![]() |
![]() |
|
ŠDK - Zvuk na računaru Saveti u vezi sa kupovinom zvučnih karti, zvučnika, slušalica... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
citao sam po forumu o zvucnim kartama, i svi kazu mnooogo bolje od integrisane, tako da ste me naterali da kupim i to cudo...
e sad sta kupiti... i o tome se pricalo, al nista o ovim x-fi... pa bi me zanimalo kolko je ona bolja od ovih jeftinijih, kao naprimer audigy 2 se, ili neke slicne, i da li vredi tolko para, sobzirom da je duplo skuplja, i ako nije bolja koju biste mi zvucnu preporucili, i koji su odnosi cena-preformanse svih zvucnih do 50 jevreja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
![]()
Audigy 2 Value, do 50 evra!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 24.5.2006.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 23 puta na 13 poruka
|
![]()
za 45e imas X-Fi Xtreme Audio bulk nema nikakve razlike sem sto ne dobijas sarenu kutiju i slicne gluposti
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
E tu meni nesto nije jasno. Koja je od tih bolja?
Evo spec Audigy 2 Value-a: 8 (7.1) 192 KHz 24 -bit Line-in, Mic-in, SPDIF-in, SPDIF-out, CD/AUX-in, I spec X-Fi Xtreme Gamer (verovatno je ivke na nju mislio): Near transparent conversion to and from any resolution Digital-matched recording capabilities in resolutions from 44.1kHz to 96kHz ASIO support with as low as one millisecond latency Up to eight different hardware effects 24-bit SoundFont® sampling, and 3D MIDI Nesto detaljnije ima na maticnom sajtu proizvodjaca ali tamo nema Audigy 2 Value-a vec samo Audigy Value-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Veteran
|
![]() Citat:
i na tu sam i mislio kad sam reko x-fi i do 50 jevreja, al me je zanimalo generalno sta je na njima bolje i novo, posto je nova serija... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]()
Ako nećeš da se baviš nekim ozbiljnijim editingom i povezivanjem instrumenata na komp, Audigy SE će ti završiti posao. Zvuk je dosta kvalitetniji od bilo koje "integruše" a to ti zapravo i treba, jel' tako?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Creative ne bi bio ono sto jeste da stalno nesto ne mursuje. Dakle postoji Audigy chip, i varijante Audigy SE i Audigy Value. Ako koristis zvucnu za MP3 i igrice a nesto nisi zahtevan po tom pitanju ( semplovi 24bit-a ASIO i ostale drangulije onda ova dva modela zavrsavaju posao. Na nasem trzistu postoji u vrlo malim kolicinama Audigy 2 u varijanti Value sa opet nesto vise ulaza i izlaza a na nekim postoji ugradjen IEE1394 Fire Wire kao digitalni ulaz recimo za kamkordere i ostale digitalne uradjaje za snimanje ili prebacivanje video materijala. One su nesto skuplje ali ne mora da se mursuje sa kablovima kao sto je to morao Rocker.
![]() Trenutno Audigy 2 postoji samo u nekoj skupoj nebuloznoj ZX Video Editor varijanti. Najnovija serija Creative zvucnih kartica je sa oznakom Xfi i modelima koje ste neke naveli. Samo verzija Xfi Xtreme Music je daleko skuplja od Xfi Xtreme Gamer. Dakle da li obicni Audigy SE ili Value ili novi Xfi Xtreme Gamer svakako ide u prilog novijoj zvucnoj kartici. To sto Xfi ima 3D midi banku mislim da ti sigurno nece koristiti. Jedina bitna stvar je EAX verzije 5 koji po recima proizvodjaca daje kristalniji ton u igrama, bolje razdvaja zvuke na zvucnim jedinicama ( 5.1 ) i jos neke nove mogucnosti u vidu zvucnih efekata u igricama. Postavlja se pitanje koje to igrice podrzavaju najnoviji EAX 5 standard i koliko ce ih u buducnosti biti. Ono sto je do sada bio problem sa Xfi zvucnim kartama je u drajverima. Nadam se da su do sada ispeglani, inace ima ce te grdnih muka da sve to podesite. Dakle najbolje bi bilo kada bi mogao da nadjes Audigy 2 Value mada ce ti Audigy SE zavrsiti posao. Xfi je svakako najkvalitetnije resenje ali se postavlja pitanje upotrebne vrednosti na zvucnicima klase 100e ![]() Eto ja napisah a ti se sam odluci sta tebi najvise odgovara. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Astra a sta mozemo zakljuciti iz ovoga da Audigy 2 Value ima sample rate 192kHz a XFi Xtreme Gamer 92kHz?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Jedina je dilema a to znam jel imam Audigy 2 mozes snimati u 96Khz i 24 bita samo ne mozes direktno reprodukovati sa dobijenog softvera, jel navodno Creative uskracuje tu mogucnost posto je patentom zasticeno. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sta znam, nasao na nekom sajtu gde je radjen opis Audigy 2 Value...a na maticnom sajtu ima samo Audigy Value.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Član
Član od: 24.5.2006.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 23 puta na 13 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Novi član
Član od: 10.1.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Veteran
|
![]()
Znaci na kraju ispada da bi najbolja kupovina bila Audigy 2 Value. E a sad jel bi neko mogao da mi kaze koja je razlika izmedju Audigy 2 Value koja kosta 50e i Audigy 2 OEM koja kosta 30e
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka
|
![]()
Jedno pitanje: a da li bih osetio razliku u zvuku kada bih uzeo neki audigy 2 umesto integrisane. Imam 5.1 Altec 251e
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
V.I.P. Phone Zone
|
![]()
Kad bi pojačao preko 70% tada bi definitivno osjetio.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Recimo i to da svaki dodatak na zvucnoj u smislu prikljucenja itekako dobro dodje. Grebovanje zvucnog materijala i jos mnogo toga.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kupovina novog laptopa!!! Pomozite!!! | Space_Cigo | ŠDK - Prenosni računari | 38 | 14.1.2008 19:40 |
e kupovina | bole083 | Šta da kupim? | 1 | 30.10.2007 14:33 |
Kupovina racunara do 500 eura sa monitorom | donmarko | Šta da kupim? | 10 | 24.8.2007 16:32 |
Kupovina originala preko interneta | next | O igrama uopšte | 8 | 13.4.2007 16:06 |
Kupovina nove GF7600GS AGP | Daredevil 2 | ŠDK - Grafika | 32 | 6.1.2007 2:47 |