Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Internet usluge
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Internet usluge Provajderi, načini povezivanja...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 27.11.2006, 23:50   #1
GameFREAK
Član

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 20 puta na 11 poruka
Određen forumom Wireless pitanje

Posto zivim u selu u kojem nemamo mogucnosti za bilo kakav internet osim dial up-a (skoro smo dobili neki opticki kabal ali nemamo nikakve koristi od toga, postavio sam i temu u vezi toga ali sam u medjuvremenu pitao njih i oni su mi rekli da nema nade za kablovski ili ADSL), jedino sto nam je preostalo jeste da se raspitamo ima li neke sanse da uspostavimo wireles internet. U selu imamo silos koji je visok 50m i celo selo ima pogled na njega. Ja se ne razumem u taj wireless ali mi je na pamet pala sledeca ideja. Da na taj silos postavimo predajnik koji bi bio glavna pristupna tacka, koji bi valjda morao da bude uperen ka nekom provajderu, i da onda mi svi uperimo antene u njega i tako se povezemo. E sad ja ne znam da li je ovo izvodljivo, a ako jeste da li neko zna da kaze koliko bi nas to kostalo, bilo bi nas desetak. I ako ovako ne moze, zna li neko neki drugi nacin na koji bi mogli nesto ovako da izvedemo?
GameFREAK je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.11.2006, 23:57   #2
nighthawk
.

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka
Određen forumom Re: Wireless pitanje

Dzaba ti sve to ako od tog silosa ne mozes da mozes da se povezes ne access point nekog provajdera, tj. ako ne postoji opticka vidljivost.

Postoji druga opcija, satelitski internet, mana je sto ti treba dial up za upload. Alternativa je dvosmerna satelitska veza, mislim da moze da se nadje vec od 100 e, to bi moglo da deli nekoliko vas.
nighthawk je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.11.2006, 0:20   #3
Shlaymara
Mr. Spatula

Član od: 15.11.2005.
Zahvalnice: 653
Zahvaljeno 1.212 puta na 543 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Shlaymara

Kod mene je bila identicna situacija.
Prvo smo planirali(nas 10-15) da postavim wireless mrezu bez interneta. Glavni AP bi trebalo da bude na silosu. Zvali smo neke ljude da nam daju ponudu i oni su izracunali da bi nas to kostati oko 1200-1300E(za 10-15 ljudi). U cenu su ulazili kartice, antene, kablovi, AP, nekoliko rutera, postavljanje mreze i odrzavanje. Znaci sve, mi smo trebali samo da dobijemo saglasnost za postavljanje AP na silos i da nabavimo jednu masinu za server. Medjutim od toga smo odustali posto smo zvali i jednog lokalnog provajdera wirelessa i predstavili mu nasu situaciju. Oni su pristali da prosire svoju mrezu uz uslov da nas bude najmanje desetoro. Postavili su njihov AP, ugradili njihovu opremu i to nas je izaslo 60E po coveku. Tako da sad imamo i internet a prosli smo jeftinije . Doduse malo nas deru za pretplatu (800 din 256/2.5GB), ali to i nije tako lose posto je lokal za dz(lokal ima 10ftp server i preko 1000 ljudi).
Znaci najbolja varijanta vam je da nadjete nekog lokalnog provajdera koji bi pristao da vas nakaci na njihovu mrezu.
Shlaymara je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.11.2006, 19:48   #4
GameFREAK
Član

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 20 puta na 11 poruka

Ja zivim u Draginju, 30km od Sapca, 40-ak od Valjeva. Zna li neko da mi preporuci nekog provajdera?
GameFREAK je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Wireless za mmorpg Tribal Mrežne igre 23 17.12.2006 22:01
Internet i wireless mreža, jedan AP, moguće? Lord Komunikacioni uređaji i umrežavanje 1 27.5.2006 23:06
WireLess pitanje!! VeNoM Komunikacioni uređaji i umrežavanje 2 11.4.2006 1:57
Konkretno pitanje...2 comp-a wireless VMedic Internet tehnologije 3 19.1.2006 13:38
Wireless 802.11g standard?Sta obuhvata?koja oprema?Koliko ce okvirno da me kosta? Ilic Marko Internet usluge 4 18.1.2006 15:43

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 21:38.