![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 6.4.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Imam hard maxtor 40gb.U poslednjih nedelju dana sam dizao sistem 5 puta.Formatiranje harda traje oko 100 minuta a nekad i duze.Paljenje racunara traje i do 5 min.Nekoliko puta upalim racunar posle dizanja sistema i dobijem poruku da nedostaje fajl C:\Windows\System32\config\system i kada ponovo dignem sistem opet ista prica.Kada hard stavim da bude drugi a kao master stavim neki hard od 2gb sve rdi normalno samo mi malo koci kada udjem u windows harda od 40gb.Zanima me da li je ovaj problem samo do hard diska ili je do neceg drugog.Planiram da kupim drugi hard od 80gb i da maxtor stavim da bude drugi.Koji mi hard preporucujete da kupim posto se svi zale na maxtor?
PS Kada preko harda od 2gb pokrenem racunar i odem u Windows harda od 40gb ovaj fajl "system" postoji na hardu. Unapred hvala! Evo opet je pao sistem!!!!!! Poslednja ispravka: rocky4 (5.12.2006 u 0:33) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 12 puta na 11 poruka
|
![]()
Nabavi HDD Regenerator 1.51 ili Hirens Boot CD i pregledaj da li ima slucajno bad sectora na tvom HDD-u. Mozda je to uzrok problema.
A sto se tice price "da se svi zale na Maxtor" i "da se Maxtor najvise kvari" prosto nije tacno. Procentualno Maxtor je najzastupljeniji na nasem trzistu, pa se zato "najvise kvari". Inace, u svetskom proseku isti je procenat "kvarnih" Maxtora kao i ostalih HDD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
Član od: 21.11.2006.
|
![]()
Mozes li da napises ukratko konfiguraciju komjutera. Koji Windows koristis (pretpostavljam XP, al' da proverim)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]()
skini PowerMax sa maxtorovog sajta i odradi lowlevel format.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Novi član
|
![]()
Ploca MSI neznam tacno koja
AMD Sempron 2200+ GeForce 4 MX 4000 256MB RAM Maxtor 40 gb Koristio sam Windows XP SP2 Media center i kada je poceo da pada sistem mislio sam da je to do Windowsa pa sam se vratio na Windows XP SP1 i opet se isto desava. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
V.I.P. Phone Zone
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Novi član
Član od: 21.11.2006.
|
![]()
Konfiguracija ti je sasvim OK, tako da formatiranje stvarno ne bi trebalo toliko da traje. Takodje se u potpunosti se slazem sa Jovanom. Licno mislim da ce disk uskoro otici u vecna lovista, ne bih da te plasim, ali imao sam slicno iskustvo. U svakom slucaju probaj ove programe.
Ako ces vec da kupujes novi HDD, bolje kupi WD, nisu mnogo skuplji od Maxtora, a tisi su i brzi (bar u mom iskustvu). Uzmi neki sa 120 ili 160GB, a ovaj Maxtor mozes i da izbacis. Naravno sve zavisi od toga sa koliko valute raspolazes. Podeli na 2-3 particije i uzivaj. Jos ako imas podrsku za SATA HDD, to ti je jos bolja varijanta, a ako budes apgrejdovao komp u skoroj buducnosti, bez problema ces moci da zadrzis hard. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Novi član
|
![]()
Skinuo sam Powermax sa neta i prilikom skeniranja mi je izasla sledeca poruka:
code:ca9e9b64 This drive is failing,and must be replaced.If you do not have recent bacup of the data,please do so now if posible. Znaci li to da je hard crko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
V.I.P. Phone Zone
|
![]() Citat:
Ali čim ni ovaj program ne može da formatira bojim se da je.... ....CRKO |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Veteran
Član od: 11.7.2006.
Zahvalnice: 163
Zahvaljeno 182 puta na 147 poruka
|
![]() Citat:
p.s. Napravi kopije vaznih podataka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
Član od: 30.10.2006.
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Imam isti HDD, i slican problem.
Kod mene ucitavanje tek instaliranog Windowsa traje ne bas 5 min, ali oko 2,5 minuta. Najduze se zadrzi na ekranu gde ide ona plava linija - kockice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Novi član
Član od: 15.2.2006.
|
![]()
I ja sam imao problem sa istim diskom. Sporo se podizao sistem, s vremena na vreme se cuo "kliktaj smrti" posle koga je resetovao masinu... Problem sam resio stavljanjem ventilatora na njega i kvalitetnijim napajenje. Skoro dve godine je radio saavrseno. Od toga bar godinu (od kad sam uveo ADSL) nije prestao da radi. Sad je u USB rack-u i radi odlicno. Ocigledno trazi dobro hladjenje i napajanje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]()
Kupi batice novi HDD to je neizbezno. Ovaj koristi kao prenosni disk, dokle god bude radio (ne bi bilo lose da nabavis rack).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
|
![]()
Moj savet ti je isti kao "DJOLEX"-ov.Znaci kupi novi hard,po mogucstvu od 160 GB(ako imas kes,mada i nije bas extremno skup),ako nisi nesto pri paricama moze i od 80 GB.napravis particiju od 20GB na kome ce ti stajati sistem i programi a ostalo napravis koliko ti je potrebno za sllike,filmove...,i uradis backup sa starog harda. Pozdrav
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Starosedelac
|
![]()
A tesko ces ti da nadjes polovnu plocu 5400-7200rpm ,a pritom da je sam zamenis,tkao dok odes u servris i dok ti oni to nadju, zamene,uzmu za ruke.
Preracunaj to i reci koliko te izadje. najbolja varijanta je back up ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pre nego li ga otpises skini MaxBlast4 raspakuj ga na flopi i onda u DOS-u lepo odradi kompletno skeniranje HDDa. Ako naidje na bad sectore on ih obelezi - markira i nedozvoljava upis na takvim mestima. Inace program mozes skinuti sa oficijalno sajta proizvodjaca.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Šta za 500-550 € | Axel Freeman | Šta da kupim? | 102 | 2.10.2008 2:22 |
Problem sa zvukom u Premieru 6.0 | psmokvic | Video/TV softver | 2 | 9.12.2006 22:11 |
Panasonic DVD recorder sa hard diskom | palco | Video/TV softver | 0 | 5.9.2006 23:15 |