Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Brbljaonica > Opšta kultura
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Opšta kultura Knjige, školovanje, muzika, film, TV...

Pregled rezultata glasanja: Koju muziku najviše slušate / preferirate?
Metal 337 18,53%
Rock 562 30,90%
Punk 63 3,46%
Rap/Hip-Hop 211 11,60%
Narodna 79 4,34%
Techno/Electro 315 17,32%
Ostalo 167 9,18%
Ono što puštaju na radiju 85 4,67%
Glasova: 1819. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 30.11.2009, 21:42   #7601
M1L0SH
Veteran

Član od: 1.10.2009.
Zahvalnice: 144
Zahvaljeno 273 puta na 158 poruka
Određen forumom Re: Šta slušate od muzike...

Ona religioznost Jamajke je samo izgovor da se naduvaju ... a da su na zapadu svi zavisni od pilula za spavanje i aspirina jesu ali to je njihov problem i njihov promashen zivot ja sa svim tim nemam nishta. U Aziji itd. se vekovima koristi u spiritualne svrhe ... varvari kazem ja i gotovo. Dont legalize !!! Mada sam i sam probao to mogu reci da nije tako spiritualna Nama Srbima je dovoljono pivo ili rakija da letimo ...

Niko i ne kaze da su Bach, Mozart itd. u ostalo ali je ovo vishe tema o popularnoj muzici a ne o klasicima. To ima svog kvaliteta naravno. Ali kao i u hrani ja bih radije jeo cvarke nego kavijar pa kazi ti shta ocesh. Jednostavno nije svima potrebno da hrane dushu takvim kvalitetom ne traze svi dublje ...
M1L0SH je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.11.2009, 22:08   #7602
milosmilostivi
Član

Član od: 14.7.2009.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 9 puta na 8 poruka

Citat:
M1L0SH kaže: Pregled poruke
Ona religioznost Jamajke je samo izgovor da se naduvaju ... a da su na zapadu svi zavisni od pilula za spavanje i aspirina jesu ali to je njihov problem i njihov promashen zivot ja sa svim tim nemam nishta. U Aziji itd. se vekovima koristi u spiritualne svrhe ... varvari kazem ja i gotovo. Dont legalize !!! Mada sam i sam probao to mogu reci da nije tako spiritualna Nama Srbima je dovoljono pivo ili rakija da letimo ...

Niko i ne kaze da su Bach, Mozart itd. u ostalo ali je ovo vishe tema o popularnoj muzici a ne o klasicima. To ima svog kvaliteta naravno. Ali kao i u hrani ja bih radije jeo cvarke nego kavijar pa kazi ti shta ocesh. Jednostavno nije svima potrebno da hrane dushu takvim kvalitetom ne traze svi dublje ...
Tu je problem "slep" si a "vidis" , izmedju ostalog, besmisleno je raspravljati o ukusima, nekom se vise svidja crvena a nekom plava boja
milosmilostivi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.11.2009, 23:10   #7603
Equilibrium
Veteran

Član od: 2.11.2008.
Zahvalnice: 499
Zahvaljeno 1.348 puta na 495 poruka

Citat:

Sta, kao nekom treba razlog da se naduva? To sto ti ne razumes sta je tacno rastafarijanstvo to je druga stvar, ali nemoj da lupas gluposti. A i da traze samo razlog da se naduvaju imaju tesku ekonomsku sitvaciju, bedu i sl. ne bi pravili religiju od toga.

Sve psihoaktivne supstance deluju isto na sve narode. Ja sam ove tri dosta cepao ali ni od jedne nisam leteo, pa je mozda to do tebe. A ima i od cega se leti...

A gde molim te pise da je tema o popularnoj muzici, i sta je uopste popularna muzika, Ceca i Britny? Mayhem sigurno nije popularna muzika ali mozes to da slusas i da kliknes na metal, zato sto je to neki podzanr metala. Ali klasicne nema. Tema je onda trebala da se zove sta slusate od muzike da nije klasicna.
Equilibrium je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.11.2009, 23:45   #7604
LoshMeeBre
Starosedelac

Član od: 18.2.2006.
Zahvalnice: 1.209
Zahvaljeno 370 puta na 287 poruka

Citat:
milosmilostivi kaže: Pregled poruke
Nemam snage da genijalce kao sto su Mozart, Bach, Beethoven stavljam u ono sto vi nazivate "ostalo", naravno nema ni opcija kao sto su jazz, bluz...
Ono sto je mozda najbitnije sto se tice ovakvih anketa jeste da 90% svetskog stanovnistva konzumira masovnu kulturu dok se samo 10% ne zadovoljava onim sto samo "vidi", nisam popio svu pamet sveta ali eto da dam jedan savet, trazite dublji smisao, nahranite dusu
Ehhh, sto ne volim kad neko slusa klasiku i omalovazava sve muzicke pravce stvorene u zadnjih 50 godina..

To sto je neko muzicko delo klasika ne znaci da je samim tim umetnicko delo. Ima u klasici kica, samo tako, naravno ne koliko u dasnjim pop-sklepaj-album-za-2-dana *****ima, ali ima kica, limunada, secerlema... Isto je i u jazz-u da se razumemo, cudo jedno sta sve danas nosi etiketu Jazz.. Sa druge strane, u roku, fanku, regeu, elektronici, hip-hop-u ima sasvim dovoljno umetnickih dela da se nahrani dusa..

Imam i ja savet za tebe, prosiri vidike
LoshMeeBre je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku LoshMeeBre na korisnoj poruci:
goodlikesweeper (1.12.2009)
Stara 1.12.2009, 0:40   #7605
Wiki
Član

Član od: 25.10.2009.
Zahvalnice: 35
Zahvaljeno 102 puta na 75 poruka

Portishead - We Carry On (Live on Jools Holland)

http://www.youtube.com/watch?v=VNItz50u6OM
Wiki je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.12.2009, 2:42   #7606
milosmilostivi
Član

Citat:
LoshMeeBre kaže: Pregled poruke
Ehhh, sto ne volim kad neko slusa klasiku i omalovazava sve muzicke pravce stvorene u zadnjih 50 godina..

To sto je neko muzicko delo klasika ne znaci da je samim tim umetnicko delo. Ima u klasici kica, samo tako, naravno ne koliko u dasnjim pop-sklepaj-album-za-2-dana *****ima, ali ima kica, limunada, secerlema... Isto je i u jazz-u da se razumemo, cudo jedno sta sve danas nosi etiketu Jazz.. Sa druge strane, u roku, fanku, regeu, elektronici, hip-hop-u ima sasvim dovoljno umetnickih dela da se nahrani dusa..

Imam i ja savet za tebe, prosiri vidike
E moj ti, da znas ti kroz koje sam ja zanrove plovio dok sam shvatio koliko mi klasicna muzika odgovara... od red hot chilli peppersa, iron maidena (njih sam slusao bas dugo), blues brothersa, kenny burrella, michael jacksona... naravno, ovde bih mogao da dodam jos mali milion grupa ali nema mesta tako da sam stavio one koje su mi pale prve na pamet . Navodim ove grupe cisto da znas kroz koje "sito i reseto" sam prolazio dok na kraju nisam shvatio da me klasicna muzika (konkretno mislim na najveca dela) najvise ispunjava a i vidite sami koliko dugo traju neka dela i dan danas, prosto njihova univerzalnost ne zastareva i nikada nece osetiti zub vremena. Zapitaj se malo zasto u muzickim skolama se uglavnom vezbaju najveca dela klasicne muzike (pocelo je kod nas od skoro za blues i jazz ali nisam siguran), jednostavno zbog kvaliteta i jasne,ciste i iskrene emocije koje pruzaju kada ih cujes, osetis trenutke i momente kada je kompozitor pravio to delo. Naravno to ne znaci da ja ne slusam druge zanrove i da sam se iskljucivo prepustio klasici, jednostavno od kada sam se upustio u ovaj svet imam osecaj da sam bogatiji i nemogu nikako da izuzmem npr. pink floyd, konkretno pesme goodbye blue sky, hey you i high hopes od kojih se jednostavno najezim.. Uzmimo za primer kada su se udruzili simfonijski orkestar i beogradski sindikat dok je dirigent bio Ivan Tasovac, stvarno me je iznenadilo kako zvuci.
Sto se tice kica neznam da li moze da se uporedi da li ga ima vise sad ili pre, ali svakako ga danas ima u ogromnim kolicinama, pogledaj samo koliko pesama ima koje od dana objavljivanja se zaborave posle mesec dana i bice ti jasno koliko nemaju dovoljno jaku emociju, a o poruci da ne govorim, uglavnom je nema
Da se vratimo na ovu anketu, prosto je trebalo da se ubaci sto veci broj zanrova da bi sami podaci bili precizniji.

Poslednja ispravka: milosmilostivi (1.12.2009 u 2:56)
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku milosmilostivi na korisnoj poruci:
Pjanovic (1.12.2009)
Stara 1.12.2009, 3:40   #7607
Pjanovic
Banned

Član od: 22.1.2007.
Zahvalnice: 2.940
Zahvaljeno 2.739 puta na 1.903 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Pjanovic

Ja kad cujem ovo Iron Maiden - Strange World, bogami uvek se najezim, iako sam pesmu slusao milion puta, isto tako se podjednako udubim u neke numere klasicne muzike.
Ali, ne vidim sto bi to bilo u suprotnosti jedno sa dugim, Maiden nikad necu prestati da slusam , a ni klasika mi nikad nece zasmetati .
Iz tvoh posta mi nekako deluje kao da si rekao: slusao sam Maiden pa sam napredovao i dosao do klasike, sto je totalno cudna izjava.

Iron Maiden - Strange World
Pjanovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Pjanovic na korisnoj poruci:
White Ripper (2.12.2009)
Stara 1.12.2009, 14:25   #7608
M1L0SH
Veteran

Član od: 1.10.2009.
Zahvalnice: 144
Zahvaljeno 273 puta na 158 poruka

Citat:
Equilibrium kaže: Pregled poruke
.... A gde molim te pise da je tema o popularnoj muzici, i sta je uopste popularna muzika, Ceca i Britny? Mayhem sigurno nije popularna muzika ali mozes to da slusas i da kliknes na metal, zato sto je to neki podzanr metala. Ali klasicne nema. Tema je onda trebala da se zove sta slusate od muzike da nije klasicna.
Wooaa wooa polako .... Pa ne to nego sam mislio drugo je klasika drugo je metal to popularna je u smislu novija shta se slusha a ne Bach i Mozart. I jedna nastavnica muzickog je svu danashnju muziku oslovila sa popularno a klasika je ipak drugo.
A da lupam lupam mnogo nema shta. Ionako nemam shta pametnije da radim ali ne zamerite I ne znam shto se toliko vredjash ako ja ne volim rastafarijance nisi valjda jedan od njih
A milosmilostivi preterujesh i metal je dobrim delom star po 20 i vishe godina i ne zastareva. Svaka muzika ima i svoj kic i shunt koji se zaboravi za dva dana pa i klasika. Ali i ima ono shto traje. Metal se dobrim delom omalovazava zbog predrasuda i neznanja. Dalje nema samo klasika taj emotivni ton da se najezish kad cujesh i osetish emocije kompozitor-a. I metal ima dosta dobre "kompozicije" kod kojih se osete emocije i od kojih se najezish. A nemamo svi iste emocije i bes je emocija. Nekad morash da se oslobodish besa, da se izduvash a tu ti klasika nece pomoci. Za to je dobar thrash, death i slicno. Shta si ti mislio da sam neki brdjanin koji misli da je Mozart komponovao muziku za Nokiu. Cuo sam naravno i klasike ali to je samo za svecane prilike a ne za svaki dan. Thrash til death Evo sad se seti od klasicne muzike na primer mi odgovara Vagner neznam dela ipak nisam muzicki shkolovan ali mogu reci shta mi se svidja a shta ne kad ga cujem

I Pjanovic je u pravu nema napredovanja u muzici slusho ovo pa presho na vishi lvl. Moze se slushati i metal i klasika. Muzika hrani dushu i ne smeta ako meshash hranu ovaj muziku.

Evo ti mix jednog i drugog pa vidi

Afraid To Shoot Strangers Piano Version

ili ovo http://www.youtube.com/watch?v=Rgggpi2R86Q
http://www.youtube.com/watch?v=4tSG33Ilqjs

Poslednja ispravka: M1L0SH (1.12.2009 u 14:46)
M1L0SH je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.12.2009, 16:38   #7609
milosmilostivi
Član

Izvrnuste mi reci do bola , nigde nisam spomenuo napredovanje u smislu da od kada sam poceo klasiku da slusam da sam "presao na visi lvl", da se razumemo, kao sto vec rekoh i sto nemogu da osporim jeste da sam postao bogatiji kada sam poceo klasiku da slusam. Kao kada citate knjigu i kada je procitate osetite se bogatijim
Sto se tice konkretno maidena, svidjaju mi se upravo zbog njihovih melodija, dok npr. slusam pesmu nomad i kada krene jedna solaza osetim se kao pustolov koji luta i traga za zemljom, bukvalno mi se stvori slika ispred mene, kao film da gledam
Stara 1.12.2009, 17:08   #7610
LoshMeeBre
Starosedelac

Citat:
Izvrnuste mi reci do bola , nigde nisam spomenuo napredovanje u smislu da od kada sam poceo klasiku da slusam da sam "presao na visi lvl", da se razumemo, kao sto vec rekoh i sto nemogu da osporim jeste da sam postao bogatiji kada sam poceo klasiku da slusam. Kao kada citate knjigu i kada je procitate osetite se bogatijim
Stvar koja je smetala meni, a verujem i jos ponekom jeste taj tvoj pogled sa visine na ostale zanrove. Mi svi zli, mali, pogani crvi sto ne slusamo klasiku nismo osetili sta je prava slast muzike, nismo nasli u njoj nesto dublje, nego grebuckamo tu negde po kori..

TO sto se u muzickim skolama izucava samo klasika kod nas, to uopste nije pozitivna stvar.. U inostranstvu imas npr. Jazz muzicke akademije gde se izucava (zavisnosti od smera) klasicna muzika, jazz, ali i fuzije sa ostalim zanrovima.. TO sto nas plan i program po obicaju kasni, to je druga stvar...

Sve u svemu, TEBI najvise lezi klasika, sto ne znaci da automatski druga muzika nema dusu, cudan je to rezon.. Ako to stvarno mislis (kao sto si napisao gore) onda nisi dovoljno plovio po ostalim zanrovima...
Stara 1.12.2009, 17:20   #7611
King James
Starosedelac

Član od: 20.12.2007.
Zahvalnice: 93
Zahvaljeno 709 puta na 309 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku King James

Citat:
Sto se tice konkretno maidena, svidjaju mi se upravo zbog njihovih melodija, dok npr. slusam pesmu nomad i kada krene jedna solaza osetim se kao pustolov koji luta i traga za zemljom, bukvalno mi se stvori slika ispred mene, kao film da gledam
^ Upravo zbog tih sjajnih melodicnih delova i odlicne atmosfere u pesmama su Maideni najbolji (metal) bend na svetu Jes' da zvuci pomalo glupo,ali osetis pesmu...Ja bar dok slusam The Trooper i kad cujem onu melodiju imam osecaj kao da tutnji konjica...Isto tako i Hallowed Be Thy Name, pocetak je tako dobro uradjen da pomislis da, kad Dickinson krene da peva, ce stvarno na vesanje...Na Stranger In A Strange Land se redovno najezim Da ne govorim o ostalim pesma, koje ovaj bend ima na bacanje Jednostavno, bend bez greske i lose pesme
King James je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.12.2009, 17:46   #7612
Iris
détente

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka

Citat:
I ne znam shto se toliko vredjash ako ja ne volim rastafarijance nisi valjda jedan od njih
Svaki sledeći komentar ovakvog ili sličnog tipa na forumu je neprihvatljiv i nosiće sa sobom posledice

Rasna, polna, kulturna ili degradacija u bilo kom smislu apsolutno nije dozvoljena!
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.12.2009, 18:51   #7613
milosmilostivi
Član

Citat:
LoshMeeBre kaže: Pregled poruke
Stvar koja je smetala meni, a verujem i jos ponekom jeste taj tvoj pogled sa visine na ostale zanrove. Mi svi zli, mali, pogani crvi sto ne slusamo klasiku nismo osetili sta je prava slast muzike, nismo nasli u njoj nesto dublje, nego grebuckamo tu negde po kori..

TO sto se u muzickim skolama izucava samo klasika kod nas, to uopste nije pozitivna stvar.. U inostranstvu imas npr. Jazz muzicke akademije gde se izucava (zavisnosti od smera) klasicna muzika, jazz, ali i fuzije sa ostalim zanrovima.. TO sto nas plan i program po obicaju kasni, to je druga stvar...

Sve u svemu, TEBI najvise lezi klasika, sto ne znaci da automatski druga muzika nema dusu, cudan je to rezon.. Ako to stvarno mislis (kao sto si napisao gore) onda nisi dovoljno plovio po ostalim zanrovima...
Onaj ko je napravio ovu anketu omolovazava klasiku, jazz i bluz time sto je te zanrove sve "fino" stavio u "ostalo" a ne ja koji govorim po stoti put da i klasika, jazz i bluz zasluzuju podjednako mesto u ovoj anketi kao i drugi zanrovi, ali ti i jos neki ste to uzeli zdravo za gotovo kao da ja zelim da vama solim pamet mojom kritikom. Jos uz sve to, protumacili ste moje muzicke sklonosti na sasvim pogresan nacin time sto sam svima uputio krajnje dobronameran savet i rekao da sam obogatio sebe poceci da slusam klasiku, ali vidim da to kategoricki i nepromisljeno odbijate, i ne samo to, borim se ovde za ravnopravnost zanrova a vi me napadate kako ja izdvajam pojedine zanrove samo zato sto ti zanrovi nisu u ravnopravnosti sa drugima a uz to mi se svidjaju, nema smisla stvarno...

Poslednja ispravka: milosmilostivi (1.12.2009 u 19:08)
Stara 1.12.2009, 19:24   #7614
jpriest
Član

Član od: 22.11.2009.
Zahvalnice: 40
Zahvaljeno 37 puta na 26 poruka

sad videh temu
mejdeni ovo mejdeni ono... mislim ok, slusam ih zadnjih nekoliko godina, odlicni su, imaju gomilu hitova itd... ali ipak zna se ko su bogovi metala ova pesma http://www.youtube.com/watch?v=JAagedeKdcQ kida sve pesme mejdena zajedno (ok malo sam preterao)... a solo glenna tiptona na sredini... eh ima li boljeg?...
jpriest je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku jpriest na korisnoj poruci:
Vulee (1.12.2009)
Stara 1.12.2009, 19:26   #7615
Thaedass
WALL-E

Član od: 4.9.2009.
Zahvalnice: 404
Zahvaljeno 1.255 puta na 909 poruka

Giant

Fantasticna stvar
Thaedass je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.12.2009, 19:36   #7616
Pjanovic
Banned

Član od: 22.1.2007.
Zahvalnice: 2.940
Zahvaljeno 2.739 puta na 1.903 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Pjanovic

Citat:
jpriest kaže: Pregled poruke
sad videh temu
mejdeni ovo mejdeni ono... mislim ok, slusam ih zadnjih nekoliko godina, odlicni su, imaju gomilu hitova itd... ali ipak zna se ko su bogovi metala ova pesma http://www.youtube.com/watch?v=JAagedeKdcQ kida sve pesme mejdena zajedno (ok malo sam preterao)... a solo glenna tiptona na sredini... eh ima li boljeg?...
50% Maidena je za klasu bolje od ove pesme, i od ove grupe koju ti nazivas bogovima metala. Maiden ima bolji solo u nekoliko pesama, a generalno pa decko pevanje i vristanje nisu isto .
Pjanovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.12.2009, 19:54   #7617
King James
Starosedelac

Član od: 20.12.2007.
Zahvalnice: 93
Zahvaljeno 709 puta na 309 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku King James

Citat:
ali ipak zna se ko su bogovi metala

Manowar?
King James je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.12.2009, 19:59   #7618
LoshMeeBre
Starosedelac

@milosmilostivi: Da zakopamo ratnu sekiru.. Slazem se sa tobom da ta tri zanra trebaju biti deo ankete, al sad je kasno ispravljati krive drine nakon 400strana teme.. Ionako je odavno postala tema gde ljudi kace spotove pesama koje trenutno slusaju

Rekao sam ti sta mi je smetalo, izvini sto sam te napao..

Evo malo opustenog Jazz-a u to ime
Portrait of Tracy
Stara 1.12.2009, 20:30   #7619
milosmilostivi
Član

Citat:
sad videh temu
Pesma stvarno nosi tezinu, preteska je za moj ukus, nemogu da svarim ovo pevanje koje bih pre nazvao vristanjem, mozda cu vremenom nikad se nezna
@LoshMeeBree
Opustajuce , kad smo vec kod jazz-a ono sto me stvarno odusevljava je improvizacija, tj. kada npr. dok gitarista svira na bini pred publikom on se nalazi u jednom posebnom i neopisivom stanju (predje u stanje levitacije, prekrsi zakone fizike ) i kada iz tog stanja pocne da improvizuje tako neku melodiju koja je prosto melem za dusu a ono sto daje posebnu slast je da ste tu improvizaciju culi samo vi i sacica ljudi oko vas, tj. nikada nije zvanicno snimljena i objavljena i to je zaista, morate priznati, neopisiv dozivljaj. Mislim da je to svakako pomerilo granice umetnosti u muzici.
Stara 1.12.2009, 20:40   #7620
jpriest
Član

Član od: 22.11.2009.
Zahvalnice: 40
Zahvaljeno 37 puta na 26 poruka

Citat:
Pjanovic kaže: Pregled poruke
50% Maidena je za klasu bolje od ove pesme, i od ove grupe koju ti nazivas bogovima metala. Maiden ima bolji solo u nekoliko pesama, a generalno pa decko pevanje i vristanje nisu isto .
pih ocekivao sam ovakve odgovore aludirao sam na njihovu pesmu metal gods, nema veze... svako ima svoj ukus, ja licno vise volim priest jer mi se vise svidjaju njihove solaze i riffovi. mada iskreno voleo bi da vidim brusa kako peva painkillera
ps. nemoj te 'decko' fore molim te, slusam ovu muziku dovoljno dugo i mislim da se razumem. i da, ako uporedis roba halforda u najboljim danima i brusa u najboljim danima rob pobedjuje, poslusaj par live pesama od prista na yt iz 82god, brus nikada nije mogao da izvede live kao studio za razliku od halforda
edit: nije mi namera da flejmujem ovde, volim i jedan i drugi bend, samo ove malo vise

Poslednja ispravka: jpriest (3.12.2009 u 13:51)
jpriest je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
metalsucks, muzika, satana, \m/

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
OGame! Pridružite nam se! suzie Mrežne igre 603 18.3.2017 20:16
Dobijanje broja koji je stepen od 2 Stevvan Programiranje 14 6.3.2008 9:25
Kazna od 222.000$ zbog skidanja muzike Bryan Fury Opšta kultura 23 13.11.2007 19:56

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 22:39.