![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 11.12.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pomagajte ljudi! Iskrsnuo je problem na mom pc-u pre nekih nedelju dana, a problem je sledeci: kada u windowsu odem normalno na shutdown pc pocne da se gasi i kada dodje do trenutka kada treba da se iskljuci on se restartuje!!! Jedini nacin da ga iskljucim je da pritisnem dugme iza kucishta na napajanju ili da drzim power button 5-6 sec.
Pricao sam sa ortakom koji se razume u to i on mi je rekao da je problem mozda u RAM-u ,ili mozda je na ploci tu gde se to napajanje spaja pa treba zalemiti, ili da je potreban neki SHUTDOWN PATCH ZA WIN XP. E sada u cemu bih mogao da bude problem ,ako je neko imao iskustva sa ovim neka pomaga! Gde bi se mogao naci taj patch (ako to uopshte postoji)? Jer mi je ta opcija najbolja... Imam PC 4 god i takav problem josh nisam imao, i neverujem da ce komp moci da izdrzi dugo da se gasi na taj nacin! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
|
![]()
Isprobaj neka resenja odavde
http://www.aumha.org/win5/a/shtdwnxp.php ili odavde http://www.microsoft.com/windowsxp/u...l_02may13.mspx Ako nesto uspe reci, ako ne uspe, reci takodje. Ako ne znas engleski, a ti opet reci. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 12.9.2006.
Zahvalnice: 0
|
![]()
Probaj da odes na safe mode i vidi dali ce da radi shut down normalno. Najverovatnije te zeza drajver za graficku. Probaj da ga skines pa instaliraj neki noviji (ili stariji), pre toga obavezno iz control panela uninstaliraj stare. Javi sta si uradio.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]()
Vidi ovako , pre jedno 15-tak dana sam imao baš taj problem sa jednom MSI KT880 pločom..... ploca je radila jedno 3 meseca i onda je počela da kad hoću da je izgasim ona se resetuje .... baš kao kod tebe.... stom razlikom što kad hocu da je resetujem ona se komplet ukoci "freez"..... i šta je bilo šta misliš ?????....... Odneo sam je u firmu gde je kupljena i....... dobo sam novu ...... Donesem je kući i opet ista prica...... vreati i nju ..... i dobijem Potpuno novu Asusovu sa NF250GB chipom.... sada sve radi normalno.....
Ja mislim da je i tebi riknula ploča ..... ako imaš mogućnosti (ako je pod garancijom) nosi je na servis da je provere i ako ne valja traži da ti daju drugi primerak..... Poz. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 132
Zahvaljeno 348 puta na 247 poruka
|
![]()
i ja mislim da do ploce,jer sam pre neki dan imao neku gigabyte-vu plocu,mislim da je 7VM600AMRZ,socket A procesor,i isti taj problem,ja na shut down on se restartuje,i na dugme probam on isto...nije bilo druge sem prekidac na napajanju...Zamena ploce je sve resila
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Probao sam da uradim neke stvari koje ste mi preporucili ali problem ostaje isti!
Pokushao sam da ugasim racunar u safe modu i opet RESTART!!! Onda sam uradio neshto shto nema veze sa windowsom, pokushao sam da ga ugasim na power button dok se josh ipisuje konfiguracija (odma na pocetku) i oper RESTART!!! Tako da je problem sigurno do ploce, dotrajala je! Imam gigabyte KA7VR vec 4 god, savki pci slot je zauzet , na agp slotu je ati X1600 pro 256Mb,sva tri slota rama su zauzeta i to sam skoro popunio sve pci slotove i ram i 2nedelje nakon toga desi se ovaj problem! Jedan pc serviser reko je da pokusham da zalemim neshto na ploci i da bi to reshilo problem. tako da cu shto pre moguce da odnesem do njega racunar da mi to namesti. Ako to neuspe onda nova ploca jbga! a taman sam planirao da uzmem novi monitor! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Ljudi morate malo da citate postove i potrazite odgovor.
Resenje problema ti se nalazi ovde. http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=9891 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
DDR umesto SDR? | Ernesto | Osnovne komponente | 6 | 10.12.2006 20:53 |
Umesto 1700mhz radi na 600 | matek | Prenosni računari | 2 | 23.9.2006 18:12 |
Umesto mobilnog pretrazuj WAP kompjuterom | srecko87 | Programi za mobilne telefone | 2 | 15.7.2006 13:33 |
Restartovanje prilikom igranja Age of Empires 3 | Benedikt | Strateške igre | 5 | 3.3.2006 3:39 |