Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Kvarovi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima
i nestabilnostima sistema

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 27.8.2015, 21:26   #1
enki
Član

Član od: 12.12.2007.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
Određen forumom Otkljicavanje Fjuicu AH552 admin password

Postovani zamolio bih ako neko zna da mi kaze kalo mogi da otkljucam fjuicu laptop stigao je preko u pitanju je model Ah552 sa i5 procesorom ali na startu trazi password zanima me kako je mogice otkljucatidali prostim resetovanjem biosa je to moguce iki postoji neka posebna metoda bio bih jako zahvalan na odgovoru hvala u napred

Sent from my LG-D331 using Tapatalk
enki je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.8.2015, 21:59   #2
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.654
Zahvaljeno 11.184 puta na 7.153 poruka
Određen forumom Re: Otkljicavanje Fjuicu AH552 admin password

Čim ti je stigao "preko" i ima aktiviranu šifru znači da je verovatno ukraden. Sa dokazom o vlasništvu mislim da proizvođač može da ti obezbedi šifru za reset, a ovako na netu imaš milion besplatnih/plaćenih generatora koji naravno ne garantuju uspeh.
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DeCoy na korisnoj poruci:
enki (27.8.2015)
Stara 27.8.2015, 22:39   #3
LoneWolf
Deo inventara foruma

Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 1.612
Zahvaljeno 2.006 puta na 1.418 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku LoneWolf

Ima gomila generatora ALI serijski brojevi se vezuju za matičnu ploču, BIOS i kad odeš online s takvim "otključanim" laptopom donji si. Kradu se iz banaka, firmi koje ih otpisuju bez hard diskova ili se bulk otkupljuju za preprodaju komponenata, uglavnom to je debela mućka i rješavaj se toga ili rastaljuj u komponente pa komadno rasprodaj.
LoneWolf je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku LoneWolf na korisnoj poruci:
enki (27.8.2015)
Stara 27.8.2015, 23:04   #4
enki
Član

Ma nije ukraden dosao je bez hard disk i punjaca .. Nije to neka masina neznam sta tojestaro 4 godine.. Znaci u proncipu nemozeda se otkljuca? Jbg gledao sam neke po internet kako ti kazes sa generatorima ..kao otkljucavaju .. A recite mi dali znate mozda..video sam da neki prespajaju dva neka pina ispod ram memorije sto se nalazs za resetovanje necega dali to moze da resetuje password i cega je to uopste password kad se odmahcim ukljucis pali ..jel to secure boot ili sta...

Sent from my LG-D331 using Tapatalk
Stara 28.8.2015, 1:00   #5
LoneWolf
Deo inventara foruma

Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 1.612
Zahvaljeno 2.006 puta na 1.418 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku LoneWolf

Nije ukraden došao je bez hdd i punjača = ukraden je jer je došao ZAKLJUČAN. Ako nije ukraden, kontaktiraj vlasnika i dobij šifru ne možeš? Dakle, ukraden je. Hardverski lock je nešto sasvim drugo. Ovaj admin pasvord koji ti izlazi po paljenju kompjutera vezan je za BIOS. Svaki pasvord može da se provali ali pitanje je da li je vrijedno.
LoneWolf je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.8.2015, 10:01   #6
enki
Član

druze veruj mi nije to uvek tako , recimo prosle godine uzeo sam od coveka 5 HP elitebook racunara svi iz biznis centra u sloveniji i bili su zakljucani a znam da covek nije provereno nista ukrao .. nego su renovirali sve to pa su menjali uzeo je i on za neke smesne pare to ali jbg te pasworde su ti koji su radili na njima stavljali .. i onda jbg. mene zanima na koji nacin mogu ovaj password da provalim ? dali moze preko nekih od programa ili dali slucajno moze resetovanje biosa da pomogne ? tacnije treba mi ako neko zna gde ima genetaror da se nadje koji otkljucava 6x4 hash .... samo to nema imaju svi :P bar sto sam ja trazio ... dali je moguce :P

Poslednja ispravka: enki (28.8.2015 u 11:07)
Stara 28.8.2015, 17:01   #7
Snipe
Starosedelac

Član od: 2.6.2006.
Zahvalnice: 663
Zahvaljeno 485 puta na 289 poruka

Citat:
enki kaže: Pregled poruke
druze veruj mi nije to uvek tako , recimo prosle godine uzeo sam od coveka 5 HP elitebook racunara svi iz biznis centra u sloveniji i bili su zakljucani a znam da covek nije provereno nista ukrao .. nego su renovirali sve to pa su menjali uzeo je i on za neke smesne pare to ali jbg te pasworde su ti koji su radili na njima stavljali .. i onda jbg. mene zanima na koji nacin mogu ovaj password da provalim ? dali moze preko nekih od programa ili dali slucajno moze resetovanje biosa da pomogne ? tacnije treba mi ako neko zna gde ima genetaror da se nadje koji otkljucava 6x4 hash .... samo to nema imaju svi :P bar sto sam ja trazio ... dali je moguce :P
Aj ako te ne mrzi okaci sliku gde ti trazi password...

Da li ti trazi password ili unlock code? Unlock Code trazi ako promasis nekoliko puta redovni password, on se dobija uz hint brojeve pa se pomocu hint-a generise unlock code i otkljucas BIOS.

Kad jednom udjes u BIOS moras iskljuciti tu Admin/hdd password opciju inace po sledecem ulasku u BIOS ponovo generise novi hint ako ne iskljucis.
Tu opciju ugasis (kad uspes da udjes u BIOS) tako sto obrises i ostavis prazna polja na mestu za new password.

Ako imas imas te hint brojeve za unlock code, napisi ih ovde da pokusam pomoci.

Ja sam se susreo sa HP laptopom kupljenim kod nas u nekoj prodavnici na rate (prvi vlasnik), vec ga je nosio kod nekog na popravku i taj neko je postavio BIOS password, zasto nemam pojma. Kad sam ga otvorio, zatekao sam pokidanu kopcu za flet kabel od tastature i silikonom zalepljenu bateriju od maticne ploce/biosa.

Poslednja ispravka: Snipe (28.8.2015 u 17:12)
Snipe je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.8.2015, 17:07   #8
enki
Član

Hvala puno na odgovoru , pazi trazi cim se ukljuci laptop trazi password .. e sad kad ukucas one tri sifre ... on ti da 6x4 hash .. sad kako sam ja citao iz tog se kalukulise sifra e sad ... problem je sto nema generatora za 6x4 nigde ... smao sam nasao na ebay da neko prodaje kao .. ali to je sve rizik .. trazio sam takodje da vidim ali taj model AH552 upisuje u EEPROM tu sifru ako upisuje da ga flesujem dumpom od nekog biosa od AH552 medjutim ni to nemogu da nadjem nema nigde ima na par sajtova ali se placaju .. i sad jbg .. neznam ni sam sta bi mogao da uradim ja ti mogu poslati taj 6x4 hash ako ti znaci ako mozes da uradis nesto platio bih nema problema.
Stara 28.8.2015, 17:21   #9
Snipe
Starosedelac

Član od: 2.6.2006.
Zahvalnice: 663
Zahvaljeno 485 puta na 289 poruka

Aj okaci sliku ili napisi te brojeve sto imas da pokusam
Snipe je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.8.2015, 17:22   #10
enki
Član

Sad sam na poslu okacicu veceras ili sutra pre podne, pisao sam ti u inbox pogledaj a okacicu i ovde sliku
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Kako da znam da li je laptop ukraden? Branislav Gavric Prenosni računari 11 19.12.2009 13:27

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 9:06.