![]() |
![]() |
|
Ostale komponente Kućišta, napajanja, periferije, štampači, skeneri, tastature, miševi, džojstici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 21.12.2012.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Pozdrav svima. Desava se sledece, racunar je poceo jako sporo da radi i hard disk se cuo kako krci, krklja. Uradio sam reisntalaciju windowsa ali problem nije resen, potom sam kupio novi hard HDD SATA3 7200 500GB Toshiba DT01ACA050 jer je onaj stari vec bio red da promenim posle 3 god koriscenja. Problem se nije resio, desava da otvaranje control panela ili bilo cega drugog traje i po 15-20s. Citajuci po forumu neki su rekli da bi problem mogao da bude sata konektor na maticnoj, isprobao sam prikljucivanje harda na sva tri slobodna i isto se ponasa. Vrsio ispitivanje harda sa HD tune pro sve iygleda ok i nema mrtvih sektora a i ipak je hard star tek 2 dana. Na racunaru je instaliran Windows 7 Home Premium 32bit. Konfiguracija racunara:
maticna je A750GM-M procesor AMD Athlon II X2 250 3GHz graficka AMD Radeon HD 5450 512 MB 3 GB RAM-a Od 500GB harda koristi se maksimum 150GB, da i skidan je kuler sa procesora i menjana termo pasta i kuciste je izduvano kompresorom. Ako moze neki predlog ili savet sta da uradim, proverim zamenim sve je dobrodoslo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.091 puta na 3.803 poruka
|
![]()
a jel si izvadio stari hard disk?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Mijenjaj RAM ili ga istestiraj. Provjeri temperature, kablove i napoj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Stari hard je izvadjen. Temperatura harda je oko 35c i temperature ostalih komponenti su normalne Kako da proverim (testiram) RAM i napajanje?? Jel moze napajanje obicnim unimerom/multimetrom. Hvala vam na odgovorima...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 16.11.2011.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 2.448 puta na 2.073 poruka
|
![]()
RAM memoriju možeš sa MemTest-om, a kako bi bio siguran da nije do modula čak i ako prolazi test, isprobaj sa svakim posebno.
Napajanje možeš da proveriš unimerom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Proverio sam RAM sa MemTest-om i kaze da je sve OK , No Errors, a napajanje sam proverio sa programom OCCT, nemam trenutno unimer, ja mslm da su sve vrednosti ok, okacio sam sliku i proveravao sam opet hard sa HDtune-om, nema losih sektora samo malo mi cudno ova brzina citanja sa harda (okacio sam sliku)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
ako neko ima neki predlog sta da uradim ili proverim nzm sta vise da proveravam, sledeca stavka koju cu da zamenim je sata kabl koji ide na hard
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
Još mi se dešava da npr u Mozilli otvorim 3-4 taba dok istovremeno ide muzika na youtube, posle nekog vremena youtube izbaci poruku An error ocured. Please try again later i jos plus ceo citav racunar uspori, ako neko ima neku ideju bio bih mu jako jako zahvalan, da me usmeri u pravcu resavanja problema
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 944 puta na 700 poruka
|
![]()
Meni se to sa error occured redovno dešavalo na Pale Moon browseru (baziran na FFu) i flash playeru. Na FF i HTML5 playeru nije bilo tih problema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Nadogradnja Starog Racunara | Mladen Davidovic | ŠDK - Osnovne komponente | 12 | 28.10.2015 13:45 |
Umrezenje dva racunara na windows 7 | Stefan1090_ | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 3 | 11.6.2014 18:22 |
Pitanje oko rutera,umrezenja dva racunara i ogranicenje interneta na ta dva racunara | Ekiman | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 25 | 21.3.2011 19:01 |
prikaz slike sa umrezenih racunara | iska | Aplikativni softver | 0 | 10.1.2010 18:06 |
Mega problemi sa umrezavanjem izmedju 2 racunara, pomoć! | Shadow Stalker | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 5 | 22.10.2007 16:20 |