Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Kvarovi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima
i nestabilnostima sistema

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 20.3.2024, 20:26   #1
Zli Zoe
Član

Član od: 29.7.2015.
Zahvalnice: 115
Zahvaljeno 141 puta na 79 poruka
Određen forumom Windows didn't load correctly

Kao sto sam naslov kaze, ovo mi se jutros pojavilo. Win 11 se nije podigao. Dobio sam informaciju da restartujem racunar, sto sam i uradio i onda se normalno podigao. Nesto sam radio na njemu nekih sat vremena pre posla, onda ga ugasio i otisao na posao. Medjutim kad sam se vratio veceras i upalio racunar ista stvar. Nece da ucita Windows. Isto restartujem ali ovoga puta ga opet ne podize. Tek posle cetvrtog restarta ga podignem ali se on sam restartuje nakon 15-ak minuta. Ovog puta je javljaju poruke da automatski poravlja c: particiju i popravlja disk gresku. Uspeo sam jos jednom da podignem Windows i pokusao da uradim clean install preko usb-a ali nisam imao vremena, pri kraju instalacije racunar se ponovo sam restartovao. Opet se javljaji iste poruke, dijagnozira problem, popravlja disk i c: particiju ali koju god radnju krene da radi racunar jednostavno zabode. Zamrzne ekran i ni makac. Nema pravila, nekad posle minut, nekad posle tri ili pet minuta. I kad uspem da dodjem do troubleshootera, isto se desi. Samo zabode i osim restarta nista ne pomaze. I tako u krug. Ne mogu da podignem Windows. U cemu bi mogao biti problem?
Zli Zoe je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.3.2024, 20:31   #2
water wizard
Deo inventara foruma

Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.091 puta na 3.803 poruka
Određen forumom Re: Windows didn't load correctly

možda ne valja disk na kome je instaliran windows
water wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.3.2024, 21:16   #3
Zli Zoe
Član

Na to i sumnjam ali racunam da budem siguran sta je.
Stara 20.3.2024, 21:43   #4
worstever
Član

Član od: 8.3.2009.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 72 puta na 65 poruka

Nisi naveo da li koristiš HDD, sata SSD ili SSD m.2, kod prva dva vrlo lako može biti i prekid konekcije uglavnom zbog sata kabla. Ako imaš rezervni, probaj da zameniš. Par puta sam i na to naletao, ali definitivno zvuči kao problem u učitavanju. Ne znam kako se ponašaju m.2 ali kažu da na kraju radnog veka samo pređu u "read only" mod pa može i to biti.
worstever je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.3.2024, 21:49   #5
Zli Zoe
Član

HDD, star je, nikada nisam menjao. Toshiba DT01ACA100. Nemam rezervni kabl nazalost.
Stara 20.3.2024, 21:59   #6
worstever
Član

Skini onda sa DVD rezača pa probaj, pretpostaljam da i njega imaš. I obavezno testiraj HDD sa "Hard Disk Sentinel" ako ikako budeš uspeo.
Stara 20.3.2024, 22:06   #7
Zli Zoe
Član

Ajde probacu sad. Ne verujem da cu uspeti sa Hard Disk Sentinel ali videcemo. Sada se sve cesce restartuje.

I jos nesto da te pitam, ako budem ustanovio problem i na kraju menjao a sva je prilika da hocu, sta preporucujes?
Stara 20.3.2024, 22:10   #8
worstever
Član

Misliš na slučaj da je HDD završio karijeru? Bilo koji sata SSD od bar 500GB ti rešava problem, a i ubrzava PC.
Stara 20.3.2024, 22:28   #9
Zli Zoe
Član

Pa da, tako se cini. Probao sam sa drugim sata kablom, isto je. Sad, osim biosa ne mogu nista ni da otvorim, prosto zabode na onom loading kruzicu na pokrretanju. Nekad pokrene dijagnozu, nekad repair diska ali brzo zamrzne ekran.

Mislim, ovo je star racunar koji jos gazi svoje i klinac igra mnogo toga na njemu pa racunam da ga poteram jos malo. Do granica. Tako da razmisljam da uzmem nesto od 1TB kao sto je ovaj HDD bio, samo sata SDD ovog puta.

Podatke sam vec izgubio kapiram? Mada i nemam podatke, fotke samo koje su i na cloudu tako da odose samo igre, eknjige i dokumenta u vezi posla za koje isto mislim da imam backup tako da se ne opterecujem spasavanjem. Jedino sto me cima je kako ide instalacija OS-a posto ovo nikad nisam radio.
Stara 20.3.2024, 22:58   #10
worstever
Član

Danas je instalacija mnogo jednostavnija i retko kad se ne prepozna hardver, i ako nemaš podataka na starom hardu tim bolje. Obavezno butabilni USB sa windowsom i za 15 minuta si sve rešio. Youtube ima milion primera. Kad završiš instalaciju idi odmah preko "edge" na sajt "ninite" i sav softver koji koristiš tu možeš preuzeti sa jednim linkom.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku worstever na korisnoj poruci:
Zli Zoe (20.3.2024)
Stara 21.3.2024, 15:58   #11
Zli Zoe
Član

Nije disk, nesto drugo je u pitanju. Uzeo sam ssd, pokrenuo instalaciju preko usb-a i jos u windows setup-u se samo zamrzne, slika, kursor, sve i ni makac.
Stara 21.3.2024, 16:30   #12
shonee
Član

Član od: 7.8.2011.
Zahvalnice: 59
Zahvaljeno 65 puta na 62 poruka

Jesi otkačio taj drugi disk skroz? Znaju da prave problem čak i ako nije sistem na njima.

Onda jedino RAM da proveris, stavi memtest na USB pa pokreni i pusti da cepa ako se pojavi greška izvadi jedan stap pa probaj opet.
shonee je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.3.2024, 16:41   #13
Nes*
Član

Član od: 1.11.2011.
Zahvalnice: 74
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka

Kad instaliras otkaci ostale diskove koje imas ostavi samo taj sdd. Meni on smrdi il ti losa instalacija na fleski i vidi zameni sata kabl
Nes* je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.3.2024, 16:45   #14
Zli Zoe
Član

Ma otakcio sam drugi disk. Nego, uspeo sam da instaliram windows iz treceg pokusaja. E sad, nakoj sto sam podigao sistem, opet je zamrznuo. Da li je moguce da usb mis/tastatura pravi problem? I ima li nacina da proverim ako nemam rezervne kod sebe?
Stara 21.3.2024, 17:12   #15
Zli Zoe
Član

Ja generalno ne mogu nista da proverim. Podignem windows koji radi normalno jedan minut ili dva, zavisi i samo se zamrzne. Nekada ostane tako zamrznut, nekada se restartuje sa obavestenjem your device ran into a problem and needs to restart. We're just collecting some error info, and then we'll restart for you.

I to je sve. I kad odem u troubleshot i tamo zamrzne.
Stara 21.3.2024, 17:53   #16
Vlad Cepesh
Deo inventara foruma

Član od: 14.11.2012.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 1.816 puta na 1.694 poruka

Sve sto pricas govori o tome da je problem u HDD/SSD-u. Ali posto si kao sto kazes, menjao i kabl i uzeo nov SSD, i problemi i dalje traju, onda tu nije verovatno problem.
Kod ovakvih situacija je najbolja stvar da imas rezervnih delova, pa da probas da eliminises potencijalni problem sistemom eliminacije, a tvoje delove proveris na kompatabilnoj masini. Pored testiranja memorije, problem moze da bude u ploci koja je na izdisaju, mozda napajanje ne moze da isporuci dovoljno struje, mozda imas prasine na konektorima, itd. Ovako daljinski tesko da moze da se dijagnostifikuje problem.
Vlad Cepesh je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.3.2024, 18:01   #17
worstever
Član

Da , to je sad teže identifikovati. Pokušaj RAM test izvan windows okruženja, i ako se i tu zamrzne onda nema veze sa windowsom. Meni kad je napajanje odlazilo ono bi ugasilo PC, ne bi se samo "zamrznuo". Ne znam da li možeš još mnogo da testiraš bez neke rezervne komponente.
Stara 21.3.2024, 18:47   #18
Zli Zoe
Član

Odneo sam na servis, pa cemo videti. Nemam mogucnosti da isproveravam sem da molim druge za delove i komponente tako da uz svu volju da se sam iscimam to bi iziskivalo previse vremena.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Koristite Windows 8 ili Windows 7 na Apple Mac računaru- upotrebite BOOT CAMP Kompjuterija Operativni sistemi 3 13.11.2014 0:31
Windows Live Messenger? mick Aplikativni softver 532 19.11.2012 20:36
Windows 7 BETA Mr.Eco Operativni sistemi 2277 20.2.2010 8:58
Windows 8 saleSK Operativni sistemi 37 19.8.2009 11:40
Problem - Windows cannot load the locally stored profile vidakovicd Operativni sistemi 2 27.11.2007 13:36

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 4:17.