![]() |
![]() |
|
Akcione igre First-person-shooteri i slično... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 | |||
Član
Član od: 17.7.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Da li ima ljudi koji su (nekada) igrali Natural Selection mod za Half Life?
Evo trailera:
Ako ima, javite se jer će mo možda da se okupljamo ponovo da se igramo ![]() Poslednja ispravka: DeCoy (14.12.2009 u 12:11) |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
|
![]()
Šta? Baš niko ovo nikada nije igrao u nekoj od igraonica?
Neverovatno kako to da je najbolji mod na svetu ikada (ne govorim samo o ličnom utisku, nego stvarno ne postoji nigde ništa slično) toliko ostao anoniman... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
Član od: 13.1.2007.
Zahvalnice: 505
Zahvaljeno 162 puta na 126 poruka
|
![]()
Pa ajde nam ti reci malo o tom modu, kad već spominješ. Taj gore trailer ti ne radi, a ja sam igrao samo blue shift i opposing force.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.383
Zahvaljeno 3.328 puta na 2.302 poruka
|
![]()
BS i OP su expansion packovi, ovo je mod. Ja se secam clanka u SK 2002. god. u kome govore o modu koji polako postaje popularan medju ljudima sirom sveta... Skoro sam cuo i da je odabran za jedan od najboljih modova ikada za bilo koju igricu. Sve u svemu strava je koliko sam cuo.
Eh, sada, ti nam daj dodatne informacije ja ovo nikada nisam igrao, iako sam pokusao da ga skinem odavno i fail-ovao zbog tadasnjih dial-up konekcija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Izgleda da sada onaj gornji video radi. Ali evo još par videa:
(onaj prvi, ponovo, za svaki slučaj) http://www.youtube.com/watch?v=yJbR7...7E4D81&index=3 (drugi) http://www.youtube.com/watch?v=z4Zd5...7E4D81&index=1 (treći) http://www.youtube.com/watch?v=Jzyi4XF0jKk Ovako Srpski objašnjeno, radi se o kombinaciji FPS/RTS (da, dobro ste pročitali) Praktično se radi o strategiji iz prvog lica (jako retko viđeno kao žanr u igricama) Najveća mana igre jeste tematika - malo je... šljbdp, i to je verovatno ono što najviše odbija ljude od ove igre. Radi se o (nekim) marincima koji se rokaju sa (nekim) alienima po (nekakvim) svemirkim bazama. Atmosfera u igri je malo siva, ali to je jedina zamerka igri, osim što je malo komplexna pa početnicima treba malo više da se uhodaju. Obe frakcije su potpuno različite jedna u odnosu na drugu i zadivljujuće balansirane. Čak se razlikuju više nego terani od zergova u SC. Marinci su najlogičnija frakcija - ideš i pucaš. Međutim, jedan od marinaca treba uvek da glumi commandera. On uđe u comandnu konzolu (priđe zgradi i klikne "use" iliti "E") i onda on vidi celu mapu "odozgo" isto kao da igra RTS. Može da selektuje svoje marince i na desno dugme da im zadaje mesta na koje ovi treba da se kreću. E sad, pošto su marinci uvek živi ljudi, oni naravno ne moraju da slušaju komandera ![]() Komander postavlja zgrade na određene lokacije na mapi (resurs toweri, abgrejdi za marinska oružja, grada za municiju, turreti...) i troši marinačke zajedničke resurse. Međutim, da bi se zgrada sagradila, njoj mora da priđe neki živ marinac, i na "E" drži dugme dok se zgrada ne sastavi. Alieni pak su mnogo komplikovaniji i oni nemaju komandera, što znači da su na terenu uvek u prednosti u odnosu na +1 igrača (najbolje je kad se igra 5na5, a minimum je 4na4, sve ispod toga je neigrivo - eto, možda još jedna mana igri) Alieni se ponašaju svaki za sebe, i treba da se raštrkaju po mapi što više. Po defoltu, alieni treba da "drže" 70% mape a marinci ostatak da bi bilo izbalansirana borba. Svaki alien ima svoje resurse za sebe (za razliku od marinaca), i svaki može da mutira u 5 oblika (u zagradi pored imena su cene za mutiranje): - skulk(2) - default life form, ide brzo, penje se po zidovima, grize - gorge(10) - alienska radilica, može da postavlja alienske zgrade - lerk(30) - reptil, može da leti i da puca na daljinu - Fade(50) - visok 2 metra, 250 helta, brzo kretanje, udara jako - Onos(75) - slončina od 500 helta, može da stanuje marince, mlati ko l00dak Glavna fora na svakoj mapi su hive-ovi. Na svakoj mapi postoji jedan marinački spawn point (koji je uvek na istom mestu) i 3 hajva. Alieni uvek počinju ispod jednog (random) od 3 hajva na mapi, i što više hajvova zauzmu, svi alieni na mapi mogu više "oružja" da koriste. Svaki alienski lifeform im 4 napada(oružja) i mogu da koriste prva 2 ako imaju jedan hiv, prva 3 sa dva hiva i sva 4 ako zauzmu sva 3 hiva. Marinci bi trebalo sa turetima da uštekaju makar jedan hiv, da se alieni ne bi proširili, inače su prsli. Resursi se dobijaju preko resource nodovakoji su raštrkani po mapama i oni su glavna fora u igri. Iznad noda treba staviti svoj resource tower da bi se taj nod harvestovao. Tako da štekanje u bazi ne pomaže ni najmanje. Ostatak je šibanje i jurnjava po mapi. ![]() Ima sad tu još dosta detalja, recimo lepota je videti marince kada dođu do heavy armoura i heavy mashine gun-ova i kada počnu da napreduju ![]() A marinci obično izgube partiju kada im 2-3 onosa ulete u glavnu bazu, razbiju teleport, i sva pešadija ostane negde na drugom delu mape ![]() Ako nekoga zanima da igra sa nama, evo mi primamo i nove igrače, i sakupljamo se sada u sredu u igraonici ATG-arena kod Wuka. Već nam dolazi par novih igrača, tako da nećete biti jedini, i imaćemo strpljenja ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MilanGM na korisnoj poruci: | ||
matrix_ninja (16.12.2009) |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
(ako nekoga mrzi da čita sve ono gore)
Ako neko hoće u sredu da proba igru, PM-ujte me ili ovde ostavite post. Mi se skupljamo u sredu u 9 kod Wuka (ATG-arena) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 25.3.2009.
Zahvalnice: 95
Zahvaljeno 118 puta na 65 poruka
|
![]()
Mozda je ipak lakse procitati jedan post nego iscimati se do Vuka po kijametu
![]() Jel ti vidis gde ja zivim??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
Mah... evo i ja jedva sastavih ekipu. Ranije nas je bilo za 13 na 13 (cela jedna igraonica protiv cele druge igraonice)
![]() Malo i ove igraonice zamiru... Anyway, evo baš danas mi je stiglo obaveštenje sa unknownWorlds-a da su izbacili pre-alpha Natural Selection 2 (buduću stand alone verziju) ![]() http://www.unknownworlds.com/ns2/ http://www.naturalselection2.com/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da i ja sam cuo za standalone...
Kako nabaviti NS i koji mi HL treba za njega? WON ili Steam varijanta? I koja verzija? Sta imate vi po igraonama? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Pa pazi. NaturalSelection1 je mod za HL1, i imam ortaka koji je kupio za 10$ preko stima neku verziju i instalirao NS1 i igrao preko neta, stim što je njemu net bio jako spor (64kbita) pa praktično nije ni mogao da igra normalno.
U igraonici smo stavili neku verziju 3.0 ja mislim. Ma tamo je problem usaglasiti verzije. Kako dođe nova verzija neke igre, tu onda nastaje haos, jer ne možeš da instaliraš novu verziju dok se neko ne digne sa tog kompa, tako da se obično čeka da neko sedne da igra NS i onda se provali da svako drugi ima najnoviju verziju, pa se čeka da se instalira, i onda se ljudi smaraju... Na kraju smo ostavili svuda tu verziju 3.nešto i nismo abdejtovali ništa posle toga. U igraonici smo instalirali običan HL1, onaj koji se koristi za stari counter strike, i samo u njega iskopirali ove fajlove, ne treba ništa specijalno. Postoje i neki botovi za NS, ali ne znam kolko su dobri jer je igra jako komplexna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Aham... Znači instalirali ste WON Half-Life
![]() ![]() ![]() |