![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 2.11.2014.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pozdrav forumasi, imam problem koji pocinje polako da me nervira
Problem je sledeci : U toku igranja bilo koje igre ili kad hard nesto ocitava a nekad i u HD Tune kad odem pod opciju Benchmark da ga testiram hard zabode na desetak sekundi i onda kad odem u my computer i otvorim nesto sto je na njemu slike,muzika ili filmove pocne da ocitava i izbaci gresku, posle reseta racunara potpuno nestane iz my computer ostane samo SSD na kojem je Win 10. U igrama se desava da zabode slika na 10s manje vise i za to vreme svetli crvena lampica na kucistu posle cega izbacuje na dekstop i hard opet postaje prazan ili se gubi i pomaze samo gasenje i ponovno paljenje racunara. Testirao sam hard u HD tune nema bad sektore a u sentinelu isto kaze da je sve 100% helt i performanse. A kad se desi da to zabode onda je sve crveno i sve je problem Probao sam da zamenim sata kabel i sata ulaze na maticnoj nije pomoglo, kao i drugi kabel od napajanja. Ove slike su kad prodje a da ne zabode, kad zabode sve postane crveno Stvarno ne znam do cega moze biti dal je hard, maticna ili napajanje ili nesto cetvrto pa ako moze neka pomoc CPU: AMD FX 6300 MoBo: MSI 970A-G43 RAM: Kingston 16gb DDR3 1600MHz VGA: MSI GTX 960 2GB Gaming HDD: SSD Samsung EVO 850 120GB, WD Blue 1TB Sata 3 Napajanje Raidmax 535w |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.091 puta na 3.803 poruka
|
![]()
Probaj da isključiš hard disk, ostavi samo ssd pa vidi da li ti se isto dešava
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci: | ||
KapetanDado (25.8.2016) |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
|
![]()
probao sam danas na drugi racunar hard i tamo radi dobro, testiran je u hd tune i sentinel i prolazi bez problema sve, sem u dva slucaja kad sam resetovao komp pre welcoma ostane crn ekran i tako stoji pa jedino pomaze reset. Radio je ceo dan nisam pokusavao igre to cu jos sutra. To znaci da je otislo nesto na maticnoj?
Sa druge strane na mojoj masini probao sam ssd bez harda, isto radi perfekto testiran sa gore pomenutim programima i u igrama i nema frke. Ako moze jos neko misljenje pomoc sta moze biti uzrok ): |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
V.I.P. Test Drive
|
![]()
Može da se desi ta se sata kabl razlabavio, probaj da ga zameniš drugim, takođe ubodi taj sata kabl u drugi port na ploči.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 11.7.2011.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
![]()
Defragmentiraj hard disk, kao što sam ti napiso na forumu SK!!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Novi član
|
![]()
nasao sam sta je uzrok problema, izgleda da hard crkava, kad sam ostavio samo hard a ssd iskljucio, stavio sistem na hard i bacio test opet je poceo da brljavi pa je zaledio komp i na kraju izbacio gresku i potom se resetovao sam komp, posle toga nije mogao da digne sistem posto se opet izgubio hard. Tako da je reseno nadam se. Vratio sam samo ssd i sa njim komp odlicno radi. Tako da ide novi hard, hvala svima na pomoci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Novi član
|
![]()
Ljudi i dalje mi je potrebna pomoc oko ovog problema, ubacih ja novi hard povezao ga bacio par testova kad ono ista situacija kao i sa starim hardom . Dal je moguce da od sest sata prikljucaka na maticnoj samo Sata 1 normalno radi? Napajanje neverujem da pravi problem resetovalo bi ili bi se gasio racunar ili ipak moze biti i do njega? Sta mi je ciniti?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Promijeni kablove ili promijeni ploču. Testiraj portove stavljanjem cd/dvd rezača u svaki, ako radi rezač radiće i hddovi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Novi član
|
![]()
Menjao kablove i sata i od napajanja nije pomoglo, menjao mesta hardu na maticnoj sve prikljucke sest komada ima nije pomoglo sem sata 1 tu je uvek bio ssd. Sad sam tu stavio hard i od ssd kabel, a ssd sam stavio u sata 2 i kabel od harda. Sad bi trebalo ssd da pravi problem. Za sad radi sve vec skoro 1h bez frke u igrama i testovima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
90% ploča, 5% kablovi i 5% napajanje je uzrok kvara. Instaliraj novi firmware/drajvere za ploču
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku LoneWolf na korisnoj poruci: | ||
KapetanDado (4.9.2016) |
![]() |
#12 | |
Novi član
|
![]() Citat:
![]() Evo vec oko 5h bacam testove i poneku igru i sad nema nikakvih problema od kad je hard u sata 1 na ploci a ssd u sata 2. Firmware/drajveri su najnoviji sto ima i bios. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
Član od: 9.8.2013.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Imam windows XP-sp3 koji radi vec 10 god.bez problema. U zadne vreme je dosta usporio disk C mi je 90% pun pa neznam STA i KAKO bih nesto OBRISAO da ga rasteretim, mozda bi bio brzi jer sam procitao da bi to moglo biti uzrok. Memorija je 1GB. Hvala za odgovor ko zna
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Veteran
Član od: 17.3.2009.
Zahvalnice: 47
Zahvaljeno 182 puta na 175 poruka
|
![]()
10god nisi reinstalirao sistem?
Uz skoro pun hdd, najveći problem ti predstavlja sistem koji nije reinstaliran 10god. Prebaciš nešto na diskove, nešto na cloud. Pa onda clean pa defrag hdd pa onda reinstalacija sistema. Ako imaš para pojačaš i ram, verovatno je ddr2 kod tebe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 752
Zahvaljeno 1.426 puta na 1.083 poruka
|
![]()
Kakav clean, kakva defragmentacija... Format C: je tu jedino resenje
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Rockstar na korisnoj poruci: | ||
Lex987 (8.9.2016) |
![]() |
#16 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.655
Zahvaljeno 11.185 puta na 7.154 poruka
|
![]()
Komp ti je spor pre svega zbog tih 1GB RAM-a, jer je to danas premalo i za najosnovnije korišćenje interneta, a po hard disku drlja non-stop jer mučenik nema dovoljno fizičke memorije, pa koristi swap na hardu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Član
|
![]()
Kod mene je DDR 1, obrisao sam ISTORIJAT, ocistio sa CCLEANER sve , memoriju ne mogu vise da pojacam, kad je kupljen imao je 250 a sada 1gbi sto me jos vise buni je to sto jako sporo radi na MOZILI dok na GOOGLE CHROME radi mnogo bolje, moze li se sa diska C prebaciti nesto na D,nisam bas neki strucnjak a i mator sam-70 god.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Veteran
Član od: 17.3.2009.
Zahvalnice: 47
Zahvaljeno 182 puta na 175 poruka
|
![]()
Naravno da može. Najbitnije podatke sa c diska prebacite na d i onda se reinstalira sistem na c particiju.
Tada se c particija formatira tj sve se briše sa nje i onda se instalira svež sistem. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Pinstripe na korisnoj poruci: | ||
ladjar (8.9.2016) |
![]() |
#19 |
Član
|
![]()
Moada nije pravo mesto ali verujem da znate, kad hocu da obrisem KES memoriju na Google chrome uvek kaze : U DESNOM UGLU KLIKNI NA KLJUC PA DALJE... Problem je sto ja nigde ne vidim kljuc vec imam TRI CRTE a to mi ne izbacuje potreban meni za dalje. Kako da dobijem kljuc???? Hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.655
Zahvaljeno 11.185 puta na 7.154 poruka
|
![]()
Gledaš uputstvo iz praistorije ili je neko prevodio nogama, te tri crte (tačke) su ikonica za "options"...
Kad klikneš na te tačke ideš na More tools, Clear browsing data i tu odabereš šta hoćeš da obrišeš. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa kompom | minist@r | Kvarovi | 2 | 17.8.2012 22:11 |
Hitan problem sa kompom!!! | BokiP | Kvarovi | 12 | 14.8.2012 19:09 |
Problem sa renderingom u igrama | SLR86 | Kvarovi | 17 | 27.11.2009 11:08 |
Problem sa povezivanjem mp3 playera sa kompom | Partybreaker | Kvarovi | 18 | 9.4.2008 14:17 |
Problem sa novim Kompom | EEspree | Kvarovi | 4 | 3.2.2007 23:59 |