![]() |
![]() |
![]() |
#541 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 795
Zahvaljeno 888 puta na 555 poruka
|
![]()
Isti problem i u nišu, sezampro, i megaupload i hotfile koje najcesce koristim i nikad nisam imao problema idu kao dial up, nekim cudom depositfiles i netload su bolji od 50-80-100 KBs ume da bude. Bas sam se spremao da zovem sezam pa eko da vidim ovde ima li neko slican problem i sad vidim da nema vajde mnogo a kao rekli su do vikenda ce otkloniti. Evo sad je nedelja 21. feb 1:11 i nema promene. Ako im je prica o ubrzanju fora da se umire nezadovoljni korisnici to nemoz da traje dugo a onda bi mogli mnoge korisnike da izgube sto bi i trebalo da se desi ako lazu i spori su.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Novi član
Član od: 28.8.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Kod mene je muka sto sam ove nedelje uzeo ADSl 1mb sezamov a pre sam koristio bezicni 512k i na bezicnom mi je skidao bar nocu kao blesav 80kb/s konstantno (iznad placenog protoka).Sad glesam sa adslom skida 4-15-20kb/s plafon jos krenuo da se tripujem kako me vec neko nagazio da mi krade net ,al nije .Na speed testu mi pokazuje normalan protok ,megaupload ima najveci problem sa brzinom ne prelazi 20 ,dok rapidshare drzi brzinu da ga ne ureknem .Isto kad downloudujem strimovane klipove (ide brze nego ucitavanje) brzine od slucaja do slucaja variraju .
Hotfile se muci sa 5-15 kb/s . Poslednja ispravka: medium (21.2.2010 u 14:40) Razlog: Edit |
![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Član
|
![]()
Ljudi, sajtovi tipa Rapid, Megaupload i sličnih hostera su preopterećeni preko vikenda i to je smrt za skidanje sadržaja kao free user koji su i onako limitirani na 1mbps što vikendom padne na nivo dial up-a. Nije do vašeg internet provajdera nego do servera sa kojih skidate. Pokušajte da skinete nešto sa microsoft.com ili adobe.com i videćete da ćete imati normalnu brzinu download-a.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Verovatno sve zavisi gde su ti serveri locirani i kojom se rutom dolazi do njih, naravno kad nema gužve, tj. kad nije overload-ovan telekomov spoljni link koji mu obezbedjuje njegov nadprovajder, budu normalne brzine sa skori svih file hoster-a
@Parkman, interesantna stvar u vezi DL sa MS sajta, pre neko vece ortak je pokusao da skine directx feb 10, i download mu se dosta kilavio 20-30kb/s, pa je odustao, zatim nasao je to isto na softpedia-i i odatle ga skinuo normalnom brzinom oko 105kb/s |
![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Veteran
|
![]()
A Neobee meni radi dobro, i koliko god su ljudi kukali na njega (ukljucujuci i mene), radio je kako treba najveci deo vremena od kada ga koristim.
Poslednja ispravka: Iris (21.2.2010 u 15:25) |
![]() |
![]() |
![]() |
#546 | |
Veteran
Član od: 18.10.2009.
Zahvalnice: 238
Zahvaljeno 254 puta na 157 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sinoc mi doso drug da zavrsi obracune za januar i februar za posao, kaze njemu mts bezicni u opste ne radi. Kad pusti moj kaze, sta je ovo sto ovoliko sporo ucitava a ja mu kazem pa nekih 3,4 dana net otiso u aut nista ne valja a on ce pa daj pusti mi dial up da zavrsim ovo za cas
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Veteran
|
![]()
Trenutno nešto skidam sa Sofpedije i brzina ide 10-20KBs! Smešno! Njihovi serveri su obično sasvim brzi, tako da eto još jedne potvrde da je problem do naših linkova.
A kao što je spomenuto u temi Telekom ADSL, izgleda da brzina ovih dana zavisi od IP adrese koje dobijemo pri konekciji, tj. od početnih brojeva. Nisam mnogo isprobavao, ali sad sam na 79, a jutros sam bio na (valjda) 109 i čini mi se da ima razlike, mada jutros nisam probao download. |
![]() |
![]() |
![]() |
#549 | |
Deo inventara foruma
Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 991 puta na 765 poruka
|
![]() Citat:
![]() http://www.sk.rs/forum/showpost.php?...postcount=1161 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#550 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Deo inventara foruma
|
![]()
To je zato što Telekom ima više dolaznih linkova te nije isto oprerećenje na svakom.
Inače, sutra bi problem trebao biti rešen (ortak zvao Telekomovu teh. podršku). |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dzonihsv na korisnoj poruci: | ||
star-duster (21.2.2010) |
![]() |
#552 |
Veteran
|
![]()
Već sam ranije (prekjuče) napisao da Speedtest i dalje daje iste rezultate kao i obično. Npr. meni je upravo sad izmerio pun 1mb/s dl i 0,11mb/s ul. Ali u realnom radu je drugačije, ponešto ide OK, ali mnogo toga ide traljavo i sporo. Problem postoji, pogledaj šta su sve ljudi javljali u prethodnim postovima ove teme i u temi o Telekomovom ADSL, ima zanimljivih zapažanja.
Na kraju krajeva, nije mi bitno šta je u pitanju, nego da ga konačno reše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Deo inventara foruma
|
![]()
To je zato jer testiraš na serveru iz BG-a. Aj probaj sa nekim serverom iz zapadne Evrope i slično. Neki će da radi, neki ne, tačnije, neki ćete da poginete, neki ćemo da se vratimo.
![]() Em pritom neki ljudi ni ne znaju da imaju problema jer ne posećuju strane i naše sajtove hostovane na serverima po Evropi. Evo, meni npr. Amsterdam ne radi... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 991 puta na 765 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Vidi se da ti radi... :P
Meni konkretno ne radi jer sam na linku (kako ti kažeš, opsegu ip adresa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Starosedelac
Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 811
Zahvaljeno 404 puta na 255 poruka
|
![]()
I ja kazem da ima problema sa telekomovim ADSL-om, ali isto tako tvrdim da ni speedtest nije bas najmerodavnija alatka za merenje brzine. Evo kakvo je stanje kod mene bilo juce:
http://www.benchmark.rs/forum/showpo...postcount=4041 Mogu da dodam da sam juce prosao kroz sve moguce ip adrese koje su se spominjale u zadnjih nekoliko dana i da su sve radile skoro podjednako lose ili ponekad cak i dobro. Naprimer dobijao sam i ip adresu koja pocinje sa 93 ili 77, speedtest je prikazivao ocajne rezultate a download preko bittorrenta je sasvim cesto bio na maksimumu. Brzine mi jesu varirale sa svim adresama, ali to mi je zbog malog seeda. Moja najveca zamerka ide na sporo otvaranje sajtova, ali kako vidim to je vise zbog DNS adresa. Usput, da spomenem da sam pre neki dan slao mail telekomu raspitujuci se o eventualnom povecanju brzina, spominjao sam prelazak na SBB, spomenuo sam zalbe korisnika na raznim forumima (naveo sam linkove) na kvalitet njihovih usluga, medjutim odgovor nisam dobio od njih. Dobio sam od ratela, njih sam stavio u cc (rekoh sto da ne) cisto da vidim njihov stav. Ako nekoga interesuje evo i odgovora od ratela: Spoiler za ratel:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Veteran
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno 174 puta na 103 poruka
|
![]()
I ja mislim da će problem uskoro biti rešen pošto će se uskoro mnogi od nas sasvim zahvaliti Telekomu na njegovim uslugama, pa će im se i linkovi rasteretiti. I odnos cena/brzina koji nudi SBB je čist bezobrazluk u poređenju sa okruženjem, ali ovo što Telekom radi sa ADSL-om je već tretiranje svih nas kao da se kopčamo na leđima. Prodaju nam sumanuto skup net koji se ponaša kao da je dialup i, izgleda, očekuju da treba da im budemo zahvalni zato što i to imamo.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Wizard na korisnoj poruci: | ||
Nestor (22.2.2010) |
![]() |
#558 |
Član
Član od: 9.6.2009.
Zahvalnice: 31
Zahvaljeno 20 puta na 11 poruka
|
![]()
Znaci za 2 godine kako koristim adsl, nikad mi nije ovako lose radio . Btw ovo je 1mb paket i trebalo mi je otprilike minut da mi otvori speedtest
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kazu do petka ce telekom da resi problem i mozda bude i ubrzanje, s tim sto ja mislim da je prica za ubrzanje da ljudi nebi divljali sto cekaju do petka a kad dobiju vezu bice zadovoljni sto ponovo radi a sad za ubrzanje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]() |
![]() |