Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Internet usluge
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Internet usluge Provajderi, načini povezivanja...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 22.2.2010, 21:54   #561
star-duster
Veteran

Član od: 18.10.2009.
Zahvalnice: 238
Zahvaljeno 254 puta na 157 poruka
Određen forumom Re: ADSL pitanja

Citat:
water wizard kaže: Pregled poruke

Kod mene se popravilo? Sezam
Jesi li siguran da se sasvim popravilo? Osećaš poboljšanje i u realnom radu?
Ne donosi zaključke samo na osnovu Speedtest-a. Npr. juče je meni izmerio rezultate bolje od tvojih: 1,00mbs download, 0,11mbs upload; ali to je bilo samo kad sam testirao preko servera u Beogradu, ali zato kad sam izabrao Amsterdam, bilo je katastrofa: download oko 0,40mbs.
Evo sad sam probao - i dalje ne radi dobro ni radio streaming. Prema tome, polako... mislim da još nije vreme za radovanje...
star-duster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku star-duster na korisnoj poruci:
water wizard (24.2.2010)
Stara 25.2.2010, 13:29   #562
Zoran_KS
Starosedelac

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 302
Zahvaljeno 274 puta na 209 poruka

Citat:
ivanza kaže: Pregled poruke
^Radi Amsterdam nego ne valja ti taj wireless. Nego speedtest nesto tripuje kao i sada jer imam Telekom click 2.

Ja sam ovakve rezultate imao dok sam KIS imao instaliran.Ide download lepo pa odjednom skoci na 50 Mbit-a.
Sad trenutno koristim ESS,pokazuje normalne brzine.
Zoran_KS je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.2.2010, 22:00   #563
Predrag Stankovic
Deo inventara foruma

Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 999
Zahvaljeno 666 puta na 458 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Predrag Stankovic Slanje poruke preko Skypea korisniku Predrag Stankovic

Da li up/downstream attenuation (slabljenje signala) više utiče na ping ili na protok?
Predrag Stankovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.2.2010, 1:20   #564
Rockman
Član

Član od: 4.8.2006.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka
Unhappy Re: ADSL pitanja

A jel neko probao http://www.pingtest.net/

Ja nema sanse da izmerim packet loss . Download je takodje los imam telekomov adsl 1m , a speedtest.net mi pokazuje da skidam 0,56 takodje nema sanse da se igram online jel cim je malo veca guzva dobijam diskonnect ovo je ocajno i ovako traje vec nedelju dana od proslog cetvrtka . Inace ista stvar se desava i drugovima koji imaju isti problem sa adsl-om.
Rockman je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.2.2010, 1:20   #565
star-duster
Veteran

E, pazite sad ovo - ostao sam bez telefona, tj. nema signala, mrtav je skroz, kažu da je to zbog ove silne vode i poplava, napunila se vodom Telekomova šahta sa kablovima (ili čime već). I kod komšija takođe ne rade telefoni. Međutim, evo ADSL radi!!! Nije da se žalim, ali iz radoznalosti pitam - kako? Zar nije potrebno da telefonska linija bude aktivna i ispravna da bi radio i ADSL?
Stara 27.2.2010, 12:43   #566
Predrag Stankovic
Deo inventara foruma

Slanje poruke preko MSN-a korisniku Predrag Stankovic Slanje poruke preko Skypea korisniku Predrag Stankovic

Citat:
Rockman kaže: Pregled poruke
A jel neko probao http://www.pingtest.net/

Ja nema sanse da izmerim packet loss . Download je takodje los imam telekomov adsl 1m , a speedtest.net mi pokazuje da skidam 0,56 takodje nema sanse da se igram online jel cim je malo veca guzva dobijam diskonnect ovo je ocajno i ovako traje vec nedelju dana od proslog cetvrtka . Inace ista stvar se desava i drugovima koji imaju isti problem sa adsl-om.
Tadje ni ja a u retkim situacijama kada ga izmerim bude > 65%
Citat:
star-duster kaže: Pregled poruke
E, pazite sad ovo - ostao sam bez telefona, tj. nema signala, mrtav je skroz, kažu da je to zbog ove silne vode i poplava, napunila se vodom Telekomova šahta sa kablovima (ili čime već). I kod komšija takođe ne rade telefoni. Međutim, evo ADSL radi!!! Nije da se žalim, ali iz radoznalosti pitam - kako? Zar nije potrebno da telefonska linija bude aktivna i ispravna da bi radio i ADSL?
Slična situacija, mom ortaku su iskljucili fixni telefon zbog neplaćenih računa, a adsl mu radi, verovatno zato što se vlasnik telefona njegov Otac, a on je adsl pretplatnik
Stara 28.2.2010, 18:00   #567
star-duster
Veteran

Citat:
Predrag Stankovic kaže: Pregled poruke
Slična situacija, mom ortaku su iskljucili fixni telefon zbog neplaćenih računa, a adsl mu radi, verovatno zato što se vlasnik telefona njegov Otac, a on je adsl pretplatnik
Da, ali tom čoveku su isključili telefon, a meni nije isključen nego je veza valjda fizički oštećena, zbog vode.
Stara 1.3.2010, 4:23   #568
Borislav Vuckovic
Član

Član od: 6.1.2007.
Zahvalnice: 24
Zahvaljeno 60 puta na 45 poruka

Sezampro - vec nekoliko dana:
"Info

Otezano funkcionisanje ADSL interneta

Zbog problema sa nasim i Telekom linkom ka nadprovajderima u
inostranstvu trenutno je otezan internet saobracaj.
Nadlezne sluzbe Telekoma Srbije uz nasu saradnju rade na poboljsanju
opreme i kapaciteta kako bi se rad ADSL interneta normalizovao u
sto skorije vreme.

Izvinjavamo se zbog problema nastalih smanjenim kapacitetom linka."

Pustim neki fajl da se skida i download varira izmenju 15-80kB/s, a ranije je bio konstantno preko 100kB/s. Ajde da vidim koliko ce da traje to "sto skorije vreme" za normalizaciju.

Poslednja ispravka: Borislav Vuckovic (1.3.2010 u 4:31)
Borislav Vuckovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.3.2010, 8:29   #569
Wizard
Veteran

Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno 174 puta na 103 poruka

Citat:
Nema to veze. Na starim centralama ("klepetušama") isključivanje telefona zbog neplaćanja povlačilo je (a tako je i danas kod onih koji su na takvim centralama) prestanak rada svih servisa jer se parica faktički otkačivala fizički u centrali. Na digitalnim centralama se isključivanje obavlja softverski, pa tako imate i ograničen servis (možete da primate pozive ali ne i da zovete, imate glasovno obaveštenje o razlogu isključenja...), uključujući ADSL koji nastavlja da radi kao i obično. Razume se, ovo važi ako koristite usluge drugog provajdera. Ako plaćate ADSL Telekomu onda čim niste platili telefonski račun to, sva je prilika, znači da niste platili ni ADSL.
Wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.3.2010, 9:06   #570
star-duster
Veteran

Citat:
Wizard kaže: Pregled poruke
Nema to veze. Na starim centralama ("klepetušama") isključivanje telefona zbog neplaćanja povlačilo je (a tako je i danas kod onih koji su na takvim centralama) prestanak rada svih servisa jer se parica faktički otkačivala fizički u centrali. Na digitalnim centralama se isključivanje obavlja softverski, pa tako imate i ograničen servis (možete da primate pozive ali ne i da zovete, imate glasovno obaveštenje o razlogu isključenja...), uključujući ADSL koji nastavlja da radi kao i obično. Razume se, ovo važi ako koristite usluge drugog provajdera. Ako plaćate ADSL Telekomu onda čim niste platili telefonski račun to, sva je prilika, znači da niste platili ni ADSL.
Hvala na informacijama, ali još jednom ponavljam da je kod nas kvar nastao navodno zbog vode koja je poplavila šahtu sa telekomovom opremom. Ceo komšiluk nema telefonske linije već 3 dana. Dakle, nisu nam telefoni isključeni zbog neplaćanja, već se desio fizički kvar. Linije su sasvim mrtve, nema signala, niko ne može da nas pozove itd. A za sve to vreme ADSL radi! Kao što rekoh, ne žalim se zbog ovog, već se samo pitam kako je moguće, iz čiste radoznalosti.
EDIT: Naravno da ne radi kao u normalnim okolnostima, sporiji je, veza vrlo često puca - ali ipak nekako radi Za razliku od telefona

Poslednja ispravka: star-duster (1.3.2010 u 12:11)
Stara 1.3.2010, 14:14   #571
VojaM
Ad Ministrator

Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka

A ti sad od nas očekuješ da se razumemo u tehniku i elektroniku, pa da ti tačno kažemo u čemu je kvar? Preteruješ. Postoji milijardu razloga zašto telefon ne radi a ADSL radi. Najverovatniji je da je u pitanju neka vrsta zaštite. Voda u kablovima pravi kratke spojeve, a to za uređaje nije baš zdravo. Drugo objašnjenje bilo bi neka vrsta automatskog isključenja kad se detektuju loše karakteristike veze - recimo, centrala detektuje promenu parametara linije i automatski se isključi, dajući operateru upozorenje da nešto nije u redu, i da je potrebna "ljudska" intervencija. U nekim slučajevima u pitanju može biti i kvar u samoj centrali (napajanja modula, kompjutera koji sve to nadgleda, štagod...).

S druge strane, ADSL deli par bakarnih žica do samog ulaska u aktivni deo centrale, a onda se vod, praktično, grana: jedna grana ide u telefonsku opremu, a druga u tzv. DSLAM koji se brine o Internetu. Moguće da je ta druga grana zaštićena na drugi način ili prosto da je algoritam za zaštitu manje "paranoičan". U svakom slučaju, posle DSLAM-a signali putuju sasvim drugačijim putevima, ponegde čak i potpuno odvojenim, tako da je sasvim moguće da ADSL oprema i dalje radi, čak i kada sama centrala ne radi.

Ali, kao što rekoh, sve ovo što pričam je samo pretpostavka. Da radim u centrali, moguće da bih mogao tačno da kažem o čemu se radi, ako to uopšte ima svrhe. Ne verujem da ljudi iz centrale namerno ne daju poštenim građanima da telefoniraju. Sigurno bi sve proradilo da može - ako ništa drugo, da bi ljutiti građani prestali da ih zivkaju po ceo dan.
VojaM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku VojaM na korisnoj poruci:
star-duster (1.3.2010)
Stara 1.3.2010, 14:30   #572
Predrag Stankovic
Deo inventara foruma

Citat:
Wizard kaže: Pregled poruke
Ako plaćate ADSL Telekomu onda čim niste platili telefonski račun to, sva je prilika, znači da niste platili ni ADSL.
Citat:
verovatno zato što je vlasnik telefona njegov Otac, a on je adsl pretplatnik
Eto vidiš u ovom slučaju se radi o istom pružaocu usluga (Telekom) ali i o 2 korisnika na istom broju, Otac - na koga se vodi fiksni telefon i Sin - korisnik ADSL-a.
Da je ista osoba vlasnik i telefonskog broja i adsl-a, onda bi mu zbog neplaćenog telefonskog računa verovatno isključili i adsl , a ovako po zakonu verovatno ne mogu (ukoliko je to regulisano zakonom) jer korisnik adsl-a ukoliko je drugo lice u pitanju je nezavistan od vlasnika telefonskog broja, slicno kao http://www.telekom.nadlanu.com/isp/P...=snews&ui=9031

Poslednja ispravka: Iris (1.3.2010 u 15:57)
Stara 1.3.2010, 14:47   #573
ZileZlo
Član

Član od: 9.6.2009.
Zahvalnice: 31
Zahvaljeno 20 puta na 11 poruka

Nema tu pravila, meni su tako jednom iskljucili ADSL zbog neplacenog telefonskog racuna napatio sam se sa tehnickom podrskom dok provalismo sta je u pitanju a ovi iz telekoma su poricali da je do njih, sve dok im nisam rekao da sam dobio informaciju od odredjene osobe da je do njih... onda je bilo evo sredicemo za sat vremena
ZileZlo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.3.2010, 15:46   #574
star-duster
Veteran

Citat:
VojaM kaže: Pregled poruke
A ti sad od nas očekuješ da se razumemo u tehniku i elektroniku, pa da ti tačno kažemo u čemu je kvar? Preteruješ. ...
Ne, Vojo. Ne očekujem detaljnu analizu kvara. Hteo sam samo malo teorijskog pojašnjenja, o mogućnostima zašto se ova pojava dešava. To sam upravo i dobio iz tvog odgovora. Hvala!
Stara 2.3.2010, 5:48   #575
Wizard
Veteran

Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno 174 puta na 103 poruka

Citat:
Da je ista osoba vlasnik i telefonskog broja i adsl-a, onda bi mu zbog neplaćenog telefonskog računa verovatno isključili i adsl , a ovako po zakonu verovatno ne mogu (ukoliko je to regulisano zakonom) jer korisnik adsl-a ukoliko je drugo lice u pitanju je nezavistan od vlasnika telefonskog broja
Jeste, regulisano je zakonom. Zakon o obligacionim odnosima zabranjuje vezanu trgovinu, tj. uslovljavanje jedne usluge drugom uslugom. To, pretpostavljam, i jeste razlog zbog koga ADSL radi i kad se isključi telefon zbog neplaćanja. Strogo uzevši, ukidanje kompletnog servisa korisnicima starih centrala jeste potpuno protivzakonito i da smo ozbiljnija država ne bi se Telekom lepo proveo na sudu (mada bi se oni, pretpostavljam, branili tehničkom nemogućnošću da se jedna usluga daje a druga ukida).

U tvom slučaju, pretpostavljam da je reč o tome da jedna usluga nije plaćena (telefon), a druga jeste (ADSL) i dešava se ono što je i normalno i u skladu sa Zakonom: ukinuta je samo ona usluga koja nije plaćena.
Wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.3.2010, 12:31   #576
Angorn
Član

Član od: 11.11.2006.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Angorn

Citat:
Borislav Vuckovic kaže: Pregled poruke
Sezampro - vec nekoliko dana:
"Info

Otezano funkcionisanje ADSL interneta

Zbog problema sa nasim i Telekom linkom ka nadprovajderima u
inostranstvu trenutno je otezan internet saobracaj.
Nadlezne sluzbe Telekoma Srbije uz nasu saradnju rade na poboljsanju
opreme i kapaciteta kako bi se rad ADSL interneta normalizovao u
sto skorije vreme.

Izvinjavamo se zbog problema nastalih smanjenim kapacitetom linka."

Pustim neki fajl da se skida i download varira izmenju 15-80kB/s, a ranije je bio konstantno preko 100kB/s. Ajde da vidim koliko ce da traje to "sto skorije vreme" za normalizaciju.
Da smo u normalnoj drzavi, produzili bi nam doplatu za toliko dana koliko je net bio smece...
Angorn je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.3.2010, 3:13   #577
Borislav Vuckovic
Član

Član od: 6.1.2007.
Zahvalnice: 24
Zahvaljeno 60 puta na 45 poruka

Citat:
Angorn kaže: Pregled poruke
Da smo u normalnoj drzavi, produzili bi nam doplatu za toliko dana koliko je net bio smece...
Evo dobih odgovor na mail koji sam poslao Sezampro-u u vreme loseg interneta:

Postovani,

Problem sa iporukom internet saobracaja koji je postojao u proteklih 10 dana na nasem internet linku a koji se manifestovao povremeno usporenim radom i losijim kvalitetom samog interneta koji je dolazio do nasih krajnjih korisnika je resen.Sav internet saobracaj je normalizovan i funkcionise po unapred zacrtanim parametrima .
Imajuci u vidu da je problem koji je postojao nastupio na relaciji Telekom i nj
ihovi nadprovajderi na sta SezamPro sa svoje strane nije imao uticaja, resenje problema se nije moglo iznaci ranije.Kako je sam problem trajao 10 dana za toliko dana ce vam biti produzena vasa adsl pretplata za odgovarajuci paket i brzinu koju koristite kod nas.

Primite nase izvinjenje zbog problema koji je nastao i zahvalnost za strpljenje
koje ste imali dok je problem sa linkom trajao.

Srdacan pozdrav,
Bojan Djuric
SezamPro korisnicki servis
Borislav Vuckovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.3.2010, 14:29   #578
Budi_SVoj
Novi član

Član od: 4.6.2006.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Angry Re: ADSL pitanja

Pre par dana sam sa SBB kablovskog neta presao na ADSL,provajder BeotelNet.
Imam sledeci problem.Internet radi ok,d/u je na nivou paketa koji sam zakupio(2048/192),medjutim kada igram RoN online,preko gamespy-a,ne mogu da hostujem,a join radi iz svakog petog puta?Pri tom sa
SBB-om nisam imao nikakvih problema.

Unapred hvala na pomoci
Pozdrav
Budi_SVoj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.3.2010, 17:59   #579
jakonicki93
Starosedelac

Član od: 18.9.2009.
Zahvalnice: 177
Zahvaljeno 301 puta na 230 poruka

znaci toliko ocajno mi radi net, da ne mogu da napravim novi topic pa moram ovde omfg -.-'

Da li bih trebao da predjem sa ADSL-a na SBB!?
Kao sto naslov glasi.

Trenutno imam Telekomov ADSL 1MBit. Najveca dl brzina mi je 110 KB/s a najveca upload oko 12.5 KB/s.
Placam ga mesecno oko 1700 dinara. E sada moj brat je uzeo SBB-ov, brzina mu je duplo brza, upload mnogo brzi a placa 1400 dinara mesecno.

Vec par meseci imam problema sa ADSL-om, posto kada igram preko neta CS:S, i stavim rates 100/100/30k, onda ping mi skoci cak na 200, ne mogu da igram od nepodnosljivog laga. Internet je polako poceo da sporije ucitava stranice (Sve je cisto od virusa,...), danas sam imao jedva 10 KB/s download

Da li na sbb postpaid paketu imam neogranicen pristup internetu, da li je uvek puna brzina downloada, tj. da li previse varira,itd.. neka vasa iskustva.

Lepo vas molim za sto iskreniji odgovor.
Hvala unapred ... jbmt ADSL
jakonicki93 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.3.2010, 18:03   #580
dzonihsv
Deo inventara foruma

Član od: 26.9.2006.
Zahvalnice: 1.682
Zahvaljeno 5.818 puta na 3.141 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku dzonihsv

Na SBB-u sa ugovorom za te pare (čak i manje, 1400 din.) možeš imati i 4mbit/s.

Pogledaj, u ovoj temi imaš brdo utisaka i generalno govoreći, isplati se (manji ping, veći download...). Dobar broj ljudi je prešao sa DSL-a na SBB ovih meseci... baš zbog ponude.
dzonihsv je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
adsl, internet

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
sezam pro adsl sokratbg Internet usluge 44 26.3.2008 12:57
aDSL stize ?! Mare-kg Internet tehnologije 0 14.9.2006 15:46
Fedora 5 + USB Adsl Eni Slobodni softver 0 5.9.2006 16:36
Adsl Dingo Internet usluge 13 22.12.2005 2:03

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 10:08.