Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Ostale komponente
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Ostale komponente Kućišta, napajanja, periferije, štampači, skeneri, tastature, miševi, džojstici...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 6.7.2006, 17:36   #1
RaleVuk
Novi član

Član od: 30.5.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom HP 5150 kertridž

HP DJ 5150 No. 57
Odjednom je poceo umesto žute da mi štampa zelenu neki predlog ili da kupim novi kertidž

Nosio sam ga na punjenje kažu da je pun
RaleVuk je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.7.2006, 23:46   #2
dbaja
Veteran

Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 214 puta na 130 poruka
Određen forumom Re: HP 5150 kertridž

Na neki fazon došlo je do mešanja žute i cijana. Za 5150 ne znam šta je, ali je na Epsonovim kertridžima koje sam punim isti slučaj kada prepuniš kertridž pa se gore izliju obe boje kroz "odušku za vazduh", i naravno izmešaju lepo. Probaj da skineš kertridž, zatim obriši kontakte i eventualno boju koja može biti izlivena oko kertridža.
Ako ne ide, reklamiraj kod onoga ko ti je punio.
dbaja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.7.2006, 23:56   #3
PAIN
Deo inventara foruma

Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 557
Zahvaljeno 556 puta na 413 poruka

Imam isti stampac i preporucio bi ti da vise ne punis ketridze nego se stisni pa kupi nove.Ja sam vala popiz...o.Kad mi punili ketridz, onu rupu su previse nekako rasirili(nemam pojma kako) pa mi curi boja.Zezao sam se najmanje 3 sta da rastavim stampac da ga ocitim od boje jer je pocela da curi i po stolu.

Pa probaj da odstampas jedno 3-4 str sa malo slika(da ga malo razradis)meni je bio problem da stampa sve zuto.Pa ako i dalje isto radi nosi ga kod njih.
PAIN je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.7.2006, 0:19   #4
ATI`
Banned

Član od: 7.4.2006.
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku ATI` Slanje poruke preko MSN-a korisniku ATI` Slanje poruke preko Skypea korisniku ATI`

Citat:
PAIN kaže:
Imam isti stampac i preporucio bi ti da vise ne punis ketridze nego se stisni pa kupi nove.Ja sam vala popiz...o.Kad mi punili ketridz, onu rupu su previse nekako rasirili(nemam pojma kako) pa mi curi boja.Zezao sam se najmanje 3 sta da rastavim stampac da ga ocitim od boje jer je pocela da curi i po stolu.

Pa probaj da odstampas jedno 3-4 str sa malo slika(da ga malo razradis)meni je bio problem da stampa sve zuto.Pa ako i dalje isto radi nosi ga kod njih.
Kakve nove ketridze kupi 3 sprica i 3 igle i boje i puni sam!
ATI` je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.7.2006, 0:22   #5
PAIN
Deo inventara foruma

Pa kad ovi kreteni nisu znali necu ni ja da experimentisem.Stvarno mi nije jasno kako su to uspeli.
Stara 8.7.2006, 0:37   #6
ATI`
Banned

Član od: 7.4.2006.
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku ATI` Slanje poruke preko MSN-a korisniku ATI` Slanje poruke preko Skypea korisniku ATI`

Citat:
PAIN kaže:
Pa kad ovi kreteni nisu znali necu ni ja da experimentisem.Stvarno mi nije jasno kako su to uspeli.
Stvarno mi nije jasno da neko ne zna napuniti ketridze

skini nalepnicu. imas na vrhu jednu rupu to je magenta ili ako ti je lakse "crvena". levo imas 2 rupe tamo je yellow ili "zuta" i desno imas dve rupe i tamo je cyan ili "plava". napuni spriceve po 3-4 ml i polako puni.
To ti je sva filozofija punjenja ketridza meni rade po 10-tak punjenja ponekad i vise zavisi od kvaliteta ketridza.
mozda se malo pomesaju boje pri punjenju ali samo napravi 3 kocke od sve tri boje i pusti da stampa dok se ne procisti, ako zapekne boja naspi u spric malo acetona i uspricaj u ketridz u boju koja ne radi.

eto sta ti "kreteni" ne znaju da urade!
ATI` je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.7.2006, 10:03   #7
sim.a
Član

Član od: 3.12.2005.
Zahvaljeno 8 puta na 8 poruka

tesko ces ti stampanjem od zelene napraviti zutu.
sim.a je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.7.2006, 11:38   #8
piskoonline
Član

Član od: 10.2.2006.
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka

Klasično mešanje boja. Uglavnom najviše strada žuta jer je najslabija i druge dve je pregaze, ali ima i drugih primera. Kod vaših smešnih kertridža od par mililitara ovo je zanačajan problem, jer za čišćenje se lako potroši bar pola ubrizgane količine boje... a stvarno se čisti jačim štampanjem (više boje), dok se ne pročisti...
U moje staro vreme, kertridži su imali 42ml odnosno, po 25 - 15 za pojedinu boju, pa se često dešavalo prepunjevanje (čuveni mehur vazduha koji istera boju nenadano napolje) i međusobno mešanje boja... tako da bi ja u tom slučaju kupio boju i špriceve i jednostavno štampao besomučno i ponovo dopunjavao (ne prepunjavao) kertridž dok ne izađe čista boja.
Ili, napao bi ekipu koja je izvršila reciklažu za izazivanje štete.
piskoonline je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.7.2006, 16:41   #9
RaleVuk
Novi član

Član od: 30.5.2006.

Odshtampao sam jedno 20-tak strana A4 formata. Sad je bolje (ne kako je bilo naravno) ali sad je jedini problem shto skoro da nemam boje. Bas super a? Videcu da kupim te je... boje.
RaleVuk je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.7.2006, 20:07   #10
sim.a
Član

Član od: 3.12.2005.
Zahvaljeno 8 puta na 8 poruka

Moze to da pomogne ali tesko ce od toga ikad vise biti kertridz koji ce stampati kvalitetno slike. Za dokumenta ili nesto sa neta ce da odradi. Sundjer uvek ostane zaprljan. Ali ako ti odgovara kvalitet super. Bolje malo manje mastila pa cesce puniti nego da imas ovakav cirkus. Probaj sam nije tesko.
sim.a je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.3.2007, 19:00   #11
PAIN
Deo inventara foruma

Ima sam neke probleme sa ketridzima za HP 5150 pa rekoh ako neko mozda ima slican problem da moze da ga resi.Naime ovo je obican tutorijal o resetovanju ketridza.Uvek pomaze.Meni je nakon punjenja a i nakon stavljanja novih uvek prikazivao problem.Ne znam zasto mi je to izbacivao kod novih ali obican reset je pomogao.A evo i linka.

Samo bih jos preporucio da umesto obicne selotejp trake koristite izolir traku jer mi je 2x propao reset sa selotejpom.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Punjenje ketridza za HP 5150 alien Ostale komponente 2 26.5.2006 0:48

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 22:17.