![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 11.1.2006.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Sigurno ste videli ili čuli za usb flash disk iz naslova. Verivatno ste primetili i da se izvodi preo kojih se priključuje ovaj flash nalaze na njegovoj poleđini i prilično su slobodni (nisu zaštićeni kao kod standardnih usb flash diskova). Moja dilema je šta bi se dogodilo ukoliko bi došlo do kratkog spoja, npr. u džepu ključ poklopi sve vodove i kratko ih spoji. Da li bi se išta i dogodilo? Nisam baš upućen u to kako iznutra elektronski funkcioniše flash memorija!
Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.7.2006.
Zahvalnice: 3.544
Zahvaljeno 1.792 puta na 756 poruka
|
![]()
Da bi doslo do kratkog spoja mora biti struje. Kako se struja ne nalazi ni u kljucevima ni u flash disku, koji se napaja strujom preko USB prikljucka na racunaru, do kratkog spoja ne moze doci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]()
Cisto sumnjam da bi se ista desilo, jer te memorije nemaju sopstveno napajanje, pa u teoriji kratak spoj ti nista ne bi ni znacio - jer ga ne mozes ni napraviti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]()
A statički elektricitet? Ako nosiš npr. vunene pantalone
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 25.1.2006.
Zahvalnice: 17
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Imam taj flesh i mnogo mi se svidja.Samo da ga ne izgubim...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 21.11.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Staticki moze da ubije i te kako. Ja na primer kad nosim nesto sto prenosi staticki elektricitet, obavezno okacim oko sijalice i tako stedim struju.
Nekad uspem i monitor da upalim na kratko. Kljuc isto tako skuplja slobodne nosice (elektrone) iz dzepa i prenosi na flashic, pa ako ima puno strujanja u dzepu moze ga takodje ubiti. a za one koji nisu razumeli. Znate li uopste sta je staticki, koliko je jak i kako se prenosi? ako bi tako kljucevi ubijali flashice, onda bi svaka bandera bacala munje po gradu i mlatila svakoga ko prodje ispod nje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pitanje o flash memoriji | Vuk Arsic | Foto i audio/video | 9 | 7.10.2007 22:34 |
Flash stvarčice | PeTkO | Flash | 5 | 9.8.2007 13:10 |
Moj Komp Mrzi Flash... | Johny Atos | Aplikativni softver | 15 | 14.1.2007 22:58 |
Novi proboj Samsunga: najavljen 40nm proces za 32 Gb NAND flash memorije! | Kostarum Rex Persia | Vesti | 0 | 11.9.2006 21:03 |
Jos jedno pitanje o flash memoriji | Vuk Arsic | Nosači podataka | 0 | 8.12.2005 19:16 |