![]() |
![]() |
|
Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 18.1.2015.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pozdrav svima, da li neko moze da mi kaze da li je ovaj zadatak dobro uradjen?
#include<stdio.h> main () { int A,S,i; printf("Unesi koliko brojeva zelis pomnoziti"); scanf("%d",&A); S=0; for (i=1;i<=A;i++) { S=A*i; } printf("proizvod je %d",S); } Kod kuce je program radio dok u skoli nije hteo da radi. Evo kako sam uradio kod kuce. ![]() A evo kako u skoli. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 21.5.2008.
Zahvalnice: 1.072
Zahvaljeno 1.096 puta na 715 poruka
|
![]()
Ne kapiram postavku? Je li proizvod od 1 do N?
AKo je tako nisi dobro ovo uradio. S inicijelizuješ na jedinicu i množiš S sa brojačem kako prolazi kroz petlju. I ovo nije C++, ovo je čisti C. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku White Ripper na korisnoj poruci: | ||
StefanN998 (26.5.2016) |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
Postavka glasi: Napisati program za racunanje proizvoda n broja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 6.2.2012.
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 60 puta na 40 poruka
|
![]()
To je problem sa skolskim Visual Studiom, ko zna sta su oni ispodesavali na tom VS-u...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka
|
![]()
Jesi li siguran da si u školi kod pisao u okviru projekta (solution)? Ova greška se obično dešava kada se kod piše van projekta pa build toolchain ne može da nađe odgovarajuće staze. Ako već prenosiš projekat pobrini se da preneseš i kompletan folder sa .sln fajlom pa odatle duplim klikom otvori ceo projekat.
Inače, rešenje zadatka ti nije dobro. Od tebe se traži da napišeš klasičan školski primer za izračunavanje tzv. faktorijela za zadati broj n. To znači da se rešenje dobija međusobnim množenjem svih brojeva od 1 pa do unetog broja n. Kod:
1 * 2 * 3 * 4 ... *n Kod:
#include <stdio.h> #include <stdlib.h> int main(int argc, char *argv[]) { int p=1, i, n; printf("Koliko brojeva [n]: "); scanf("%d", &n); for(i = 1; i <= n; i++){ p = p * i; } printf("Faktorijel za broj %d iznosi %d.\n", n, p); return EXIT_SUCCESS; } Poslednja ispravka: Neutrino (26.5.2016 u 21:32) |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci: | ||
NIx Car (26.5.2016), StefanN998 (26.5.2016) |
![]() |
#6 |
Novi član
|
![]()
Hvala na pomoći, uspeo sam da uradim zadatak.
Kod:
#include <stdio.h> main () { int A,S,i; printf("Unesi broj koji zelis pomnoziti\n"); scanf("%d",&A); S=1; for (i=1;i<=A;i++) { S=S*i; } printf("Proizvod (faktorijel) je %d",S); } |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Treba mi program za skidanje glasova iz filmova | Nenad23 | Video/TV softver | 4 | 13.7.2006 22:57 |
Kako pokrenuti spoljni program iz delfija? | Deusdies | Programiranje | 3 | 28.6.2006 19:35 |
Treba mi program za automatsko gasenje racunara | F@ke® | Aplikativni softver | 25 | 4.5.2006 16:40 |
Treba mi program koji... | Patton | Aplikativni softver | 4 | 10.2.2006 10:46 |
kako se zove program? | Cvrcak | Tekstovi u SK | 5 | 19.12.2005 2:15 |