![]() |
![]() |
|
Opšta kultura Knjige, školovanje, muzika, film, TV... |
Pregled rezultata glasanja: Koju muziku najviše slušate / preferirate? | |||
Metal |
![]() ![]() ![]() ![]() |
337 | 18,53% |
Rock |
562 | 30,90% |
Punk |
63 | 3,46% |
Rap/Hip-Hop |
211 | 11,60% |
Narodna |
79 | 4,34% |
Techno/Electro |
315 | 17,32% |
Ostalo |
167 | 9,18% |
Ono što puštaju na radiju |
85 | 4,67% |
Glasova: 1819. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#7601 |
Veteran
Član od: 1.10.2009.
Zahvalnice: 144
Zahvaljeno 273 puta na 158 poruka
|
![]()
Ona religioznost Jamajke je samo izgovor da se naduvaju ... a da su na zapadu svi zavisni od pilula za spavanje i aspirina jesu ali to je njihov problem i njihov promashen zivot ja sa svim tim nemam nishta. U Aziji itd. se vekovima koristi u spiritualne svrhe ... varvari kazem ja i gotovo. Dont legalize !!! Mada sam i sam probao to mogu reci da nije tako spiritualna
![]() ![]() Niko i ne kaze da su Bach, Mozart itd. u ostalo ali je ovo vishe tema o popularnoj muzici a ne o klasicima. To ima svog kvaliteta naravno. Ali kao i u hrani ja bih radije jeo cvarke nego kavijar pa kazi ti shta ocesh. Jednostavno nije svima potrebno da hrane dushu takvim kvalitetom ne traze svi dublje ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7602 | |
Član
Član od: 14.7.2009.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 9 puta na 8 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7603 | |
Veteran
Član od: 2.11.2008.
Zahvalnice: 499
Zahvaljeno 1.348 puta na 495 poruka
|
![]() Citat:
Sve psihoaktivne supstance deluju isto na sve narode. Ja sam ove tri dosta cepao ali ni od jedne nisam leteo, pa je mozda to do tebe. A ima i od cega se leti... A gde molim te pise da je tema o popularnoj muzici, i sta je uopste popularna muzika, Ceca i Britny? Mayhem sigurno nije popularna muzika ali mozes to da slusas i da kliknes na metal, zato sto je to neki podzanr metala. Ali klasicne nema. Tema je onda trebala da se zove sta slusate od muzike da nije klasicna. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7604 | |
Starosedelac
Član od: 18.2.2006.
Zahvalnice: 1.209
Zahvaljeno 370 puta na 287 poruka
|
![]() Citat:
To sto je neko muzicko delo klasika ne znaci da je samim tim umetnicko delo. Ima u klasici kica, samo tako, naravno ne koliko u dasnjim pop-sklepaj-album-za-2-dana *****ima, ali ima kica, limunada, secerlema... Isto je i u jazz-u da se razumemo, cudo jedno sta sve danas nosi etiketu Jazz.. Sa druge strane, u roku, fanku, regeu, elektronici, hip-hop-u ima sasvim dovoljno umetnickih dela da se nahrani dusa.. Imam i ja savet za tebe, prosiri vidike ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku LoshMeeBre na korisnoj poruci: | ||
goodlikesweeper (1.12.2009) |
![]() |
#7605 |
Član
Član od: 25.10.2009.
Zahvalnice: 35
Zahvaljeno 102 puta na 75 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7606 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() ![]() Sto se tice kica neznam da li moze da se uporedi da li ga ima vise sad ili pre, ali svakako ga danas ima u ogromnim kolicinama, pogledaj samo koliko pesama ima koje od dana objavljivanja se zaborave posle mesec dana i bice ti jasno koliko nemaju dovoljno jaku emociju, a o poruci da ne govorim, uglavnom je nema ![]() Da se vratimo na ovu anketu, prosto je trebalo da se ubaci sto veci broj zanrova da bi sami podaci bili precizniji. Poslednja ispravka: milosmilostivi (1.12.2009 u 2:56) |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku milosmilostivi na korisnoj poruci: | ||
Pjanovic (1.12.2009) |
![]() |
#7607 | |||
Banned
|
![]()
Ja kad cujem ovo Iron Maiden - Strange World, bogami uvek se najezim, iako sam pesmu slusao milion puta, isto tako se podjednako udubim u neke numere klasicne muzike.
Ali, ne vidim sto bi to bilo u suprotnosti jedno sa dugim, Maiden nikad necu prestati da slusam ![]() ![]() Iz tvoh posta mi nekako deluje kao da si rekao: slusao sam Maiden pa sam napredovao i dosao do klasike, sto je totalno cudna izjava.
|
|||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Pjanovic na korisnoj poruci: | ||
White Ripper (2.12.2009) |
![]() |
#7608 | ||||
Veteran
Član od: 1.10.2009.
Zahvalnice: 144
Zahvaljeno 273 puta na 158 poruka
|
![]() Citat:
A da lupam lupam mnogo nema shta. Ionako nemam shta pametnije da radim ali ne zamerite ![]() ![]() A milosmilostivi preterujesh i metal je dobrim delom star po 20 i vishe godina i ne zastareva. Svaka muzika ima i svoj kic i shunt koji se zaboravi za dva dana pa i klasika. Ali i ima ono shto traje. Metal se dobrim delom omalovazava zbog predrasuda i neznanja. Dalje nema samo klasika taj emotivni ton da se najezish kad cujesh i osetish emocije kompozitor-a. I metal ima dosta dobre "kompozicije" kod kojih se osete emocije i od kojih se najezish. A nemamo svi iste emocije i bes je emocija. Nekad morash da se oslobodish besa, da se izduvash a tu ti klasika nece pomoci. Za to je dobar thrash, death i slicno. Shta si ti mislio da sam neki brdjanin koji misli da je Mozart komponovao muziku za Nokiu. Cuo sam naravno i klasike ali to je samo za svecane prilike a ne za svaki dan. Thrash til death ![]() I Pjanovic je u pravu nema napredovanja u muzici slusho ovo pa presho na vishi lvl. Moze se slushati i metal i klasika. Muzika hrani dushu i ne smeta ako meshash hranu ovaj muziku. Evo ti mix jednog i drugog pa vidi
ili ovo http://www.youtube.com/watch?v=Rgggpi2R86Q http://www.youtube.com/watch?v=4tSG33Ilqjs Poslednja ispravka: M1L0SH (1.12.2009 u 14:46) |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7609 |
Član
|
![]()
Izvrnuste mi reci do bola
![]() ![]() Sto se tice konkretno maidena, svidjaju mi se upravo zbog njihovih melodija, dok npr. slusam pesmu nomad i kada krene jedna solaza osetim se kao pustolov koji luta i traga za zemljom, bukvalno mi se stvori slika ispred mene, kao film da gledam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7610 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
TO sto se u muzickim skolama izucava samo klasika kod nas, to uopste nije pozitivna stvar.. U inostranstvu imas npr. Jazz muzicke akademije gde se izucava (zavisnosti od smera) klasicna muzika, jazz, ali i fuzije sa ostalim zanrovima.. TO sto nas plan i program po obicaju kasni, to je druga stvar... Sve u svemu, TEBI najvise lezi klasika, sto ne znaci da automatski druga muzika nema dusu, cudan je to rezon.. Ako to stvarno mislis (kao sto si napisao gore) onda nisi dovoljno plovio po ostalim zanrovima... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7611 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7612 |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7613 | |
Član
|
![]() Citat:
Poslednja ispravka: milosmilostivi (1.12.2009 u 19:08) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7614 |
Član
Član od: 22.11.2009.
Zahvalnice: 40
Zahvaljeno 37 puta na 26 poruka
|
![]()
sad videh temu
![]() mejdeni ovo mejdeni ono... mislim ok, slusam ih zadnjih nekoliko godina, odlicni su, imaju gomilu hitova itd... ali ipak zna se ko su bogovi metala ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku jpriest na korisnoj poruci: | ||
Vulee (1.12.2009) |
![]() |
#7616 | |
Banned
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7617 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7618 | |||
Starosedelac
|
![]()
@milosmilostivi: Da zakopamo ratnu sekiru..
![]() ![]() Rekao sam ti sta mi je smetalo, izvini sto sam te napao.. Evo malo opustenog Jazz-a u to ime ![]()
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7619 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() @LoshMeeBree Opustajuce ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7620 | |
Član
Član od: 22.11.2009.
Zahvalnice: 40
Zahvaljeno 37 puta na 26 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() ps. nemoj te 'decko' fore molim te, slusam ovu muziku dovoljno dugo i mislim da se razumem. i da, ako uporedis roba halforda u najboljim danima i brusa u najboljim danima rob pobedjuje, poslusaj par live pesama od prista na yt iz 82god, brus nikada nije mogao da izvede live kao studio za razliku od halforda edit: nije mi namera da flejmujem ovde, volim i jedan i drugi bend, samo ove malo vise ![]() Poslednja ispravka: jpriest (3.12.2009 u 13:51) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
metalsucks, muzika, satana, \m/ |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
OGame! Pridružite nam se! | suzie | Mrežne igre | 603 | 18.3.2017 20:16 |
Dobijanje broja koji je stepen od 2 | Stevvan | Programiranje | 14 | 6.3.2008 9:25 |
Kazna od 222.000$ zbog skidanja muzike | Bryan Fury | Opšta kultura | 23 | 13.11.2007 19:56 |