Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Internet usluge
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Internet usluge Provajderi, načini povezivanja...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 21.2.2010, 2:12   #541
Nestor
Deo inventara foruma

Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 795
Zahvaljeno 888 puta na 555 poruka
Određen forumom Re: ADSL pitanja

Isti problem i u nišu, sezampro, i megaupload i hotfile koje najcesce koristim i nikad nisam imao problema idu kao dial up, nekim cudom depositfiles i netload su bolji od 50-80-100 KBs ume da bude. Bas sam se spremao da zovem sezam pa eko da vidim ovde ima li neko slican problem i sad vidim da nema vajde mnogo a kao rekli su do vikenda ce otkloniti. Evo sad je nedelja 21. feb 1:11 i nema promene. Ako im je prica o ubrzanju fora da se umire nezadovoljni korisnici to nemoz da traje dugo a onda bi mogli mnoge korisnike da izgube sto bi i trebalo da se desi ako lazu i spori su.
Nestor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.2.2010, 14:37   #542
medium
Novi član

Član od: 28.8.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Kod mene je muka sto sam ove nedelje uzeo ADSl 1mb sezamov a pre sam koristio bezicni 512k i na bezicnom mi je skidao bar nocu kao blesav 80kb/s konstantno (iznad placenog protoka).Sad glesam sa adslom skida 4-15-20kb/s plafon jos krenuo da se tripujem kako me vec neko nagazio da mi krade net ,al nije .Na speed testu mi pokazuje normalan protok ,megaupload ima najveci problem sa brzinom ne prelazi 20 ,dok rapidshare drzi brzinu da ga ne ureknem .Isto kad downloudujem strimovane klipove (ide brze nego ucitavanje) brzine od slucaja do slucaja variraju .

Hotfile se muci sa 5-15 kb/s .

Poslednja ispravka: medium (21.2.2010 u 14:40) Razlog: Edit
medium je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.2.2010, 14:47   #543
Parkman
Član

Član od: 26.12.2008.
Zahvalnice: 74
Zahvaljeno 63 puta na 57 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Parkman Slanje poruke preko Skypea korisniku Parkman

Ljudi, sajtovi tipa Rapid, Megaupload i sličnih hostera su preopterećeni preko vikenda i to je smrt za skidanje sadržaja kao free user koji su i onako limitirani na 1mbps što vikendom padne na nivo dial up-a. Nije do vašeg internet provajdera nego do servera sa kojih skidate. Pokušajte da skinete nešto sa microsoft.com ili adobe.com i videćete da ćete imati normalnu brzinu download-a.
Parkman je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.2.2010, 14:47   #544
Predrag Stankovic
Deo inventara foruma

Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 999
Zahvaljeno 666 puta na 458 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Predrag Stankovic Slanje poruke preko Skypea korisniku Predrag Stankovic

Verovatno sve zavisi gde su ti serveri locirani i kojom se rutom dolazi do njih, naravno kad nema gužve, tj. kad nije overload-ovan telekomov spoljni link koji mu obezbedjuje njegov nadprovajder, budu normalne brzine sa skori svih file hoster-a

@Parkman, interesantna stvar u vezi DL sa MS sajta, pre neko vece ortak je pokusao da skine directx feb 10, i download mu se dosta kilavio 20-30kb/s, pa je odustao, zatim nasao je to isto na softpedia-i i odatle ga skinuo normalnom brzinom oko 105kb/s
Predrag Stankovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.2.2010, 14:55   #545
GordoN
Veteran

Član od: 24.4.2006.
Zahvalnice: 252
Zahvaljeno 171 puta na 123 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku GordoN Slanje poruke preko Yahooa korisniku GordoN

A Neobee meni radi dobro, i koliko god su ljudi kukali na njega (ukljucujuci i mene), radio je kako treba najveci deo vremena od kada ga koristim.

Poslednja ispravka: Iris (21.2.2010 u 15:25)
GordoN je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.2.2010, 15:19   #546
star-duster
Veteran

Član od: 18.10.2009.
Zahvalnice: 238
Zahvaljeno 254 puta na 157 poruka

Citat:
Parkman kaže: Pregled poruke
Ljudi, sajtovi tipa Rapid, Megaupload i sličnih hostera su preopterećeni preko vikenda i to je smrt za skidanje sadržaja kao free user koji su i onako limitirani na 1mbps što vikendom padne na nivo dial up-a. Nije do vašeg internet provajdera nego do servera sa kojih skidate. Pokušajte da skinete nešto sa microsoft.com ili adobe.com i videćete da ćete imati normalnu brzinu download-a.
Nisi sasvim u pravu. Tačno je da su hosteri preopterećeni, ali nije samo to uzrok. Definitivno 2-3 dana traje i neki problem sa domaćim ADSL-om. Pročitaj prethodne postove pa ćeš videti da mnogo ljudi ima probleme. Ne manifestuje se samo kod downloada sa MU, RS i sl. Šta kažeš na to što i običan radio streaming ne radi kako treba nego bufferuje posle svakih 5-6 sekundi i nemoguće ga je slušati? Problem jeste sa naše strane (čitaj: do Telekoma) i nadam se da će se što pre rešiti.
star-duster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.2.2010, 15:45   #547
Nestor
Deo inventara foruma

Sinoc mi doso drug da zavrsi obracune za januar i februar za posao, kaze njemu mts bezicni u opste ne radi. Kad pusti moj kaze, sta je ovo sto ovoliko sporo ucitava a ja mu kazem pa nekih 3,4 dana net otiso u aut nista ne valja a on ce pa daj pusti mi dial up da zavrsim ovo za cas spesno ali jos malo pa ce biti tako
Stara 21.2.2010, 16:04   #548
star-duster
Veteran

Trenutno nešto skidam sa Sofpedije i brzina ide 10-20KBs! Smešno! Njihovi serveri su obično sasvim brzi, tako da eto još jedne potvrde da je problem do naših linkova.
A kao što je spomenuto u temi Telekom ADSL, izgleda da brzina ovih dana zavisi od IP adrese koje dobijemo pri konekciji, tj. od početnih brojeva. Nisam mnogo isprobavao, ali sad sam na 79, a jutros sam bio na (valjda) 109 i čini mi se da ima razlike, mada jutros nisam probao download.
Stara 21.2.2010, 16:39   #549
ivanza
Deo inventara foruma

Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 991 puta na 765 poruka

Citat:
star-duster kaže: Pregled poruke
Trenutno nešto skidam sa Sofpedije i brzina ide 10-20KBs! Smešno! Njihovi serveri su obično sasvim brzi, tako da eto još jedne potvrde da je problem do naših linkova.
A kao što je spomenuto u temi Telekom ADSL, izgleda da brzina ovih dana zavisi od IP adrese koje dobijemo pri konekciji, tj. od početnih brojeva. Nisam mnogo isprobavao, ali sad sam na 79, a jutros sam bio na (valjda) 109 i čini mi se da ima razlike, mada jutros nisam probao download.
Vec poznat problem.

http://www.sk.rs/forum/showpost.php?...postcount=1161
ivanza je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.2.2010, 16:44   #550
star-duster
Veteran

Citat:
ivanza kaže: Pregled poruke
Da, zapravo se i jesam poslužio informacijom koju si ti postavio Hvala.
Stara 21.2.2010, 16:58   #551
dzonihsv
Deo inventara foruma

Član od: 26.9.2006.
Zahvalnice: 1.682
Zahvaljeno 5.818 puta na 3.141 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku dzonihsv

To je zato što Telekom ima više dolaznih linkova te nije isto oprerećenje na svakom.

Inače, sutra bi problem trebao biti rešen (ortak zvao Telekomovu teh. podršku).
dzonihsv je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dzonihsv na korisnoj poruci:
star-duster (21.2.2010)
Stara 21.2.2010, 20:25   #552
star-duster
Veteran

Već sam ranije (prekjuče) napisao da Speedtest i dalje daje iste rezultate kao i obično. Npr. meni je upravo sad izmerio pun 1mb/s dl i 0,11mb/s ul. Ali u realnom radu je drugačije, ponešto ide OK, ali mnogo toga ide traljavo i sporo. Problem postoji, pogledaj šta su sve ljudi javljali u prethodnim postovima ove teme i u temi o Telekomovom ADSL, ima zanimljivih zapažanja.
Na kraju krajeva, nije mi bitno šta je u pitanju, nego da ga konačno reše.
Stara 21.2.2010, 20:29   #553
dzonihsv
Deo inventara foruma

To je zato jer testiraš na serveru iz BG-a. Aj probaj sa nekim serverom iz zapadne Evrope i slično. Neki će da radi, neki ne, tačnije, neki ćete da poginete, neki ćemo da se vratimo.
Em pritom neki ljudi ni ne znaju da imaju problema jer ne posećuju strane i naše sajtove hostovane na serverima po Evropi.

Evo, meni npr. Amsterdam ne radi...

Stara 21.2.2010, 20:38   #554
ivanza
Deo inventara foruma

Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 991 puta na 765 poruka

^Radi Amsterdam nego ne valja ti taj wireless. Nego speedtest nesto tripuje kao i sada jer imam Telekom click 2.

ivanza je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.2.2010, 20:40   #555
dzonihsv
Deo inventara foruma

Vidi se da ti radi... :P

Meni konkretno ne radi jer sam na linku (kako ti kažeš, opsegu ip adresa ) koji ima probleme ka tim lokacijama.
Stara 21.2.2010, 21:44   #556
Eddy
Starosedelac

Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 811
Zahvaljeno 404 puta na 255 poruka

I ja kazem da ima problema sa telekomovim ADSL-om, ali isto tako tvrdim da ni speedtest nije bas najmerodavnija alatka za merenje brzine. Evo kakvo je stanje kod mene bilo juce:

http://www.benchmark.rs/forum/showpo...postcount=4041

Mogu da dodam da sam juce prosao kroz sve moguce ip adrese koje su se spominjale u zadnjih nekoliko dana i da su sve radile skoro podjednako lose ili ponekad cak i dobro. Naprimer dobijao sam i ip adresu koja pocinje sa 93 ili 77, speedtest je prikazivao ocajne rezultate a download preko bittorrenta je sasvim cesto bio na maksimumu. Brzine mi jesu varirale sa svim adresama, ali to mi je zbog malog seeda. Moja najveca zamerka ide na sporo otvaranje sajtova, ali kako vidim to je vise zbog DNS adresa.

Usput, da spomenem da sam pre neki dan slao mail telekomu raspitujuci se o eventualnom povecanju brzina, spominjao sam prelazak na SBB, spomenuo sam zalbe korisnika na raznim forumima (naveo sam linkove) na kvalitet njihovih usluga, medjutim odgovor nisam dobio od njih. Dobio sam od ratela, njih sam stavio u cc (rekoh sto da ne) cisto da vidim njihov stav.

Ako nekoga interesuje evo i odgovora od ratela:

Spoiler za ratel:
"Postovani,
povodom Vaseg e-maila od 18.02.2010. godine, obavestavamo Vas da je Republicka agencija za telekomunikacije nadlezna za resavanje prigovora na rad telekomunikacionih operatora, te korisnici mogu da podnose prigovore Agenciji, uz uslov da su prethodno pokusali da problem rese neposredno sa operatorom, sto je obaveza po Zakonu o telekomuniakcijama.
U tom smislu, pisani prigovor treba da sadrzi , pored naziva operatora i imena i prezimena korisnika, i opis problema i pokusaja njegovog resenja sa operatorom, kao i adresu podnosioca rigovora, radi dostavljanja odgovora ove Agencije.
Takodje Vas obavestavamo da na sajtu Republicke agencije za telekomunikacije www.ratel.rs mozete naci potrebne propise: Zakon o telekomunikacijama i odgovarajuca podzakonska akta, ukoliko zelite da se blize informisete o nadleznosti ove Agencije, kao i pravima i obavezama, kako korisnika, tako i telekomunikacionih operatora.
Vas E-mail smo primili kao informaciju, koju ne mozemo smatrati prigovorom i po kojoj ne mozemo preduzimati aktivnosti.
Ukoliko zelite, odnosno ukoliko ne resite problem sa operatorom, mozete se obratiti ovoj Agenciji, prigovorom koji ce sadrzati napred navedene uslove, sa napomenom da ce Agencija preduzeti mere iz svoje nadleznosti.
S postovanjem,
RATEL"

Zakone i podzakonske akte nisam procitao, tako da sad ne mogu razmatrati sta bi bilo ako bi se, teorijski, svi ADSL korisnici ujedinili i slali mailove ratelu. No, otom potom.
Eddy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.2.2010, 23:44   #557
Wizard
Veteran

Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno 174 puta na 103 poruka

I ja mislim da će problem uskoro biti rešen pošto će se uskoro mnogi od nas sasvim zahvaliti Telekomu na njegovim uslugama, pa će im se i linkovi rasteretiti. I odnos cena/brzina koji nudi SBB je čist bezobrazluk u poređenju sa okruženjem, ali ovo što Telekom radi sa ADSL-om je već tretiranje svih nas kao da se kopčamo na leđima. Prodaju nam sumanuto skup net koji se ponaša kao da je dialup i, izgleda, očekuju da treba da im budemo zahvalni zato što i to imamo.
Wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Wizard na korisnoj poruci:
Nestor (22.2.2010)
Stara 22.2.2010, 17:11   #558
ZileZlo
Član

Član od: 9.6.2009.
Zahvalnice: 31
Zahvaljeno 20 puta na 11 poruka

Znaci za 2 godine kako koristim adsl, nikad mi nije ovako lose radio . Btw ovo je 1mb paket i trebalo mi je otprilike minut da mi otvori speedtest

ZileZlo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.2.2010, 21:16   #559
Nestor
Deo inventara foruma

Kazu do petka ce telekom da resi problem i mozda bude i ubrzanje, s tim sto ja mislim da je prica za ubrzanje da ljudi nebi divljali sto cekaju do petka a kad dobiju vezu bice zadovoljni sto ponovo radi a sad za ubrzanje...
Stara 22.2.2010, 21:36   #560
water wizard
Deo inventara foruma

Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka

Kod mene se popravilo? Sezam
water wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
adsl, internet

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
sezam pro adsl sokratbg Internet usluge 44 26.3.2008 12:57
aDSL stize ?! Mare-kg Internet tehnologije 0 14.9.2006 15:46
Fedora 5 + USB Adsl Eni Slobodni softver 0 5.9.2006 16:36
Adsl Dingo Internet usluge 13 22.12.2005 2:03

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 13:50.