![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
nedavno je pocelo ovo da mi se javlja, radim nesto na kom, odjednom iz cista mira samo se resetuje i neprepoznaje mi HDD! Otvorim kućište samo ga isključim sa matične i ponovo povežem, uključim komp i on počinje opet da radi..!
evo i sad dok ovo pišem svakog trena očekujem da mi se resetuje komjuter!!! jednom dnevno to MORA da mi se desi, nekad i više puta..! u čemu je problem...?? Je li zna neko... ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]()
Veoma verovatno da imaš proglem sa HDD-om (Počeo da odumire)
-Pozajmi od nekog HDD , instaliraj Win na "pozajmljeni" HDD pa vidi kako se računar ponaša i javi..... -Ako računar radi ok (bez da se resetuje) u tom slučaju sa starog HDD-a Backup-uj podatke i zameni definitivno stari HDD novim.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
A prvo probaj sa zamenom ATA kabla kao jednostavnijom opcijom on kosta nekih 150din tako da nije neki izdatak.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Da li je do moje konfguracije, posto se nerazumijem u to baš najbolje...!
MB - MSI K7N2 Delta HDD - Maxtor 6Y160PO (ATA) Neznam dali se slažu to dvoje..?? HDD mi ja prikljucen na maticnu na PRMARY/MASTER a CD/RW mi je na SECONDARY/SLAVE imal to kakve veze kako je prikljuceno na maticnu..!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
CSC
|
![]() Citat:
Bitno da HDD i CD\DVD.... nisu na istoj "grani" (Kablu).....Može a ne mora da pravi smetnje...... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
aha, pa tako sam i mislio... znaci to sam dobro postavio kad sam kacio...OK
evo sad mi se resetovao komp. i evo sta javlja: ----------------------------------------------------------- CLIENT MAC ADDR: 00 11 09 85 15 70 GUIDE: FFFFFFFF-FFFF-FFFF-FFFF-FFFFFFFFFFFF PX-MOF: Wxiting NVIDIA Boot agent Disk boot Failuer, insert sistem disk and pres enter ----------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Član
|
![]() Citat:
sad sam vratio isti ATA kabal koji je bio na HDD i upalio mi se odmah...a ovaj sa CD roma sam sklonio skros, da vidim kako ce sad bit, kako ce sad da se ponasa..! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
CSC
|
![]()
Kakve kablove koristiš ??
postoje 2 vrste ATA kablova 40-to pinski (koriste se za HDD) 80-to pinski (koriste se za (CD\DVD...) Razlika ! -40-to pinski se ne preporučuju za korišćenje u kombinaciji sa HDD-ovima.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
CSC
|
![]()
U slučaju da ti je HDD na 40-to pinskom kablu obavezno ga promeni....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 155 puta na 64 poruka
|
![]()
Koliko ti je star Windows, da nije previse fragmentiran disk?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
na HDD-u mi je 40-to pinski...
nisam znao da postoje 40 i 80-pinski... a nisam ni uocio razliku! na HDD mi je bio 40-o pinski a na CDrom je bio ovaj 80-o pinski..! evo sam pogledaj slucajno na kabal, ovaj 80-o pinski.. i primijetih da je malo ostecen! neznam mozel se primijetit ovde na slici..! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Član
|
![]() Citat:
a fragmentiran, nije podavno, ali nije sad do toga sigurno...! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
|
![]()
pa da to ostecenje steti prenosu podataka, i dovodi do nezeljnog restartovanja sistema, verovatno ces morati da ga zamenis.
Aj probaj da disejblujes cd-rom da radi samo sa hardom,da vidimo dal' ce da se sad restartuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
|
![]()
disejblovo sam ga ja odmah
![]() siguran sam da je do ovoga bilo, i ako nije bio ovaj kabal na HDD vec na CDrom... sad sam posmatrao bash... gledam u ovako otvoreno kuciste, i djednom je poceo CDrom da okrece...(bio je unutra CD) i kad je zapocelo da okrece odmah je resetovalo... zamijenit cu ovo... pa znaci predlazete mi da zamijenim 80-o pinski kabal na HDD? hocu li isto uradit i na CDromu? da sutradan kupim 2 80-o pinska... ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Starosedelac
|
![]()
Da treba ti 80 pinski kabl za CD-rom, uzmi ako mozes 2 neka stoji u steku,a sto se tice harda reko si da dobro radi sad.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Član
|
![]()
pa zasad radi... videcemo dalje...! ovako mi je radio i kad je bio ukljucen CDrom.. al videcemo dali ce se sad resetovat...!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
CSC
|
![]()
Očigledno da imaš problem sa kablovima.....
Kupi lepo dva kabla (1) 80-to pinski za HDD ; i (1) 40-to pinski za CD-R i reši proble... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Član
|
![]()
evo opet ja!
sad mi se opet resetovam, al sad SAMO SAM DOTAKAO PRSTOM kabal komjuter je prvo zablokirao, par sec pa se resetovao! sigurno je do kabla, sutra idem da uzmem druge.. znaci 80-o pinski za HDD a 40-o pinski za CD OK.... |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
pomoc!!! (komp se sam resetuje...) | nino | Kvarovi | 26 | 10.1.2007 17:47 |
Zvucnici sa linije na komp? | Cheguevara | Zvuk na računaru | 26 | 27.9.2006 18:01 |
KOMP SE SAM RESETUJE?! | polarnimeda | Kvarovi | 3 | 3.7.2006 16:13 |
Kad igram Warcraft TFT posle nekog vremena komp mi se resetuje! | Strahinja011 | Kvarovi | 10 | 9.6.2006 13:36 |
Nakon nekog igranja, komp zakuje???? | Do@ OldSchool | Kvarovi | 11 | 11.3.2006 11:22 |