIKADA NE MENJAJ DRAJVERE, NITI FIRMWARE UKOLIKO TI SVE BEZ PROBLEMA FUNKCIONIŠE! Imam isti rezač i do sada nisam imao problema, jer za rezanje koristim isključivo VERBATIM DVD medije. Princo i ostale No Name
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 8.1.2006.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Problem nije u firmware-u, vec u nekom drugom delu uredjaja.
Covek lepo rece da su se problemi javili pre promene firmware-a, a da je njegovom promenom pokusao resiti problem. Pa zasto onda proizvodjaci izdaju novije firmware-ove? Da bi se ostvarila veca kompatibilnost sa medijima i bolji kvalitet rezanja. I igre rade kad imas starije drajvere za graficku, ali sa novijim radi bolje, zar ne? Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Pa dobro, to jeste tačno, ali nekad je bolje ostaviti stvari kakve jesu, pod uslovom da sve funkcioniše kako treba. Drajveri nisu problem, uvek se možeš vratiti na prethodnu verziju, ali firmware... To predstavlja problem. U krajnjem slučaju, sve ima svoj vek trajanja, a pogotovo optički uređaji. Pozdrav!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
I ja imam problem sa mojim pionirom! Povremeno pravi greske na bilo kojim medijumima. Posto uvek koristim verify onda ih primetim. Recimo otprilike zezne mi nesto na svakom trecem disku... Jel to znaci da riknjava?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
Član od: 10.2.2006.
Zahvalnice: 0
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
Postoji samo jedan način da saznaš... Koristi ih pa ćeš videti kakve posledice ostavljaju na rezač. Pored toga, posle kraćeg vremena postaju i nečitljivi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
Član od: 12.2.2006.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 544 puta na 343 poruka
|
![]()
@Bolton
Moze i firmware da se vrati na stariju verziju, shto ne bi mogao?Narezao sam gomilu Princo 4x diskova i to uglavnom materijal u DVD-Video formatu, svi diskovi rade perfektno posle 1,5 godine (premotavanje radi odlecno).Toliko o Princo diskovima. @Vertigo Koji ce ti qrac verify? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]()
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=2598&page=3
Moje iskustvo sa Verbatim diskovima-od svih medija jedino mi se ovo desilo sa Verbatim-om.... Posto je najpopularaniji kod nas,logicno je da falsifikata i "novopazaraca" ima na sve strane..... Sto se tice Princa-ja imam samo reci hvale-sve koje sam narezao rade kao podmazani... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Novi član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Veteran
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 9 puta na 6 poruka
|
![]()
Sto se mene tice ja NIKADA vise necu staviti u moj NEC DVD-RW Princo disk posto me za njih samo vezuju problemi koje sam imao na predhodnim optickim uredjajima. Koristim dugo Verbatim i nemam za sada problema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Član
Član od: 26.7.2006.
Zahvalnice: 0
|
![]()
Verbatim AZO je jedini original, oni beli "perl" su laznjaci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka
|
![]()
108 je keva narezao sam minimum hiljadu diskova puklo je mozda par komada i to no name! Kupi novi rezac preporucujem nec 4550
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pioneer 111D? | A.Sasa | ŠDK - Nosači podataka | 50 | 28.8.2006 14:22 |
Pioneer 108 ne reze ispod 4x?? | Jann | Nosači podataka | 21 | 26.6.2006 22:35 |
Pioneer 110D i UDF fajovi | EddieH | Nosači podataka | 9 | 4.6.2006 23:18 |
Pioneer 110D - DVD rezac PROBLEM | overlord | Nosači podataka | 16 | 5.2.2006 10:54 |
Pioneer DVR-111 | bojongo | Nosači podataka | 0 | 27.1.2006 16:12 |